Scudo Sports

Yaşım 15 sizce iyi miyim?

peki km saatindeki teker çevresini bize yazabilir misin ? yalan söylediğini düşünmüyorum ama söylediğin değerler de inanılmaz :)

Scudo
@Enes nlfr
Bir an önce Konya Şekerspor yetkilileriyle görüş . Mehmet Şafakçı'yı bul . Benim adımı ver .Seni bir denesin . Harcanma Bursa'da .... Acele et.

Daha yaşını doğru dürüst giremiyorsun , teker çevresini doğru girdim diyorsun . Konu başlığında yaşın 15 , profilde 21 . Hoş 21 yaşında da olsan , aktif sporcu olmadan bu dereceler imkansız :) :) :)

@Cem Unden

Ben Zamanında bisikletimin fotoğraflarını paylaşmak için öylesine hemen sorulara yanıt vermiştim ama konu nerelere döndü. Bizim insanlarımız çekemiyor ben anladım bunu hemen çamur atma peşindesiniz. Ben diyorum Bursada olan arkadaşları bekliyorum antremanlara diye ama hala saçma sapan çamur atanlar var.

@Enes nlfr

Hala şu yaşını doğru yazamadın ; bir de teker çapını . :) :) :) :) Çamur atıyoz evet çok kıskandık seni , Cancellara abimiz. Kötü mü dedik , KAP yarışlarına katıl . Konya Şeker'e gir . En az 2000 TL maaş alırsın ,dünyayı gezersin , sevdiğin işi yaparsın

Ya Bursa'dan yok mudur bir abisi bir göz atıp eşlik ediversin şu kardeşimize. Bizde rahatlayalım kardeşimizde...

• Beğen
Tepkiler: Ekrem Yılmaztürk
Bursadan bana yardımcı olan abim var merak etmeyin hocam ben sadece fikir danışmak amaçlı sormustum

ben ayarlayıp size yoldas bulusturmaya çalışacağım ama mutlaka vardır bursadan arkadaslar

Yoldaş sorun değil Biz burda takımca antreman yapıyoruz zaten :)

Herkesin böyle tepki göstermesi çok doğal çünkü söylediğiniz neredeyse imkansız. Mtb ile 40 rahat gidiyorum demek yol bisikleti ile neredeyse 45 falan demek. Bu hızla "rahat" gitmek de ayrı bir olay tabii. Kıyaslanmanız için bir örnek vereyim. Tirreno - Adriatico 2013 ' ün son etabındaki zaman karşı 9.2km idi. Etabı Tony Martin kazandı ve ortalama hızı 52.9 km/s. Kontrol etmeniz için hazır ben linkini de vereyim. (link) Şimdi bu adam yıllar süren eğitim, çalışma, özelleşmiş zamana karşı yeteneği, binlerce dolarlık ekipman ile bu hızı yapıyor ama siz dağ bisikleti ile ve 15 yaşında 40 yapıyorsanız burada bir yanlışlık var. Bir de siz "rahat" gidiyorum diyorsunuz adam orada kendini bitiriyor.

Ha eğer harbi gidiyorsanız umarım ülkemizi ilerde temsil edersiniz. :)

• Beğen
Tepkiler: acartaylan
Bir kaç ay önce Fatsa'dan Ünye'ye 4 arkadaş yol aldık.Yolda rüzgardan gidilmiyordu.Herkesin bisikletinde kalın Mtb lastikleri,kimide resmen traktör lastiğiyle gelmişti.Eşofmanlar desen zaten düzene aykırı paraşüt gibi... O rüzgarda 14-33 km aralarında gittik,rüzgar olmasa rahat 35 40 arası gidilir..Her gün 20 km hafta sonlarında 100-150 km arası yol yapıyorum.Hadi aynı tempo belli bir süre gidersin'de ondan sonra tabiri caizse yemez.

Ben olaya biraz açıklılık kavuştarayım. 35 40 tempo süreli olarak gidiyorum misal 15 20 dk 40 tempo sürüyorsam. 15 dk 25 tempo.

