Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yok mu Granfondo

Sizin yine bir tane de olsa varmış Denizli'den katılan arkadaşım hiç bir karede olmadığı gibi başlangıçta kısa parkurcuların arasında kaldığı için
Benimde yok maalesef attığınız videoyu çekmesem yarıstıgımı kanıtalayamıyordum 😂

• Hahaha
Tepkiler: MakRo
Scudo
(link)

• Beğen
Tepkiler: lrfan
(link)

katılan var mı toros keçisine, katılım son günü bugün. yarış 27 ekimde olacak

(link)

istanbul'dayım. gitmesi ayrı dert, kalması ayrı dert :( yakınlarda olsam kesin katılırdım. letape'den sonra anladım ki düz yollar bana dar geliyor, bana yokuş verin gerisini koyverin 😅 😅

istanbul'dayım. gitmesi ayrı dert, kalması ayrı dert :( yakınlarda olsam kesin katılırdım. letape'den sonra anladım ki düz yollar bana dar geliyor, bana yokuş verin gerisini koyverin 😅 😅
Bende bu yüzden gitmiyorum. Uzun yokuşları özledim fakat gitmesi de kalması da dert. 🙂

Merhaba, geçtiğimiz 11 ay yavaştan hem bisiklete binerek hem de ketojenik diyet yaparak kilo verip ve kondisyon kazanarak bisiklet sporuna başladım. Çeşme'deki Veloturk Gran Fondo'ya katılmayı çok istiyorum ama bitiremeyip/süpürge aracına kalıp demoralize olmayı da hiç istemiyorum. Haftada ortalama 3 gün bu hızlarla okula gidip aşağıda eklediğim sürelerde dolu bir sırt çantası ile gidip geliyorum. Daha önce neredeyse hiç (avrupa hareketlilik haftası kapsamında düzenlenen düşük tempolu bir bisiklet turu haricinde) grup sürüşü deneyimim yok, grup sürüşüne katılmayı çok isterim ama yanına dahil olacağım kimselerin gerisine düşmeyi veya onların bana uyup sporlarını/antrenmanlarını bozmalarını da istemiyorum. Sizce kısa veya şansımı zorlarsam orta parkurda bitirmem mümkün olur mu? Danışmak istediğim başka bir konu ise şuanda üzerime olan bir bisiklet formasına sahip değilim (gerçi 1 tane almıştım) Bu süre zarfında 15 kilo verince üzerime oversize ceket gibi olmaya başladı formam. Forma ve tayt yerine pedli iç çamaşırı, şort ve spor tişörtü ile gitsem fazla göze batar mıyım ?
Uzun lafın kısası yarışı bitirememekten, yarışta bir kazaya sebebiyet vermekten ve göze batmaktan çekiniyorum.

Dipçe: Bu sürüşlerde kırmızı ışıkların hepsinde duruyorum, en yüksek hızı aldığım yer bir yokuşta, kendi gücümle 40km/s hıza sadece saniyelik çıkabilirim. Bisikletten indiğimde çok rahat konuşabilir durumda oluyorum, zaten bisikletten inince giriyorum.
1729621932644.png1729622013944.png

Son düzenleme:
@Alazarhus Azmin için teşekkürler. fakat şu anki tecrübeni düşünecek olursak bu tip yarışlar senin için riskli sebebide tecrübe eksikliği. daha çok tekli ve uzun sürüşler yapmalısın. ne kadar sürebiliyorsun bilmiyorum ama örnek çeşme granfondo için kısa parkur 41km olarak belirtilmiş bu tarz mesafeleri bol bol katetmen lazım.

• Muhteşem
Tepkiler: Alazarhus
sanırım granfondo konusunda en şansı il antalya senede 3 tane yarış oluyor akra, nirvana, toros keçisi yine sene içinde yakın yerlerde denizli ve likya yapıldı nispeten masraflar düşük oluyor.

• Beğen
Tepkiler: MakRo ve RmzBurak
(link)

Git gel 1100 km
uzak be
zaten AG Tohum için geleceğim 2.si aşırı ağır olur :(
Üzüldüm ya

