Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yokuş yukarı niye çıkamıyorum?

@bianchircx229
İnşaallah. Videolarımı izlersen mekanların güzel olduğunu görürsün. Havası suyu ekmeği güzeldir buraların :)

@Kudret Kurtcebe

Ovvv abim saygıyla eğiliriz... yaş 58 hemde. 21 km full eğim vede çakırkeyif yorgunluk :( ben şu halimle ona kalkışsam tepeye çıksam aşağı ambulans indirir :)
 
Scudo
@ÇaNakkaLeRuHu

valla herkes bu işi başarır tabi genç olanlar çok daha iyi netice alır ,mudanyadan geldim bursaya 21 km,
sonra 21 km çıktım,21 aynı yerden indim, dönüşe 21 yaptım ,son zirveye 10 km var idi ,ama yolun 3 km 'si bozuk idi ,açıkça yol bisikletini sokmak istemedim .
 
@ÇaNakkaLeRuHu Bisikletiniz jant göbeklerinizin üstünde yürüyor. Ne kadar kaliteli göbek o kadar akışkan bir sistem, o kadar rahat gitmek demek. :) Rulmanlı marka iyiyse problem olmaması lazım. Ama bisikletiniz neden 19 kilo onu anlamadım.
 
@ÇaNakkaLeRuHu Anladım. Bisiklet çıplakken yine zorlanıyorsanız aynı rampalarda tek eksik kondisyon gibime geliyor.
 
@ÇaNakkaLeRuHu kondisyon iyi diyorsanız mutlaka güvendiğiniz bir şeyler vardır, ancak bisiklet üzerinde işler en az 2 sebeple değişebilir: 1- bisiklet üzerinde kullandığımız kaslar diğer sporlarda kullandıklarımızdan biraz farklı. 2- yokuş çıkmak için yanlış teknik uyguluyor olabilirsin. bence senin için 2.si ana sebep olabilir. vitesin çok yumuşak veya çok sert gelmesi yanlıştır, başlangıç için düz yolda çevirebildiğinizden azıcık daha zor, azıcık daha yavaş pedal çevirmeniz gerekiyor, ama azıcık... buna uygun vites seçimi yapmanız lazım, yapamıyorsanız, tecrübe lazım. bundan sonra kaçla gidiyorsanız, YOKUŞ KONDİSYONUNUZ budur. tabi amaç performans kasmaksa o ayrı..

uzun turlar yapanların yedek lastik/ yama seti taşıması gibi yedek kondisyon taşıması lazım..
 
@İbrahim A.

Güvendiğim şeyler 1- 20 senedir içkim, sigaram olmadı ondan öncesini saymıyorum :) 2- Bisiklete başlamadan önce hergün 7 ay boyunca full 5-10km arası tempolu koşu yapıyordum. Yani tamda ihtiyacım olan kasları çalıştırıyordum. Ama yinede o yokuşları tırmanamadım. Ne iştir anlamadım. Bu kadar adam çözemedik olayı :)
 
Yokuş ilk önce spd sonra jant-lastik sonra bisiklet- donanım ile ilgilidir.
Tabi kondüsyon en önce gelir.
@ÇaNakkaLeRuHu sizin durumda tahminimce kalp atış hızı zayıf. Minimum kalp atış hızınızı ve maximum kalp atış hızını bulup antrenmanlarınızı %80 %90 larda fazla zorlamadan ama uzun süre bu aralıkta kalıp antrenman yaparsanız durumu toparlarsınız.
Spd pedal yokuşlada %30 gibi performans arttırır. Ayrıca bacak kaslarının dengeli olmasını sağlar.
Ayrıca kan değerleriniz ve al yuvar sayınız bile kondüsyonu etkiler normal kilolarda olsanız bile 120 kg olan birinden daha yüksek kolesterolünüz olabilir. Kolesterol kanın besin ve oksijen taşıma kapasitesini düşürür. Vücüdünüzda yeterince tuz yoksa bile etkiler.

Göbekli gençler ne yazıkki belirli bir sporu yaparak kilo verebilirsiniz ama şekilli vücut ne yazıkki kombine bir spordan geçiyor. Bisikleti her gün yapmak yerine bisiklet 2 gün 1 gün ağırlık 1 gün benden esneme ve ağırlığı ile şınav,mekik, barfiks gibi
Takılmak lazım hatta evde müsait bir yere barfix koyup her sabah kalkınca 10 dakika bacak çekme ve sırt germe yapılmalı bunları yapınca şekle giriyor insan yoksa patates.
Patatesin şişmanı olur zayıfı olur ama patates olur.
Birde erkeklerin testesteronu düşünce biraz ne yapsa nafile durumu oluyor ama kas oranını artırırsanız yaşınızın normallerine gelir.
 
@Zekeriya Çab

Hocam teşekkür ettim ilgine güzel yazmışsında lakin orada o videoda o dakikalar içinde oradakilerin ekipmanını ve performansını kıyasladığımda bu kadar da olmaz yavvff !.. diyorum kendime. Anlatabiliyormuyum ? Ben orda beni etkilen faktör olarak 79 kg. ile 65-70 kg. arası vucutlar olarak görüyorum. Başka bir sonuca ulaşamadım. ben bisiklete başlamadan önce 10km den az olmamak kaydı ile günlük tempolu koşum vardı. Yani kaslar da hazır. Çıkamadım işin içinden. Bisikleti değiştirecem yada kendimi :)
 
@ÇaNakkaLeRuHu koşu ve bisiklet sırasında kullanılan kasların aynı kaslar oldugunu düşünmeniz sizi yanıltabilir. :)
 
@Barış TURAN

Şimdi şöyle birşey var toprağam. Fazla uzatmamak için detaylı yazmadım. Koşuya başlarken ısınma ve ayrıca tam ormanın ortasına geldiğimde eskiden kalma bir alışkanlık ağır denilebilecek bir antreman ve akabinde geriye dönüş yani çalışmadık kas kalmıyordu :) Tabi bu dediğim ile bisiklete başlamam arasında 9-10 ay gibi bir boşluk vardı o ayrı tabi.
 
bilgisayar ile ilgili arızalarda kullanılan klasik yöntemi önereyim;

- başkasının bisikletiyle aynı yokuşu tırmanmayı deneyin. eğer kendi bisikletinize göre daha iyi tırmanıyorsanız sorun bisiklettedir.. yok eğer yine aynı hızlarda zorlanıyorsanız sorun sizdedir ;)
 
@Kerem Özbayrak
yapabildinizmi ?

@Zekeriya Çab

Biraz araştırdım sizin bu kalp atım hızı zayıflığını, kalp atım hızının yavaş olması daha iyiymiş.


"Genelde düşük kalp atım hızı, kalp fonksiyonlarının daha iyi çalıştığına, kalbin akciğer ve organlara oksijeni iletmede daha efektif olduğuna işarettir.
Profesyonel bir atlet dakikada 40 kalp atım hızına sahip olabilir. Hatta, Fransa Bisiklet Turu’nu 7 kez kazanan bisikletçi Lance Armstrong’un dinlenme hâlinde kalp atış hızı sadece 32’dir". (Alıntı)
 
Geri