Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yeniler icin grup setler... Yol bisikleti...

@Auron Sanchez
Sora 9 lu, arka jantta 9 luya uygun. 10 lu 11 li takilamiyormuş. 105, ultegra 10 lu veya 11 li, o yüzden

SM-G930F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Scudo
@haaldemir
Merhabalar.. setiniz 9 lu olabilir ama ben arka jantinizin 9 lu oldugunu zannetmem.. buyuk ihtimalle 10 ludur bir pul kullanilmistir ve siz bunu 9 lu rubleyle kullaniyorsunuzdur.. bu durumda jantiniza mevcut durumda 11 li ruble takamaz durumdasiniz.. bu durumu kontrol etmenizi oneririm. Eger dedigim gibi pul kullanilmis ve aslinda free hub body 10 lu ise 11 li ruble takmak icin cozum soyleyecegim.. ama once kontrol ve teyit ediniz.. iyi aksamlar..

SM-N7502 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
Tepkiler: haaldemir
@mertsimsek76

Pul varmı bilmiyorum. Jantlar Axis Classic Disc. bunda sora 9lu ruble var. bir üstündeki comp modelde axis 1 disc ve 10 lu. diğer üstü expert modelde axis 2 ve 11 li ruble var. ben aralarında ne fark var diğe baktığımda bu ruble uyumluluğu gibi düşündüm ama tam olarak bilmiyorum.

@Auron Sanchez
1 az arka dişli daha çok çarpraz kullanıma izin verir 8 az dır 9 iyidir 10 sınırdır 11 bu ne be abi dir.
2 10 ve 11 linin numarası az a aralık ve dar zincir demek. Az Aralık sadece 11-12-14 gibi değil dişlilerin arasındaki mesafede azalır. Vitesler daha akıcı ve yük altında değişebilir.
3 Claris'ten ultegraya kadar bir çok malzeme aynıdır sadece işleme ve boya birazda pratiklik farkları vardır. En büyük farklar ruble ve dişlilerin metallerinde ağırlıklarında ve sağlamlıklarında görünür. Üst düzeylerde en büyük dişliler titanyum falan dır ama temel olarak logonun seligrafi ile basılması yada cnc ile oyulmasına para verirsiniz.

4 hafiflik saçmalar. Üst düzey fren kolları 290 gr ken al düzeylerde daha hafif fren kolları vardır. Yada den kolunun kendisi karbon ken 290 gr alu iken 310 gr dır ama ardaki fark 100$ dır.
5 ufak tefek farklar vardır. Kola 1 kere uzun basarsın 3 diş atar. Yada vites büyütürkende kol kombinasyonları farklı olur. Fren yaparken vites değiştirebilirsin. Özellikle ikili ayna kolda vitesi atarken daha rahat oluyor üst düzeyler.
Toparlarsak en iyi set çalışan ve bakımlı settir. Sora ultegra arası her türlü iş görür.

@haaldemir 10-11 1. vitesle 11. Arasındaki mesafe aynıdır sadece vites araları değişir. 9 viteste 1 pul 8viteste 2 pul(janla verildiyse) kullanılır. Bazı janlar 2 pul kaldırmaz çünkü yük kolu uzandığında göbek bozulabilir. Claris'ler benim bildiğim 8 dişli. @mertsimsek76
Aksisler 9 lu rubledir aynı janta 10 takmak için göbek değişmesi gerekir. Üst düzey alacağınız her jant 11 lidir pula 9 lu olur.

@haaldemir
Ben bir siteden baktim teknik verilerine jantiniz dedigim gibi 9 ve 10.lu uyumlu gozukuyor.. bu durumda bir pul kullanilmis olmali. Bunu dikkatli bakarak goruyor olmalisiniz.. tabi benim teknik verileri almis oldugum sitede yaziyor bu.. hemen belirteyim benim rs010 jantlarim icin de 10.11 uyumlu diye yaziyordu ama ben aldigimda 11 li rubleye uyumlu olmadigini gordum.. boyle birsey de olabilir.. bence siz iyice kontrol edin eger pul varsa is kolay.. [emoji4]

http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160516/6485a9605cbf5ad2a59e5d2b3afcc2bc.jpg

• Beğen
Tepkiler: haaldemir
@mertsimsek76

RS10 jantlar 11'li kaset dişli ile uyumludur. Cannondale Synapse serisinin 105 5800 modellerinde stok jant olarak gelmektedir.

image.png

@mertsimsek76 @haaldemir
9'lu ruble, 10'ludan daha geniştir. 9/10 uyumlu janta 9'lu kaset takmak için pul gerekmez, 10'luya geçerken gerekir. Ancak 105 ve Ultegra setlerin güncel modelleri 11'li sistem oldukları için eski bir sete yükseltmeyecekseniz jantlarınızı gene de değiştirmeniz gerekir.

