Scudo Sports

Yaşım 15 sizce iyi miyim?

evet doğuştan gelen bazi seyler var. 3 senedir bilek güreşine merak saldim.1 sene düzenli çalıştım buaralar canım sikilinca çalışıyorum. her neyse kendi yasimda iddialıyim. yariyil tatilinde alanyada yine arkadaslar arasinda mevzu oldu birazda eğlenceli olsun diye turnuva haline getirdik. cılız bir arkadaş vardi sayidan dolayı onu turnuva dışı bırakıldı. neyse yaptik yendim en son arkadaa alperen gel yapalım dedi ben de ciddiye almadim geçtim karşısına verdim elimi. yapanlar bilir adamin eli tutusu dan anlasilir biraz ben de ciddiye aldim artik ama adam yinee de vurdu. yapisi güçlü kişiler var.

bir de super erkek var 44+XYY kromozom olan. bunlarda cok güçlü ancak beyindeki sorunlari var

• Beğen
Tepkiler: ihtiyar
Scudo
@ferhat köse

Valla hocam ben sizlerin bu değerleri nasıl yaptığına şaşıyorum . Bizim burada bisikletçi çok . Master şampiyonu Turgay Germen var , 30'lu yaşlarda ; Haşim Köksal var nerden baksan her KAP yarışında Master'da ilk ona girer ; Furkan Ceylan var geçen Mersin KAP'da Elitlerde ilk ona girdi, Korcan var ; Aykut Erken var elitlerde 2012 Adana yarışında ilk ona girdi . Hepsiyle antremana çıkmışlığım vardır . Benimde katıldığım antremanlar ve katılmadıklarımdan duyduğum kadarıyla bu tip değerlere hiç kimse ulaşamıyor . Demek ki sizler çok çok yetenekli arkadaşlarsınız . Yalan söylüyorsunuz falan demiyorum ama bir şey var , çözemedim .

Bence bu performansları KAP yarışlarında denemelisiniz . 80 km'de tek başına 39,6 ortalama yapan biri ; 50-60 km lik ortalama 40 olan KAP masterlarda açık ara birinci olur , en yakın rakibine 2 dakika takar.

Genetiğe fazla inanan biri değilim .Başarı için %95 çalışma , %5 genetik diyorum .Bize nasıl antreman yapılması , nasıl daha hızlı bisiklet sürülmesi konusunda bilgi verirseniz sevinirim . Böylece bizde kendimizi geliştiririz.

• Beğen
@Cem Unden

Cem benim o Bilecik degerim rotanin asagi egimli olmasindan :) ben kendi gucumu biliyorum o kadar degil :) Bahadir abi ile pedal cevirdim gucunu gordum yasina gore cok saglam birisi gordugum tek hata kadans azligi idi o da durumun farkinda.Bir de rampada kadanstan dolayi cabuk kesiliyor.Sana gelince eski resimlerinden gordugum cabuk kilo alan birisin yani atletik yapi denilen dogustan sanslilardan degilsin.Gencligin cocuklugun nasil gecti bilemiyorum ama ben 10 yasindan beri hosuma giden pek cok spor dalinda musabaka seviyesinde lisansli olarak emek harcadim 17-19 yas arasi askerlik egitimimi cok saglam aldim yıllarca günde 5 km koştum ve en onemlisi ozel kuvvetler komutanliginda gorev yaptim yani senin anlayacagin dilde eski bordo bereliyim biraz farkimiz olmasi normal degil mi sence.

Güç konusunda bir iddam yok ama dayanıklılık konusuna gelince oldukça iddalıyımdır.

