Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yeni bir iş kursanız...?

@kobalamin Trüftür zordur ama Denizli'de ve Bolu'da bu konuda birkaç girişim var sanki ilgileniyorsanız araştırın.

Bu arada ben de eşime kumaş sepet, deri eşya, seramik ürünler, oyma kaşık, dövme bakır ve pirinç kap kacak yapımında yardımcı oluyorum. Çocukların okul görevlerini yerine getirdiğimizde bu kıvır zıvırları kafa kafaya verip halihazırdaki 10.5 metrekare atölyemizin benzerini kesinlikle İstanbul dışında bir yerlerde kurup kafa dinlemek istiyoruz. Umarım herkes bir gün sevdiği işi yapar.
 
Scudo
@Savaş Acıboz aynen istiridye mantariydi.
@gokhankoc bi aralar kafamda bu isi ileride yapacagima dusunerek bayagi bi arastirmistim.Ancak simdilik tip okumakla mesgulum.Belki ileride parami degerlendirmek adina yapabilirim.
Mantar fikrinden once aslinda daha bi fantastik fikrim vardi:Kucuk bir biyogaz tesisi.Bunun icin atiklardan(cer cop kanalizasyon) yararlanarak bakterilerle metan gazi uretiliyor.Ancak cok zor ve cok seyi dusunmeniz lazim.Ayrica metanin yaniciligindan oturu tehlikesi cok fazla.Ben kendim 2 sene once kucuk bir prototipini uretmeye kalkarak 3 kez duzebegi patlatmistim.Allah'tan yanimda sigara icen biri yoktu da sikinti cikmadi.Tabii bu patlamalardab sonra daha guvenli bir yola basvurmustum.Vakti olan ve risk almayi sevenler icin eglenceli bir sey.Tabii yatirim anlaminda cebinizden cok para cikmasi lazim
 
  • Beğen
Tepkiler: Savaş Acıboz
1- Döner
2- kebap
3-lahmacun
4-pazarcılık
5-pide salonu

Gıda işi her zaman para kazandırır. Deneyip başarılı olamayıp bana gelip beni suçlamayın ama olur mu :)

Bugün bu ülkede pek çok insan kendi cep telefonu markasını üretebilmek ister. Sanayici kendi dikiş iğnesini yapmak ister ki bunlar hep çin alınır. Biz dikiş diker makinaya iki bin tl öderiz. Biz 100 tane iş dikip 500 tl kazanmaya çalışıp dikiş makinasına 2 bin tl öderiz. Elin çinlisi bir makina yapar bizim ithalat açığına sağlam bir darbe çakar. Biz seyrederiz :) Elin gavuru derler ya hani ya abi elin gavuru yapıyor be abiiii dinleyende he valla adamlar müthiş yaa der ve düşünmeye başlar ve sahi biz neden yapamıyoruz diye. Adama çip üretebiliyor musun diye sorsan abi bu çip nasıl birşey diye sorup düşünüp bulamayınca aklına çip kelimesinin tersi gelir ama yok be abi bu çip o çip değildir der susar. Adama çip nasıl yapılır kitabını hediye etsen ulan sen benimle dalgamı geçiyorsun der ağzını burnunu kırar. Belki bir gün biri çıkıp çip nasıl üretilir çip nedir biri anlatır. Okullarda anlatıyorlar mı bilmem ama halktan girişim bekleyenler insanlara neyin nasıl yapıldığını uygulamalı olarak öğretmeli ve anlatmalı.

Kitap okuma oranı yüksek ve kitap okuma oranı düşük hatta nerdeyse hiç olmayan kitap okuma oranı 100%3 olan bir ülke ile japonya avrupa gibi kitap okuma oranı yüksek ülkeleri kıyaslamak aslında hatanın başı. o Bakımdan gıda sektörü revaçta. Teknoloji üretemeyen ülkeler eninde sonunda dibe vurur.
 
Kırmızı et fiyatları göz önüne alındığında, maliyetleri azaltarak yerli yem ve büyükbaş hayvancılığı üzerine çalışmak isterdim. Uygun fiyata dana eti yiyebilmek hepimizin hakkı diye düşünüyorum.
 
