Scudo Sports

Yakın zamanda bike fit yaptıran var mı?

Scudo
@Volks SPOİLER;IT DOESNT MATTER WHERE YOU RIDE

@vatan avrupa yakası sahil hattı ağırlıklı neden ki=?

@Volks nerede yaptırdığınızı ve özel değilse ne kadara yaptıracağınızı söylerseniz çok yardımcı olursunuz :)

@VejeteryanPisikletçi aktif pedal, 450 TL .
ben bu durumu şöyle nitelendirmek istiyorum.
Bisiklet kendinize göre ne kadar fit olsada, acaba mı ? dememek için bu işin terzisine gitmekte fayda var.
bir pantolon aldın, bol geldi terziye götürüyorsun vs vs.. İzlediğim ve gördüğüm kadarı ile de eksiklerin olduğunun farkındayım ve yaptırınca kafamın daha rahat olacağına inanıyorum.
sayılı gün kaldı, bakalım farkları göreceğiz :)

@Volks en iyi şekilde faydalanacağınıza eminim en kısa zamanda bende yaptırmayı düşünüyorum . Bike fit yapıldıktan sonraki yorumlarınızı merakla bekliyorum:)

yaptıracak kişiler, bisikletin üstünde yandan görülecek sekılde, öncesi ve sonrası olmak uzere 2 fotograf paylasırsa burda anlamak ıstemeyen arkadaslara daha yardımcı olabılır. bisikletin üstünde mi yapılıyor, yoksa bılgısayar tarzı bır bısıklette mı yapılıp ordan kendı bısıkletınıze gecırıyorlar ölcüleri.(mekanlarda) bu bılgılerıde paylasırsanız daha güzel olur.
avrupa'da sadece sele yukseklıgı, rahat suruceksenız spacerları alta takma gıbı ıslemler yapıyorlar. bike-fitle alakası yok. yasadıgım sehırde 1 yerde bike-fit fiyatalara dahil. zaten fiyatlarda yüksek diger yerlere göre. ayrıca bike-fit işleminden sonra bisikletinizdeki ölcüleri bir yere not ederseniz. yeni bisikletinize aynen gecirebilirsiniz.

@Can E. Zaten sonrasında karşılaştırmalı olarak eski ve yeni değerleri cm cinsinden bir tabloda veriyorlar

• Beğen
Tepkiler: jhon
Hocam yapılınca fotoğraflar ile vs. Bi başlık açıp linkini buraya koyar mısın,?

• Beğen
Tepkiler: Volks
Arkadaslar dun 10:00'da randevum vardi isten ciktim besiktasa gectim @Hasan Çağri bey ile gorustum fit yapacagimiz studyoya gectik yalniz ne yazik ki geceden itibaren baslayan rahatsizligim agirlasti (kusma/ishal/bulanti vs.) Sagolsun Cagri bey bir aracla hastaneye gitmemi sagladi saatlerce yatip serumu bekleyince randevu da yalan oldu fit de.Haliyle icimde ukte kaldi gunlerdir bekliyordum.
Tekrar ayarlamaya calisiyoruz fite girersem buradan anlatmaya caliscagim sizlere.

• Beğen
Tepkiler: tırıvırı.
Arkadaslar olcum elektronik cihazlarla yapiliyor uzaktan bakmayla olmuyo yani :)

@cenktamay
Düşünmüyorum desem yalan olur. Başlığı takipteyim aklımda kaydı. Bakalım hayırlısı diyelim ama bende katlanıt MTb falan 3 tane var nasıl olacak bilemedim açıkcası

@Selami53
Çok geçmiş olsun. Detayları paylaşırsanız çok iyi olur

@Volks
Merakla beklediğimizi unutma

• Beğen
Tepkiler: Selami53
Merhaba,

Konuya tecrübe eden arkadaşların izlenimlerini paylaşmasını daha doğru bulduğum için bir yorum yazmak istemiyorum ama takipte olacağım :) Özelden soru sormak isteyen arkadaşlar için elimden geldiği kadar cevap vermeye hazırım.

Bu arada ücret ile ilgili bir paylaşımda bulunulmuş ama aşağıdaki kısa bilgilendirme metini daha doğru olacaktır.

