Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yeni başlık açmak

Youtube da GNC CYCLİNG diye bir site var ve güncel, yeni konuları test ediyorlar. Bir keresinde 700x28 lastikle 700x32 lastiği karşılaştırıp aslında hıza o kadarda hissedilir bir artışa neden olmadığını test ettiler. Bende bu bağlamda iddia ettikleri gerekçeleri toparlayıp foruma konu açtım. 7-8 mesaj attılar tam tartışıp konuşuyordukki !!!! ??
Konu bisiklette lastik seçimi ne atılmış ve bizim yazışmalar silinmiş. Bravo bisiklette lastik seçimini konuşuyorduk bizde!!
Tabi konu çöp.
Kolay gelsin.
 
Scudo
@Deniz Asil Taşınırken yazışmaların silinmesi yanlış. Ama lastik seçimi başlığına alınmasında yanlış olan ne, onu anlamadım. Bisiklet dünyasında sürekli canlı kalacak, tartışılacak bir konu da değil. Lastik genişliğinin hıza ne kadar etkisi vardır ölçülür ve bir karara bağlanır yani. 10 tane cevap alacak sonra ilelebet bişey yazılmayacak bir başlık oluşturmak ne kadar mantıklı?
 
Yav 5 bilemedin 6 konuyla bile gayet yürüyebilecek bir forumdayız, bu kadar yeni konu açma hevesini gerçekten anlamıyorum. Lastik seçimi başlığına yazarsın ne olacak, oraya olmadı vidyo başlığına koyarsın vidyoyu mesela altına yorumunu yazarsın muhabbet edecek varsa yürür gider yoksa da her tarafımız başlık olmaz. Şu aramaya bi spd pedal yazıyosun bin tane konu çıkıyo o iyi midir bu evla mıdır diye, daha hala mantar gibi her tarafta hangi spd'yi seçeyim diye başlık açmak için foruma bi dünya insan üye oluyor, başlık açamadığı için de büyük kısmı küsüp gidiyor.

Ha ama şunu eleştirebiliriz mesela. Şimdi güncel bir konudan örnek vermek isterim; bu Amsterdam'daki su altı bisiklet parkıyla ilgili haberi görmüşsünüzdür. Bu haber hem bir başlık olarak "Güncel Haberler" bölümünde açıldı, hem de var olan "Bisiklet Dünyasından Haberler" konusunda paylaşıldı. Paylaşımlar farklı üyeler tarafından yapıldı ve hala ikisi de ulaşılabilir durumda.

Bu sebeple, belirli bir aktifliğe ulaşıncaya kadar başlık açma engelini zaten tartışmanın hiç bir elle tutulur yanı yok, bu tartışma aslında "forumumuz bir çöplük olsun mu olmasın mı" tartışmasından farksız geliyor bana. Ama özellikle mükerrer paylaşımların önlenmesi ve bilgiye daha basit ulaşılabilen bir forum için belki bu işle uğraşan iş gücüne bir tık takviye gerekiyor mu diye tekrar değerlendirilebilir. Zira şu anki durumda böyle bir niyetle yapılmadığından ben kendi adıma eminim ve yönetime güveniyorum da ancak çifte standartımsı uygulamaların gerçekleşmesi kaçınılmaz oluyor tıpkı aşağıda alıntıladığım mesajda şikayet edildiği gibi.

Youtube da GNC CYCLİNG diye bir site var ve güncel, yeni konuları test ediyorlar. Bir keresinde 700x28 lastikle 700x32 lastiği karşılaştırıp aslında hıza o kadarda hissedilir bir artışa neden olmadığını test ettiler. Bende bu bağlamda iddia ettikleri gerekçeleri toparlayıp foruma konu açtım. 7-8 mesaj attılar tam tartışıp konuşuyordukki !!!! ??
Konu bisiklette lastik seçimi ne atılmış ve bizim yazışmalar silinmiş. Bravo bisiklette lastik seçimini konuşuyorduk bizde!!
Tabi konu çöp.
Kolay gelsin.
 
