Umur Bora
Forum Bağımlısı
- Tepki
- 3.240
- İsim
- Bora
- Başlangıç
- 2013—14
- Bisiklet
- Diğer
- Bisiklet türü
- Yol bisikleti
Elektrik elektronik mühendisliği okuyan ev arkadaşım özellikle son 1-1,5 senesinde çok eğlenceli şeylerle uğraşıyordu. Bir gün "bak wi-fi bağlantı sağlayacak board yaptım", bir gün "bak bluetooth yaptım sana mesaj göndereyim aç bluetoothunu", bir gün "salonda televizyon izleyeceksen dikkat et 3'lü koltuğa trafo kurdum yersin 220'yi" falan diyordu. 3. ev arkadaşımız (o da makine mühendisi) heveslenip odasına ambiyans aydınlatma sistemi kurmaya kalktı, kablonun uzun kalan kısmını kesmek için makası vurunca 2 hafta gözleri görmeyerek gezdi, sanırım prize takılı bir kabloyu kesmek çok güvenli bir hareket değilmiş. Gel dedim kendisine; gel biz pistonlarımızla, malafalarımızla, otto çevrimlerimizle ilgilenelim, elektrik işini elektrik işini bilenlere bırakalım dedim..okula gitmenin bi önemi kalmadı. Yazacağınız bölüm can sıkıntısında bile hobi olarak uğraşacağınız bi bölüm olsun. İlk kez okulda deneyimleyeceğiniz bir bölüm her zaman büyük risktir.
Sadece hırs yapıp bi bölüm yazmak gibi hata yapmayın, dünya, diplomalı işlerden ibaret değil.
Ben bilgisayar mühendisliği okudum. Kesinlikle tavsiye etmiyorum. Bilgisayar okulda öğrenilcek bişey değil. Elektrik vs okuyarak da bilgisayarcı olursunuz. Donanım bilmek avantaj. Bunu elektrikçiler daha iyi biliyor. O yüzden her zaman elektrik çıkışlı birinin bilgisayarcı olması daha mantıklı.(Bunu rehber hocalarından vs duyamazsınız)
Okulda geçen boş 5 seneyi kendi halimde çalışarak geçirseydim çok daha fazla yol kat edeceğimi düşünüyorum. Dersleri kötü biri de değildim. Ama bugün baktığımda ilkokulda bu okul işlerini bırakmak en mantıklısı geliyor.