@uguryilmaz144
Bir canlıyı yeme hakkı kendi içerisinde bir ironi taşıyor sanki :)
 
  • Beğen
Tepkiler: Kuzey Ege
@BerkEvren

Sevgili Berk, elbette bir kitap yazmanın, bir enstrüman çalabilmenin ve alkışlanmanın, bisikletle dünya turu atıp yeni kültürler öğrenmenin hazzını yadsımıyorum. Ama ağır sanayi hamlesi yapmadan, know-how, lisans, patent, kaliteli bilim adamı/akademisyen yetiştirmeden, az da olsa kaliteli nesiller yetiştirmeden bu yapacaklarımız ancak bir yemeğin tatlı kısmı olur diye düşünüyorum. Bakınız; Yunanistan, sabahleyin işe gitmeyen/çok geç giden insanlar, tavernalar, gitarlar, gece uzuuuun süren eğlenceler ve nihayet dibe vuran bir ekonomi. Ab'nin en zayıh halkası, emin olun kadim geçmişi ve ortak din anlayışları olmasın, Yunanistanı hiç bir Ab ülkesi sırtında taşımak istemez. Sizin dediklerinizin her harfine katılıyorum, ama önce ana yemek sonra tatlı diyorum. Saygılar.
 
Sizin için artık işler biraz geç olabilir çünkü kartlaşmışsınız kafa yeni bir şey almaz, el kıvrak değildir işe gitmez ama çocuklarınız için hayat yeni başlıyor. Kişisel bir tercihim olsa ve çok para kazanmak önceliğim olacaksa çocuğu bilgi açısından donanımlı yapar ama asla okutmam. Olabilecek en genç yaşta bir aşçının, kuaförün, kasabın (kasap deyip geçmeyin nusret örneğinden sonra) bir terzinin yanında çırak veririm. 40 ına geldiğinde işe nasıl bisikletle giderim diye düşüneceğine işe hangi lüks arabamla giderim diye düşünür.
 
@mavinehir once ne satacagimi ve nereye satacagimi bulurdum. yurtici? yurtdisi? yurtdisi ise kargolama nasil olacak. unutma en zor sektor yeme-icme sektorudur. akar ve kokar, aksama kadar satamadigin urunu cope bile atmak zorunda kalabilirsin (paralar cope gitti+moral motivsyon da gitti)
 
  • Beğen
Tepkiler: ykaya ve mavinehir
Bertrand Russell: “Çalışmak abartılmış bir erdemdir”

“Çalışkanlığın abartılmış bir erdem olduğuna inanan Bertnard Russell, sıradan bir insanın çalışma süresinin büyük ölçüde azaltılması gerektiğini savundu. Paul Western’e göre, ‘aylaklık’ kavramı hak ettiği değeri görmüyordu.”

Yazının devamını merak edenler (link) ulaşabilir.

Başka bir yerde okuduğum ve aklımda kaldığı kadarıyla, ölüm döşeğinde olan hastaların bakımını yapan bir hemşirenin, hastaların hayat ile ilgili pişmanlıklarından oluşan bir kitabıyla ilgili. Aklımda kalan kısım şu idi "keşke bu kadar çok işime zaman ayırmayıp kendime ve aileme daha çok zaman ayırsaydım.", "İş konusunda elde ettiğim tüm başarılarım ne kadar anlamsız imiş"

Ben de 3 aşağı 5 yukarı bu doğrultuda ele alıyorum hayatı ve eşekler gibi çalışmayı reddediyorum. Elbette kimse bana sormuyor çalışmak istiyor muyum diye ve de elbette her gün ben de işe gidiyorum ve Türkiye şartlarına oranla güzel kazanıyorum ancak sadece bunun marifet olmadığını düşünüyorum. Çünkü bu hayatı sevmiyorum, iyi kazanmamın da başarı olmadığını düşünüyorum. Hala keyif aldığım bir hayatı kuramamış olmak asıl başarısızlık.

Uzatmamak gerekirse kendime zaman ayırabileceğim ve yaparken keyif alacağım her türlü iş fikrine açık bir şekilde araştırma yapıyorum herkes gibi. Ortalamanın biraz ve hatta biraz daha fazlasını kazanmak bana bu hayattan keyif almam için fazlasıyla yeter. Yeter ki sevdiğim bir şeylerle uğraşayım.
 
