bu sene girdiğim bir yarış.eskiden antremanlara çıktığım takımdan birin gördüm.nasılsın abi filan dedim.sonra yeni jant setin hayırlı olsun kaça aldın dedim.durdu,hafif güldü ve 1.500 lira dedi(benim bisiklet komple 800 lira.içimden vay be sanırım o bu işi yapacak dedim.tabi o elit kategorisinde bense yıldızlarda yarışıyordum.ben 1. oldum ama o yarışı bitiremedi.sonra yarış fotoğraflarında gördüm.benim binerek indiğim teknik inişi,o elinde bisikletiyle inmiş üstelik gülerek poz vermiş.hayatımda en fazla acıdığım insan oydu.rezaletin böylesi
Olay sadece bisiklet değil ki.. Sonuçta o arkadaşın o teknik inişi inebilmesi için o jant setinin herhangi bir faydası olmayacaktır.. Bu spor bir hobi sporudur ve isteye istediği parçayı alarak ister istediği gibi kullanır.. Üslübunuz hiç hoş değil..
Sonuçta elinde o inişi inerken bile eğlenip mutlu olabiliyorsa bu onun gerçekten bişeyleri başardığını göstermez mi? Bizim yarışlardaki amacımız nedir? Eğlenmek, kendimizi tatmin etmek değil midir? Arkadaşta bunu en güzel şekilde yapmış işte. Ne mutlu O'na..
Kimmiş o rezil insan FAtih söylede arkasından konuşmuş olmayasın bende kimse ona teknik inişi inmesini sana öğrettiğimiz gibi öğretelim.Herkesten inişleri inmesini bekleyemezsin bu kişinin kendine olan güveni ve yeteneğine bağlı.Zamanla sende anlıyacaksın.Bu arada canım kardeşim birinci oldun süpersin fakat sakın ola birinci oldum diye havalara girmeyesin sonun hüsran olur bende üzülürüm bu duruma sporcu hep alçak gönüllü olmalı.Sanada jantım 1.5 ytl diye söyleyen kimse oda yanlış yapmış seni incitmemesi gerekirdi fakat herkesten bu inceliğide bekleyemezsin.Sen sporu kendin için yap kimseyi umursama bence.Eskiden senin abilerinde o yollardan geçtiler isim vermiyorum şuanda iyi yerlerdeler fakat tek eksik noktaları büyüklerine saygıları bunu yitirmezsen hem çok sevilirsin hemde çok iyi bir sporcu olursun.Saygılar.
gökaya bu konuda hak veriyorum...mustafa fatih sadece 1 yarışta 1 olmak seni şampiyon yapmaz federasyon yarışlarında da gelip yıldızlar arasında çekişmeyi gördüğün zaman kendini sporcu olarak saymazsın ki değil 800 liralık bisiklet ancak 2000 tl üzerinde bisiklet alınca kendine gelebiliyorsun...özgüvenin yerine geliyor...Haaa 800 tl lik yetmezmi yeter elbette ama onlarla kendini kıyasladığında kendinin niye geride kaldığını bisiklette suç bulursun...
son olarak söyleyeceğim ise saygıda kusur etmemek gerekir...
teşekkür ederim gökay abi ve heng.kesinlikle böbürlenmiyeceğim tabiki ama her akşam eve nasıl ekmek götürebilirim diye düşünen insanlar varken birilerinin yapamayacağı şeylere bu kadar çok para harcamasını benim vicdanım kaldırmıyor.Önerilerinize uyacağım ve daha tecrübelerinizden daha uzun süre faydalanacağım.
Konuyu şimdide sosyal sorunlara getirmişsiniz. Ne alakası var anlayamadım gerçekten. Adam jantı almadan önce hayır kurumlarına bağış mı yapsaymış yada gelip size mi sorsaymış ; ben bu işi yapabilir miyim diye ? Hepimiz bütçemize ve zevkimize uygun parçaları alıp elimizden geldiğince bisikletimizi üst seviyeye taşımak istemiyor muyuz ? Bu çerçeve de isteyen istediği parçayı alıp bisikletinde kullanabilir geriside kimseyi ilgilendirmez.
