Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yeni başlık açmak

Moderasyon ekibini ve yazılan diğer şeyleri salla. Sen başlık altına olması gerektiği gibi ayrıntılı ve uygun bir yazı yaz da, biz Oğulcan başlığı olması gerektiği yere koydu diyelim. Asıl olan başlık sahibi olmak değil; Yazdıkların altında sana katılan ve aynı fikir altında toplanan insanlar bulmak.

Sen bir @mariokaldato kimdir, açtığı başlıklar nedir bir araştır. Ondan sonra başlık açmak iste.

Açıkladım ya hocam başlık altında 40-50 kişinin görmesi için saatlerce uğraştığıma değer mi? Zaten konu açma gibi bir derdim yok artık, foruma arada girip bakıp çıkıyorum. Yabancı bir forumda yazacağımı yazdım, epey de insana yardımcı oldum ne mutlu bana.

Scudo
2012'den bu yana nasıl bir karın ağrısıymış yahu "yeni konu" açmak.😒 Açtığım üç beş konu var, keşke açmasaydım der dururum. Kimseye bir faydası olmayan konular. Kendimi kirlenmiş gibi hissediyorum. 😅
İsteyen varsa, mümkünse devredebilirim. Beleşe ha!😁

Açıkladım ya hocam başlık altında 40-50 kişinin görmesi için saatlerce uğraştığıma değer mi? Zaten konu açma gibi bir derdim yok artık, foruma arada girip bakıp çıkıyorum. Yabancı bir forumda yazacağımı yazdım, epey de insana yardımcı oldum ne mutlu bana.

Burada anlamadığım şöyle bir nokta var; diyelim ki moderasyon başlık açmayı serbest bıraktı ve herkes dilediğince başlık açabiliyor. Siz de geldiniz tüm tecrübelerinizi açtığınız başlığa uzun uzun yazdınız, videolarla da desteklediniz. Buraya kadar harika, peki o kapı açıldığında içeriye girer girmez "bin liram var ne alayım", "lastiğim patladı ne yapayım", " buna 2000 verilir mi" "bugün günlerden ne bilen yazsın" diye seri şekilde açılacak başlıklar yüzünden sizin başlığın ne kadar gündemde kalacağını düşünüyorsunuz? Bu durumda o az bulduğunuz 40-50 görüntülenmeyi öpüp başınıza koyun derim.

Kaldı ki moderasyon sizin gibi ayda yılda bir kişi gelip de böyle detaylı başlık açacak diye elinde süpürge diğer çöp başlıkları ayıklamakla mı harcasın vaktini? bu size sürdürülebilir geliyor mu?

Bence de site çok daha geliştirilebilir, farklı filtreleme seçenekleri getirilebilir ama bunlar kaynak, zaman, iş gücü vs gibi pek çok farklı parametreye bağlı şeyler. Ancak bence de mevcut şartlar eğer buysa, yeni gelenlere "hele bi otur soluklan yiğenim" denmesi taraftarıyım.

bu başlık konusu ile ilgili bir yorumda bulunmak istiyorum. bugüne kadar hiç başlık açmadım bunun ihtiyacını da hissetmedim. ancak bazı önemli başlıkları, çok hit alan, çok aranan yada önemli olanları bir yere kilitlemek ve forumu bilmeyen ve az zaman harcayan arkadaşlara kolayca mantığı anlaması adına yardımcı olur diye düşünüyorum.
ilk başlarda zor oluyor hedefe ulaşmak ama biraz kurcaladıkça ve zaman geçirdikçe mantık kolayca oturuyor.
selamlar

Son düzenleme:
bisikletle ilgili bir sorunum var, ve şu anda ne yapmam gerektiğini bilmiyorum. google dan bu siteyi buldum ancak başlık açamıyorum.

@stzx , aramıza hoşgeldiniz...
Sağ üst köşedeki arama bölümüne anahtar kelimenizi yazarak arşivimizi inceleyebilirsiniz.
İyi forumlar...

bisikletle ilgili bir sorunum var, ve şu anda ne yapmam gerektiğini bilmiyorum. google dan bu siteyi buldum ancak başlık açamıyorum.
Başlık acmanıza gerek yok sorununuzla ilgili anahtar kelimeyi forum içindeki arama kısmından aratın sonuclar çkınca en yakın konulara göz gezdirip yorum olarak sorunuzu fikrinizi belirtin

arama.jpg

Moderatör ve diğer üyelerin dediği gibi arama yapmanız gerekiyor. İlk zaman açtığım 2 başlık için benimde pişmanlığım var sayın @Cemal Ç. , cahillik dönemime geldi.

