Scudo Sports

Yaşım 15 sizce iyi miyim?

@ihtiyar

Haklısınız hocam ben başta ifade ederken yanlış anlatım yaptım. Fakat sonrada olay tartışma konusuna dönünce bende geçen gün yaptıgımız antremanda bu programı kullanarak ss eklemeye karar verdim.

Scudo
Kardeşim gayet güzel performans, umarım başarıların artarak devam eder. Tartışmanın sebebi de sanırım mübalağa sanatını azıcık fazla kullanmanda :D Mürsel abine de selamlar :eek:

(link)

sanırım şu tur.

genel de yokuş aşağı olan kısımlarda 1km lik bölümlerde 40 kms e ulaşmışsınız gibi :)

• Beğen
Tepkiler: Abdülkadir Ergin
@Enes nlfr

Enes yazdığın hiçbir bilgi ilk yazdıkların ile örtüşmüyor 15-20 dakika 35-40 tempo sonra dinlenme 20-25 tempo olan bir turda ortalama hız 20.4 olmaz minimum 28-30 olur.Yukarıdaki grafikte yazılana göre ortalama hız 20.4 çok kötü bir rakam.(eğim grafiğini biliyorum bölgenin ona göre kötü rakam) Senin en büyük hatan buraya yazdıklarını sınıf arkadaşların değil bisiklete binen, ne olduğunu bilen insanların okuyor olması yani bu cümleleri sınıfta yazarsan herkez beğenir sorular sorar ama burada yazarsan herkes arkasında gerçeklik arar.Daha ilk başta profilinde 21 yaş yazıp sonra açtığı konunun başlığında 15 yazan bir kardeşimize her konuda destek olmak isteriz ama yalan olmaması koşulu ile.

Şimdi geleyim sorduğun sorunun cevabına durumun çok iyi değil yarışlarda harcarlar seni.Senin yaş gurubunda çok daha iyilerin olduğunu biliyorum kısacası çalışmaya devam.Eğer azim ile antremanlara devam edersen istediğin noktalara gelebilmek için yaşın müsait ama o antremanlar bu rotadaki gibi tur şeklinde değil gerçek anlamda antreman olmalı.Hiçbir antreman 160 km sürmez zaten antreman şeklinde bisiklete binerek 160 km yol yapılması senin yaşında imkansız yapsan bile çok zararlı.Antreman tekniklerine çalışman lazım.Sporcu olmak isteyen bir genç gibi hayat şeklini değiştirmen lazım(beslenme dinlenme ve antreman düzeni oluşturmak) bu şartlar yerine geldiğinde muhakkak istediğin sonuçları almaya başlayabilirsin.Bu yukarıda yazılan değerler haftasonu mangal turlarında yapılan değerlerdir yarış değerleri olamaz.Zaten mtb yarışı da 160 km sürmez.uzun kilometre bisiklet kullanımı ile kısa ama yarış performansı arasında çok fark vardır aradaki farkı kaçırmamak lazım.

Kısa mesafelerde , yüksek tempo sürmelisin .30 - 40 km yol yapıp ; 2 x 20 dk tempo , 5 dk aktif dinlenme intervalleri ile başlayabilirsin . 38 x 17 - 15 gibi dişlilerle 100-110 kadans ile antremanlarına başlayabilirsin . 3 tekrar x 3 dk tempo , 3 dk aktif dinlenme , 52 x 21 -19 ile hızlarını artırıp daha iyi olabilirsin . Haftada bir kezde 70-80 km uzun yol yaparak dayanıklılığını artırırsın ; vs vs gibi

Fakat uzaktan bakıldığında umutsuz vaka gibisin . Senin yaşında senden çok çok daha iyi çocuklar tanıyorum

• Beğen
Tepkiler: ihtiyar
@Cem Unden
Çok iyiden de iyi! :)
Ben de şimdi antrenmandan döndüm. 78 km, 2 saat 20 dakika, arada bir de %12 eğimleri olan 4,4 km yokuş var.(tabii inişi de)
Ben de iyiyim, değil mi?!:)

(Açıklama: ilk 10 kilometresinde 2 tane fixieli vardı, ikisi de Cinelli, bayıldım bisikletlere, sonuna doğru da 20 km. kadar 3 kişiydik.)