Genel olarak ve büyüklerinize karşı kullandığınız uslup çok çirkin. Bisiklet sporu pek çok spor gibi rekabet ve kendini tatmin etmeye dayalı bir spor olmakla birlikte yine her sporda olduğu gibi unutulmaması gereken en temel şey saygıdır. Lütfen bunu unutmayalım.
Odtudeki yarışta 2.turdayız Teknik inişe geçmeden önce kısa ama biraz dik bir tırmanış var bilen bilir . Bu yokuşta isim vermeden konusacagım istanbuldaki takımlardan birinin iki sporcusunun hızlı bir şekilde tırmanmaya basladıgını gördüm ve yol verdim .. sıra iniş'e geldi onları yetiştim sanki önden giden kişi düşmüş gibisinden '' hoop yavaş dursana falan '' gibi bagırdılar buda dengemi bozdu ve dizimin üstünde aşağı doğru sürüklendim .. kendileri takımlaşmış gitgide genişleyen bir grup olan bu arkadaşları önce Centilmenlik ve Saygıya davet ediyorum .. Başarılar gelir gecer önemli olan insanlık
eğer atilla bisiklet takımında bahsediyorsan senin adına üzüldüm inan çünkü bizi gerçekten tanımıyan birisin demekki sevgili arkadaşım. unutma yol ve dağ yarışlarında bağrışmalar itişmeler sürtünmeler takılmalar hep vardır ama sen birinin bağırmasında yol istemesinden rahatsız olup korkup düşüyorsan hatayı kendinde ara ayrıca bunun insanlıkla alakası yok sen daha yarış kavramını çözememişsin anlaşılan...saygılar
offf okadar çok yorum yazılmışki artık benm yorumumu okumazlar ki ...boşuna yazmim en iiisi nese ucundan bi bahsediyim ''yalovada hastanede yattığımı unutmuyorum''
senmiydin yoksa hemen sizin takımdan oldugunu bildinde yarış bu tabi ki çekişme olmak zorunda haklısın fakat benim başıma gelen degil genel olarak konusursak centilmenlik bence daha önemli
1.ben yarışa girmedim
2.kimden bahsettiğini anlamak zor değil çünkü istanbulda atilla bisikletten başka takım yok
3.bana büyüklerim şunu öğretti yarışta olan yarışta kalır artık sen bundan ne anlarsan dostum...saygılar:in:
Ankara Hacettepe yarışıydı ilk yarışımdı ve bende ne kondüsyon var ne antrenman teknik iniş nedir bilmem kendi bisikletim bile yok altımda.Bisiklet emanet,formam bile emanet , ayakta spd yok. Sadece ayakkabım kasım ve eldivenim bana aitti Scott vermişlerdi altıma.Neyse çok heycanlıyım o gun.start verildi zaten moral çökmüş sağıma soluma bakıyorum millete bisikletlerine v.s . Parkuru bilirsiniz çıkışları zorlayıcıdır.ve gerçekten beğenmediğim bir parkur.Bir yol bisikletciside ilk defa mtb yarışına girmiş benim yanımda ilerliyor muhabbet falan ediyoruz ortalarda gidiyorum daha sonra ben artık dayanamadım yarışı bırakacağım dedim sakın falan dedi rampaları çıkamıyordum artık.Ama inişlerde iyi gibiydim frensiz atlıyordum heryerden Adam olduğundan bana yavaş eşlik etmişti bana yokuş çıkarken daha sonra son tur parkur sonuna doğru çok dik bir iniş var bilirsiniz.Oraya geldiğimizde sen git hadi ben inemem burdan hızlı demişti. Bende onu beklemelimiydim diye düşünürüm hala Yarışı Junior men kategorisinde 13.olarak tamamlamıştım