Evet bazı konularda cidden çok mesaj var alakalı veya alakasız çok yazılmış farkındayım, ama emin olun illa ki istediğiniz bilgiye ulaşıyorsunuz. Biraz sabretmeniz gerekiyor, yoksa denildiği üzere her yeni üye başlık açsa donanım haber yada frmtr deki konu başlıklarına döner durum. Örneğin "x bütçe ile gaming pc, elektro gitar" başlıkları çok var. Geçmiş zamanda arka arkaya bu başlıklardan bolca görmüştüm.

Arada bir mesajda "aktif olmayan eski konuların silinmesi" tarzında bir mesaj vardı, şimdi aktif olmayan ama harika bir tur yazısı yada teknik bilgi içeren başlıklar var. Mesela bu başlık İzmit'ten Roma'ya (9 Temmuz - 1 Ağustos 2015) açılış tarihine bakın, ve yıllar sonra gelen güncelleme tarihine keyifle okuduğum bir yazısıydı ayrıca bol fotoğraflı.

Bunun sebebi, artık gereksiz başlık açılamasa da, zamanında açılmış benzer başlıkların ayrık şekilde veritabanında durmaya devam etmesi. Biraz mesai harcayıp bunları tasnif edecek insan lazım.

Biz gidelim o zaman forumdan, bir kütüphane olarak kalsın tüm yazılarımız :harika:
Hadi A.E.O

İlk başlığımı üye olduktan 5 ay sonra açmışım ki bu başlık da bi organizasyon duyurusu, o zamana kadar da konu açamamaktan yana sıkıntım olmamıştı. Bakım, onarım, teknik konularda ne biliyosam çoğunu burdan öğrendim, şunu da sormaya başlık açayım demedim. Atıyorum vites sistemimle ilgili problem mi yaşadım, vites sistemi ile ilgili konuları okudum, arada o anda ihtiyacım olmayan bilgileri de öğrenmiş oldum bu vesileyle.

Siz forum nedir bir araştırın sonra konuşalım yoksa bir yere varamayacağız :snzdglsn:

4 tane günün fotoğrafı konusu vardı yüzlerce sayfadan oluşan. En kötü çözünürlüklü foto 4-5 mb ediyor. Böylesine büyük bir veriyi depolayacak yer buluyor da açılan 3-5 yeni üye konusuna veryansın ediyor patron bey? Patladı zaten fotoğraflar birkaç gün önce:D
Siz gelin, kraldan çok kralcı olmayın :snzdglsn:

tamam madem öyle, gittim başka başlığa yazdım, soruma cevap veren yok? gören var mı onu bile bilmiyorum. arada kaynadı gitti büyük ihtimalle.
Demek ki yeni başlık açtığında da cevap alamayacaktın...

• Beğen
Tepkiler: Ali Eren
Hele bi otur soluklan yeğenim. Burada her soruna anında cevap bulacaksın diye bir şeyi kimse garanti etmiyor. Teknik Servis destek hattı değil burası. Bisiklet bakımı başlığında Mersin'i sorarsan cevap alamazsın tabii. Neyse ki sonradan akıl etmişsin de Mersin başlığına yazmışsın. Mersin'liler "Hımmm eski başlık, cevap yazılmaz buna" derse de şansına küseceksin ne yapalım...

bu arkadaşlar çok ilginç gerçekten. dediklerini yaptım cevap veren yok. cevap alamamış onlarca kişi var bir de. üstüne bir de sabredin falan diyen olmuş aynen günlerimi burada geçireceğim, değil mi? bunu istiyorsunuz zaten sanırım? kendi problemim için 10 larca sayfa okuyup hangisi bana yakın bunu bulmayla mı uğraşacağım? daha önceden cevap verilmiş olabilir diye 1000 tane alakasız mesaj mı okuyacağım yani? şaka. bisiklet forumuymuş, yahu insanlar dolar konuşuyor yok çiftlik bank konuşuyor onlarda sorun yok, ben bisikletimle ilgili bir sorunuma çözüm ararken başlık açmam yasak, sıfır şaka.

arama dediğiniz şey benim sorularıma cevap vermiyor ki? bir mersinde bisikletçi önerisi için 200 den fazla yazı okudum yahu. içinde mersin geçen her şeyi okumak zorunda mıyım? buyrun hani birisi bana mersinde şu bisikletçi iyi diyen bir başlık, bir yazı göstersin o zaman, o aramadan çıkan? sadece bi kişi yazmış 2016 da, sonra da pahalı diye bisikletçimi değiştirdim demiş 2017 de. bu mu bana cevap? hayır bu değil, başlık açmam yasak, tamam madem öyle, gittim başka başlığa yazdım, soruma cevap veren yok? gören var mı onu bile bilmiyorum. arada kaynadı gitti büyük ihtimalle.