@ihtiyar

Hocam , sizin yanınızda lafımız olmaz . Şimdikilerde genç mi ? Fos çoğu :)

Kısa mesafe , yüksek tempo sürmek , interval yapmak ; uzun mesafe , tın tın sürmekten daha zor olduğu için herkes uzun mesafede kendini denemeye çalışıyor . Oysa günümüz bisikletçiliğinde asıl sır kilometrede değil belirli zamanda uygulanan güçle ve bunun sürekliliği ile alakalı .(Lafım bisiklet sporunu performans geliştirme amaçlı yapanlara , keyif için binenlere değil :) )

Yıldızlar A-B seviyelerinde yarışlar 30-50 km arasında değişiyor . Türkiye Şampiyonası'nda ise en uzun mesafe olan 60 km koşuldu geçen sene . Bu sebeple kısa mesafelerde , yüksek tempolu hız geliştirmeye yönelik antremanlar yapılmalı .İntervaller çok önemli . Hız kazanmak çok zor , hız kazandıktan sonra dayanıklılık kazanmak daha kolay . Bugün kaç yaşında insanı getirirseniz getirin , ona 1 sene içinde çabayla 100 km bisiklet sürecek bir dayanıklılığı kazandırırsınız ama 35 km yolu 35 km/s ortalama ile sürecek seviyeye getirmeniz , hele belli bir yaştan sonra imkansız gibi birşey .

@Cem Unden
Ama böyle demeyin. Duyan da bir sey sanacak. :) Ben de keyif icin biniyorum. Yokuslarin sonunu görünce cocuk gibi seviniyorum. Tabii ki genclikteki gibi olmuyor. 1 saat 40 dakika da ciktigim daglari 2,5 saatte cikinca bile mutlu oluyorum.
Gencleri biraz kollamak, az bir sey pohpohlamak lazim, yoksa bilgisayar basindan kaldirmak, smartfonu biraktirmak cok zor.

@Cem Unden

Konu başka noktaya gidiyor fakat yazmam lazım.Cem bu kısımda biraz eksiklerin var (bana göre) uzun mesafe performans turları yapanları ultra maratoncuları es geçiyorsun evet herkes bir şekilde uzun km bisiklet kullanımı yapabilir ama herkes 30 ortalama 300 km pedal çeviremez veya herkes 200 km sürüş yaptıktan sonra(hızı hiç önemli değil ) yüzde 10 luk 5 kmlik rampayı ayakta tırmanamaz.Tam tersinede bakacak olursak 30 ortalama 300 km pedal çevirebilen birisi senin söylediğin 35 ortalama 35 km yi çok rahat yapar çünkü 300 km 30 ortalama çıkarabilmek için turun başlarında 35-40(rotaya,rüzgara göre) ortalama 50-100 km kullanmak gerekiyor yani o duruma alışıktır.

Not:Ekleme yapmam gerekiyor yarışlarda derecelere girenler uzun süre bir ortalamayı sabit tutanlar değil herkkes ile aynı ortalamlarda saatlerce kullandıktan sonra son km lerde özellikle son 500 metrede dehşet bir patlama gücü üretebilenlerdir.

@ferhat köse

Onları unuttum , oldukça üst seviye onlar :) Ben daha çok 15 yaş seviyesi ve amatör seviyeden baktım olaya . Ultra maratoncular başka ...

Dayanıklılığı küçümsemiyorum ama hızı geliştirmek gerçekten daha zor . Bunu antreman yapan herkes bilir , sanırım . İkisi beraber olmuyor , anaerobik ve aerobik sistem beraber gelişmiyor . Ufak yaşlarda dayanıklılık daha zayıftır . İyi maratoncular bile otuzlu yaşlarda ortaya çıkar . Gençlerde çeviklik ve hız öncelikli geliştirilmelidir .

@Enes nlfr

İşte bunu diyorum başından beri.
37km/saat ortalama iddia ederken 20.4km/saat ortalamalı tur paylaştın.

@Enes nlfre
Öncelikle foruma üyelerin çoğu senden yaşça büyük bi kere konuşma uslübuna dikkat etmen gerekir,sen saygı gösterki onlarda sana saygı göstersinler,madem yapıyosun bu km leri değerleri hiç kimseye hiç bişeyi inandırman gerekmezki.Zaten takımımla büyüklerimle antrenman yapıyorum diyosun onlar seni keşfetmişlerdir o zaman bu kadar iyisen. Forumda bu tarz tartışma yaratacak konu olabiliyor bazen, Max.hızınız diye bi konu açılmıştı.Bi arkadaşımız çöp kamyonu arkasında 180 km yaptığını iddia ediyodu. :)

• Beğen
Arkadaşlar Cemden bir teklif geldi powermeter ile ilgili kısımları ayrı açalım diye banada mantıklı geldi o mesajları taşıdım. konuya şu linkten devam edebiliriz(powermeter konusuna bu konuya yazmak isteyen ayrıca yazabilir)

https://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=114188&page=2

Tek sıkıntı mesajlar taşınırken alttaki teşekkürler silindi onları yenilerseniz hoş olur öbür türlü teşekkürü silinmiş arkadaşa hakkım geçer :)

iyi oldu teşekkürler. Kendime ve yakın çevreme saklamayı tercih ediyordum bazı konuları, afişe olduk :)

@Cem Unden

Selamlar, bu konuda bir bilgi vermeliyim. Osman Şirin. Yaklaşık 1-1.5 yıllık bisikletçi ve 45 yaşında. Son KAP Adana yarışında 60 km mesafeyi 38.5 ortalama ile bitirdi, 8inci oldu. Çok yakından tanıdığım ve birlikte antrenman yaptığım biridir. Yani imkansız çok çok iddialı bir söz olmuş.

