Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

İnceleme Xiaomi Mi Band 4 ve Strava

mali.ozdemir

Daimi Üye
Tepki
289
İsim
Mehmet
Başlangıç
2009—10
Bisiklet
Diğer
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Yaklaşık bir yıldır kullandığım Mi band4 ü sizlere tanıtmak ve sıkça sorulan strava eşlemesi hakkında birkaç bilgi vermek istedim. Öncelikle Band'ın özelliklerinden bahsedecek olursak,

şarjı 20gün dayanıyor
Nabız ölçümü var
gps yok
Renkli dokunmatik ekran
Müziği değiştirme
Spor etkinliği başlatma
vs vs. Google da bu konu hakkında araştırabilirsiniz uzatmayacağım

Bisiklet sporu için kullanımından bahsedecek olursam;
Artıları
Telefona dokunmadan bisiklet aktivitesi başlatıp, durdurup, sonlandırma imkanı,
anlık ve ortalama hızı, süreyi, nabzınızı bilekliği kaldırıp görme imkanı(dokunmadan görebiliyorsunuz)
Bisiklet üzerine takılmadığı için çalınma riski yok
tamamen su geçirmez
Gelen aramayı bisiklet sürerken görme şansınız var.
Yol bilgisayarlarına kıyasla oldukça uygun fiyatlı
Eksileri:
Gps özelliği yok. Bu sebepten telefonun gps özelliğini kullanıyor.
Egzersiz özelliği açıkken müzik değiştirme seçeneği yok.

Mi Band 4 ve Strava Eşlemesi Hakkında

Band'ın strava uyumluluğu yok(mi fit için). Fakat yabancı yazılım forumlarında bu uyumluluk sorununu gideren bir çözüm bulunmuş. Orijinal uygulamayı editlemişler. Bu uygulamaya yalnızca mi hesabınız ile giriş yapabiliyorsunuz. (eğer google vb ile giriş yaptıysanız eski kayıtlarınızı stravaya aktaramayacaksınız. )
(link) Editlenmiş Versiyonu indirebilirsiniz(kendim de kullanıyorum ama herhangi bir hatada sorumluluk kabul etmem)
Editlenmiş verisiyon ile kayıtlarınızı gpx,tcx formatlarına dönüştürebilir ya da otomatik olarak strava hesabınıza aktarabilirsiniz.

Screenshot_20200517-103322.png

Aktiviteye gelip sağ üstteki paylaş butonundan bu ayar ekranına ulaşabilirsiniz. Gpx olarak stravaya aktarırsanız irtifa bilgisini strava ekler.

Son düzenleme:
Scudo
İos için bir çözümü var mı hocam ?

@fensinn ios için şuan bir çözüm bulamadım. Eski sürümlerde amazfit ile mi band eşlenebiliyormuş ama şuan eşlemeyi deneyince olmadı. Aygıt yazılım sürümü güncelleyince uyumluluk sorunu ortaya çıkmış sanırım.

@mali.ozdemir anladım hocam teşekkürler diğer bir sorunum da bileklikten direkt olarak bisiklet sürüşü başlatamıyorum.Bileklik mi fit programı açık olmalıdır diye uyarı veriyor

@fensinn tahminimce sorunun kaynağı telefonun düşük güç modunda olmasından veya mi fit'in arkaplanda uygulama yenileme izini olmamasından kaynaklı olabilir.

@fensinn konum bilgisi açık mı peki?

Ayrı ayrı, hem bileklikten [HR'yı görmek için] hem de telefondan kayıt açıp sürüş yapıyordum. Şimdi bu eziyet kalktı. Teşekkür ederim bu bilgiler için. Covid-19 dolayısıyla yurtdışından gelen kargolarda geç teslimat-kaybolma ihtimalinden dolayı yol bilgisayarı da almaya da gerek yok şimdilik.