çok başlık olmasını istemiyorsanız, sorunum çözülünce bi yere tıklayayım silinsin kendi kendine başlık. çok ilginç valla başlık açılmayan forum.
hayır aramanız düzgün çalışıyor olsa neyse. neyse ya

Yazınızda sorduğunuz sorulara aralara girerek cevap verdim, umarım yardımcı olur;

"bu arkadaşlar çok ilginç gerçekten. dediklerini yaptım cevap veren yok. cevap alamamış onlarca kişi var bir de. üstüne bir de sabredin falan diyen olmuş aynen günlerimi burada geçireceğim, değil mi?"

Öncelikle şunu anlamanız gerek; burası bir çağrı merkezi ve buradaki insanlarda sorulan her soruya ivedilikle cevap vermekle mükellef çağrı merkezi çalışanları değiller. Sizin gibi kullanıcıyız biz de. İnsanlar her soruya her şartta cevap vermek zorunda değil. Mesela sizin profilinize bakıyorum, toplam 5 mesajınız var, ama içlerinden hiçbiri sorulmuş bir soruya cevap değil. E siz de herhangi bir soruya cevap vermemişsiniz? Ama niye bana cevap verilmiyor diye şikayet ediyorsunuz?

"üstüne bir de sabredin falan diyen olmuş aynen günlerimi burada geçireceğim, değil mi?"

Sabretmek istemiyorsanız sizin yerinizde olsam başka mecralarda da cevap arardım. Ama çağrı merkezine atarlanan sorun yaşamış müşteri gibi davranmanıza gerek yok, yani cevap arayan sizsiniz, dolayısıyla sabretmesi gereken kişi de siz oluyorsunuz, yoksa forumu okuyan diğer kullanıcılar için hava hoş, bilginiz olsun.

kendi problemim için 10 larca sayfa okuyup hangisi bana yakın bunu bulmayla mı uğraşacağım? daha önceden cevap verilmiş olabilir diye 1000 tane alakasız mesaj mı okuyacağım yani?

Zahmet olacak ama evet. Buradaki diğer tüm kullanıcılar bunu yapıyor? Sizi özel yapan nedir? Evet buranın da search kısmıyla ilgili sorunları var, daha iyi olabilir falan ama sitenin durumu şu an bu neticede. Daha iyisi yapılana kadar bununla idare ediyoruz. Sanki bir hizmet satın almışsınız da paranızın üzerine yatılmış gibi veryansın edilmeyi anlayamıyorum. Ne isterdiniz, mesela siteye girip ihtiyacınız olan bilgi dakikalar içinde avucunuza konsun mu istiyorsunuz? Cevap bulmak için çaba sarf etmeyeyim, birileri gelsin bana söylesin, sonra da bir sonraki soruma kadar siteden çıkıp gideyim. Böyle bir şeyin, gönüllülük esasıyla cevap verilen bir platformda gerçekleşeceğine inanmak için hayatın gerçekliklerinden tamamen kopmuş olmak gerekiyor sanırım.

bisiklet forumuymuş, yahu insanlar dolar konuşuyor yok çiftlik bank konuşuyor onlarda sorun yok, ben bisikletimle ilgili bir sorunuma çözüm ararken başlık açmam yasak, sıfır şaka.

Buradaki insanlar da sizin gibi insanlar. Ne konuşacaklarını onlara dikte mi edelim?, Bakın burada Stzx bir soru sormuş, siz kalkmış dolar konuşuyorsunuz, ne kadar ayıp, derhal arkadaşın sorusuna cevap verin marş marş ! mı diyelim?

arama dediğiniz şey benim sorularıma cevap vermiyor ki? bir mersinde bisikletçi önerisi için 200 den fazla yazı okudum yahu. içinde mersin geçen her şeyi okumak zorunda mıyım? buyrun hani birisi bana mersinde şu bisikletçi iyi diyen bir başlık, bir yazı göstersin o zaman, o aramadan çıkan?

