Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yeniler icin grup setler... Yol bisikleti...

@hakan torun
Sevgili dostum amacim agresdif olmak veya ortaya atlamak da degil. Lakin 105 5800 de tiagra da 2200 de hepsini kullandim. Farklari gayet de net bir sekilde biliyorum. Mesele baska.
Adam o kadar argesini yapiyor, uretiyor, dunyaya satiyor, gezegenin her kosesinde bunu yuzbinlerce kisi kullaniyor, afam bunu markalastiriyor ve satiyor, biri de oradan cikiyor diyor ki yok efendim soyle boyle falan. Clarisle sorayla afedersin kopek gibi performanslar yapan adamlar taniyorum. Sehir icinde yakalayamadigimiz adamlar taniyorum. Ultegrali 105li olup yollardan topladigimiz adamlar da biloyorum. Uapmak isteyenher sekilde yapiyor. Geri kalani kapitalist sistemin kandirmacalarindan ibaret ki hicbirimiz yarisci falan da degiliz.
Daha iyisini sizler yapiniz, biz de sizleri eller ustunde tasiyalim. Ha yapmiyor veya yapamiyorsaniz kimsenin malina markasina modeline giris seviyesi bile degil diyerek camur atmayin.
Yapmak isteyen, imkani ne oldugu onemli degil, yapiyor zaten.

Scudo
@hakan torun claris sert geçiyo ama sarsıntıl değil ;) ben kullanıyorum ... Bu arada TR de campy setle satılan bisiklet varmı ? Salcanı nasıl tiagra 030 ya öyle ...

Valla vites geçişleri konusu belki biraz daha göreceli olabilir ama frenleme konusunda ultegra hakkaten çok iyi.

ellinize sağlık güzel hazırlamışsınız konuyu

ben son bisikletimi almadan önce malum çok araştırdım ya ultegra yada sram force tu ve tabi ki sramı seçtim :)

sram ve ultegra arasında her şeyden önce 200 gramlık bir fark ve bu iyi bir rakam sti kollar ve krank kolları carbon

fren kolları küçük eli olanlar için sorun değil kolları yakınlaştırıp uzaklaştırabiliyorsunuz ve tam tersi force küçük elli olanlar için daha uygun shimano daki gibi vites büyütmek için fren kolunu sonuna kadar itmeye gerek yok double shiftin gözünü seviyim telli di2 gibi :)

gözlemlediğim okuyup araştırdığım kadarı ile ultegranın frenleri force tan daha iyi

Ben olaya görsellik açısından girmek istiyorum, Shimano, 105 ve üstü ayna kollarda görsellik olarak campagnolo'ya yakın bir ayna kol çıkarsa tadından yenmez. Kendim Ultegra 6700 kullanıyorum ayna kolun 5 kollu olması en azından biraz daha görsellik açısından iyi görünüyor ama bu 4 kollu ayna kollar bisiklete görsellik anlamında hiç bir şey katmıyor. Şu ana kadar bu ayna kolların üzerinde sırıtmadığı tek bir bisiklet görmedim. Çirkinler. Bunun dışında daha önce Tiagra set kullanmış biri olarak vites geçişlerinde Ultegra ile aralarında mucizevi bir fark bekleyen varsa yanılır. Frenleme konusun da evet Ultegra bariz üstün fakat amatör ya da ortalama bir bisikletçi için Tiagra ve 105 bence çok çok yeterli. Esnemezlik ya da hafiflik konusuna girmiyorum, esnemezliği fark edecek kadar kendinizi geliştirdiyseniz o zaman söylenecek söz yok.

merhaba,
ultegrada teknik bişeyler yazmıştım hata olabilir. düzeltirseniz sevinirim.

ultegranın force ile muadil olmasına rağmen force daha başarılı evet bunu çoğu kişi ifade ediyor. fiyatıda %50 pahalı ama bunuda es geçmeyelim.

tiagra ile ultegra arasında dağlar kadar fark yok denmiş çok doğru. sonuçta hepsi aynı mantık ile çalışıyor. milmetrik farklar, gramsal ağırlıklar ve milisaniyelik zamanlar bunlar. eminimki markayı gizlkesek çoğu kişi yanılır. mesela 5700 105 set ile 6800 ultegra set vites geçişleri pek farklı değil diyebilirim.

