Scudo Sports

Yakın zamanda bike fit yaptıran var mı?

@Volks cevabınız için teşekkürler. Aydınlatıcıydı.

Ben Bora ve Çağrı dediğimiz arkadaşları tanımıyorum, keza Asla Durma'yı da. Ama hepsinin bu işe ciddi emek verdiğini görebiliyorum. Birileri elbette bizim hayrımıza ciddi emekler sarfederek bu videoları çekmeyecektir. Bunlardan kazanç elde ediyor olmaları son derece doğal hatta güzel de bir şeydir. ( Baba milyarderse hayrına, zevkine de yapılabilir tabi :) ) Bu yüzden bisiklete ve spora olan katkıları benden kat kat fazla olan bu arkadaşlara sonsuz saygı duyuyorum. Ayrıca rekabet kaliteyi artırır, piyasayı rahatlatır.

Araştırmaya devam edeceğim. Keyifli pedallar.

Scudo
@ventiol Hocam şurada yanlış düşünüyosun.. toplumun anatomik ortalamasına göre oluşturulmuyor . sizin ölçüleriniz bilgisayara giriliyo ve yine size uygun olan aralıklar belirleniyor. Nasıl kan değerleriniz sonunda belirli aralıklar arasında ise normal.. dışında ise anormal bir durum olduğunu gösterir bi şekilde yazılım bu uyarıyı yapıyor. Bike fit videolarını izlemenizi tavsiye ederim izlemediyseniz.

Evet amatör bir kullanıcı eğer sorun ve sıkıntısı yoksa şart değil. Ama diz boyun bel vs. ağrısı çekiyor ve bunu geçiremiyorsa bence bu ücrete değer. Ayak tabanlarımda oluşan ağrı için ayak fonksiyon merkezine gidip 200 tl ye tabanlık yaptırıp 2 yıldırr ayak altı ağrılarımdan beni kurtarması harika bir şeydi. mesela.. ve o tabanlık için bilgisayara bağlı bir bantta yürüdüm sol bacağımın sağ dan ne kadar kısa ve açısal olarak farklılığını falan öğrendim ve buna uygun talimat ve ayak tabanlığı aldım. Sağlık her şey :)))

@ventiol Hocam şurada yanlış düşünüyosun.. toplumun anatomik ortalamasına göre oluşturulmuyor . sizin ölçüleriniz bilgisayara giriliyo ve yine size uygun olan aralıklar belirleniyor. Nasıl kan değerleriniz sonunda belirli aralıklar arasında ise normal.. dışında ise anormal bir durum olduğunu gösterir bi şekilde yazılım bu uyarıyı yapıyor. Bike fit videolarını izlemenizi tavsiye ederim izlemediyseniz.

Evet amatör bir kullanıcı eğer sorun ve sıkıntısı yoksa şart değil. Ama diz boyun bel vs. ağrısı çekiyor ve bunu geçiremiyorsa bence bu ücrete değer. Ayak tabanlarımda oluşan ağrı için ayak fonksiyon merkezine gidip 200 tl ye tabanlık yaptırıp 2 yıldırr ayak altı ağrılarımdan beni kurtarması harika bir şeydi. mesela.. ve o tabanlık için bilgisayara bağlı bir bantta yürüdüm sol bacağımın sağ dan ne kadar kısa ve açısal olarak farklılığını falan öğrendim ve buna uygun talimat ve ayak tabanlığı aldım. Sağlık her şey :)))

@avkebele

Merhaba,

Bu uygulamayı 3 senedir yapıyorum. Yaklaşık 600 civarı farklı fit yaptım şimdiye kadar. Bu uygulamayı yapabilmek için gerekli eğitimi Yurt dışında Specialized ve Retül firmalarından aldım. Her yıl da yeni bir şey öğrenmek adına eğitimlere gitmeye devam ediyorum. Çünkü gelişen araştırmalar ile birlikte metodun temelinde değişiklikler olmasa da sonuçları daha iyi hale getiren yenilikler olabiliyor. Güncel olmak önemli özellikle böyle hassas bir konuda.

Ülkemizde de 2009 yılında başlayan bir uygulama ama 2013 itibari ile daha çok bilinmeye ve talep görmeye başladı diyebiliriz.

Bu işi yapanların hamuru yurt dışında yapılıyor :) Ama tabiki de hamur için yeterli malzemesi olması şart. Eğitimlerde anatomi, insan mekaniği ile ilgili dersler görüyoruz. Kendim de makine mühendisiyim :)

@Hasan Çağri Hocam verdigin bilgiler cok onemliydi tesekkurler, aklimdaki tüm sorular yanitlandi. Youtubeden de videolarini zevkle takip ediyorum, severek yaptigini anladigim isinde basarilar dilerim :)

Sayın Hasan ÇAĞRI , Türkiye gibi bir ülkede , herhangi bir alanda , ilk veya ilklerin içinde olabilmek büyük sabır gerektirir.

Kaldı ki bisiklet gibi 5 TL 'lik ürünü 7.5 TL'ye satan bir satıcıya denk geldiği vakit , forumlarda konu açarak , satıcıyı asrın kazıkçısı ilan eden , böyle ürünü de almak zorunda kaldıysa , forumları ağlama duvarına çeviren , hememn hemen her konuda "herşeyi ama herşeyi bilen " , bir son kullanıcı kitlesi çoğunlukta olan bir sporda, ilk olabilmek , verdiğiniz hizmetin gerekliliğini anlatabilmek ve ayakta kalabilmek !!!.

İşiniz hakikaten zor. Allah yardımcınız olsun.