Bize geldiğinizde öncelikle sürüş alışkanlıklarınız (süre, tarz, seviye) ve vücut yapınızı inceliyoruz. Vücut yapınızı incelerken kas yapınız, esnekliğiniz, yere nasıl bastığınız, eklem yapınız, vücut stabilitenizi inceliyoruz. Vücudunuzda bisiklet sürerken sizi etkileyecek bir asimetri var mı onu tespit ediyoruz.
Daha sonra sizi bisikletin üstüne alıyor sizin sürüş alışkanlıklarınız ve vücut yapınıza en uygun, aynı zaman da vücut salınımını en aza indirecek gücünüzü en iyi aktarabileceğiniz pozisyonu buluyoruz.
Bu ayarlar sırasında değişmesi gerekebilecek parça/parçalar var ise listesini çıkarıyoruz. Değiştirmek ya da değiştirmemek sizin kararınız, müşterilerimize doğru olanı tavsiye etmek de bizim işimiz.
Body Geometry Fit sadece konfor değil sağlamak ve rahatsızlık gidermek için değil aynı zamanda gücünüzü daha verimli kullanmak için yaptığımız bir uygulamadır. Uygulama yaklaşık 1,5-2 saat arası sürmektedir. Body Geometry Fit & Retül uygulamasının fiyatlandırması aşağıdaki gibidir:
Kredi kartı ile ödeme: 400TL (Taksit imkanı var)
Nakit ödeme: 350TL

@Hasan Çağri
Çok değerli bilgiler için teşekkürler. Beni eskiden hatırladın mı bilemedim. Halil falan vardı o zamanlar.

tekrar Selam,
En yakın yaptıran bugün itibari ile benim.
Öncelikle Çağrı abiye buradan sohbeti ve ilgisinden dolayı çok teşekkür ediyorum.
Bisikleti kullanırken, omuzda boyunda sol dizde ağrılar oluyordu. Kendisine bugün izah ettim hepsini tek tek dinledi ve ona göre her şeyi ayarladı.
Mesela, bana göre gidon boğazını kısaltıp barı ufaltmak isterken 2 side tam hatta 110 luk boğaz kullan öyle dene dedi ve ben doğal olarak şaşırdım :)
Hatta bir ara gidon boğazı ve bar alıcaktım, iyi ki almamışım dedim..
Bisikleti kısa mesafe kullandım 2-3 km gibi.. O mesafede bile rahatlığı hissettim.
Kendinizi sakat bırakacağınıza Allah korusun, çok cuzi bir miktarı ödeyip kafanızda ki soruların yanıtlanması daha akıllıca geliyor.
Bir iki bir şeyden kesip yaptırmanızı öneririm açıkçası. Şuan kafam oldukça rahat ve daha da istekli bir şekilde bineceğim..
Bundan sonrası seçim sizin, bel ağrısı boyun ağrısı diz ağrısı çekip sıkıntı yaşayacağınıza tek bir kerede sorunlardan arınmanızı öneririm.
Tekrar teşekkür eder, iyi forumlar dilerim.

@Hasan Çağri Selamlar, anlattiklariniz isiginda benim sormak istedigim birkac sey var. Mesela, geometrisi farkli olan daha aero model bir bisiklete gecis yaparsak eger onceki yaptirdigimiz fittingdeki olculer yeni bisiklet icin uyumlu olabiliyor mu? Eger uyumlu olamiyor ve tekrar bikefit yaptirilmasi gerekiyorsa bu tarz durumlarda herhangi bir indirim saglayabiliyor musunuz?

Ayrica, bikefit sonuclarinin kiloya gore degiskenlik gostermesi mumkun oluyor mu? Bir surucunun bikefit yaptirmasi icin uzun suredir sabit kaldigi ve sabit kalacagini dusundugu kilodayken bu olaya girismesini mi oneriyorsunuz?

Bahsettiğiniz ayar böyle birşey mi ? Evetse çok mantıklı. Ancak anlamadığım bir şey var. Vücut yapımıza göre ayar yapılırken, parça değiştirmenin mantığı nedir ?