@Kerem Özbayrak eski deyişle;muhanete muhtaç olmayalım yeter.herşeyin fazlası gibi,fazla hırs zarardır.insan nefsini terbiye etmeli.islamın ilk zamanlarında,zekat verecek insan bulamamışlar,nedeni bence insanların fazla tüketmemeleri,kanaatkar olmaları.şimdi ise milyonlarca işsizimiz var,demek ki daha fazla çalışmalıyız.ben de fazla çalışmaya karşıyım.insanın kendine,çevresine zaman ayırması güzel şey.ben çalışırken,sanki yaşamıyorum,oksijen,nefes almıyorum.selamlar,saygılar..
 
  • Beğen
Tepkiler: Kerem Özbayrak
@uguryilmaz144
Hocam benim kiz arkadasimin abisi kasap, dana eti getirir yani ayda 1 kez yeriz ogrenci halimizle, pirzolasi veya bonfilesi olmadikca ki bonfile de muhtesem gelmiyor bana, tavuk eti tercihimdir. Tavuk cok daha lezzetli cipetpet :D ama dersen ki kemikli etiyle sulu yemek oooooo o zamaaaan ben varım :D

@Ahmetgitar
Abi thug life atmissin :D :D DESTROY HIM DESTROY HIM :D
 
@altinok
Hayallerinde bilim ve akademik çalışma olmalı tabi insanın. Ama ağır sanayi bir canlının hayali olmamalı bence... Burada hayallerimizdeki işleri yapmaktan bahsettiğimiz için insanlar minik çiftlikler, 2-3 masalı kafelerden bahsediyor. Hayalleri zengin olmak değil güzel yaşamak olan insanlar. Ağır sanayi olmazsa olmaz demek içinde bulunduğumuz çağı yok saymaktır bence. Sanayi devrimi geçeli çook oldu. Artık derslerimizi çıkartmış olmamız lazım. Fordist üretimin herhangi bir noktasında yer almak (İşçi ya da patron olarak) hayal değil hata kurmaktır bence.

@altinok
Benim için ana yemek olanlar sizin için tatlı. Zaten görüş farkının temeli de bu

@altinok
Benden de saygılar

İncelemekte fayda var;
Lihtenştayn denen 160 km karelik bir ülke var. Adeta bir semt. 30-35 bin nüfüs var. Lihtenştayn’da 250’den fazla çalışanı olan 15 işletme vardır. Ticari şirketlerin %70’inden fazlası 1 ila 9 kişi arasında kişi çalıştıran küçük işletmelerdir. Pek çok Lihtenştayn firması araştırma ağırlıklı alanlarda uzmanlaşmış olup, küresel pazar liderleridir. Gayri safi hasılaları 4,2 milyar İsviçre Frangı yani (Frank 3,7 tl) Ülke nüfusunun %45'i en az bir spor derneğine üye, her 198 Lihtenştaynlıdan biri bir spor derneği başkanıdır.
(Bu arada Lihtenştayn gibi olma derdim yok belirteyim sadece konuya uygun bir ülke olduğu için örnek verdim)

@Eser Sevinç
Tamam işte, gezinen tavuklar gezinen keçiler... Bir grupta gıda işine girmek istiyor. Şimdi şöyle yapıyoruz; Ekim yapayım, hayvan besleyelim diyenlerle ortak arsa alıyoruz. Bunlar dikkat ederseniz hep dağ bisikletli adamlar. Dağın başında gezip tozup işimizi yapıyoruz. Yol bisikletli ve hayalleri kafe, lokanta işi olanlar şehirde kalıp bizden organik malzeme alıyorlar. Zincir bu şekilde işliyor bütün forum mutlu oluyor. Kahveler için @Ahmetgitar 'ı Güney Amerikaya tur kisvesi altında sürgün ediyoruz. Ordan kahve yolluyor bize. Geri kalan kararsızlar ve kariyercilerde gelip bu kafelerden yemek yiyor sonra öğle araları bitince işlerine geri dönüyor :)
 
@uguryilmaz144
Bir kilo havuç için 30 litre su gerekirken, bir kilo biftek için tam 155.000 litre su, 36 kilo tahıl, on kilo arpa gerekiyor.
Afiyet olsun :)

Bakınız: Et Atlası...
 
@Ahmetgitar
Ahmet abi sen mangal da yapmıyorsundur şimdi. Bu kadar idealistsin, muhalifsin. Bari mangal keyfin olsaydı şu hayatta. Sen şimdi sucuk da yemiyorsundur :(
 
  • Beğen
Tepkiler: Ahmetgitar
Geri