• Beğen
Tepkiler: profmillerson
Merhaba, geçtiğimiz 11 ay yavaştan hem bisiklete binerek hem de ketojenik diyet yaparak kilo verip ve kondisyon kazanarak bisiklet sporuna başladım. Çeşme'deki Veloturk Gran Fondo'ya katılmayı çok istiyorum ama bitiremeyip/süpürge aracına kalıp demoralize olmayı da hiç istemiyorum. Haftada ortalama 3 gün bu hızlarla okula gidip aşağıda eklediğim sürelerde dolu bir sırt çantası ile gidip geliyorum. Daha önce neredeyse hiç (avrupa hareketlilik haftası kapsamında düzenlenen düşük tempolu bir bisiklet turu haricinde) grup sürüşü deneyimim yok, grup sürüşüne katılmayı çok isterim ama yanına dahil olacağım kimselerin gerisine düşmeyi veya onların bana uyup sporlarını/antrenmanlarını bozmalarını da istemiyorum. Sizce kısa veya şansımı zorlarsam orta parkurda bitirmem mümkün olur mu? Danışmak istediğim başka bir konu ise şuanda üzerime olan bir bisiklet formasına sahip değilim (gerçi 1 tane almıştım) Bu süre zarfında 15 kilo verince üzerime oversize ceket gibi olmaya başladı formam. Forma ve tayt yerine pedli iç çamaşırı, şort ve spor tişörtü ile gitsem fazla göze batar mıyım ?
Uzun lafın kısası yarışı bitirememekten, yarışta bir kazaya sebebiyet vermekten ve göze batmaktan çekiniyorum.

Dipçe: Bu sürüşlerde kırmızı ışıkların hepsinde duruyorum, en yüksek hızı aldığım yer bir yokuşta, kendi gücümle 40km/s hıza sadece saniyelik çıkabilirim. Bisikletten indiğimde çok rahat konuşabilir durumda oluyorum, zaten bisikletten inince giriyorum.
322512 dosyayı görüntüle322513 dosyayı görüntüle
Ben de geçen sene benzer düşüncelerle kararsızdım. O zamana kadar hiç grup sürüşüne katılmamıştım, neredeyse katlanır bisikletimle Anadolu yakası sahil şeridi hariç bisiklet sürmemiştim. Yarışlarda kullandığım bisiklet aslında ailemin bisikletiydi (Decathlon'un şehir bisikleti), o bisikletle pek fazla deneyimim yoktu. Bisikletçi tişörtü, şortu hak getire 😄 Yarışçı numarasını falan sırtıma yapıştırdım. Yarış başlangıcında da en arkalara geçtim.

Yarışı da hep arkalarda götürdüm ama benimle benzer tempolara sahip başka insanlarla yakın gittim. Sadece ilk cut offa yakalanmamak için Alaçatı'ı bölgesinde kendi limitimde sürdüm. Sonra da finish'e kadar bir şekilde geldim. Tabii yarış sonunda 1-2 saat bacaklarım ağrıdı ama hayatımın en keyifli bisiklet sürüşü oldu. Ayrıca sonraki granfondo'lar için de cesaret verdi. Bence siz de katılın, kısa rota zaten bu işe girişenler için ideal gözüküyor. Süpürge aracı ya da trafiği arkada tutan polis aracı size yaklaşırsa zaten psikolojik olarak daha fazla asılıyorsunuz :) Eğer baktınız olmuyor, araç sizi alır, ilerisi için ekstra motivasyon olur.

Son düzenleme:
Git gel 1100 km
uzak be
zaten AG Tohum için geleceğim 2.si aşırı ağır olur :(
Üzüldüm ya
bu gidisle 2025 de hepimiz 1 yada 2 GF ye ancak katilabilecegiz , bu ekonomik sorunlardan dolayi.
katilim ucreti ayri dert , yol , yemek , konaklama vs inanilmaz masraflar.
bir de tum ozveriyi gosterip katilip , sonrasinda en ufak bir kazada saatlerce yardim beklemek , organizasyonlarin vurdum duymazliklari ve tabii ki sakatliklar da cabasi.
o yuzden artik cok daha secici davranmak lazim bence.

322512 dosyayı görüntüle322513 dosyayı görüntüle

Merhaba;

En güzel öğrenme yoludur, deneyerek öğrenmek. Ekonomik olarak sizi etkilemiyorsa elinizdeki imkanlar ile katılın durumunuza bakın. Önümüzdeki yıl yarışa biraz daha hazırlanıp tekrar katıldığınızda gelişiminizi görmek için de size bir baz olur.

Bitiremezseniz de hiçbir şey olmaz, ama bu sizin canınızı sıkacaksa, parkurun GPX dosyasını bulup benzer profilde bir deneme yapın. Bitirmeye çok uzak bir durumda değilseniz deneyin şansınızı.

