Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yağmurda bisiklet kullanmak

@CeRKeZ

Mtb mi kullanıyorsun bilmiyorum. Ama profil resmindeki yol'u mu kullanıyorsan "Ass Saver" sele altı çamurluk denedin mi?

Ben de yağmurda sırtıma gelen çamurdan/sudan pek değil de ve kıçıma gelen soğuk sudan muzdaribim. Deneyen var mı?

Scudo
Bisikleti ulaşım amaçlı kullanıyorsanız kışın çamurluk şart. Bence şartlar uygunsa yol veya mtb gibi spor/tur amaçlı kullanılan bisiklete ek olarak ulaşım amaçlı kullanmak için tam kapalı çamurluklu, bagajlı ve ekonomik fiyatlı bir bisiklet edinmek en iyi çözüm. Hem bu sayede asıl bisiklete bu aksesuarlarla ek ağırlık bindirmemiş olursunuz. Şehir bisikleti olarak katlanır bisikletler çok mantıklı seçenek. Alternatif şehir bisikleti kullanarak 3-5-8... bin tl verip özene brzene baktığımız bisikletlerimizin çalınma riskini de en aza indirmiş oluruz.
Yağmurda ve ıslak zeminde sürüşe gelirsek yavaş giderseniz hiç bir sorun olmaz.

ben koolstop fren pabuçlarında aldım kırmızı renk.
Disk fren gibi değil ama ama epey iyiler yağmurda (105 pabuçlara kıyasla). Sadece epey bir ses çıkartıyorlar.

@Yavuz Onat rüzgar esince sıkıntı mı oluyor hocam

1 kere okuldan donerken boyle bi maceram olmuştu yeterli ekipmanimda yoktu ve camurlugumu yeni almıştım. Orta seviye yağmur vardi ama yerler ful su. Gel gorki eve gidince cantam sırtım enseme kadar çamur olmuş. 7 km yolda. O zaman tövbe ettim. Simdi ankara da sali çarş pers yağmur var ya artık dolmuşla gidicez okula yapcak bisi yok.

Yağmurlu hava bisiklet sürmeyi hiç sevmem.
Nedenleri ise
1-Görüş alanımın kısıtlanması, benim gibi numaralı gözlük kullananlar iyi anlar.
2-Lastiklerin kayması.
3-Üstümün başımın çamur olması.
4-Bisikletin çamur içerisinde kalması ve temizlenmesi gerektiği.
5-Tehlikeli oluşu, sadece siz değil araçlarda kayıyor.
6-Yol tutuşu eksikliği.

Sağlam bir kıyafet giymeden biraz problemli bir durum

Nedenleri ise
1-Görüş alanımın kısıtlanması, benim gibi numaralı gözlük kullananlar iyi anlar.
2-Lastiklerin kayması.
6-Yol tutuşu eksikliği.
bana en çok koyan 4. madde diğer maddelerde de katılıyorum. "bizim gibi numaralı gözlük kullananların kabusudur yağmur"

Nedenleri ise
2-Lastiklerin kayması.
6-Yol tutuşu eksikliği.

İşe bisikletle gittiğim ilk zamanlarda yaklaşık 3 sezon yağmurda bisikletle işe gittim geldim, sağanak, fırtına, kar ne olursa olsun binerdim. Yağmurluk max 30dk koruyor seni sonra başlıyor almaya.. Son 1 sezon yağmurda kullanmamaya başladım artık. Sebebi bisikletin çok hızlı eskimesi, parçalar, jantlar ve kadroya çamurlu su vurdukça verniği aşındıması. 2022 yağmurlu gunlerde ya arabayla ya otobusle gittim işe. Bisikletim yepyeni kaldı :D

Yollar kurumuştur diye çıktım ve sonuç.
Temizliği seven bir insanım, böyle çamurlu görünce bisikleti sinir oluyorum. İşin en kötü yanı Burak beyin dediği gibi yağmur ve çamur yüzünden bisikletin çabuk eskimesi.
IMG_20220912_153025.jpg
IMG_20220912_153947.jpg
IMG_20220912_153959.jpg

Yağmurlu havada bisiklet sürüşlerine bayılır/dım; aslında hala çok severim. Ama, beton zeminden "bisiklet yolu" adı altında yapılmış yüzeyi neİDÜĞÜ belirsiz kaplamalı yola 2-3 derecelik gidon açısıyla yol almaya kalkınca ve hızım takriben 20-25km civarı olunca... (1 ay topalladım, kalçamdan arka baldır sonu dize kadar morardı... şansım kırık çıkık olmadı, et zedelenmesi... Allah kimseye yaşatmasın)

Neyse, o gün bugündür çok nadir gezinti turu harici yağmurlu hava sürüşü yaparsam yaparım, yoksa evimde pencereden çayımı yudumlarım. 😅

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Mtb ile orman sürüşleri yağmur ve karda bir hayli keyifli oluyor. Sonrasında evden önce yarım saat yıkamak şartıyla.

Şehirde ise mtb ile gezinti keyifli olabilir, çamurluk varsa.

Şehirde yol bisikleti ile tutan lastik varsa ve çamurluk varsa, aksiyonu az yollarda binmek gene keyifli olabilir.

Gözlük kullanımında sıkıntı oluyor.

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
en sevdiğim iki sey ama aynı anda sevmiyorum, ayrı ayrı daha güzel :)

Görüş alanımın kısıtlanması, benim gibi numaralı gözlük kullananlar iyi anlar.
Geri kalan her şey işin zevki ama hem uzak hem yakin girme problemi olan benim için gözlüğün islanması kör olmakla eş değer. Hem uzak hem yakın problemi olunca lens de takamiyorsun. Sadece uzak problemi olan gençler lens takabilirler.
Mtb alıp da yagmurda islanmasin , çamurda kirlenmesin demek de ayrı bir ironi.
Biraz suyun altına tutunca butun camur akar gider yeter ki kurumasına izin vermeyin o zaman uğraş dur.
Bir saganak yagmurda kemiklerime kadar işlenmiştım ve bu yaşımda bile zevkliydi. Ama artık bulutu gördüm mü çamurlugu takiyorum

Geçen bahsi geçen bir konudada fikir beyan etmiştim. Bisiklet kar buz ve aşırı yağış harici her mevsimde kullanılır, hatta kışın daha keyifli olur, daha az terler, daha az su kaybederiz.

Temizleme hususuna gelince bisiklet temizligi kadar kolay bir araç temizliği yok. Hortumla ıslat tozu toprağı gitsin, sıvı bulaşık deterjanı ile köpürt, hortumla durula bu ilk aşama 3 dakika en fazla. Sonra bezle sil kurulamada en fazla 5 dakika. Toplasanız 10 dakika sürmez bile üşenmeye gerek yok temizlik güzeldir 😊😊

Geri