Ya dostum cek vıdeonu koy tartısma konusu yapma . Bende ınanmıyorum yazdıklarına . bende de mtb var senın yaptıgın o 40km/h hızı ben egımlı alanda yapıyorum yanı duz yolda mtb ıle 2.2 lastıkle felan 40 km/h uzun süre boyunca ya neyse bıse demıyorum . kardesım mumkunse vıdeo cek ya da kanıtlayıcı ss koy yoksa yazma . çok göze batıyorsun . Body sıtelerınde bıle adamlar vucut olculerını yazarken resımlerını koyuyorlar , koymuyanlara kımse ınanmıyo . inanmaları içinde cok iyi bildikleri biri olursa ınanıyorlar . dogal olarak senıde pek kımsenın tanıdıgını sanmıyorum tanısa da yanlıs tanımıstır profılde 21 yazıo yasım 15 dıyorsun .

bu konu o kadar uzatıldı ki arkadaş 21 yaşına geldi bile..

Ben bu performansa inanıyorum ya da inanmıyorum demiyorum, kaldı ki Enes kardeşimiz de 35-40km/h tempoyu 15-20dk sürdürdüğünü sonrasında aktif dinlenme olarak hızını düşük tuttugunu soyluyor. Olmayacak şey değil.. Tabi 40km/h gibi bir ortalamayı 2.5 saat boyunca devam ettirmesi biraz normal dışı durum bunu ben de kabul ediyorum; fakat düz sandıgımız; hafif egimli oldugunu geri donuste anladıgımız yollar mevcut; bunlar gercek anlamda hızlanmaya yardımcı.. Ya da tek basına süren ama deryara giripbir kampyonun arkasına sıgınıp (ve o kamyonun bir çekiş gücü olur sizi) bisiklet zıngır zıngır titreyene kadar hızlanmayanımız yoktur aramızda.. Belki ölçümlerde hata vardır belki ifade ediş de hata oldugundan yanlıs anlaşılıyordur orası bilinmez.

Ama bu başlık karşılıklı yalanlamaya döndü; valla yapıyorum, valla yapamazsın.. Billa yapıyorum, billa yapamazsın.. Söylenildiği üzere; eğer Enes kardeşimiz iyi olduğu bir performansını android telefonu olan bir arkadasından telefonunu ödünc alıp ya da bir arkadasından ona eslik edip videoya almasını isteyip kanıtlarsa; en olmadı, 20-25tl ye satılan bir km saatinin dahi artık aktif pedal süresini, ortalama hızı, maksimum hızı,katedilen yolu gösterme özelliği var; bu verileri fotograflayıp koysa buraya, bahsi geçen olmasa dahi bahsi geçen değere yakın sonuçlar olursa gerçekten önü açık bir kardeşimiz olacaktır; son yıllarda atakta olan türk bisiklet takımları da kardeşimize yardımcı olacaktır.. Fakat bu konu boyle uzar gider ise, kardeşimiz performansı iddiasında haklı olsa dahi oluşan ve büyüyen önyargılarla; böyle birşey olacaksa bile önüne geçecektir.

Konuyu her gün görmek ister istemez "ehtere bea" çektiriyor insana, yorumlar da artık kabak tadına bağlamaya doğru gidiyor az önce de bahsettigim gibi, valla öyle valla böyle... "yapıcı eleştiri"lerde bulunulmuyor ki çözüm olsun.. Bu konuda gerek Enes kardeşimiz gerek diğer pedal dostlarımız biraz daha özen gösterebilirse iyi olacak gibi..