@Mali hocam nabız ölçümü hakkında yorumun nedir tatmin edicimi doğru ve kesintisiz mi mesala alt ve üst limit verebilirmiyiz

Bir ekleme de ben yapayım. Eğer Google, Facebook vb. bir giriş yöntemi kullandıysanız eski kayıtlarınıza erişemeyeceksiniz. Benim yaklaşık 3 yıllık yürüyüş, nabız, kilo vb. kaydım vardı. Bu yüzden bu kayıtların silinmesini göze alamadım.
Farklı bir yöntem buldum ve bu yöntemle eski kayıtlarınız silinmiyor. Muhtemelen hem iOS hem de Android işletim sistemlerinde çalışıyor. Android'de denedim ve olumlu sonuç aldım. Nabız verilerini doğru bir şekilde aktarıyor.
İlk olarak işletim sisteminize göre Amazfit uygulamasını cihazınıza kurmanız gerekiyor. Android için Google Play Store (link paylaşamıyorum) iOS içinse App Store (link paylaşamıyorum) kullanabilirsiniz.

• Kurulum tamamlandıktan sonra uygulamaya giriş yaptığımızda bir Log-In (Giriş) ekranı bizi karşılıyor. Daha önce Mi Fit uygulamasında kullanmış olduğumuz giriş yöntemini seçerek giriş yapıyoruz.

1.png

• Biraz bekledikten sonra Mi Fit uygulamasındaki bütün kayıtlarımızın Amazfit uygulamasına aktarıldığını görüyoruz.

2.png

• Sağ alt köşede bulunan Profile butonuna tıklıyoruz ve ardından Add accounts yazan menüye tıklıyoruz.

3.png

• Açılan ekrandan Strava seçeneğini seçiyoruz.

4.png

• Alt kısımda bulunan Strava yazısına tıklıyoruz.

5.png

• Strava hesabımıza giriş yapıyor ve yetkilendirme işlemini tamamlıyoruz.

6.png

• Artık Mi Band 4 ile kaydettiğimiz aktivitelerimiz otomatik olarak Strava ile de paylaşılıyor.

Aktivite sırasında kesinti yaşayan varsa uygulamanın arka planda çalışmasını engelleyen bazı problemler var demektir. Bu problemleri çözmek için Mi Band ayarlarımıza geliyor ve Run in background seçeneğine tıklıyoruz. Bu ekranda farklı telefon üreticileri için farklı ayarlar mevcut. Bu ayarları yaptıktan sonra bir problem yaşayacağınızı düşünmüyorum.

7.png

Umarım yararlı bir anlatım olmuştur.

@erman35 hocam nabız bandı kadar mükemmel olmuyor. çünkü yoldaki sarsıntılardan dolayı bileklik titreyebiliyor ama genel olarak doğru ölçüyor. @okuyanf61 güzel bir yazı olmuş. daha önce denediğimde eski kayıtlarım amazfite aktarılmamıştı bunun için ekstra bir şey mi yapmak gerek?

• Beğen
Tepkiler: erman35
@mali.ozdemir Ekstra hiçbir şey yapmadım. Belki verileri senkronize etmesi için biraz beklemeniz gerekebilir. Zaten Mi Fit verilerimiz Mi sunucularında tutuluyor. Amazfit de aynı sunucuları kullanıyor.
Ben Mi Fit'e Facebook ile bağlanmıştım. Amazfit'e de Facebook ile bağlandım. Bütün kayıtlarım geldi. Hatta girdikten sonra bilekliğimi tekrar tanıtmam da gerekmedi.

@okuyanf61 dostum teşekkürler.Ben bisiklet uygulamasını bileklikten açtığım zaman kayıt başlamıyor,( diğer egzersizleri direkt bileklikten açabiliyorum) telefondan mi fit programını açık olursa bileklikten kayıt başlıyor.Çözemedim problemi.Acaba sorun ios da mı ? Sizde de durum aynı mi ?

@fensinn Mi Fit kullanırken uygulama açıksa kayıt yapabiliyordu sadece. Amazfit'e geçtikten sonra bu problem ortadan kalktı. Fakat kayıt edebilmek için Mi Band'in telefonunuza bağlı olması gerekiyor.

