Scudo Sports

Yeni Carraro Flexi 109 katlanır bisiklet

Selamlar herkese. Bende Carraro Flexi 109 ile yollara dönüş yaptım Pazar günü.. Gayet kullanışlı ve rahat.. Trafik çilesinden kurtulmuş oldum. Lakin çamurluk ihtiyacım var.. Önerileri alabilirim..

Bu da benim düldül..
IMG_20191126_174348 (1).jpg

IMG_20191126_174355 (1).jpg

Son düzenleme:
Scudo
Foto isteriz

Son düzenleme:
Carraro Flexi 109'u sıfır aldım. Yalnız moralimi bozan büyük bir sorunum var. Bisiklete binerken Sele, sele borusuyla birlikte dönüyor. Tamamen kapattığım halde yeteri kadar sıkışmıyor. Ne yapmalıyım?
Bir de Vitesi düşüklerde kullanırken bir ses geliyor, yükseltince gidiyor bu da normal midir?

Carraro Flexi 109'u sıfır aldım. Yalnız moralimi bozan büyük bir sorunum var. Bisiklete binerken Sele, sele borusuyla birlikte dönüyor. Tamamen kapattığım halde yeteri kadar sıkışmıyor. Ne yapmalıyım?
Bir de Vitesi düşüklerde kullanırken bir ses geliyor, yükseltince gidiyor bu da normal midir?
Mandalın karşısındaki somunu el ile ya da alyanla biraz çevirip mandalı o şekilde kapatmayı deneyin.

@osmanbabayigit
Aynı sorun arkadaşımda oluyordu sele kelepçesisini ve borusunu değiştirdi yine aynı sorun olmaya başladı sonradan sorunun boru içindeki metal parçadan olduğunu anladım onu çıkartıp aliexptesten üç adet bundan aldık iki tanesi yedekte dursun diye 1241826.jpg
Başka birşey alıp masrafa girme sorun bundan kaynaklanıyor

Arkadaşlar merhaba. Bende bu hafta sonu 2020 modelinden almayı düşünüyorum. Alan arkadaşlar memnun mu acaba. Oturduğum yerde fazla olmasada hatrı sayılır miktarda yokuş var, acaba yokuş performans nasıldır. Teşekkürler

Şimdiden hangisini alırsanız alın hayırlı olsun. Ben de dün aynı modelden aldım. Yokuş parkurumun sonunda olduğu için yordu :) Yoksa çıkışta gayet iyi performansı

• Beğen
Tepkiler: herzelaid
5 sene önce tilt 700 kullanmıştım, kısmetse bu hafta bayi ve arkadaşlarımın tavsiyesi ile Carraro Flexi 109 alacağım.
Tek canmı sıkan olay tiltlerdeki gibi katlanınca itikleyerek sürülmememesi.
Bir de kullananlar çamurluk ve bagaj işini nasıl çözdü.?
Teşekkürler

5 sene önce tilt 700 kullanmıştım, kısmetse bu hafta bayi ve arkadaşlarımın tavsiyesi ile Carraro Flexi 109 alacağım.
Tek canmı sıkan olay tiltlerdeki gibi katlanınca itikleyerek sürülmememesi.
Bir de kullananlar çamurluk ve bagaj işini nasıl çözdü.?
Teşekkürler

ben çanta olarak görseldekini bisikletçiden 130₺ ya aldım. Ama içe doğru monteli kullanıyorum, telefonu daha rahat görüyorum bu şekilde. Öne heybe düşünüyorum, gerektiğinde kullanmak için. Çamurluğu hafta sonu taktıracağım. Ben de araştırıyorumBFBD48F0-833D-4D95-8166-DB180217C12A.pngBFBD48F0-833D-4D95-8166-DB180217C12A.pngBFBD48F0-833D-4D95-8166-DB180217C12A.png

Aldım bende bir tane :)

yol bisikletimi bakıma verince kilitli pedalları bu bisiklete taktım 1 hafta kadar kullandım. Yüksek kadans yaparak yol bisikleti ile yaptığım değerlere yetiştim. Kötü tarafı sele ile gidon birbirine yakın, uzak olsa daha konforlu bir sürüş olurdu, buna drop bar sora st kol takılırsa şahane olur,

IMG_20200621_150815.jpg

Aldım bende bir tane :)

yol bisikletimi bakıma verince kilitli pedalları bu bisiklete taktım 1 hafta kadar kullandım. Yüksek kadans yaparak yol bisikleti ile yaptığım değerlere yetiştim. Kötü tarafı sele ile gidon birbirine yakın, uzak olsa daha konforlu bir sürüş olurdu, buna drop bar sora st kol takılırsa şahane olur,

Hayırlı olsun, tekerinize taş değmesin 🥰

Bu bisikletin tutulmama sebebi nedir? Forumda pek yazan yok.
Bisikleti alan "aman ben bisikletimi aldım ya, daha da işim olmaz forumla" diyor olabilir.

Bisikleti alan "aman ben bisikletimi aldım ya, daha da işim olmaz forumla" diyor olabilir.

Bu bisikleti mağazada gördüğüm de çok beğenmiştim ama ne youtube da ne forum da bisiklet hakkında kimse konuşmayınca vazgeçtim. Onun yerine Flexi 121D bakmaya başladım, kullanıcı sayısı ve inceleme 109 a kıyasla daha fazla. Tam 121D alacakken bu sefer Mosso Marine 21 vitesi gördüm benzer özelliklerde bir bisiklet her ikiside piyasada ki en dandik parçaları kullanıyor. Ama Mosso Carraroya göre 850 tl daha ucuz. Ama maalesef Marine 21 hakkındada inceleme yok hiçbiryerde. 850 tl farklı bisiklete güncelleme yapılabilir. Burada ki sıkıntı şu Carraronun katlanır konusunda kendini ispatladığı mosso ise rüştünü ispatlamamış ama iki arasında çok ciddi bir fiyat farkı var. Vallahi kafam iyice karıştı :)

Aradaki fiyat farkı da iyi paraymis. Ben upgrade etmeyi tercih ederim.

Flexi 121'e göre avantajları nedir bu arkadaşın?

Sağolun hocam aynı fiyata 109 ve 121 buldum. 121'de vites kolu değiştirilmiş shimano altus kelebek takmış arkadaş 1 yıllık + elcik vb. güncellemiş. 109 ise standart halinde satıyor arkadaş 3-4 aylık o da öndeki gidon takma aparatında 1 tane siyah kısım düşmüş galiba(düşen bir şey mi bilmiyorum) onun dışında sorun farketmedim.

Yokuşlar çok sorun olursa bu arkadaşa megarange takılabilir mi buna acaba uygun mu? (Emf Tz 500 14-34 Ruble)

• Beğen
Tepkiler: Rider108
Merhaba
Foruma yeni katıldım ancak geçmiş değerlendirmeleri dikkatle okudum.Başlangıç/orta seviye katlanır bisiklet bakıyorum. gerçi katlanır özelliğini çok kullanmayacam ancak Katlanmayan şehir içi 20” alternatif çok yok sanırım?kullanıcılarda deneyimlerini katlanır marka/modeli tavsiye almak isterim.bütçem 2000-2500tl arası. İlk etapta gözüme kestirdiklerim bütçeme yakın Carraro flexi 107,108,109 (güzergahımda çok yokuş yok ve birazda ağır olduğundan 121 düşünmedim) İle tern link a7 modeli var.
Görüş ve tavsiyelerinizi beklerim.saygılarımla

Geri