Retül ile Guru bike fit sistemleri arasındaki farkları biliyormusunuz ? Biliyorsanız , aralarındaki mekanik ve teknik farkları ve kendi düşüncelerinizi yazabilirmisiniz ?

@Özcan.

Kredi kartı ile öderseniz 400TL, nakit ödeme yaparsanız 350TL'dir uygulama ücreti. Bu fiyata 1 uygulama birde kontrol fiyatı almış olursunuz.

@Cömert

Çok teşekkürler. ELimden geleni yapmaya çalışıyorum en iyi şekilde.

Guru ve Retül temelde ölçüm cihazlarıdır. Cihazlar tıpkı EKG cihazının doktora bilgi sağlaması gibi bize bilgi sağlar bizde bu bilgiler ve öncesindeki incelemer ışığında doğru ayarları bulmaya çalışırız.

Retül ve Specialized'in resmi ölçüm cihazları Retül uygulama metodu ise Body Geometry Fit'dir. Bu metod kullanıcının anatomik özelliklerini, sürüş dinamiklerini ve hedeflerini en yüksek düzeyde değerlendirmeyi ve ön plana koymayı hedefler. Retül'ün buradaki avantajı 3 boyutlu ölçüm yapabilen bir sistem olması ve sürücünün tüm hareketlerini inceleme ve analiz etme imkanı sağlamasıdır. Bu iki özellik birleşince zaten bir çok world tur takımının da kullandığı bir uygulama çıkıyor ortaya.

Guru'nun ise eğitimini almadığım için metodları hakkında detaylı bilgim yok ama cihazlarını incelediğim için farklarını söyleyebilirim. Guru sisteminde ayarlar biraz daha sürücü hissiyatına bırakılarak yapılıyor ve mesela sürünün kendi bisikleti üzerinde ayar apılamıyordu. Sistem 3 boyutlu değil 2 boyutlu ölçüm yapabiliyordu. Şimdi yeni ve Retül'e benzeyen bir sistem ile Guru'da 3 boyutlu tarama ve ölçüm yapmaya başladı.

Selamlar

@avkebele
Hocam sele ayarını burda tarif edilene göre yaptım.inanılmaz farketti.sele 5cm aşşagıda ve 4cm geride çıktı.ayarladıktan sonra daha önce ağrıyan yerlerden eser yok şimdi.teşekkür ederim

arkadaşlar aranızda bikefit yaptıran varmı,bikefit yaptırdıktan sonra değişen açılar ölçüler sayesinde kesin olarak işe yarıyormu,yaptıran arkadaşların yorumlarını rica ediyorum,gidon boğazı sorunum var,12 aydır kulanıyorum bisiklet,7. boğaz değişiklği yaptım,bir türlü boyun sorunumu tam olarak bulamadım,bisiklete binmek spor yerine artık işkence eziyet olmaya başladı,varsa aranızda bikefit yaptıran lütfe yorum yazarmsınız,öncesi ve sonrası,gerçekten işe yarıyormu yaptırmak kesin çözüm üretiyormu,teşekür herkese şimdiden.

@ozips teşekür ederim uzun zamandır çeşitli sitelere bakarak hareket ettim,yani artık bıktırmışdı,bu bikefit olayı işe yarıyomru yaramıyormu,bunu net bir şekilde öğrenmeye çalışıyorum,yaptıran arkadaşların fikrilerine ihtiyacım var.

• Beğen
Tepkiler: ozips
@mutlu07

Kesin işe yarıyor. Kendiniz yapamazsınız. İşi bilen birine yaptırmalısınız. Mesela Çağrı Terzioğlu.

Bikefit'i sorun yaşadığım Canyon Aeroad bisikletimi kullanırken yaptırmıştım. Daha önce ki bisikletlerimde yaptırma gereği duymadım, hatta ufak tefek ayarları kendim yaparak bisiklet kullanıyordum.

Şu kadarını söyleyeyim, bazılarına gereksiz bir işlem gibi gelebilir. Ayakkabı kal ayarı bile çok önemli, yaptırınca bunu anlıyorsunuz. Sorun yaşamıyorsanız mutlaka yaptırın diyemem. Ancak, maddi imkanınız varsa ve ciddi ağrı problemleri yaşıyorsanız, mutlaka yaptırılmalı diye düşünüyorum.

Genel geçer kurallar dahilinde ayarlarınızı kendiniz yaparsanız yeterli olur. Faiş fiyatlara çok ince ayar yaptırmanız gerekmiyor.

Arkadaşım Çağrı Terzioğluna bike fit yaptıran birisinden bisiklet satın aldı
Satan kişi bike fit sonrası ağrım daha çok arttı demiş o nedenle eski ayarlarına geri dönmüş ama bende yaptıracağım kadroyu değştirince

@Ferhat Aksakal O faiş fiyat dediğiniz sizin sağlığınızdan daha mı önemli ?

@mertgulkokan Bikefit sonrası bir miktar ağrı olması normal çünkü vücudun belli bir alışma süreci var ve bikefit tek seanslık bir işlem değil

@mutlu07 Sorun gidon boğazı değil o zaman. Ya da değişiklikten sonra çok aceleci davranıyorsunuz. Vücudunuzun bir alışma süreci var elbette. Sıkıntınız bu resimdeki yükseklik farkından da kaynaklanabilir. Kilo almadan önce sağ elimde uyuşma olmuyordu ancak kilo aldıktan sonra sağ elimde uyuşma oluyor. Ayarlarımla oynamadan önce kilo vermeye uğraşıyorum.
Ultralight-Senior-FULL-carbon-spacer-Bicycle-fork-pads-Mountain-Bike-MTB-fork-gasket-ring-carbon-fork.jpg

Geri