"Göze batmak" vs sizinle ilgili konular değil, bırakın o konuyu gözüne batanlar dert edinsin. :) Siz keyfinize bakın, organizasyonun şartlarını karşılayarak, katılım hakkı edinen herkes orada eşit durumdadır.

bu gidisle 2025 de hepimiz 1 yada 2 GF ye ancak katilabilecegiz , bu ekonomik sorunlardan dolayi.
katilim ucreti ayri dert , yol , yemek , konaklama vs inanilmaz masraflar.
bir de tum ozveriyi gosterip katilip , sonrasinda en ufak bir kazada saatlerce yardim beklemek , organizasyonlarin vurdum duymazliklari ve tabii ki sakatliklar da cabasi.
o yuzden artik cok daha secici davranmak lazim bence.

Kesinlikle öyle
Kendi şehrimiz ve yakın çevre şehirler belki.
Şimdi düşünüyorum bursa dan antalya ya gitmek en az 7 saat sürecek yol yorgunluğu ile yarışa girmek nasıl olur. Kendi aracım ile gitsem eşim de gelmek istiyor yanıma bir kişi bulsam ....:acpsnr::acpsnr::acpsnr:
Ciddi muhasebe yapmak lazım :okyrm:

• Beğen
Tepkiler: a.valverde
Selamlar,

1 Aralik'a alinan Izmir Granfondo'nun ne olacagi henuz belli degil sanirim degil mi? Haydikaydol sayfasinda verilen harita farkli yerleri gosteriyor, gorsellerde soylenen rota farkli (eski planan rota kalmis, gorselleri duzeltmemisler sanirim). Kayitlar da devam ediyor.

Kayit olsak acaba hangi rota olacak bilen var midir acep? 🤨

Tesekkurler simdiden..

Selamlar,

1 Aralik'a alinan Izmir Granfondo'nun ne olacagi henuz belli degil sanirim degil mi? Haydikaydol sayfasinda verilen harita farkli yerleri gosteriyor, gorsellerde soylenen rota farkli (eski planan rota kalmis, gorselleri duzeltmemisler sanirim). Kayitlar da devam ediyor.

Kayit olsak acaba hangi rota olacak bilen var midir acep? 🤨

Tesekkurler simdiden..
3 Kasim Cesme var , 14-17 Kasim Antalya UCI var. Bu iki yarisin ardindan o tarihte Izmir'e katilim sayisnin cok cok az olacagini dusunuyorum , kaldi ki halen yapilip yapilmayacagi da belli degil .

• Beğen
Tepkiler: geniusbjk
14-17 Kasım'daki UCI Antalya kısa parkur bile epey pahalı bence , 1800₺ az bir ücret değil. Benim 8km ötemde başlayacak ekstra bir masraf (yol,konaklama v.b.) tabii yok ama yine de düşündürüyor. 1000₺ bu işin oluru normal katılımcı için benim görüşüm.

Henüz karar vermedim , bir arkadaşımla katılırsam o zaman hevesim artar ki geçen gün kısa parkuru da sürdüm .Katılacak arkadaşlar için yoldaki durumlardan bahsetmek amacıyla , vlogunu yakında yayımlayacağım ham videoyu düzenledikten sonra.

• Beğen
Tepkiler: a.valverde
14-17 Kasım'daki UCI Antalya kısa parkur bile epey pahalı bence , 1800₺ az bir ücret değil. Benim 8km ötemde başlayacak ekstra bir masraf (yol,konaklama v.b.) tabii yok ama yine de düşündürüyor. 1000₺ bu işin oluru normal katılımcı için benim görüşüm.

Henüz karar vermedim , bir arkadaşımla katılırsam o zaman hevesim artar ki geçen gün kısa parkuru da sürdüm .Katılacak arkadaşlar için yoldaki durumlardan bahsetmek amacıyla , vlogunu yakında yayımlayacağım ham videoyu düzenledikten sonra.
İstanbul da ki yarışta numarasız çok insan vardı.Kürsü vs derdiniz yoksa araya girin :D yarışın sizde.

Bende kararsızım antalyada ikamet ediyor olmama rağmen bu sene fiyat oldukca yüksek hatta geçenler mesaj attım organizasyon firmasına daha doğrusu insta üzerinden soru sor etkinliği vardi. Fiyatlarınız letape ile aynı katılımcılara forma verecekmisiniz die sormuştum soruyu hikayede yanıtlamak yerine bana özelden cevap yazmışlar. Nedenini varın siz düşünün. Şimdi baktım kısa parkur 87 uzun parkur uzun parkur 112 kişi katılım artar ama bu fiyatlarla zor. Amaç sadece cepleri doldurmak bariz belli...

• Beğen
Tepkiler: TatanQa_tr
Geri