İyi de ne diyelim , kardeşler

Tamam "15 yaşındasın , bu tempoları yapıyorsun ; Aferin sana iyisin " .Oldu mu ? Egonu tatmin edebildin mi ? Başın göğe erdi mi ? Git bir takıma gir , vakit geçmeden . Senin gibi bir cevherden faydalansın Türkiye .Bunu diyoruz olmuyor , tersini söylüyoruz olmuyor . Hadi be...

benım takımın var hocam var buyugum var dıyorsun. ama neden buradakı ınsanlara danısıyorsun ben yarıscı olabılır mıyım dıye. al performansım bu dusukte olsa benı tatmın edıyor. yalanla dolanla kendını tatmın edemezsın. koy su sekılde bır foto ınansın herkez. sesımızı keselım ozur dıleyelım bız de
http://img4.imageshack.us/img4/9945/adszlpk.jpg

bunlarda ıstatıslıkler. Eger bu sekılde bır paylasımın olur ıse bırılerının dıkkatını cekersın(dogru ıse dedıklerın). paraya yenı bır ısım bulmak zorunda kalırsın.

[IMG=http://img19.imageshack.us/img19/3578/img0171ra.jpg]

Performansın iyi birazda arazide sürmeyi dene kondisyonu arttırıyor. Dağ yolunda (downhill) 40 km üstüne çıkmayı dene çok güzel bir duygu tavsiye ederim ama biraz abartınca amortisör rockshock değilse baya zarar veriyor

Bu yazdığın rakamlar inanılmaz. Gençliğimde bisiklet sevdamı 2 bisiklet çaldırarak bırakmıştım fakat 1.5 aydır yeniden başladım. Size kendi rakamlarımı vereyim.
Rotam Bornova Ata durağı Mavişehir yasemin kafe 15.1 km.

2.2 continental raceking lastikler ile ilk başta 55dk sürüyordu. Yani ortalama hız 15,1 / 55 * 60 = 16,4km
1.5 rubena v-66 yol lastiklerimle tabi biraz performansımda arttı 45dk sürüyor. Yani ortalama hız 15,1 / 45 * 60 = 20,1km

Bence bayağı bayağı iyisin eğer verilerin doğru ise. Bana biraz fazla uçuk geldi. Ki ben bu parkuru gerçekten sınırlarımı zorlayarak yapıyorum desem yeridir. Ayrıca yokuş yok Karşıyaka viyadüğündeki 30 metrelik yokuşu saymaz isek :) Profesyonel değilim ama bu işin sevdalısı olarak sizin yaşınızdaki bir arkadaşın bu rakamları 2.2 lastiklerle yapması bence imkansız. Yıllardır yarışları kaçırmadan izlerim sizin verileriniz gibi veriler görmedim. Başarılar...

http://www.denizcinar.com/deniz/rota1.png

Evet beyler SS istediniz bende yaptım. Şimdi diceksiniz avg speed 35 40 değil. Ben diğer yorumlarımda belirtmıstım 15-20 35 40 tempo sonra dinlenmek amaclı 20 25 tempo kullanıyorum diye yazmısım ama sanırm gozukmedı neyse ben resimi ekliyorum.

http://k1304.hizliresim.com/18/j/m49sr.jpg

@Enes nlfr

Bastan sona kadar takip ettim topigi.
Sevgili delikanli, 93 km. de 2,5 saat rekorum var yazinca, insanlarin böyle davranmasi normal. 37, 2 km/ h ortalama sürat idddiasi, hem de dag bisikleti ile inandirici olmadi. Ben burada dünya sampiyonlarinin 100 km lik yarismalarini seyrediyorum. 30 km/h ortalamanin üzerine pek nadir cikiliyor. Karismak istemezdim ama, kendiliginden düzeltme yapilinca, herkes huzura kavusacaktir sonunda. Bundan sonra bu konularda ifadelere dikkat edersek, bu tip tartismalar olmaz, kimsenin de kalbi kirilmaz, kimse de kimsenin kalbini kirmaz, kimse kendisiyle dalga gecildigini sanmaz.
Sanirim Gürsu Belediyesi' nin takimi ile beraber yapilmis bir tur. Basarilar dilerim. Simdi ilk bastan sorulan soruna cevap vereyim. Bence cok iyisin! Umarim ailen destek olur ve basarilar alirsin!

• Beğen
Tepkiler: Ekrem Yılmaztürk
Geri