Evet, arama bu konuda yetersiz kalabiliyor, daha iyi filtreleme gerek doğru ama şu an elimizde olan bu. Maalesef doğru bilgiye ulaşmak için çoğu zaman pek çok alakasız bilgiyi de elemek gerekiyor. Sadece bisiklet forum için değil, herhangi bir konuda araştırma yaptığınızda başınıza gelecek şey bu zaten. İlk defa mı internette bir şey aradınız da bu kadar şok oldunuz bu duruma?

Başka bir başlık altında sorduğunuz soruya cevap vermeyen insanlar, yeni bir başlık açtığınızda, "" OoOo, birileri yeni bir başlık açmış, çok önemli bir durum bu, hemen işimi gücümü bırakıp başlıktaki soruya derhal cevap vereyim" mi diyecek sanıyorsunuz? Ayrıca beklentinizi çok naif buldum, foruma girip mersinde en iyi bisikletçi diye bir başlık bulup, haa buymuş en iyisi, o zaman gideyim de alışverişimi oradan yapayım diye mi sonlanacağını düşündünüz bu hikayenin? Biri mersinin en yi bisikletçisi diye başlık açtı diyelim ki, e on saniye sonra da biri mersinin en kötü bisikletçisi diye bir başlık açıp aynı bisikletçiyi oraya yazdı, biri başka bir başlık açıp hayır o değil budur dedi en iyi bisikletçi. Ne oldu şimdi, başlık açmak kurtardı mı sizi? sorunuza cevap bulabildiniz mi? Bu sefer sürüsüne bereket başlık arasında dolanmaya başladınız, ne değişti?

çok başlık olmasını istemiyorsanız, sorunum çözülünce bi yere tıklayayım silinsin kendi kendine başlık. çok ilginç valla başlık açılmayan forum.

Peki başlığı açtınız, cevabınızı aldınız. İçinde cevap olan başlığı niye sildiniz? başkaları bu cevaptan yararlanmasın mı? Benim işim görüldü nasılsa, bundan sonrası bana ne mi? Hadi diyelim ki başlığa cevap da yazılmadı ve siz de kalabalık olmasın diye sileyim dediniz. E peki bu şekilde düşünmeyenler, silmekle falan uğraşmayanlar? e kaldı başlıklar orda yine çöp şeklinde?

Özetle, bütün bu olasılıklar sizden önce de düşünüldü, tartışıldı, tartışılıyor. Siz gelir gelmez 3 mesajla Amerika'yı yeniden keşfetmeye çalışıyorsunuz. O yüzden bence bir ortama girildiğinde önce bir durup anlamak, dinamikleri öğrenmek gerekiyor. Ha size uymazsa internet alemi sürüsüne bereket site dolu, mutlaka sizin standartlarınıza uyan bir yer bulursunuz yeterince ararsanız. Gerçi siz aramaktan pek hoşlanmıyorsunuz ama olsun, o kadar olur.

O yüzden çok da stres yapmayın, hele bir oturun, soluklanın.

@dercan Aman ha yeni başlık açılmamasını savunmayın, sonra kraldan çok kralcı olursunuz :huhuu:

• Hahaha
Tepkiler: Cemal Ç.
Konu tam olarak nedir, bilmiyorum, ama şeytanın avukatlığını yapıyormuş gibi yapayım, en azından 2 noktada.

# Yıl 2021, forum devri çoktan kapandı, bu forum hala nasıl bu kadar aktif, şaşırdım doğrusu! Köprünün altından çok sular aktı, forum tekniğindeki iletişim, bilgi alış-verişi, kullanıcı alışkanlıkları, vb. büyük ölçüde değişti. Sosyal medya mecralarında "şu anda ne dinliyorsunuz" türünden tekrarlayan, böylece eskimeyen konu sürekliliği bulamazsınız çünkü sosyal medya bir bakıma eskimeye dayalı (daha iyi veya daha kötü oldu diye demiyorum, sadece öyle artık). Forum konsepti çok statik. Akan, akıp giden, bir bakıma eskiyen pek az şey var forumda. Bir facebook grubunda "önce arama yap, daha önce sorulmuş olabilir" demek insanın da, moderatörün de, grubu kuranın da pek az aklına gelir, teknik olarak arama yapmak mümkün olmasına, gerçekten daha önce aynı şey sorulmuş olabilmesine rağmen. Neden? Aktı gitti, geçti, bir deyime yok oldu, eskidi, unutuldu... şimdi -aynı şeyi- yeniden sorma vakti.