Not: Yarış esnasında 4 kez öndeki gruptan koptu ve tekrar yakaladı. Yarış tecrübesi olmadığından pro yarışçılarla omuz omuza mücadele etmeye çekindiğinden çoğunlukla açıktan gidiyor ve rüzgara karşı mücadele veriyor. Son atak bitişe 3 km kala 1 km'lik dik bir rampa vardı (yaklaşık 5-6 derece eğim) ve 38 ortalama ile çıkarak koptuğu grubu yakaladı. Görmeden inanması zor tabii.

@Bahadır Gürel

1-1,5 senelik bisikletçi , yaş 44 ve ortalama 38,5 km/s ile 60 km yol gidiyor . Görmeden inanmam yada ben çok yeteneksiz bir bisikletçiyim . Bu beyefendinin geçmişinde başka spor dallarıyla ciddi ciddi uğraşmışlığı var mı ?

• Beğen
@Cem Unden
Peşin konuşmamak lazım Cem 2 hafta önce tek başıma 39.6 ile Bileciğe girdim (80 km) forumda da paylaştım.Yol durumu ve rüzgarın desteği çok şey etkiler biliyorsun. Bahadır abi diyorsa vardır bir bildiği birde fotoğraflarda Bahadır abinin yanında duran abimiz ise ufacık 55-60 kilo birisi korkarım ben öyle insanlardan :)

• Beğen
@ferhat köse

:) Kupa alırken benim solumda kısa olan Metin abi, benden 5 yaş büyük. Normalde Yalova takımındaydı sonra Atilla takımına katıldı (90'dan beri yarışlara katılıyor, benden daha hafif). Osman, Metin'le benim aramda arkada duruyor (gözlüklü olan). Tek farkı mesleğinin güç gerektiriyor olması (tesisat şirketi var, o da bizzat çalışıyor). Kol bileğinin kalınlığı ne demek istediğimi iyi anlatır :) Spor geçmişi var mı sorarım.

Osman'ı tanımıyor olmanız büyük bir kayıp, ama tanışması kolay. Her hafta sonu Atilla takımının Bostancı-F1 antrenmanı var. Yarın sabah da 5-7 arası Osman, Harun ve ben sahilde bir antrenman yapacağız, ardından işlerimize dağılacağız (amaç evdeki bağları koparmadan antrenman sayısını haftada 4'e çıkartmak). Osman'ın Adana yarışında biraz yarış tecrübesi olsaydı 82'den beri yarışan yüzlerce madalyalı Atilla'yı da geçecekti. Osman'ın verilerini gösteremiyorum çünkü bırakın nabzı, kadans sayacı bile yok. Aslında takımda sadece bir kişide Garmin 510 var, onun dışında kimsede Internet'e yüklenecek GPS'li bir cihaz yok. En çok da bu benim canımı sıkıyor. Benim sıradan değerlerimi Garmin 500'le her an Strava'ya yüklüyorum. Bu hızlı arkadaşların hiçbir verisi Internet'te yok. Strava'daki rekorlar aldatıcı bu yüzden; Tufan, Tarık, Resul, Osman, Atilla gibi isimlerin verileri Strava'da olsa daha gerçekçi bir liste olurdu (bu açıdan Kerim Babacan'ı tebrik ediyorum, tüm antrenmanları dahil yol yarışlarındaki performanslarını da yüklüyor, kendisi kriteryumda Yalova takımından katıldı ve 2. oldu)

@Bahadır Gürel

Bahadır abi Osman abinin de boyu 170 kilosu 65 gibi anca duruyor ama bilek kalınlığı söylediğin gibi maşallah :) burada yada diğer konuya taşınan mesajlarda yazmıştım bazılarına Allah tarafından birşeyler doğuştan veriliyor diye Osman abide o çeşit bir durum vardır diye düşünüyorum. yarış rotasını düz rüzgarıda sıfır kabul edersek 38 küsürat bir ortalama 1-2 senede kazanıldıysa cidden güzel bir sonuç ya Atilla bey çok sağlam antreman yaptırıyor (daha önce öğrendiğim kadarıyla böyle olmadığına eminim) yada söylediğim gibi Allahtan gelen bir kuvvet sözkonusu.Türkiyede sık yaşanan keşfedilemeden bir cevher daha 50 li yaşlara gelmiş diyelim....

• Beğen
Geri