Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yol bisikletçilerinin mtb bisikletlere karşı propagandaları

@Kudret Kurtcebe abi tum kadikoy grubuna gelsin :D

Şov biznıs dunyasına doyamadım

Gezerim dünyayı, yollar hep yokuş,
Tuttum gidonum birkez tutuş o tutuş.
O gün bugün tokatlarım kah aslan,kah kuş
Rahatıma da düşkünem eyy bacılar,gardaşlar:
Şol keder dünyasından sebeb ,yatmaya doyamadım.

Vay canına, burda bir şehir
varmış. nasıl da görmedim...
Kartal oldum kumruya dalamadım
Nefesim tuttum bir suya sokamadım
Kaldato 'yum ben, hayale doyamadım.

Geziyorum her an aklım havada...
Dilber saçların sallayu sallayu gezer;
Kâh yüzüm,kâh kompenentim süzer,
Çiçek gibi yüzün olsa ne yazar?
Hedefime pedallamaya doyamadım.

Yanlîş yola boşa dalmış isem,
Kaldato der ki sen garminin inanma.
Otel diye, kamp diye kimseye yaranma,
Kaldato dediğin bir uçarı göçmen kuş;
Ayrobarın dikine gitmeye doyamadım.

Vur kaldatom kamçın çelikten bayķına,
Gül kokulu tepelerdedir gözüm
Dinle bak, kulak ver, sanadır sözüm;
Çok pahalı şeylere hiç yoktur lüzum,
Hedefime kitlenip, vazgeçip ,enseye doyamadım.

Lan tarladaki dayı sıcaktan dibim tutmuş,
Gör şu garibi ver bi salkım üzüm.
Şu çeşmeden mataram dolsa
Akşama kadar güler yüzüm.
Şu fani dunyaya var ise son bir sözüm;
Beleş geçinmeye hiç doyamadim.
....

Scudo
Mtb m varken dağlarda gezerdim asfalt turlarım da oldu ama hiç kimseyle kapışıp kafa tutmadım;şu an fitness ım var yoldan bi farkı yok gibi zaten kedi gibi çok seri,bazen geçtiklerim beni tokatlamaya çalışıyor ama basıp uzayınca apışıp kalıyolar ...

Bir bisikletli ile karşılaştınız ve geçemiyorsanız hatta yetişemiyorsanız . Büyük olasılıkla kondisyonunun iyiliğinden değil , sizi geçmek için vücudunun salgıladığı adrenalin hormonundandır. O anda orantısız bir güçle yardırmaya başlar . Karizmayi cizdirmemek amacıyla.

Çokça başıma gelen bir durumdur , hybrid ile bu şekilde çok yol sollamışlığım vardır :)

Lenovo K53a48 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yalnız şunu da unutmamak gerekir piyasada satılan MTB lerin çoğunluğu gerçek anlamda MTB değil. Ciddi ciddi arazi ve kötü yollarda zorlandığı zaman sanılanın aksine sağlamlık konusunda daha kısa zamanda sorun göstermeye başlar.

@OmerKa yanlış anladığımı aşağıdaki videoyu görünce fark ettim . Özür dilerim . Tabi mtb' nin yeri parkur fakat benim ön maşası çalışmayan mtb ' m var . Üst düzey olsa dağ bayır gezerim . Bir güzelliği ön maşa çalışmayınca yolda güzel gidiyor . Bu yüzden mtb nin yanına bir yol bisikleti alma hayalim var . Mtb ' ye de kaliteli malzemeler taktık mı? Olduk hem yolcu hem dağcı.

@keremkucuk041 katılıyorum o anki vücudun iç düzeni eğer güç sağlamaya yönelik değilse istediğiniz kadar uğraşın geçemezsiniz .

Sehir bisikletim var ama yolcuyum. Motosiklet gibi görünen bisikletleri sevmem.

@Bisiklet sever 93

@Fallen_soul

Arkadaşlar,

Aracın kaportasına, şanzımanına, amörtisörüne, yaşına bakıyorsunuz da motoruna hiç bakmıyorsunuz. O MTBcinin bacakları ne durumda kondüsyonu nasıl bilmiyorsunuz belki herif her allahın günü 50-100 km dağ bayır hızlı tempo giriyordur, herifin körük gibi ciğeri, zürafa kadar kalbi, piston gibi bacakları vardır. Zaten amac da bu değil mi, yarışa gireceği zaman alır bir yol altına şartları eşitler.