# Kimse kimseye yardımcı olmakla yükümlü değil, böyle bir yardım borcu yok, yardım etme sözü ve/ya taahhüdü vermiş değil. Böyle bir söz, taahhüt verilmiş gibi, sanki kendisine yardım borcu varmış gibi hareket etmek ne kadar yanlışsa bir kullanıcıdan katkı beklemek, katkıyla yükümlü kılmak da o denli yanlış. "hadi bakalım yeğen, önce katkı sağla, sonra falan filan..." demek veya "önce kendini (güvenilirliğini vb.) kanıtla, sonra konu başlığı açabilirsin" demek, "bana niye yardım etmiyorsunuz?" veya "sorumu niye cevap vermiyorsunuz" demek kadar saçma! Burdan alacağımı alır, zırnık katkı yapmadan giderim - işinize geliyorsa! Dedim ya, bu forum hala nasıl bu kadar, akıl erdiremiyorum. Yoksa bkz. ilgili facebook grupları. Konu açamıyorum ya! Yıl 2021! Saçmalığa bakın!!! Beni katkı sağlamakla yükümlü kılamazsın; güvenilirliğimi, vesairemi kanıtlamak zorunda da değilim.

Konu tam olarak nedir, bilmiyorum, ama şeytanın avukatlığını yapıyormuş gibi yapayım, en azından 2 noktada.

# Yıl 2021, forum devri çoktan kapandı, bu forum hala nasıl bu kadar aktif, şaşırdım doğrusu! Köprünün altından çok sular aktı, forum tekniğindeki iletişim, bilgi alış-verişi, kullanıcı alışkanlıkları, vb. büyük ölçüde değişti. Sosyal medya mecralarında "şu anda ne dinliyorsunuz" türünden tekrarlayan, böylece eskimeyen konu sürekliliği bulamazsınız çünkü sosyal medya bir bakıma eskimeye dayalı (daha iyi veya daha kötü oldu diye demiyorum, sadece öyle artık). Forum konsepti çok statik. Akan, akıp giden, bir bakıma eskiyen pek az şey var forumda. Bir facebook grubunda "önce arama yap, daha önce sorulmuş olabilir" demek insanın da, moderatörün de, grubu kuranın da pek az aklına gelir, teknik olarak arama yapmak mümkün olmasına, gerçekten daha önce aynı şey sorulmuş olabilmesine rağmen. Neden? Aktı gitti, geçti, bir deyime yok oldu, eskidi, unutuldu... şimdi -aynı şeyi- yeniden sorma vakti.

# Kimse kimseye yardımcı olmakla yükümlü değil, böyle bir yardım borcu yok, yardım etme sözü ve/ya taahhüdü vermiş değil. Böyle bir söz, taahhüt verilmiş gibi, sanki kendisine yardım borcu varmış gibi hareket etmek ne kadar yanlışsa bir kullanıcıdan katkı beklemek, katkıyla yükümlü kılmak da o denli yanlış. "hadi bakalım yeğen, önce katkı sağla, sonra falan filan..." demek veya "önce kendini (güvenilirliğini vb.) kanıtla, sonra konu başlığı açabilirsin" demek, "bana niye yardım etmiyorsunuz?" veya "sorumu niye cevap vermiyorsunuz" demek kadar saçma! Burdan alacağımı alır, zırnık katkı yapmadan giderim - işinize geliyorsa! Dedim ya, bu forum hala nasıl bu kadar, akıl erdiremiyorum. Yoksa bkz. ilgili facebook grupları. Konu açamıyorum ya! Yıl 2021! Saçmalığa bakın!!! Beni katkı sağlamakla yükümlü kılamazsın; güvenilirliğimi, vesairemi kanıtlamak zorunda da değilim.
Yazından anladığım kadarı ile teknolojiye uzak değilsin. Bu nedenle forum spam botlarinı bildiğini farzediyorum. Forumun sahibi yada yöneticisi sen olsan her gün foruma girdiğinde aşağıdaki gibi yeni üyelerin (botların) açmış olduğu abidik gubidik konuları görmekten ve forumdan temizlemekten mutlu olurmuydun?

spam.jpg.93bf3ee2146715a9556ddc2a9308d6eb.jpg

Geri