Tamam açmayız sizde akşama kadar günün videosu, günün resmi, suanda ne düşünüyorun’ a bakar durursunuz. Biz de sonuçta her aklımıza bir şey gelince yazmıyoruz. Sonuçta “lastik seçimine” atınca konuyu kimse bakmaz genel konular diye. Biz farklı bakış açılarına yeni başlık açmak istiyoruz. Ama olmaz sanki pentagon burası. Yav hadi atıyon o başlığa konuyu yazdıklarımızıda taşı. Bizde biliyoruz aynı konuları değiştirip başlık açılmadığını
 
Biz de sonuçta her aklımıza bir şey gelince yazmıyoruz. Sonuçta “lastik seçimine” atınca konuyu kimse bakmaz genel konular diye.
Diğer söylediklerinizden bağımsız olarak; bu bence sizin düşündüğünüz gibi -bazı başlık altına yazılanlar önemsenmiyor, sıradanlaştığı için görmezden geliniyor veya okunmuyor bile- değil. Bilgi sahibi olan veya fikri olan kullanıcılar yanıtlar. Zaten dediğiniz gibi olsaydı örn(lastikten gitmişiz misal) Lastik hakkında sorular ve cevaplar konusu 100 sayfa olmazdı.
İddia ediyorum bu forumda merak ettiğiniz, ilgi duyduğunuz her konu için tartışabilecek ayrı kullanıcılar var.
 
Arkadaşlar , "FORM KURALLARI" diye aradım hiç bir bilgi yok , hakaret içeren mesajı şikayet ettim mesaj orada hala duruyor ! , Bu formun mod/admin lerini tanıyan bilen varsa özelden konuya bir dikkat çekseler , böyle başı boşluk olmaz.
 
Kullanım koşulları
Anlaşılan o ki gene kış aylarının alışagelmiş can sıkıntısının yansıması, forum lafazanlığı artmış durumda..
 
Tavrımı, saygısız, seviyesız, terbiyesiz kişilere dayanarak ediniyorum.
Ha birde konu açamayan ve acamadığı için ağlayan , konu acamadıkça da hem foruma hemde üyelere terbiyesizlik yapanlar var.

Umarım merakın cevaplanmıştır koç. 😉

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: Bugün 11:25. __--------_------------_-_------------------------------+. Düzenlemeyi yapan yönetici arkadaşımıza teşekkür ederim , gereği buydu , bukadar !.
 
  • Hahaha
Tepkiler: Murat Cömez
. 😎😎😎😎😎😎😎👍 Haa ! , O zaman bilgiyi paylaşmıyalım öylemi , bir elimizi yüzümüzü yıkasak bu şekilde yazısşsak daha verimli olabiliriz .

Okudugunuzu önce anlayin ve sonra alinti yapin anlamiyorsanizda yazdiklarimi silerek sadece istediginizi alinti yaparak bana cevap vermeyin.

Simdi bana bu cümlenin icinde bilgi paylasmayin mi diyor yoksa baslik acmadan da bilginizi gerekli konu altina yaza bilirsiniz mi yaziyor???????

Bu da benim yazdigimin yorumun komplesi, yani sizin gibi önemli kisimlarini silmedim.
" Bilgi vermek icin bisikletle ilgili konulari takip edin ve soru soranlara bildiklerinizi yazin. Bildiginizi yazmak icin konu acmaniza gerek yok".

Siz daha sikayet ettiginiz cümleyi kime yazdigimi anlamamissiniz ki bunu nasil anlayacaksiniz.

Hani bana su cümleyi “Sahipsiz köye çoban atanmış” tavrınızı kime ve neye dayanarak ediyorsunuz cidden merak konusu sizden arda kalan halk arasında. yazan kisi varya (hayret bunu begenmis, benim sorusuna cevp verdigim cevabi sikayet etmisiniz, sayin forum kültür yönetmenimiz) iste o kisi bana bir soru sordu ve bende ona ne üye adi anarak, nede herhangi bir üyenin kisiligine söz ederk yazmadigim bir cevapti.

Ayrica biraz yalanda da konusmussunuz gibi geldi bana.
Ben bu forumda senelerdir ne küfür ettim nede sizin kullandiginiz hayvan vs. gibi kelimeleri kullandim. Sikayet ettiginiz yorumda da kesinlikle hayvan kelimesi gecmiyorken (O yorumum dan alintiniz var) benim üye ye hayvan dedigimi idia ediyorsunuz. Oysaki ben mahlukat yazdim ve mahlukat kesinlikle hayvan demek degildir.

Simdi yagcilik yapmaya devam edin, belki sizi foruma yapmazlarya hani belki yönetim degilde moderatör yaparlar. Iste ozaman bizleri forumdan atarsiniz ve su basi bos olan forumada bir ceki düzen verirsiniz: "böyle başı boşluk olmaz" diye yazmissiniz ya ona dayanarak söyledim.

Birde yöneticileri tehdit edermis gibi "mesajınızı forumda kötü örnek oluşturmaması için admine şikayet ettim umarım silinir bu başlıkta takipçisi olacağım bilginize"
Cok merak ediyorum bir süre takipden sonra mesaj yinede silinmese ne olacakti aceba? Admilere cikismi verecektiniz yoksa bizleri kullanmadigimiz kelimeden dolayi sikayet mi edecektiniz?

