Scudo Sports

Yokuş yukarı niye çıkamıyorum?

Scudo
@MtbHastası01

Bende de önceleri çok oluyordu. Hatta kışın bırakıp tekrar başladığımızda yine yatmadan mütevellit ayrıca kramp ve ağrılar oluyor. Buda doğaldır. Tek ilacı sürekli antreman ve sürüş. Tabi birde vites çekiş sisteminin (yüksek kadans ile kolay tırmanış için seçenekler...), zincirin ayarlarının ve bakımının (boşluksuz olması v.s.), lastik ( kalınlık, diş, yol tutuş v.s.) gibi etkenlerde sürmeyi zorlaştıran faktörler olduğundan ağrı ve kramp yapması muhtemel. Ayrıca bir etkende tabiki beslenme ve yeteri miktarda sıvı tüketimi. Kolay gelsin.

@ÇaNakkaLeRuHu 12-36 ruble 44 32 22 aynakol 26x1.75 rubena dış lastik bisikletin ağırlığı 11 kg demekki antrenman eksikliğinden ama her yayla çıkısında giriyor hemde aynı noktada psikolojikmidir nedir anlamadım :)

• Beğen
Tepkiler: ÇaNakkaLeRuHu
@MtbHastası01

Gayet iyi sistem. O kadar zorlamaması lazım. Aynı sistem benim sedona 850 de vardı. Gayet rahattı yokuşlarda.( Konuyu açmamdaki yokuş çıkamama olayı bisikletten değil tamamen benden kaynaklı idi :D) Hatta lastik daha kalındı 27x2.25. Ağırlığı 13kg idi. Sanırım gözünüz korkmuş yokuşlardan o yüzden. :)

@MtbHastası01

Yada bana vucut çalışırken yaptıkları gibi yaparlar. " O zaman bırak " deyiverirler. :D

• Beğen
Tepkiler: Ruhullah.Grbz
@MtbHastası01

Mütehassıs değilim bu konuda fakat pek ilgisinin olacağını sanmıyorum. Vucudun aşırı bir tuza ihtiyacı yoktur zaten. Yalnız tavsiyem tuzu kaya tuzu olarak kullanınız. Sanayi tuzu kullanmayınız bunu söyleyebilirim.

• Beğen
Tepkiler: Ruhullah.Grbz
@MtbHastası01 kalsiyum depolariniz az olabilir..bol bol sut yogurt tuketin..hatta eczaneden calsiyum pastili alin..yaninada magnezyum pastili alin, eger normal zamanlarda da kramp sikayetiniz cok oluyorsa bir uroloji doktoruna bobreklerinizi kontrol ettirin..sivi elektrolit dengesi icin uzun turlarda izotonik ayarlayabilirsiniz..1 litre suya 1 cay kasigi tuz, 2 tatli kasigi seker atip karistirin.

@Ismaildmr yoğurt süt çok tüketirim normal zamanlarda kramp girmiyor 20 km lik yayla etabının 15 km lerinde başlıyor rakım 1860 virajların eğimi %10 15 arası

• Beğen
Tepkiler: Ismaildmr
tavsiyem bisiklet sürerken müzik dinle.yokuşları nasıl çıktığını bile anlamazsın...

@cape2cape yokuşu çıkmada sıkıntı yok zaten yorulmuyorum ama durduk yere kramp giriyor ön bacak kaslarıma aşırı bi ısınma var tabiki kaslarda laktik asit birikiyor sanırsam

@MtbHastası01 yokus bolsa normal gibi..sizin vucunuz laktik asidi tolere edemiyor olabilir..her vucut bir olmuyor..kimisi o yokusta kramp sikayeti cekmezken, kimisi 5 km yi bile cikamaz..devam..zamanla alisir muhtemelen.

• Beğen
Tepkiler: ÇaNakkaLeRuHu
@MtbHastası01 benim görüşüm yeteri kadar kondüsyon olmayınca özellikle uzun soluklu tırmanışlarda kramp girme durumu olabiliyor ve ısınmadan yanlış vites kullanımı özellikle ağır viteste pedal çevirme durumu varsa buda etki edebilir demem şuki düzenli antreman yapın , düzenli beslenme yapın tura,antremana çıkmadan önce evde 10 dk kadar açma,germe ısınma hareketleri kesinlikle yapın ve antreman programı belirleyin haftada en az 2 kez rampa antremanı çalışın(kısa yada orta derece) ki bacaklar yeteri kadar güç depolasın

Geri