Yaklaşık iki hafta önce satın aldım, iki bisikletim var. Biri şehiriçi bisikleti (kalın otomobil sibop) diğeri yol bisikleti presta tip. Şehiriçi bisikletim için her sürüş öncesi sorunsuz şekilde kullanıyorum. Yol bisikletimi yeni aldığım için hiç sürüş yapmamıştım, yarın sabah kullanmayı düşündüğüm için havalarını tamamlamak için kullanacaktım. Daha önce cihazı ilk aldığımda denemiştim ama presta tip nasıl şişirildiğini bilmediğim için yapamamıştım. Sonra youtube vs olayı öğrendim. Arka lastiği denedim , ikinci denememde şişirdim. İzlediğim yol sibop kapağını aç, küçük zımbırtıyı gevşet, iğneyi içeri bastırıp havayı çıkar . Daha sonra dönüştürücüyü sibopa takıp ,pompayı dönüştürücüye bağlayıp şişirmek. Fakat aynı işlemi ön lastikte yapmak istediğimde pompanın ekranında EAD harfleri çıkıyor. Basınç 30-50-80-102 yapıp duruyor ve ekranda EAD çıkıyor. Birkaç defa denedim ama beceremedim , tabi o ara ön lastik havası baya indi. Bisikleti sadece 1 defa 10km kadar kullandım , sıfır almıştım. Yardımcı olabilecek birisi varsa sevinirim, yorumlarda bazıları decathlondan dönüştürücü alıp daha rahat kullandıklarından bahsetmiş. Son çare alıp öyle deneme yapcam, EAD harflerinin anlamını da bulamadım. Patlak vs olsa yine de hava basması mı lazım yoksa cihaz patlağı anlayıp hava basmayı kesiyor mu ?
edit: birkaç defa daha denedim , bu sefer şişirebildim ama dönüştürücüyü presta sibopa takmak biraz zor gibi geldi, herhâlde elim alışkın değil şuan.