Scudo Sports

İnceleme Xiaomi Kamera

yedek batarya bir kaç tane ise daha ihtiyacın olacak bişe olacağını sanmıyorum

Scudo
NTSC ve PAL nedir cahil kaldım biraz konuyu da tamamen okuyamadım affola. Ayarlardaki 16:9 4:3 gibi oranlar neyi temsil ediyor ? Apple için "Yi Action" uygulamasını buldum kontroller ve gerekli güncellemeler burdan mı yapılıyor ? Son olarak video editleri için en basitinden hangi programlar taviyedir videoları hızlandırıp yavaşlatmak için veya müzik eklemek için. Teşekkürler

• Beğen
Tepkiler: Elbrus
@csuns
Pal ve Ntsc ayarını bölgesel ayarlar olarak özetleyebiliriz. Eski sistem televizyonlar için geçerlidir, günümüzde satılan televizyonlar 2sini de desteklediğinden problem yaşamazsınız. Zaten bilgisayarda bu farkı sadece FPS olarak algılarsınız. 2 seçeneğin arasında sadece fps farkı yani saniyede çekilen kare sayısı farkı olduğunu anlamışsınızdır biraz kurcaladıysanız. FPS sayısı ne kadar fazla olursa o kadar kaliteli çekim yaparsınız ama şarjda çekim süreniz kısalır. Unutmadan insan gözü 24 fps'den fazlasını görmez. 30 Fps ideal bir orandır daha kaliteli olsun dersek 60 tercih edebiliriz. 120+ fpslerle ise slow motion çekimler yapılabilir. Ama bu çekimleri harici bir program ile yavaşlatarak slow motion hale getirmek gerekli. Kendiliğinden slow motion olmuyor.
16:9 yada 4:3 olarak belirtilen şey ise fotoğrafın yapısını belli ediyor. 16:9 olarak çekilirse geniş ekranlara uygun diktdörtgen(widescreen) diğeri tercih edilirse kare olarak çektiğini göreceksiniz.
Cihazınızın tüm ayarlarını (cihaz, fotoğraf ve video dahil) uygulama üzerinden yapıyorsunuz. Gerekli güncellemelerde aynı şekilde uygulama ile yapılıyor.
Program konusuna gelecek olursak ben şahsen program kullanmıyorum bana karışık geliyor. Çektiğim gibi duruyor videolar

@csuns 16:9, 4:3 ekran görüntü formatı dır. Evet kontroller ve güncellemeler o program üzerinden yapılıyor...

@sspl @Ferhat Karaca birkaç gün içinde kamera elime geçicek sıkıntı yaşanmazsa, o zaman çoğu soru netlik kazancaktır diye düşünüyorum özellikle çekimle alakalı . teşekkür ederim

@csuns Rica ederim kazasız belasız eğlenceli günlerde kullanmanız dileğimle.

sjcam 4000 kameranın görüntü kalitesi berbatmış yaa :hihi:

https://i.hizliresim.com/VYaRVv.jpg

@Türka¥ Bende ucundan dönmüştüm SJ'nin :) Aparatlarına kanıp almamak lazım

@Türka¥ ben xioami yi kullanıyorum ve çok memnunum. Özellikle güneşli günlerde çok güzel görüntüler yakalayabiliyorum ama hava kapaliysa goruntu kalitesi dusuyor.

@Ferhat Karaca ışık kalitesi düştükçe sensörlerin performansları da düşer.. bu oldukça normal bi durum.
bu nedenle daha pahalı kameralar daha iyi sensörler demek, haliyle 60-70dolarlık kamerayla ancak bu kadar :cool:

SJden caydım, Xiaomi Yi almak istiyorum bende, aksesuar olayını 15-20 dolarlık setler var onlardan alacağım.
Güvenilir bir link var mı bildiğiniz aliexpress,gearbest,e-bay hangisinden almalıyım.
birde şu basic edition - travel edition olayı ne oluyor , şimdiden teşekkürler :kedicik:

@Elbrus
Basic'de Kamera+Pil+Usb kablo
Travel'de basic + Monopod

Kamerayı banggood'dan alın.(23L versiyonunu)
Aksesuarları da bence set almayın içinde kullanmadığınız aksesuarlara para vermeyin. Tek tek alın neye ihtiyaç duyuyorsanız bence.

• Beğen
@sspl Teşekkürler,
Aliexpress'de 81 $
Banggood'da 70 $
Gearbest'te de 70 $
hangisinden alayım aliexpressdekinin ne farkı var acaba bir bilginiz var mı birde Z23L sürüm mü almalıyız

Ben şuraya tekrar yazayım da Xiaomi hakkındaki durumları da ona göre alın.

- Xiaomi de arka ekran ve titreşim engelleme özelliği olmadığını bilin. Yakın fiyat bantlarındaki rakipleri bu özellikleri sunuyorlar.

- ilk parti Xiaomi'lerde odak sorunu var. Bu problemi kendiniz basitçe tamir edebilirsiniz ama biraz maharet istiyor.

- Z23L seri kodlu olanlarda odak problemi yok deniyor ama bazı yorumlarda onda da olduğu söyleniyor.

- pil ömrü çok parlak değil.

- ısınma problemi biraz fazla.

- yakın zamanda eu/us edition'ları çıktı. Çin edisyonları ile arasında farklar var. (Pili daha az mA değerli ama daha uzun gidiyor, arka pil kapağı metal o yüzden ısınma sorunu daha az, odak problemi yok)

Hepsinden önemlisi yakın zaman içinde ingilizce aplikasyon, çin edisyonu kameralara güncelleme yapıldığı takdirde destek vermeyecek.

İlla Xiaomi alacaksanız ki, hala en iyi Çin malı aksiyon kameralarından bence de, EU versiyonunu alın.

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

@Mert E.
Bunu nereden öğrendiniz?

Hemen hemen tüm aksiyon kamerası forumlarında yazıyor. Google'da biraz aratırsanız Xiaomi'nin açıklamasını da okuyabilirsiniz.

Bu arada A7LS dediğiniz Ambrella chipsetin kodu, Xiaomi YI nin sürümü değil. Tüm Xiaomi YI'ler zaten aynı chipset i kullanıyor.

Edit: aksiyon kameralarının tartışıldığı en büyük iki forumdan birisi olan rcgroups'taki başlık:

(link)

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

• Beğen
Tepkiler: Gixxer
@Mert E.

peki o halde "sjcam 4000" ile "xiaomi yi" haricinde uygun fiyatlı 3.alternatif nedir? tavsiye ettiğiniz bi ürün var mı?

(link)
Aliexpress 80 dolar - gearbest 70 Gearbest'ten almayı planlıyorum sorun çıkmaz değilmi versiyonu vs. iyi mi?
sonrasındada 15-20 dolarlık aksesuar setini alacağım inşallah.

Bu arada basit ve hızlı bir edit uygulaması isterseniz GoPro'nun Quik uygulamasını tavsiye ederim. Bence fena iş çıkarmıyor. Hem iOS hem de Android uygulaması mevcut. Yine başka bir uygulama da FilmoraGO. Telefonda düzenleme yapmak için güzel bir uygulama. PC ve Mac versiyonları da var. Basit uygulama/program isteyenler için bu ikisini tavsiye edebilirim.

LG-H960 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Eu ve Us versiyonları arasında bir fark var mı acaba?

• Beğen
Geri