Scudo Sports

Yeni Restorasyon maceram (Kona Lava Dome 1996)

@MakRo
Selam
Gercekten guzelmis.kadro rengide cok yakin benimkine :)
Neyse cok sukur forumda bi dostumuz yardimci olucak orjinal seklinde basacagiz

• Beğen
Tepkiler: MakRo
Scudo
@Anonim[emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]

Bitmez bu bisiklet, bitmez bu özlem,
Belki bir gün biter ama o gün ne gün bilinmez.
Şimdi yazdım. Maryo hocam kusura bakma, tutamadım kendimi [emoji1]

Cemal Ç.

Bence içinden ne geçiyorsa, o şekilde bir yazı yazdır. Sonuçta bunu bir klasik deyip vitrine koymayacaksın,tarihi eser deyip müzede sergilemeyeceksin. Bisiklete baktığında sana geçmişten en çok neleri hatırlatıyorsa onların isimlerini ön plana çıkar. Veya sende neyi çağrıştırıyorsa. Sadece biraz daha nezih, biraz daha kibar dursun yeter. Hani gidip de "Monster" yazmak gitmez ama "Selvi boylum,al yazmalım" gidebilir. :)) Hani orjinaline sadık kalma deniliyor ama orjinalin parçalarıyla mı yeniledin? Yok, ona takacağın fren ayakları bir çok yeni bisiklette yok. :) Ya da marka adının yanına model olarak istediğin adı yazarsın. Senin modelin olur.. :)

@mariokaldatoYok hocam [emoji16] Benim ki sadece bir uyaklamaydı. Yoksa ben organik besinler ile çalışıyorum [emoji23]

Cemal Ç.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
bitmiş hali olan bisikleti tee seneler önce ben toplamıştım şimdi aklıma geldi forumda konusu vardı hatta o zaman bu kadar ilgi görmüyordu resimler uçmuş tabi aynı bisikletmiş sanırım

@mariokaldato sabah oldu hala bekliyorum bak, bitmedi mi?

Not: Restorasyon çalışmalarının -hangi alanda, hangi boyutta olursa olsun "bencesi, sencesi, kafana göresi, canın istediğisi vs." gibi ucu açık, eğilip bükülebilen seçenekleri yoktur, olamaz, bu net bir kere, tartışmaya açık bir konu değil. Ha adına "Totodan uydurdum oldu mu?" dersin o ayrı, eyvallah, o zaman da adına "restorasyon" diyemezsin!

Not: Şuraya tanımı bir daha ekleyeyim de bir daha oku bari -oradaki bari de "Allah'ım sen bana sabır ver anlamında!"-; Restorasyon: Eski bir yapıda bozulmuş, yıkılmış olan yerleri, bölümleri aslını bozmayacak bir biçimde onarma.

bu bisiklet bitmez, çünkü bisikletten çok yapma hayali güzel.bununla ilgili "Simyacı" kitabından güzel bir kıssa:Tüccarın hayatında bir tek düşü vardır. Hacca gitmek. Parası ve sağlığı da uygun olduğu halde gitmez ve delikanlı neden gitmediğini sorar.
"Düşümü gerçekleştirmekten korkuyorum. Çünkü o zaman yaşamak için bir sebebim olmayacak. Sen koyunlarını ve Piramitler'i hayal ediyorsun. Sen benim gibi değilsin, çünkü sen düşlerini gerçekleştirmek istiyorsun. Oysa benim istediğim Mekke'yi düşlemek sadece. Çölü geçişimi, kutsal taş Haceri Esved'in bulunduğu meydana varışımı, ona el sürmeden önce çevresinde yedi kez dönüşümü binlerce defa hayal ettim. Yanımda kimlerin olacağını, önümde kimin olacağını, konuşacağımız şeyleri, birlikte edeceğimiz duaları bile hayal ettim. Ama büyük bir hayal kırıklığına uğramaktan korkuyorum, bu yüzden hayal kurmakla yetiniyorum."

@appendix

Ben de tam bunu yazmaya hazırlanıyordum @mariokaldato abi. hakikaten bunun hayal etmesi güzel. uğraşıyorsun. emek veriyorsun. arıyorsun. bu heyecanlar güzel. onun için ne kadar geç biterse o kadar uzun sürer bu heyecan. ama inşallah sonunda yaşattığı heyecana değecek bir çalışma çıkar ortaya.

@Yusuf_AZE
Insallah dostum. Dedigin gbi erken bitirmekde bi tad yok ama ben sureci bilerekde uzatacak degilim artik ne zaman biterse :D

Guncelleme
27 mart 2018
_Bitti mi ?
Bitmedi.
_Son durum nedir?
Şu an forumdan dostumuz decallere el atti. Meslegi grafikerlik oldugundan tekrar baştan ciziyor orjinal tasarimlari.
:)
IMG-20180327-WA0012.jpg

@danceros
Dostuma tesekkurler tekrardan. Hem nazımı cektigi hemde verdigi buyuk emek icin ! :)

@Anonim

Daha yeni aklimdan gecti sayin Ömer Murat yine de "bitti mi" diye sorar diye :koptum:

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Geri