Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yağmurda bisiklet kullanmak

Ben bisiklet kullanmanın sürekli ekonomi ile ilişkilendirilmesini yanlış buluyorum en ucuz ulaşım ve hobi vb. aracı. Kullandığım bisiklet eski alman yol bisikleti yani bir şekilde bisiklet kullanılabilir ve birçok fiyatta parça bulunabiliyor.
Bisikleti bir kere almak ile bitmiyor. Bunun giyisisi, aksesuar, bisiklet bakım ve parçaları var vb diye uzar gider. Bunları temin etmen için para gerekiyor doğal olarakta ekonomi olarak insanları kötü etkiliyor.
Dersin ben bunların hiç birini yapmam orası ayrı.

• Beğen
Tepkiler: emre özbay
Scudo
Türkiye'de normal bisiklet kullanmak bile ekonomik duruma bağlıyken, yağmurlu havada kullanabilmek için finansal açıdan çok daha iyi olması gerekiyor. Yağmurluklar, çamurluklar kaç para...

Orası öyle tabi ki ama bisiklet pahalanırken diğer ulaşım araçlarını kullanmanın masrafı da yerinde saymadı. Toplu ulaşım araçlarına tam tarife ile binen bir vatandaş bisikletini kullandıkça yaptığı tamir, bakım, aksesuar masraflarını çıkarabiliyor hatta para bile arttırabiliyor.

• Beğen
Tepkiler: emre özbay
"Kötü hava, uygun olmayan giysiler vb. Asıl ders şudur: Altyapı yeterince iyiyse, insanlar biner. Ne olursa olsun."

Merhaba üstad, Temmuzda bunu almıştım.Keyifle kullanıyorum ancak bugün yağmurda zorlandım,yağmurluk,su geçirmez pantolon aldım,çamurluk düşündüm ancak sizin değerli tavsiyenizi almak istedim.https://www.houseofbike.com/urun/escape-r3

• Beğen
Tepkiler: Barış TURAN
Merhaba üstad, Temmuzda bunu almıştım.Keyifle kullanıyorum ancak bugün yağmurda zorlandım,yağmurluk,su geçirmez pantolon aldım,çamurluk düşündüm ancak sizin değerli tavsiyenizi almak istedim.https://www.houseofbike.com/urun/escape-r3

Merhaba,

Çamurluk tavsiyesi olarak:
Hafif, sportif ama yorumlara bakın (Legarda'da kullanıyorum): (link)
Colorado kadar hafif değil ama daha sağlam duruşlu: (link) (bunda 46 mm, 51 mm gibi genişlik seçenekleri var, lastiğinize göre seçebilirsiniz)
Tam kapatan, yüksek kaliteli: (link)
Bir de Orion'lar var, benim kullandığım model artık yok, diğer modellerine bakılabilir: (link)
Hebie'nin de güzel modelleri var, biraz pahalı ve ağır ama sağlam ve şık. Nerede satıldıklarını hatırlayamadım şimdi, hatırlarsam eklerim.

Şu an işe geldim bisikletle şiddetli yağmur da var bir daha yağmurlu havada çıkmicam yedek kıyafette yok :hihi:

Benim de bir ön çamurluk derdim var. Tarmac SL6 nın aşağıda göstermeye çalıştığım alt boru ile lastik arasındaki mesafesi çok dar. Oraya uygun bir öneriniz olur mu?
72723EF0-E716-4E99-8968-D614980E4F33.jpeg

Merhaba,

Çamurluk tavsiyesi olarak:
Hafif, sportif ama yorumlara bakın (Legarda'da kullanıyorum): (link)
Colorado kadar hafif değil ama daha sağlam duruşlu: (link) (bunda 46 mm, 51 mm gibi genişlik seçenekleri var, lastiğinize göre seçebilirsiniz)
Tam kapatan, yüksek kaliteli: (link)
Bir de Orion'lar var, benim kullandığım model artık yok, diğer modellerine bakılabilir: (link)
Hebie'nin de güzel modelleri var, biraz pahalı ve ağır ama sağlam ve şık. Nerede satıldıklarını hatırlayamadım şimdi, hatırlarsam eklerim.

Benim de bir ön çamurluk derdim var. Tarmac SL6 nın aşağıda göstermeye çalıştığım alt boru ile lastik arasındaki mesafesi çok dar. Oraya uygun bir öneriniz olur mu?
297026 dosyayı görüntüle

Merhaba,
Bu sizin isinizi gorebilir belki. Sizinkine benzer lastik kadro araligi dar bir bisiklet kullanmistim isimi gormustu bu urun.