• Beğen
Tepkiler: Edip D. ve ihtiyar
@Cem Unden

Bu konuda yine yoldan cikip baska yerlere tasinmadan yazayim.
Hic birinizle beraber bisiklet sürmüslügüm yok. Fakat sanal olarak toplayabildigim bilgilerden yola cikarak yapilan aciklamalar, ifadeler, anlatilanlar hakkinda nasil yorum yaptigimi izah edeyim. Önce Eskisehir - Bilecik yolu üzerine: Yol nerdeyse düz. Poyra' ya kadar 100 m. kadar irtifa farki var, ama karsidan rüzgar yoksa 35-36 ortalama normal. Poyra'dan sonra Bozüyük üzerinden Bilecik' e kadar 400 m. kadar bir irtifa kaybi var. 1.86 boyundaki normal vücut yapisinda olup. yani uzun bacak boyu dolayisiyla yüksek manivela kuvveti olan, düzenli antrenman yapan, hemen her gün bisiklet kullanan bir sporcu, arkadan cok hafif bir rüzgar aliyorsa, Ferhat' in yazdigini yapar. Yani cok zorlarsa, geri dönmek zorunlulugu yoksa, 40 km/ h i de gecer. Ferhat' in performansini kücültmek icin degil, zaten kendisinin de ifade ettigi seyleri vurguluyorum.
Izmir, sahilde, yani deniz seviyesinde, her yönde irtifa kazanilan, trafigi yogun bir sehir. Izmir' den yola cikip, hangi istikamete gidilirse gidilsin, hatta biraz rüzgar yardimi bile olsa, tek basina profesyonel(gercek anlamda pro= Vino, Wiggins gibi) bisikletcilerin dahi 35 km/h ortalamayi gecebileceklerini sanmiyorum.
Ayni benzeri seyleri sürekli yasadigim icin bu konularda rahatca yorum yapabiliyorum.
Bulundugumuz sehirden, Ren Nehri Vadisi' ni takip ederk Güney' e dogru gittigimiz zaman grup dahi olsa, ortalama 32 km/ h i gecmez. Hem cok hafif bir irtifa kazanimi, hem de sürekli Güney-Bati' dan esen rüzgar vardir. Aksi yönde 45 km/ h i bulan ortalamalara sik olarak raslanir, ama hep o yönde gidilirse.
Diger yandan biraz kuvvetli rüzgar oldugu günlerde 25 km. de 600 m. irtifa kaybina ragmen 40 km/ h ortalamayi bile bulamadigimi biliyorum.
Arazi ve rüzgarin yönü, antrenman ve kondisyon durumunun yaninda en önemli faktörlerdir. Büyük turlarda bile bazi etaplarda 46 km/ h, bazi etaplarda 32 km/h görmüyormuyuz?

@ihtiyar

Abi bende şimdi yazıyordum o kadar güzel anlatmışsın ki diye :) aynen dediklerini yaşadım o gün isteseydim 40 değil 43-44 bile çıkarırıdım ama dönüşün rüzgara karşı yukarı eğimli olduğunu bildiğimden zorlamadım :) birde beni tanıyanlar bilir bisiklet üstünde fotoğraf çekiyorsam tam güç kullanmıyorumdur lay lay gidiyorumdur Bilecik turunda olduğu gibi.200 km üstü hedeflerimin olduğu rotalarda asla fotoğraf makinesi taşımam kimseyle konuşmam müzik dinlemem hatta bazen su içmeyi bile unutuyorum :) Bu arada Bilecik dönüşü 25 ortalama oldu hem rüzgar hemde eğim 5-10 kişi 3 saat beni sopa ile dövmüş gibi geldim :)

@ferhat köse Hocam , Vinokourov'la çekildiğim resimle bugün arasında 10 kilo fark var . O resimde 84 kg , şimdi 74-75 civarıyım . Hala fazlam var boy 170 cm ama 65-68 kg olmak benim için bir rüya . Sizin şahsınız üzerinden konuşmak istemiyorum . Yoksa olayın tadı kaçar ama askerlik geçmişiniz olmasını ben pek avantaj olarak görmüyorum :) . Zira hayatımda subay , astsubay olupta günde 2 paket sigaradan az içen bir askeriye mensubunu görmedim :) . Fakat size birtakım değerler sunmak istiyorum .

Güç - hız senaryolarıyla ilgili bu siteye rüzgar ve eğimi sıfır ; bisiklet + sporcu kilosunu 85 alıp birtakım verileri girdiğimizde şunları görüyoruz .

Saatte
30 km/s ile gitmek için 175 watt
35 km/s ile gitmek için 266 watt
40 km/s ile gitmek için 385 watt güç üretmek gerekiyor . 30'dan 35'e çıkmak için %52 güç artışı ; 35'den 40'a çıkmak için %44 güç artışı ; 30'dan 40'a çıkabilmek için %120 güç artışı gerekiyor ki bunlar muhazzam değereler ; işin içine rüzgarı koyduğumuzda ise inanılmaz şeyler ortaya çıkıyor .

Kaynak : (link)

@ferhat köse

Benimle güç farkınız olması normalde , diğer arkadaşların bisikletçi sporcu geçmişleri var . Onlara göre de bayağı iyisiniz . Maaşallah . Aslında her parkuru kendi içinde değerlendirmemiz gerekli . Örneğin bugün antreman parkurunda ortalama 20-25 km/s rüzgar vardı . 10 tur x 2 km kriteryum antremanı yaptım , piknik alanında , rüzgar çok dönüyordu . 20 km'de 31,5km/s ortalamayı zor çıkardım . Kimi anlarda 37-38km/s giderken rüzgara karşı 26-27km/s zor çevirdim

@ihtiyar

Bizim Menemen çıkışı - Çiğli girişi arası 15 km yolda 40 km/s ; hatta bir de kamyon denk getirirsen 45-48 km/s ortalama çekmemiz gibi bir şey

Cem bazi noktalari kaciriyorsun ben 187 boyundayim 75 kiloyum yani ayni kilodayiz ama 17 cm daha uzunum senin tanidigin askerleri ben bilemem ben sana hergun 20 km kosan milli croscu askerde gosterebilirim.
Diger kacirdigin nokta yillarca hergun 5 km kosmak nedir insani ne hale getirir farkinda degilsin gibi.