@okuyanf61 mi band telefona bağlı sürekli hocam.Anlamadığım koşu vs direkt açılırken bisiklet niye açılmıyor.Siz mi fit uygulamasını kullanmıyor musunuz artık ?

Bir ekleme de ben yapayım. Eğer Google, Facebook vb. bir giriş yöntemi kullandıysanız eski kayıtlarınıza erişemeyeceksiniz. Benim yaklaşık 3 yıllık yürüyüş, nabız, kilo vb. kaydım vardı. Bu yüzden bu kayıtların silinmesini göze alamadım.
Farklı bir yöntem buldum ve bu yöntemle eski kayıtlarınız silinmiyor. Muhtemelen hem iOS hem de Android işletim sistemlerinde çalışıyor. Android'de denedim ve olumlu sonuç aldım. Nabız verilerini doğru bir şekilde aktarıyor.
İlk olarak işletim sisteminize göre Amazfit uygulamasını cihazınıza kurmanız gerekiyor. Android için Google Play Store (link paylaşamıyorum) iOS içinse App Store (link paylaşamıyorum) kullanabilirsiniz.

• Kurulum tamamlandıktan sonra uygulamaya giriş yaptığımızda bir Log-In (Giriş) ekranı bizi karşılıyor. Daha önce Mi Fit uygulamasında kullanmış olduğumuz giriş yöntemini seçerek giriş yapıyoruz.

• Biraz bekledikten sonra Mi Fit uygulamasındaki bütün kayıtlarımızın Amazfit uygulamasına aktarıldığını görüyoruz.

• Sağ alt köşede bulunan Profile butonuna tıklıyoruz ve ardından Add accounts yazan menüye tıklıyoruz.

• Açılan ekrandan Strava seçeneğini seçiyoruz.

• Alt kısımda bulunan Strava yazısına tıklıyoruz.

• Strava hesabımıza giriş yapıyor ve yetkilendirme işlemini tamamlıyoruz.

• Artık Mi Band 4 ile kaydettiğimiz aktivitelerimiz otomatik olarak Strava ile de paylaşılıyor.

Aktivite sırasında kesinti yaşayan varsa uygulamanın arka planda çalışmasını engelleyen bazı problemler var demektir. Bu problemleri çözmek için Mi Band ayarlarımıza geliyor ve Run in background seçeneğine tıklıyoruz. Bu ekranda farklı telefon üreticileri için farklı ayarlar mevcut. Bu ayarları yaptıktan sonra bir problem yaşayacağınızı düşünmüyorum.

Umarım yararlı bir anlatım olmuştur.

Amazfit ile kayıt alınca yükseklik bilgisinin kaydedilmediğini görebilirsiniz.

9.png
Bunu düzeltmek ise çok kolay. Strava'nın web sitesine giriş yapıyor ve aktivitemizi açıyoruz. Sağ üst köşede Elevation (?) yazılı bir link var. Bu linke tıklıyor ve açılan ufak pencerede Correct Elevation yazılı butona tıklıyoruz.

10.png
Biraz bekledikten sonra sayfayı yeniliyoruz ve yükseklik bilgisinin değiştiğini görüyoruz.

11.png
@okuyanf61 mi band telefona bağlı sürekli hocam.Anlamadığım koşu vs direkt açılırken bisiklet niye açılmıyor.Siz mi fit uygulamasını kullanmıyor musunuz artık ?
Mi Fit kullanmıyorum artık. Amazfit uygulamasını kullanıyorum. Bisikletin direkt açılmamasının sebebi Mi Band üzerinde GPS sensörlerinin bulunmaması. Telefona bağlanarak telefonun GPS sensörlerini kullanıyor.

Son düzenleme:
@okuyanf61 sorun ios kaynklı olabilir. bende sorunsuz çalışıyır-xiaomi mi a3

@mali.ozdemir Bende de sadece yükseklik problem oluyordu. Onu da düzeltiyorum. Onun dışında hiçbir problem yok bende de. - Redmi Note 8

Bende yükseklik ve nabız bilgilerini direkt aktarıyor.iphone 7

Geri