Simdi siz yazdiklarimi yine anlamayip üste cikmak icin baska seyler yazacaksiniz ama ben sizinle malesef yazmaya devam edemem.

Size simdiden hayirli cumalar ve hayirli günler dilerim.

Sayin Altur
 
Son düzenleme:
Lütfen sormak/danışmak istediğiniz bir şey için yeni konu açmayı değil, var olan konulardan uygun birinde paylaşmayı seçiniz..
İyi forumlar..
 
Merhabalar. İkinci el ilanı açabilmek için belli bir mesaj sayısına mı ulaşmak gerekiyor?
 
  • Beğen
Tepkiler: muratty
Forum hayatım boyunca tek bir konu açmıştım, 6 sayfa olmuştu. Bu hafta başı rica ettim, sağolsunlar olduğu gibi ilgili başka bir konuya taşıdılar. Konumun gittiği konu 14 yıl önce forumu terk eden biraderimin açtığı konuymuş, tesadüfün böylesi, kaderin cilvesi.

Bazen yanlış taşıma olduğunu düşündüklerim oluyor ama bu taşıma/birleştirme uygulaması birbirine benzer bir sürü takibi zor konu olmasını ve aslında açılması gerekli olmayan bazı başlıkları önlüyor.
 
Resmen forumdan soğutuyor bu durum. Birkaç yıldır forumu takip ediyorum. Fakat forum dinamik değil neden mi?
Şimdi mesela geçen sene dünyadaki yol bisikleti üreticilerinin lastik genişliği hakkında yaptıkları testlerde geniş lastik ve geniş jant ebatının hızı düşürmediği aksine daha verimli olduğu üzerine makale ve testleri gördüm. Bizim gibi bisikletçilerin kafasına oturmuş olan ince teker tabusunu bir nebze yıkıyordu, yeniklikti ve paylaştım üzerine konuşmak için. Ne oldu dersiniz yol bisikletinde lastik seçimine atıldı. Baktığın zaman mantıklı doğru başlığa atıldı evet. Ama şu açıdan bakarsak ben ince tekerin daha hızlı olduğunu ve lastikle ilgili bir problemim olmadığını düşünüyorsam bu başlığa bakmıyorum ki. Çünkü bu başlıkta lastik markaları tartışılıyor genelde ve çok sayfa var. O yüzden meramımız etrafa yayılmıyor.
Geçenlerde de Tour De France in belgeseli çıktı Netflixte bunu da Tour De France neden en iyi yarış gibi saçma bi başlığa taşıdılar. Ben bu belgeselin çok güzel olduğunu. Buna yarıştan ziyade duyguların önde olduğunu nasıl anlatacağım. İzlemek isteyen çok olur, fakat neden “şu yarış bu kadar iyi” diye bir başlığa girmez.
Tamam forum mantığı bunu gerektiriyor olabilir. Ama insan sürekli “günün resmi” “ne düşünüyorsun” gibi aynı başlıkları göre göre başka bişey göremiyor malesef…
 
Geçenlerde de Tour De France in belgeseli çıktı Netflixte bunu da Tour De France neden en iyi yarış gibi saçma bi başlığa taşıdılar. Ben bu belgeselin çok güzel olduğunu. Buna yarıştan ziyade duyguların önde olduğunu nasıl anlatacağım. İzlemek isteyen çok olur, fakat neden “şu yarış bu kadar iyi” diye bir başlığa girmez.
Kendi adınıza konuşursanız iyi olur. Ben giriyorum. Benim gibi, forumda her kafasına esenin başlık açamadığını bilen kullanıcılar aktif başlıklara bakıyor, yeni bir şeyden bahsedilme ihtimali için. Açtığınız başlık taşındıktan sonra da linklediğiniz belgeseli izleyenler orada etkileşimde bulundular. "Hımmm eski başlık, yazılmaz buna, boşver" demediler. Yani neymiş herkes fırından taze çıkmış dumanı üstünde başlık meraklısı değilmiş.
 
