Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yarış bisikletine kıl olmaya başladım

@Buğra C Hocam bisikletten seninle aynı beklentileri olan birisine forumda şehir bisikleti tavsiye etmiştim, anlamsızca birçok kişi itiraz edip yol bisikleti önerdiler.(Zaten çokta umrumda değil orası ayrı :D).

Konu açmış bir kişi, bende arkadaşa konforlu ve bagaj delikleri olan ve oturma pozisyonu dik olan bir bisiklet önerdim. Bir tanesi de zaten günde 1 saat sürüş için konfora ne gerek var tarzı abuk sabuk şeyler yazmıştı :D
Şehiriçinde sakin sakin işine gidip gelecek adama aerodinamiden, 1 saatlik sürüşün konforlu olup olmamasının çokta önemli olmadığından falan bahsetmek direk yanlış yönlendirmedir. En çokta 1 saatlik sürüşte konfora gerek yok tarzı konuşmalara gülmüştüm :)

Scudo
Ben hibrid ten çok keyif alıyorum ama yol bisikleti mi de seviyor olmama rağmen alacağım zaman 30mm ye kadar lastik takabilmenize izin veren, gerektiğinde kötü yollara girebilecegim çamurluk takarak maymun olmayan (ki takmam olanı da sokerim) zarif bir bisiklet bulamadım.

Bizde yok dostum! olana da kol gibi para istiyorlardı mesela specialized diverge o parayı hak etmiyor. Diye düşünüyorum
Eski Alman bisikletleri vs var amcalar biniyor drop bar i da ters çevirmiş bisiklet boynuzundan yakalanmış bayramlık boğa ya dönmüş...

Bize de tayt kaldı işte sonuçlar ortada ülke MTB mezarlığı yaylana yaylana geziyor millet. Yanindan geçince de Sana içten içe kufrediyor

Yalnız başlık da iyi patladı ha... İçimizi döktük

• Beğen
Tepkiler: Kuzey Ege
@alper 76 dostum bende de şehir-treking bisikleti var inan o amörtisörlülerin yanından vız geçiyorum.trafikte ışıkda duruyorum ışık yanınca kalkıyorum inan yanımdaki dizel araç kullananlar bana bakıyor,trafikte bu dizel araçların arkasına yapışıyorum inan bi gaz verip gidiyorlar görmelisin sanki bana nispet yapıyor :) bayılıyorum

@aziz otkur hem de türkiye de kullanıyorsun bulabilsem zırh+migfer takarım :)

• Beğen
Tepkiler: Kuzey Ege
SPD çok lazım değil. Tayt falan hiç lazım değil. Okul üniforması ve normal ayakkabı ile kullanan arkadaşlarım var. Herhangi bir sıkıntı yaratımıyor.

Ben bisiklete ilk adım attığımdan beri yol bisikletine kıl oluyordum, gece önüme ya çukur gelirse, ya takla atarsam, ya mazgala girersem... Diğer bisiklet çeşitlerinde bu sıkıntı yok.

Şahsen tercih etmem fakat 2 çeşit bulundurmakta fayda var. Öyle de yapacağım.

@ultrAhmet mazgallardan ben de baya korkuyorum hayır bi nizam-bir hesaplama yok birisi dikey konulmuş birisi yatay konulmuş birisine tekerini kaptırman mümkün şehiriçi kullanacaksan sehir bisikleti 50-100 km uzun yol kullanacaksan yol bisikleti almak mantıklı biraz da israfa girmemek lazım

Sakat kalınan ve hatta ölümlü kazaların çoğunda yol-yarış bisikletleri var

Bence kişiye bağlı bu kıyafet işi. Sadece bisiklette değil günlük yaşantımızda da insanları bir şeylere şartlandırmışlar. Çık sokağa çoğunluk bir şeyler moda olmuş diye yapıyor. Örneğin yırtık kotlar, benimde yırtık kotum var moda olduğu için değil dizleri eridiği için ve her giyişimde ayağımın takılıp daha da genişlediği için olan bir yırtık kot. Yani bisiklette de iş biraz böyle yarış bisikleti kullanıyorsan taytını spd ayakkabını giyeceksin, hd/enduro kullanıyorsan jersey setini kullanacaksın imajı yaratmışlar insana. Bence öneli olan sen nasıl hoşuna ve rahatına gidiyorsa öyle binmek ister yarış ister mtb isterse farklı bir bisiklet olsun. Koruyucu ekipmanını kullandıktan sonrası çokta önemli değil. Facebooktaki paylaşımın altında yazan arkadaşın dediği gibi istersen çıplak bin. Ama yeter ki bin. Son olarak birde şu var profesyonel gibi giyinen bir çok bisikletçi trafikte karşılaştığı diğer bisikletçiyi nedense insan yerine koyup selam dahi vermiyor.