@Murat B. 9lu ruble 10lu rubleden daha dardir. 10-11 uyumlu jantta 9lu ruble kullanacaksaniz pul takmaniz gerekir ki rublenin genişliği artsin.

11li sisteme uyumlu jantla 9lu ruble kullanirken pul takmistim simdi 11li sistrm grup sete gectim pulu cikardim...

@Sadettin Z.
Sadettin Bey ben de oyle oldugunu her yerde okudum ondan sonra forumdan bir beyefendiden RS010 Jantlarimi satin aldim.. 105 5800 set getirdim ama maalesef 11 li ruble hicbir sekilde sigmadi.. belli model yilindan oncekilerde 10 uyumluydu herhalde diye dusundum.. cozumunu buldum uydurdum.. su anda kullanmaktayim.. ben de sasirdim ama tam da boyle oldu..

@Ozan k.

11'linin hepsinden geniş olduğunun aksini kimse iddia etmiyor zaten. 11'li janta takacağınız kaset 10'lu veya 9'lu ise pul takacaksınız o yüzden. 9'lu ise 10'ludan geniş.

slowtwitch.com'un katkılarıyla sıralı ve tam liste:
http://www.slowtwitch.com/articles/images/8/59848-largest_Cassette_Chart_2013_Rev3.png

Allah allah, zonda jant aldim icinden bir tane pul cikti, 10lu sistemim olsaydi fazladan bir pul daha mi arayacaktim?

250 km oldu şu ana kadar Sensium 300 ile, üzerinde Tiagra set var, 10'lu sistem.
Görsel olarak güzel, işlevsellik açısından bakarsak eğer vitesi nasıl değiştireceğinizi biliyorsanız gayet güzel çalışıyor.
Vites geçiş hızı konusunda ise çok tecrübeli olmadığım için yorum yapamam ama başlangıç için fazlasıyla iş görecek bir set.

Benim geçen süre zarfında gördüğüm grupsetten önce jant + lastik değişikliğinin sonuca daha etki edeceği yönünde.
Ben yatırımı o yönde yapacağım ilerde. :)

Merhabalar. Sora setli Mossocyclocross bisikletim var. Üzerinde sora set var. 9 lu set üzerine 32 li ruble yerleştirip rahat kullanıyordum ama dişliler arası farktan kadans ta zorlanmaya başlamıştım. Geçende ebay de st rs505 hidrolik 11s kol için arttırmaya girdim. Kazandım ürün yola çıktı geliyor. Sağ kol ve fren kaliperi 11s hidrolik.
Sizlerden öneriler almak istiyorum.
1 - Şimdi fh rm66 göbekler 11 li ruble ye izin vermiyor diye biliyorum. Göbek değişecek ne olabilir? Set ( arka ön göbek) veya tek te olur, mümkün olur ise sadece 32 delik centerlock lı arka göbek almak istiyorum.
2 - Aynakol sora 3550 serisi 46 36 dişli. Bir arkadaşımda tiagra set ile gelen fuji bisikletten çıkma 34 50 oval marka aynakolda var o olurmu? Yada illa 5800 6800 gibi ayna kol mu lazım? Sol kol değişmeyecek şimdilik hydro Sol kol bulana kadar sora ile devam etmek istiyorum.
3 - 5800 arka aktarıcımı yoksa 6800 arka aktarıcımı? Arada 100 tl var ama değer mi değmez mi?
4 - Bisikket ile çadırlı uzun turlar düşündüğüm için 11 32 ruble yüklü halde iken benimki destekleyecek ruble bu olsun.

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bu konuda yardımcı olacak kimse var mı?

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@Orhan Akarkut
Yok Orhan Bey, torna ettirdim free hub i.. oyle cozuldu.. kullaniyorum bir problem yok..

@Orhan Akarkut
Evet Orhan Bey.. 11 linin en son dislisi sigmadi.. free hubin en sonunda tirnaklar var normalde 10 lunun en buyuk dislisi gelip o tirnaklara oturuyor.. biz o tirnaktan cok kucuk bir olcu.. yani ne diyeyim belki 2 mm. gibi tornada aldik.. cok az bir dis kaldi orada.. bu sayede sigdirdik.. sorun yok.. zaten yapilmakta olan bir uygulamaymis.. ama bilen birisi yapmasi gerekiyor.. son limit cunku eger biraz daha alsa free hub cöp olabilirdi.. [emoji4]

@mertsimsek76 Başkasının konusuna girdik ama, ben yanlış bilgi vermedim değil mi, 10-11 uyumu konusunda?

@Orhan Akarkut
Evet dogru abi.. konu zaten buradan dogmustu.. ben de tecrubemi paylasmistim hatirladigim.. bir arkadas 11 liyi takamiyordu..

Geri