(link)

• Beğen
Tepkiler: Bıyıkov
Malesef bu sığmıyor. Eski bisikletimde kullanıyordum. Şu anda sadece arkayı kullanabiliyorum. Ön taraf o plastik çıkıntı nedeniyle sığmıyor.

Merhaba,
Bu sizin isinizi gorebilir belki. Sizinkine benzer lastik kadro araligi dar bir bisiklet kullanmistim isimi gormustu bu urun.

(link)

• Beğen
Tepkiler: umutcelik
Malesef bu sığmıyor. Eski bisikletimde kullanıyordum. Şu anda sadece arkayı kullanabiliyorum. Ön taraf o plastik çıkıntı nedeniyle sığmıyor.
Kadroya monte edilen çamurluklar var ama genelde mtblerde kullanılıyor,tabi sığarmı denemek lazım şekil olarak tam boy çamurluk kadar koruyuculuğu olduğunu zannetmiyorum ama alternatiftir.

(link)
Bu ürünü uzun zamandır aklımın bir köşesinde tutuyorum. 4mm boşluk yeterli yazmışlar ama kullanıcı yorumları da pek iç açıcı değil. iade işi falan da zahmetli yurtdışı siparişlerde. O yüzden alternatif bakıyorum.

297026 dosyayı görüntüle

Lastik kalınlığına bağlı olarak, (link) olabilir sanki, çok ince ayarla. 23mm lastik kesin uyar, 25'i denemek lazım, 28'e olacağını sanmıyorum.

Bir konuya dikkat etmek lazım;

Orijinal ürün resminde tel bağlantıları yanlarda:
image.png

Bu hem lastik kalınlığında, hem üstteki alanda avantaj sağlıyor.
Mesela Şişman'daki resimlerde de öyle:
(link)

Bazı yerlerde ise çamurluğun yapısı farklı, tel bağlantıları üstte:
image.png

Bu hem bağlantı içten olduğu için kullanılabilecek lastik kalınlığını sınırlıyor, hem üstten az da olsa çıkıntı oluşturuyor.
Mesele buradakinde: (link)

İlk model daha başarılı.

Şunlar da olabilir:
(link)
(link) (en hesaplı ürün, stoğunda olan yer göremedim, telsiz ne kadar verimli olur bilemiyorum. Belki sadece önde kullanılabilir)
(link) (farklı kalınlıklarda var, 28mm lastikler için 41mm olan alınabilir)

• Beğen
Tepkiler: mazot
Lastik kalınlığına bağlı olarak, (link) olabilir sanki, çok ince ayarla. 23mm lastik kesin uyar, 25'i denemek lazım, 28'e olacağını sanmıyorum.

Bir konuya dikkat etmek lazım;

Orijinal ürün resminde tel bağlantıları yanlarda:
image.png

Bu hem lastik kalınlığında, hem üstteki alanda avantaj sağlıyor.
Mesela Şişman'daki resimlerde de öyle:
(link)

Bazı yerlerde ise çamurluğun yapısı farklı, tel bağlantıları üstte:
image.png

Bu hem bağlantı içten olduğu için kullanılabilecek lastik kalınlığını sınırlıyor, hem üstten az da olsa çıkıntı oluşturuyor.
Mesele buradakinde: (link)

İlk model daha başarılı.

Şunlar da olabilir:
(link)
(link) (en hesaplı ürün, stoğunda olan yer göremedim, telsiz ne kadar verimli olur bilemiyorum. Belki sadece önde kullanılabilir)
(link) (farklı kalınlıklarda var, 28mm lastikler için 41mm olan alınabilir)
Verdiğiniz detaylı bilgiler için çok teşekkür ederim. Belirtmeyi unutmuşum ben ancak monte edilir çamurluk takamıyorum. Maşaya tutturulan sök tak modellerden olması gerekiyor. Kusura bakmayın vaktinizi boşa harcamış oldum biraz.

• Beğen
Tepkiler: Spartiat
Verdiğiniz detaylı bilgiler için çok teşekkür ederim. Belirtmeyi unutmuşum ben ancak monte edilir çamurluk takamıyorum. Maşaya tutturulan sök tak modellerden olması gerekiyor. Kusura bakmayın vaktinizi boşa harcamış oldum biraz.
Şu tarz birşey bakabilirsin. Ben yol bisikletimde kullanıyorum bayağı pratik ve kullanışlı.

SKS Raceblade Pro XL

sks-raceblade-pro-xl-schutzblech-set-schwarz-1.jpg

Geri