evet bende yol bisikleti kullanıyorum mtb kullanırken eşofman kot pantolon ve kumaş pantolon ile sürüyordum fakat yol bisikletindeaynı seramoni bendede geçerli aslında 2 bisikleti olursa insanın daha kolay ama :) sağlık bakanlığının dağıttığı bisikletlerden alıp kullanmak lazım aslında :) ne dikkat çekiyor nede seramoniye gerek yok

Diğer kıyafetler olmadan da olur ama yol bisikletinde pedli tayt şart!

ben şehir bisikletinde 30 km saatin ustune hafif ciktigimda sanki bisiklet altimdan kayacak gibi kontrol etmekte zorlaniyorum,ince tekerlerler durmakta zorlaniyorum yol bisikletinde nasil allah bilir

HUAWEI GRA-L09 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yol bisikleti ister istemez insanı daha profosyonel olmaya itiyor.pedli tayt olmadan kullanamazsın kıç felci geçirirsin. Performası arttırayım derken bakmışsın spd pedal almışsın.kask ve gözlük olmadan zaten olmaz.bak ister istemez seni pro olmaya iter

Kıl olmaya başladığım yarış bisikletini üzülerek söylemek istiyorumki sattım. İlkeli olmak adına sattım. Ne yapalım benim her yerim ayrı ayrı oynamıyor. Ne dediysek o . Gerçi gönlüm isteyerek yapılan bir ayrılık olmadı. Alışmışız meğerse birbirimize. Belki ilerde yarış bisikletine kıllanma durumum ortadan kalkar ise tekrar bir yarış almayı düşünebilirim.

@Umut Y.

Kişisel görüş mü ? Yoksa istatistiksel bir bilgi mi ?

@mehmetsunu

Sadece,aşağıdakiler konuşsun.

:mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad:
:acpsnr::acpsnr::acpsnr::acpsnr::acpsnr::acpsnr::acpsnr::acpsnr::acpsnr::acpsnr::acpsnr::acpsnr:
:confused::confused::confused::confused::confused::confused::confused::confused::confused::confused::confused::confused::confused::confused:
:krktm::krktm::krktm::krktm::krktm::snzdglsn::snzdglsn::snzdglsn::snzdglsn:

Artık dilime düştün,raşit dostum ile üzerine üzerine geleceğiz, bak raşite seleden düşüyormu,
Sunu dostum sunu,stresini nasıl atacaksın bakalım,yakın zamanda bir adet alüminyum yol al,gelen para ile üstüne ekle,kurtuluş yolun,,,,,

@Kudret Kurtcebe

Kudret abi biz artık yaşlandık, biz artık klasikçiyiz. Bu durumda sana çok ve önemli işler düşüyor. Bana stanbul piyasasından güzel bir klasik yol ayarla. Sağlam olsun. Bundan sonra çelik bisiklete bineceğim. Çelik atım olacak. Senin bir zamanlar pejo bisikletin gibi.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@Kudret Kurtcebe

Raşo kendi haline baksın. Bisikleti sattıysak cube fitnesi da satmadık. Yıkılmadık ayaktayız.

@mehmetsunu

Istanbuldan araştırmaya başlıyorum buraya mesaj atacağım
Yarın öğlen düldül ile araştırma yapacağım öyle nane yok yeni çelik alacan

Kot pantolonla ve spd ayakkabısız sürülebiliyor. İstersen frenler duraace di2 olsun yine de durmuyor. Shimano'nun en dandik br-m315 freni bile daha iyi durduruyor. Gidonu bırakınca iki şerit öteye gidiyorsunuz. En beğendiğim özelliği ise rampaları çok daha iyi çıkması, akıcı olması, ilgi çekmesi ve hafif olması. Ortalama hız falan yalan iki bisiklet çeşidinde de saatte 25-30km ortalamaya çıkıyorum. Bir daha alır mıyım? Fitness bisikleti olarak tabir edilen 700 x 35 lastikli düz maşalı flat gidonlu bisiklet alırım ama yol bisikleti almam.

İki tane bisikletim var biri Cube Analog diğeri ise Mosso Cavalier Claris. Cube'yi daha çok sevdiğimden profilimde Cube yazıyor.

Yol bisikletini yarış koşmuyorsanız zevk için kullanıyorsanız düz maşalı bir şey alın, inanın daha zevkli.

Geri