Scudo Sports

Yayalara saldıran bisikletçiler

Scudo
Screenshot-20191212-232736-2.png

Bu vuruş tekniğini Medyum Memiş geliştirmiştir arkadaşlar.. Fiziksel olarak kendisinden daha zayıf birine saldırmadan önce, bir kobra yılanı misali dil dışarıya çıkarılır, iki üç defa tıslayarak bedendeki güç vuruş yapılacak kola kanalize edilir ve darp gerçekleşir...

Screenshot-20191212-232736-2.png

Bu vuruş tekniğini Medyum Memiş geliştirmiştir arkadaşlar.. Fiziksel olarak kendisinden daha zayıf birine saldırmadan önce, bir kobra yılanı misali dil dışarıya çıkarılır, iki üç defa tıslayarak bedendeki güç vuruş yapılacak kola kanalize edilir ve darp gerçekleşir...

O vurduğu medyum keto öldü diye hatırlıyorum.

010(53).jpg

• Beğen
Tepkiler: Serrchi
@Mad Buddha benim aklıma da bu görüntüler geldi. Sonra Sevda Demirel, sonra Hande Ataizi..... nostalji...yaşlanmışız...

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Bundan 2 ay kadar önce sosyal medyada bir olay vuku buldu ki bu benim sosyal medyadan midemin bulanmasını sağlayıp tüm hesaplarımı silmeme neden oldu sözüm ona bir kızın babası üstüne çıkmış onu tartaklıyodu size 12 saniye yeterli mi diye sormamdaki sebeb bu olayın devamında yer bulacak Haluk Levent dahil herkes babayı linç edip babanın tutuklanmasına sebep oldu olaydan kısa süre sonra kızın sorunlu olduğu anne babasına yapmadığını bırakmadığı çıktı ama biz o babayı o 15 20 saniyelik videoyla yargılandık ben o yüzden şiddeti tasvip etmediğim gibi olaylara tek taraflı bakmayıp hemen yargılamama taraftarıyım bu nacizane fikrim herkese saygılar

SELAMÜNALEYKÜM ya canlar bende akıllı telefon yok ,face yok, Twitter yok, çocukların tabletinden yada iş yerinde masa üstü bilgisayardan foruma giriyorum ,az önce Twitter daki linki üye girişi istemeden açabildim, keşke açmasaydim , yapılan şey şiddet eylemi hangi sebeple olursa olsun ahlaki değil , kadın , erkek, çocuk, yaşlı, genç farketmez ,bisiklet kullanıcıları hakkında iyi yorumlar da bulunanlarda olduğu gibi, hakaret edici mesaj atanların sayısı daha da fazlaydı. Bisikletçiler diye başlamışlar ... Ben sosyal medyadan pek anlamam , işte burayı takip ediyorum o kadar , bu konuyla ilgili ne yapabiliriz diyorum.

facebook yol bisikleti bilgi paylaşım grubunda görmüştüm bu haberi,orası bisiklet yolu olur olmaz,kim haklı haksız vaziyeti tam bilemiyorum ama bisikletçi kaba saba bu arkadaş bir kadına öyle davranmamayı,her ne şekilde olursa olsun nezaketi elden bırakmamayı becerebilmeliydi.bir bisiklet sever olarak kınıyorum,bizler topluma iyi örnek olmalıyız,çünkü bisiklet demek medeniyet demektir

Her zaman derim ''Bisikletli Mickey Mouse değildir'' diye. İşte bu da bir örneği, haa derseniz ki '' bu iyi örnek mi, kötü örnek mi ?'' Karar mercii ben değilim der çekilirim..

2918 sayılı karayolları trafik kanunun 68. Maddesine göre yayaların uyacağı kurallar;
1. Yayaların yürümesine ayrılmış kısımların kullanılmasının mümkün olmaması veya bulunmaması hallerinde yayalar BİSİKLET TRAFİĞİNE ENGEL OLMAMAK ŞARTI ILE BİSİKLET YOLUNDA, bisiklet yolu yok ise taşıt yolu üzerinde imkan oranında taşıt yolu kenarına yakın olmak şartı ile yürüyebilirler.
Bu arada bisikletçinin davranışını onaylamak mümkün değildir. Ben bisiklet yolunda mangal yapan dahi gördüm. Yine de inip kibarca uyardım. Bize yakışan budur.

• Beğen
Tepkiler: Demir Atlı Adam
Yapılan hoş değil ama birilerini yargılamak için 12 saniye çok az değil mi?
Daha ne yapılması gerekli yargılamak için? Kadını evire çevire dövmesimi? Haklı yada haksız kimse o ayıya bir başkasının annesine/eşine/ablasına vurma hakkı vermiyor. Aynı hareketi kendi ailesinden birisine yapsalar namus der yapmadığını bırakmaz bu tipler.

• Beğen
Tepkiler: seko35.50
Daha ne yapılması gerekli yargılamak için? Kadını evire çevire dövmesimi? Haklı yada haksız kimse o ayıya bir başkasının annesine/eşine/ablasına vurma hakkı vermiyor. Aynı hareketi kendi ailesinden birisine yapsalar namus der yapmadığını bırakmaz bu tipler.
Oooo! Başlık altı provakasyon, alırım bir dal.