  • Beğen
Tepkiler: MakRo ve Umur Bora
Resmen forumdan soğutuyor bu durum. Birkaç yıldır forumu takip ediyorum. Fakat forum dinamik değil neden mi?
Şimdi mesela geçen sene dünyadaki yol bisikleti üreticilerinin lastik genişliği hakkında yaptıkları testlerde geniş lastik ve geniş jant ebatının hızı düşürmediği aksine daha verimli olduğu üzerine makale ve testleri gördüm. Bizim gibi bisikletçilerin kafasına oturmuş olan ince teker tabusunu bir nebze yıkıyordu, yeniklikti ve paylaştım üzerine konuşmak için. Ne oldu dersiniz yol bisikletinde lastik seçimine atıldı. Baktığın zaman mantıklı doğru başlığa atıldı evet. Ama şu açıdan bakarsak ben ince tekerin daha hızlı olduğunu ve lastikle ilgili bir problemim olmadığını düşünüyorsam bu başlığa bakmıyorum ki. Çünkü bu başlıkta lastik markaları tartışılıyor genelde ve çok sayfa var. O yüzden meramımız etrafa yayılmıyor.
Geçenlerde de Tour De France in belgeseli çıktı Netflixte bunu da Tour De France neden en iyi yarış gibi saçma bi başlığa taşıdılar. Ben bu belgeselin çok güzel olduğunu. Buna yarıştan ziyade duyguların önde olduğunu nasıl anlatacağım. İzlemek isteyen çok olur, fakat neden “şu yarış bu kadar iyi” diye bir başlığa girmez.
Tamam forum mantığı bunu gerektiriyor olabilir. Ama insan sürekli “günün resmi” “ne düşünüyorsun” gibi aynı başlıkları göre göre başka bişey göremiyor malesef…

Forumda yeniyim ancak söyledikleriniz gayet mantıklı geldi. Katılıyorum.
 
Kendi adınıza konuşursanız iyi olur. Ben giriyorum. Benim gibi, forumda her kafasına esenin başlık açamadığını bilen kullanıcılar aktif başlıklara bakıyor, yeni bir şeyden bahsedilme ihtimali için. Açtığınız başlık taşındıktan sonra da linklediğiniz belgeseli izleyenler orada etkileşimde bulundular. "Hımmm eski başlık, yazılmaz buna, boşver" demediler. Yani neymiş herkes fırından taze çıkmış dumanı üstünde başlık meraklısı değilmiş.

Anlıyorum farklı fikirdeyiz. Siz benim gibi düşünmüyorsunuz. Ben kendi fikrimi söylüyorum fakat ilgili insanlar tabi her konuya hakim. Gel gör ki herkes hergün buraya girip her konunun altına en son ne yazılmış bakmıyorlar. Ben ilk 100 başlığa bakıyorum ilgimi çekenlere bakıyorum. Ben biliyorum ki böyle insan çok. Tamam bunları es geçelim. Tamam ben böyleyim siz haklısınız. Her konuyu eski konulara yamayalım.
 
Resmen forumdan soğutuyor bu durum. Birkaç yıldır forumu takip ediyorum. Fakat forum dinamik değil neden mi?
Şimdi mesela geçen sene dünyadaki yol bisikleti üreticilerinin lastik genişliği hakkında yaptıkları testlerde geniş lastik ve geniş jant ebatının hızı düşürmediği aksine daha verimli olduğu üzerine makale ve testleri gördüm. Bizim gibi bisikletçilerin kafasına oturmuş olan ince teker tabusunu bir nebze yıkıyordu, yeniklikti ve paylaştım üzerine konuşmak için. Ne oldu dersiniz yol bisikletinde lastik seçimine atıldı. Baktığın zaman mantıklı doğru başlığa atıldı evet. Ama şu açıdan bakarsak ben ince tekerin daha hızlı olduğunu ve lastikle ilgili bir problemim olmadığını düşünüyorsam bu başlığa bakmıyorum ki. Çünkü bu başlıkta lastik markaları tartışılıyor genelde ve çok sayfa var. O yüzden meramımız etrafa yayılmıyor.
Geçenlerde de Tour De France in belgeseli çıktı Netflixte bunu da Tour De France neden en iyi yarış gibi saçma bi başlığa taşıdılar. Ben bu belgeselin çok güzel olduğunu. Buna yarıştan ziyade duyguların önde olduğunu nasıl anlatacağım. İzlemek isteyen çok olur, fakat neden “şu yarış bu kadar iyi” diye bir başlığa girmez.
Tamam forum mantığı bunu gerektiriyor olabilir. Ama insan sürekli “günün resmi” “ne düşünüyorsun” gibi aynı başlıkları göre göre başka bişey göremiyor malesef…
Tour de france belgeseli - dizisine başladım, ilk 2 bölümü izledim gerçekten çok iyi olmuş bana göre. Tavsiye ve bilgilendirme için ayrıca teşekkür ederim @Deniz Asil
selamlar
 
Forum da yeni başlık açma gereği şuana kadar hiç duymadım. Her şey için yeni başlık açılsa forum çöplüğe döner. Şuana kadar iki adet başlık açtım ve hiç biri birleştirilmedi veya taşınmadı.
 
Geri