bu konu o kadar uzatıldı ki arkadaş 21 yaşına geldi bile..
Ben bu performansa inanıyorum ya da inanmıyorum demiyorum, kaldı ki Enes kardeşimiz de 35-40km/h tempoyu 15-20dk sürdürdüğünü sonrasında aktif dinlenme olarak hızını düşük tuttugunu soyluyor. Olmayacak şey değil.. Tabi 40km/h gibi bir ortalamayı 2.5 saat boyunca devam ettirmesi biraz normal dışı durum bunu ben de kabul ediyorum; fakat düz sandıgımız; hafif egimli oldugunu geri donuste anladıgımız yollar mevcut; bunlar gercek anlamda hızlanmaya yardımcı.. Ya da tek basına süren ama deryara giripbir kampyonun arkasına sıgınıp (ve o kamyonun bir çekiş gücü olur sizi) bisiklet zıngır zıngır titreyene kadar hızlanmayanımız yoktur aramızda.. Belki ölçümlerde hata vardır belki ifade ediş de hata oldugundan yanlıs anlaşılıyordur orası bilinmez.
Ama bu başlık karşılıklı yalanlamaya döndü; valla yapıyorum, valla yapamazsın.. Billa yapıyorum, billa yapamazsın.. Söylenildiği üzere; eğer Enes kardeşimiz iyi olduğu bir performansını android telefonu olan bir arkadasından telefonunu ödünc alıp ya da bir arkadasından ona eslik edip videoya almasını isteyip kanıtlarsa; en olmadı, 20-25tl ye satılan bir km saatinin dahi artık aktif pedal süresini, ortalama hızı, maksimum hızı,katedilen yolu gösterme özelliği var; bu verileri fotograflayıp koysa buraya, bahsi geçen olmasa dahi bahsi geçen değere yakın sonuçlar olursa gerçekten önü açık bir kardeşimiz olacaktır; son yıllarda atakta olan türk bisiklet takımları da kardeşimize yardımcı olacaktır.. Fakat bu konu boyle uzar gider ise, kardeşimiz performansı iddiasında haklı olsa dahi oluşan ve büyüyen önyargılarla; böyle birşey olacaksa bile önüne geçecektir.
Konuyu her gün görmek ister istemez "ehtere bea" çektiriyor insana, yorumlar da artık kabak tadına bağlamaya doğru gidiyor az önce de bahsettigim gibi, valla öyle valla böyle... "yapıcı eleştiri"lerde bulunulmuyor ki çözüm olsun.. Bu konuda gerek Enes kardeşimiz gerek diğer pedal dostlarımız biraz daha özen gösterebilirse iyi olacak gibi..