• Beğen
Ben vurma eylemi için demedim bu kadın ne kadar masum o soruyu atlıyoruz son günlerde hatta kendi hem cinslerimiz dahil hep suçu sorgulamadan erkeğe yüklüyoruz şiddet yanlış ve çirkin ama yargısız infazda şiddet kadar yalnış ve çirkin umarım anlatabilmişimdir derdimi

Ben vurma eylemi için demedim bu kadın ne kadar masum o soruyu atlıyoruz son günlerde hatta kendi hem cinslerimiz dahil hep suçu sorgulamadan erkeğe yüklüyoruz şiddet yanlış ve çirkin ama yargısız infazda şiddet kadar yalnış ve çirkin umarım anlatabilmişimdir derdimi
şiddet kısmında bisikletlinin kesinlikle haksız olduğu kısımda hemfikiriz...

ama olayı cidden iki taraftan dinlemek gerek...

şimdi olayı gerçekleştiren bisikletli çıkıp şöyle dese;
bisiklet yolundan yürüyorlardı (ki videoda da bisiklet yolundan yürüdükleri görülüyor) uyardık...
kadın bize küfür etti, "s.... gidin başka yerde bisiklete binin" dedi...
dönüşte de haklıymış gibi video çekmeye çalıştı, ben de kameraya vurdum...

ki ikisi de olaydan önceki yaşananları kanıtlayamayacağı için ancak videodaki saldırıyı yapan "şehir ayısı" yaptığının cezasını çekecek...

• Beğen
@ArapKaswa Bu işin yargısız infazla alakası yok bence.Bir erkek yüzde 1 milyon haklı bile olsa bir kadına bırakın şiddet uygulaması tartışması bile çok büyük hata.
Kusura bakmayın ama buu cinsiyetçi ve pozitif ayrımcı düşünce yüzünden "Kezban" olarak nitelendirilen, küçük dağları kendinin yarattığını ve kendini bütün canlılardan üstün göre bir kadın modeli ortaya çıktı. Ya koskoca git gel ikişer şeritli şehir içi yolda birden karşıdan karşıya geçmeye çalışıyorlar. Hemde ne ışık var ne yaya geçidi. İşte kafaları böyle. Bu olayda da bu tarz bir yaklaşım olmuş ve karşıdaki şahsı çileden çıkartmış olabilir diye düşünüyorum. Bisiklet sporu ile ilgilenecek kapasitede bir insan bu duruma nasıl getirildi onu da irdelemek lazım.

şiddet kısmında bisikletlinin kesinlikle haksız olduğu kısımda hemfikiriz...

ama olayı cidden iki taraftan dinlemek gerek...

şimdi olayı gerçekleştiren bisikletli çıkıp şöyle dese;
bisiklet yolundan yürüyorlardı (ki videoda da bisiklet yolundan yürüdükleri görülüyor) uyardık...
kadın bize küfür etti, "s.... gidin başka yerde bisiklete binin" dedi...
dönüşte de haklıymış gibi video çekmeye çalıştı, ben de kameraya vurdum...

ki ikisi de olaydan önceki yaşananları kanıtlayamayacağı için ancak videodaki saldırıyı yapan "şehir ayısı" yaptığının cezasını çekecek...
Kusura bakmayın ama buu cinsiyetçi ve pozitif ayrımcı düşünce yüzünden "Kezban" olarak nitelendirilen, küçük dağları kendinin yarattığını ve kendini bütün canlılardan üstün göre bir kadın modeli ortaya çıktı. Ya koskoca git gel ikişer şeritli şehir içi yolda birden karşıdan karşıya geçmeye çalışıyorlar. Hemde ne ışık var ne yaya geçidi. İşte kafaları böyle. Bu olayda da bu tarz bir yaklaşım olmuş ve karşıdaki şahsı çileden çıkartmış olabilir diye düşünüyorum. Bisiklet sporu ile ilgilenecek kapasitede bir insan bu duruma nasıl getirildi onu da irdelemek lazım.
İşte demek istediğim buydu işi tek taraflı dinleyip "tiz kellesi vurula" dememek lazım HERKES ŞİDDETE KARŞI BU KONUDA HEMFİKİRİZ
@ArapKaswa Bu işin yargısız infazla alakası yok bence.Bir erkek yüzde 1 milyon haklı bile olsa bir kadına bırakın şiddet uygalaması tartışması bile çok büyük hata.
Tam olarak yaptığınız yargısız infaz çünkü şiddet doğru değil dediğimi bile göz ardı edip cevap yazmışsınız

• Beğen
Bunun pozitif ayrımcılıkla da alakası yok. Kadınlar her zaman haklıdır şudur budur da demiyorum. Kadınlarla tartışmak bile sakıncalı olabilir. Tartıştığınız karşınızdaki kadının niyetini, mertliğini bilemezsiniz. Kadınla tartışırken kadın bir anda bu adam beni taciz ediyor dese kimseye derdinizi anlatamazsınız.Bu yaşanmamış bir şey değil. Bundan dolayı ben bir kadınla haklı bile olsam asla tartışmam.

Ben de tam olarak bu konudan bahsedecektim. Tepki göstermek istiyorsa bisikletçi çıkartacak telefonu o da çekecek videoya bu kadar basit. O zaman karşıdaki insanın gerçek yüzü ortaya çıkar zaten. @hamlet2006 Günümüzde gerçekten çok tehlikeli taciz etti derse bunu söyleyen ispatlamak zorunda değil, bunu yapmayan biz ispatlamak zorundayız.

Geri