İhtiyar abi olayi cok guzel algilamis degerlendirmis bence onun yazdiklarini bir daha oku.ruzgarin yonu ve egime dikkat etmiyorsun.

Ayrica benimle pedallayan bu forumda onlarca insan var eminim hatali birsey yazarsam duzeltirler bu saatten sonra kimseye birsey ispatlamaya ihtiyacim yok ama nasil rampa ciktigimi ruzgara karsi nasil direndigimi 17-29 yas arasi genclerde goruyor arkamda ruzgar boslugumda kilometrelerce pedal ceviriyorlar.

• Beğen
@ferhat köse

Hocam , Eski Foça Komando ve Yeni Foça 7.Jandarma'yı bilirsin . Bizim pansiyonu çok ziyaret eden askeri personel olur , burda eğitim yapan . Bırak günde 5 km koşmayı ; Foça vadilerinde hergün techizatlı 20-25km yürüyüş , koşu yapan subay , astsubaydan çok müşterimiz oldu . Günlerce dağlarda yatan , kaplumbağa , yılan yiyen bu arkadaşlarla çok muhabbetimiz oldu . Bir çoğu böbreklerinden arızalı , bel fıtığı olanda az değil. Boru gibi sigara içmeyenine de denk gelmedim :) Pek de sağlıklı gözükmüyorlardı . Ben , Sağlık Bakanı olsam ; Sigara konusunda bir kampanyayı da askeriye ve emniyette başlatırım . Çok sağlıksız bir ordu ve polis kadromuzun olduğunu tahmin ediyorum :)

Bak bunun altina imza atarim :) giderek sagliksizlasiyoruz ama sadece o iki meslek degil toplum olarak.Tum doktor ve ogretmenler de ayni durumda agizlarinda sigara :)

• Beğen
@ferhat köse

Ben en çok neye şaşırıyorum , biliyor musun ? Okulların hemen önünde , teneffüslerde toplanan öğretmenlere ; hepsi birden höt höt sigara içiyor . Öyle iğrenç bir görüntü ki . Hele banka önlerinde , çalışan bayanlar öyle sokak yosmaları gibi hızlı hızlı sigara içmeleri . İğrenç . Ama emin ol , en çok sigara içenler askerler ve polisler . Bu milleti sigara biterecek

cem abi,bahadır abinin söylediği doğru.osman abi aynı zamanda benim de takım arkadaşım.adamda henüz anlam veremediğim değişik bi güç var.hani olurya bi çocuğu döversin döversin yerlere düşürürsün ama yine de o ayağa kalkar pes etmez ve seni yerlebir eder tıpkı öyle bir şey adam.sürekli bir yerlerde bir şeyler var.

hani osman abi olmasa dopingli diyecem :D

• Beğen
@Cem Unden

Cem bu kadar agir konusmamak lazim sonucta ikimizde ictik bu mereti.Ayrica esi ayni durumda olanlar olabilir o yuzden o bolumu sileyim istersen.
Konuya da espri ile devam edeyim bizim zamanimizda okul onlerine ogrenciler cikardi sigaraya simdi ogretmenletr cikiyor.Asker polis meselesine de sunu eklemek isterim biz yani askerler resmi elbise ile sivil ortamda zorda kalmadikca icmeyiz ama polisler ne hikmetse bu duruma hic dikkat etmiyor ne zamam Ankara guvenparka girsem orada 24 saat her an olay olabilir diye kosullandirilmis cevik kuvvete bakarim ellerinde sigara gozlerinde ray ban geleni geceni ront halinde igrenc bir goruntu sergilerler hemen yanlarinda amirleri olur ama oda ayni durumdadir.

@ferhat köse

İçtiğim yıllara , verdiğim paralara acıyorum . Kullandığım ifadeye gelirsek , ne yazık ki görüntü öyle. O bayanların fotoğraflarını çekip kendilerine versek , hallerini görseler ; emin ol ertesi güne sigarayı bırakırlar . Ucuzluk . Ben de esrarkeş , berduş gibiyimdim ; sigara içerken . Leş gibi kokuyordum . Artık sigara içen insanlarla konuşamıyorum biliyor musunuz ; o ağız kokusundan . Sigara müptelaları bir kendi hallerini dışarıdan görebilseler . Acizlik .Allah bir daha başlatmasın . Amin

Yine ordunun ve emniyetin sigara kullanması olayına gelirsek gerçekten çok vahim . Sağlıksız bir orduya ve emniyete kendimizi emanet etmişiz :) Hangi ABD askerinin bir filmde sigara içtiğini gördünüz ? Adamların hepsi çakı gibi , hele o deniz piyadeleri . Tam imaj adamlar :)

• Beğen
@Cem Unden

O kadar da degil! Amerikan deniz piyadeleri belki tütün kullanmiyorlar ama.........:Skull-175

Geri