Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

İnceleme Xiaomi Kamera

@Halilibrahim Ne oldu da düştü acaba? Ben vidayı taktığımda zor çözüyorum nasıl düşer anlamıyorum :) Housing'e de çok güvenmemek gerekiyor o zaman

Scudo
A
@sspl

Alet değil ben düştüm göğsüm de kamerayla :D :D :D Housing bile dağıldı.

Bu arada meraklılarına haber edeyim;
16:9 fotoğraf çekemeyen yi, yeni gelen güncellemeyle (uygulama güncellemesi, firmware değil) 12mp'de 16:9 fotoğraf çekebiliyor bilginize.

@Halilibrahim Çokta şapmamak lazım o zaman :)

• Beğen
Tepkiler: Halilibrahim
Bu arada bende bir adet yi almış bulunmaktayım.

Kamera yeni versiyon olan odaklanma sorunu giderilmiş versiyondan Z23L
Aletle beraber Monopod (selfie çubuğu)
Bluetooth kumandası
Ekstra yedek bataryası
KingMa Marka Cihaz rengi ile uyumlu yeşil housing
Bir sürü de sağa sola bağlama aparatları vs. geldi.

1 adet sjcam 4000 wifi versiyonu da elimde mevcut. (araç kamerası olarak kullanıyorum) Arada ciddi farklar var.

http://s6.postimg.org/jg7sr4l35/IMG_20160514_113330.jpg
http://s6.postimg.org/egacj6fgh/IMG_20160514_113355.jpg

http://s6.postimg.org/es0znfao1/IMG_20160514_113503.jpg
http://s6.postimg.org/sy7jr66rl/IMG_20160514_120600.jpg

@Halilibrahim toplu halde ne kadar verdiniz bu sete? ayrı ayrı mı aldınız tek parça mı aldınız?

@sspl

Bir arkadaş alıp, kullanmaktan vazgeçmiş. Bende 300 lira ödedim kendisine hafıza kartı hariç bana verdi böyle set halinde. Baktım sonra fiyatlara makul bir ücret ödemişim.

@Halilibrahim gayet başarılı bir fiyat bana da housing ve bluetooth kumandası hariç bütün bağlantı aparatları ile 250 liraya mal oldu

Fikir Vermesi Açısından Çektiklerimi İzleyebilirsiniz
Orta seviye bir aksiyon kamerası diyebilirim , fena iş çıkarmıyor..

• Beğen
Tepkiler: Alp@y Tatlısu
(link)
ilgilenenlere. yeni kamera çıkıyormuş .ama yazıda belirtildiği gibi 180 dolar seviyesinde değil :)

Çekim için NTSC ve PAL seçeneklerinden hangisi seçmek gerekiyor. Ciddi bir fark var mı aralarında?

@akinomatata Ntsc yada pal seçimini tüplü televizyonda izlemeyecekseniz istediğinizi seçebilirsiniz. Ayrıca fps sayıları değişiyor bir de.

@sspl Tüplü televizyonda izlemeyeceğim. FPs hızının daha fazla olması daha iyi midir? Siz ne önerirsiniz?

@akinomatata FPS hızı arttırdıkça çekim kalitesi artar, belirli bir seviyeden sonra ise Slo-mo video çekebilirsiniz. Akabinde kayıt süresi kısalacaktır(Batarya süresi) Gözümüz 24 ile 30 arasındaki farkı algılamaz zaten maks. 24 görür. 720p 60f yada 1080p 30f idealdir bence. 2K'ya hiç ihtiyaç duymadım bi kaç defa deneme amaçlı çektim. 1300x700 monitörde hepsi 720p zaten :)

• Beğen
Tepkiler: akinomatata
Üst üste bu fps muhabbeti sorulduğu için fotoğraflarla anlatayım:

Z23L versiyonunu, 1.2.13 yazılımıyla ve son sürüm android uygulaması ile kullanıyorum.

37f09b39-dbf4-481e-91b8-df27c2a4e399.jpg

Bunlar fotoğraf çözünürlükleri, tek 16:9 oranı 12MP'de var diğerleri 4:3 oranında.

53c08ddb-79db-48dc-8748-10bc949c0b5f.jpg

Bunlar NTSC Çözünürlükleri ve FPS'leri

7ae18ef2-57e7-4ee9-bb5e-ea8fb5dac495.jpg

Bunlar ise PAL çözünürlükleri

fa53681d-1379-43e2-b5e3-c92642dd9fa3.jpg

NOTLAR:
** Slo-Mo çekim için 60+ bir FPS hızında çekim yaptıktan sonra bir program ile slo-mo hale getirmelisiniz.
** NTSC-PAL arasında FPS hızları dışında bir fark yok. Tüplü televizyon'da izlemeyeceğiniz sürece; günümüzdeki televizyonların hepsine uyumu var. 24 ile 30, 50 ile 60 arasında hissedeceğiniz bir fark yok. Zaten kullandığımız bilgisayarların çoğu 1300 küsüre 700 küsür çözünürlüğünde ekranlara sahip. 4K'da çeksen göreceğin görüntü 1080pden çok da farklı gelmeyecek bünyemize. Bilgisayarların PAL/NTSC uyum problemleri yoktur bu arada. Yanlız 24 ile 50 yada 30 ile 60 arasında fark yok demek değildir bu. Fark vardır, çekimleriniz daha kaliteli olacaktır. Ama bu da şarj sürenizi kısaltarak daha kısa süre çekim yapmanıza neden olur.
** Wi-Fi ile bağlantıyı sürekli açık bırakmanızı tavsiye etmiyorum. Gerekli ayarlamaları yaptıktan sonra kapatarak çekim sürenizi uzatabilirsiniz.

Yeni kamera çok iyi olmuş gibi. Açıklamalar kısmındaki tanıtım görsellerine baksanıza :)

(link)

@Murat Ü.

Hocam Yi II'nin haberi çıkalı çok oldu. Fiyat değişir pre-order topluyorlar henüz. Çok tatlı görünüyor kamera estetik olarak.

Ancak 1080p 60fps yeterliyken günümüzde, 2k'ya bile lüzum yokken, 4k bence bisiklet sporunda "biraz" gereksiz kaçıyor.

Önemli olan pil ömrü ve kullanılacak codec'ler ile videonun boyutunu ufaltmak olmalı.

• Beğen
Tepkiler: sspl
@Halilibrahim

Kesinlikle katılıyorum. Ben daha 2k çekim yapmadım. Çeksem bile şu an izleyecek bir televizyonum yok. 1080p ile bir kere izleyip siliyorum. Şu hali ile bile bana yetiyor kamera :) Ancak yeni almak isteyenlere GoPro karşısında ciddi bir rakip.

yi 2 güzel ama fiyatta arttı :(
ben rotayıeken h9 a çevireyim bari arada bir kullanacağım için yeter herhalde

@tanchu Özelliklerine göre 250$ fiyatı gene iyi...

Geri