Konu tam olarak nedir, bilmiyorum, ama şeytanın avukatlığını yapıyormuş gibi yapayım, en azından 2 noktada.
# Yıl 2021, forum devri çoktan kapandı, bu forum hala nasıl bu kadar aktif, şaşırdım doğrusu! Köprünün altından çok sular aktı, forum tekniğindeki iletişim, bilgi alış-verişi, kullanıcı alışkanlıkları, vb. büyük ölçüde değişti. Sosyal medya mecralarında "şu anda ne dinliyorsunuz" türünden tekrarlayan, böylece eskimeyen konu sürekliliği bulamazsınız çünkü sosyal medya bir bakıma eskimeye dayalı (daha iyi veya daha kötü oldu diye demiyorum, sadece öyle artık). Forum konsepti çok statik. Akan, akıp giden, bir bakıma eskiyen pek az şey var forumda. Bir facebook grubunda "önce arama yap, daha önce sorulmuş olabilir" demek insanın da, moderatörün de, grubu kuranın da pek az aklına gelir, teknik olarak arama yapmak mümkün olmasına, gerçekten daha önce aynı şey sorulmuş olabilmesine rağmen. Neden? Aktı gitti, geçti, bir deyime yok oldu, eskidi, unutuldu... şimdi -aynı şeyi- yeniden sorma vakti.
# Kimse kimseye yardımcı olmakla yükümlü değil, böyle bir yardım borcu yok, yardım etme sözü ve/ya taahhüdü vermiş değil. Böyle bir söz, taahhüt verilmiş gibi, sanki kendisine yardım borcu varmış gibi hareket etmek ne kadar yanlışsa bir kullanıcıdan katkı beklemek, katkıyla yükümlü kılmak da o denli yanlış. "hadi bakalım yeğen, önce katkı sağla, sonra falan filan..." demek veya "önce kendini (güvenilirliğini vb.) kanıtla, sonra konu başlığı açabilirsin" demek, "bana niye yardım etmiyorsunuz?" veya "sorumu niye cevap vermiyorsunuz" demek kadar saçma! Burdan alacağımı alır, zırnık katkı yapmadan giderim - işinize geliyorsa! Dedim ya, bu forum hala nasıl bu kadar, akıl erdiremiyorum. Yoksa bkz. ilgili facebook grupları. Konu açamıyorum ya! Yıl 2021! Saçmalığa bakın!!! Beni katkı sağlamakla yükümlü kılamazsın; güvenilirliğimi, vesairemi kanıtlamak zorunda da değilim.