Konuyu açan arkadaşıma teşekkür ediyorum.
Bir nebzede olsa istifade ettim.
Burada yazmak istediğim şey ise hiç bir marka dünya da yokturki sıfır hata ile üretim yapsın.
Bu ürünler sanayi ürünleridir yani seri üretimdir ve hatalı üretilmeleri an meselesidir.

Yeğenim galeri sahibidir ve genelde kupon araç satar. Bunların başında da (link) gelir. zannedersiniz ki 200-300.000 euro verilen arabalarda kusur olmaz:)
öyle olur ki şaşarsınız. yaptığı arızanın değeri 25-30.000 euro dur.

Bu markalar tanrı katında üretilmiyor.

Müşteri memnuniyeti adına kişisel olarak çok firmayla iletişimim olduğu için net yazıyorum.

Marka değeri olması o malın kusursuz olduğu manasına gelmez.

Arkadaşlar bence ilk başlayanlar için grup set anlamında pek bir fark hissetmeyeceklerdir ama sürdükçe anlıyorsunuz neyin ne olduğunu.. Bu arada çoğu bisikletçi gibi bisikletçi başlangıç için tiagra der her zaman..

Claris başlangıç için bile ideal değil cümlesi yanlış. Bana göre tam başlangıç seti. Şöyleki hayatında ilk kez yol bisikleti kullanacak adam super recordla başlasa sadece super record ile başlamış olacak, neden o kadar para verdiğinin farkında olamayacak. Claris bu yüzden tam başlangıç setidir. Ben soradan 105'e geçtiğimde bile inanılmaz derecede fark hissetmiştim. En büyük farkı frenler sonra vites geçişlerindeki sessizlik ve kararlılık.
Yazının geri kalanı güzel bence, yol bisikletine yeni başlayan, başlayacak olanların sürekli araştıracakları şeyler.

Yeni baslayacak biri icin hangisi F/P urunudur diyebiliriz?

En uygun cümle bu. Verilen paranın tam karşılığı hangisidir.

Bu ürünleri kullananlardan yorumlar gelmeli.

@Eibec

@Asusmune

bana göre 105 tir sram apex tir bisiklet işi zevk işidir bu zevki daha rahat konforlu ayar kaçırmadan yaşamak lazım diye düşünüyorum

• Beğen
Tepkiler: Eibec ve amoush00
Ar-Ge denilen olayı çok abartmamak lazım.
Teknolojideki yenilikler üzerine çalışan ürün geliştirici firmalar asıl üretim yapmaz. Onlar sadece ürün geliştirirler, üreticiler ise ceplerini doldurma gayretinde olurlar.

@Kuzey Ege

Aslında tiagralı alüminyum bir bisiklet ile acemiliği çözüp, para birikince 105 setli karbon..

• Beğen
Tepkiler: ecelfeli ve Eibec
Bir ara para harcamama adına shimanı tx35 arka artırıcı almanın hesabını yaparken elimde sedona 410 buldum:)
Hem hobidir, hemde ihtiyaç. Kişiden kişiye değişir.

Bundan sonrasına kısmet diyelim.( 105 de fena olmaz, alu. bile olur )

@amoush00

Bu setlerin hepsini kullandınız mı? eğer bir parçayı inceleyip anlatmak istiyorsanız o parçaları kullanıp hakkında bilgi sahibi olmanız gerekiyor.Sram kullanmadim ama sram force setin ultegradan iyi oldugunu biliyorum demişsiniz nerden biliyorsunuz bir açıklayın.

Bana göre gerçekten bisikleti seven bir kişi Tiagra set alüminyum kadro ile başlayıp Ultegra set karbon kadro ile bu sporla ciddi olarak ilgilenmeye devam etmelidir.
Claris kullanmadım hiç ama Sora deneme fırsatım olmuştu Tiagra'nın bir düşüğü olmasına rağmen aradaki fark belirgindi bana göre. Parçaların malzeme kalitesi, geçişlerin kalitesi, frenleme vs. farkı net anlaşılıyor. Aynı şekilde bir üst set için de bu geçerli. 5800 105 sistemi de denemiştim Tiagra'dan üstün olduğunu yine net bir şekilde hissettiriyor. Grup set bence sürüş zevkini etkileyen bir faktör.
Dolayısıyla ben düşük sistem al kadron iyi olsun görüşüne pek katılmıyorum.

• Beğen
Tepkiler: Eibec
Geri