• Beğen
Tepkiler: Ersin savaş
(link)

Hicbir marka bisikletinizi aldiniz diye Cycling Analysis yapmaz hemde avrupada :) hic yapmaz. Sadece goz karari yani tamamen el aliskanligina bagli bir ayar yapar bisiklete.

bisiklet sporuna gö^nül veren herkezin bunu yaptirmasini tavsiye ederim.

@drumbanger

Merhaba,

İlk olarak şuradan başlayayım. Bir bisiklette aldığımız ölçüyü diğerine aktarabiliyoruz ama bu bize sadece başlangıç noktası olabiliyor. Çünkü bedenleri aynı gibi görünse de farklı marka/model bisikletler illa ki (açısal ve ölçüsel) farklılık gösteriyor. Bu sebeple ince ayar yapmak gerekiyor. Daha önce benim fit yapmış olduğum bir bisikletçinin bana ilk 6 ay içerisinde getirdiği her bir yeni bisiklet için 200TL ücret alıyorum. Neden 6 ay gibi bir süre var? Çünkü 6 ay ve sonrası sürelerde vücut değişim geçirebiliyor (olumlu/olumsuz) bu sebeple ilk yaptığımız vücut ölçümleri artık geçerliliğini kaybetmiş oluyor ve yeniden yapılması gerekiyor.

Ayrıca ben bike fit yaptığım her bisikletçiye yeni ayakkabı, pedal (farklı markaya geçişte), gidon, boğaz gibi sürüş pozisyonunu etkileceyecek parçaların değişimin de bana gelmelerini tavsiye ediyorum. Yapılacak değişimin büyüklüğüne göre sembolik ücretler (kal yenileme için ücret talep etmiyorum) ile olması gerektiği şekilde değişimi yapıyorum.

Özelikle kal yenileme veya pedal marka değişiminde mutlaka ve mutlaka bana gelmelerini tavsiye ediyorum. Çünkü doğru basmak doğru sürmenin ilk adımı oluyor.

Kiloya gere ölçümler tabi ki değişiklik gösteriyor. Kilo verdikçe vücut stabilitesi artıyor, esneklik artıyor vücut rahatlıyor. Ama bu işlem için kilo vermeyi beklemeyi tavsiye etmiyorum. Çünkü fazla kilo var ise uygun olmayan sürüş pozisyonunun etkileri katlanarak kendini gösteriyor. Ayrıca sabit kiloda kalsanız bile düzenli spor yaptığınız zaman vücut kuvvetiniz ve esnekliğiniz artabilir. Daha agresif bir pozisyonda durabilir hale gelebilirsiniz.

Bike fit uygulaması yaptığım her bisikletçiye ilk 1.5ay içerisinde ücretsiz bir kontrol seansı organize ediyorum. Bu sayede trainer ve yol sürüşü arasında ki farklar ortaya çıkıyor ve gerekli ince ayarlamaları da yapabiliyorum.

@Murat KAPÇAK

Vücut yapınıza göre ayar yapılırken neden parça değişmesi gerekebilir?

Çünkü satın aldığınız bisikletler genel ölçülere göre donanımlar ile toplanırlar. Mesela kendi boyunuza uygun 52cm bir kadro aldınız yada aldığınızı düşünüyorsunuz ama kollarınız yeterince esnek değil ayrıca core kas grubunuz yeterince kuvvetli değil. Bu sebeple gidona uzanmakta sorun yaşıyor ve dropları kullanamıyor olabilirsiniz. Bu durumda daha kısa gidon boğazı ihtiyacınız olabilir.

Yada bir kadın kullanıcı kendi boyuna uygun S beden bir yol bisikleti aldı gidon genişliği 40cm. Fakat sürücünün omuzları daha dar (ki kadınlarda genellikle böyle) bu durumda kolları fazla geniş açıldığı için omuzları ve kolları daha çabuk yorulacaktır. O zaman daha dar bir gidona ihtiyacı olacaktır.

Özetle benim yaptığım iş bisikletinizi sizin özelliklerinize göre kişiselleştirmek. Bunun için gerekli olan değişimler var ise tavsiye etmek. Bu değişimi yapmak ve yapmamak arasındaki farkı anlatmak. Kararı vermek size kalmış.

Geri