Ayıptır söylemesi, bisiklete binme eyleminin kendisinden ziyade bisikletin türü markası vs. alet edevat işlerinde fazlaca keramet aramak "fetişizm"dir, aman dikkat.

Herşeyden önce bisiklet bi hobi ve temelinde hissettiğimiz hazdan besleniyor. Bisiklet tiplerini ayrı ayrı incelediğinizde hepsinin belirli bi amaca daha fazla yöneldiğini farkederseniz, hepsinin kendine has yeteneklerinin yanında karakterleri de vardır ve insanlar çoğunlukla seçimlerini bu sürüş karakterlerine ve beklentilerine göre yapıyorlar. Burada mtb den in yola bin diyen arkadaşların empati eksiklilerine veriyorum, çünkü bunu demek için o kullanıcının bisikletten beklentisi nedir biliyor olmak lazım, yani eğer kişi mtb almış ve 35 kmh ortalama yapmayı bekliyorsa ya da tırmanış antremanları yapmak istiyor ve ya şehir içi ulaşımını en zahmetsiz şekilde yapmak istiyor ve buna rağmen mtb kullanıyorsa bu kişiye diğer tip bisikletler tavsiye edilebilir, ama mtb nin agresif geometrisini seven, şehirde de olsa atlayıp zıplayıp heyecan yaşamayı seven birine bundan in yola bin demek hata olur. Özetle yoldan aldığın hazzı mtbden alamazsın, mtbden aldığın hazzı ise yoldan alamazsın bu ikisi tamamen farklıdır. Ayrıca birçoğumuzun tek bisiklet seçme şansı olduğunu hesaba katarsak mtb sevgisi ağırlıkta olanın şehir içindede bu bisikleti kullanmasında ne gibi bi sakınca olabilir. Mtbnin sadece arazide kullanılması gerektiğini savunanlar street mtb diye bi tarzın varlığından bi haber durumdalar sanırım. Ayrıca arazi amaçlı kullanıyor olsan bile eğer orman içinde oturup her gün araziye çıkma şansın yoksa, araziye çıkmadığın zamanda da şehirde mtbye binmem lazım, yeteneğini korumak, ilerletmek ve bisikletin karakterine yabancı kalmamak için arazi dışında da mtb kullanmak şart.
Bmx kullanıcılarına da bunu sat 28" şehir bisikleti al diyor muyuz ? İkisinin de karakteri bambaşka eğer iki türe de sahipseniz o gün ruh haliniz hangisine uygunsa onu tercih ediyorsunuz. Yol bisikletinde daha hassas bi denge içinde kararlı bi şekilde yol almak, sprint atmak yokuş çıkmak çok keyifli, mtb ise daha ele avuca sığmaz karakterli hoplama zıplama tek teker, manual gibi teknikleri öğrenmekte daha keyifli, bunu geçtim ikisinin de asfalt virajda hissettirdikleri bambaşka, sırf o hissi yaşamak için bile mtb kullanılabilir, bisikletin karakteri biraz da kullananın ruh haliyle alakalıdır diye düşünüyorum. Eğer kimse şehirde mtbye binmeyi denemese street mtb diye bi tarz oluşmazdı, eğer kimse yol bisikletiyle araziye girmeseydi cyclocross yada gravel tarzıda var olmazdı, hepsi kendi alanında haz vadeden nüanslara sahip, sırf siz anlamıyorsunuz diye başka bi tarzı anlamsız varsaymak pek akıllıca görünmüyor. Özellikle yol bisikletine henüz geçmiş, sky ya da bora forması henüz gelmiş arkadaşlar hamallık olarak görüyorlar, ha belki bu düşüncedekiler kullansa "hamallık" yaparak kullanacaklar ama mtb nin çok geniş ve eğlenceli bi kullanım alanı var, fakat bu teknikleri hakim değilsen ya da ilgilenmiyorsan hamallık.
Aşağıda Macaskill ve Saganın hamallık görüntülerini paylaşıyorum :)

@Fake Guru

Urban Downhill denilen olayda çok hoş veya freeride en beğendiğim örneklerinden bir tane bırakayım ben de;

2. bir bisiklet alacak bütçem yok ve haliyle araziye girmediğim zamanlarda da mtb mi kullanmak durumundayım. Ama eminimki araziye doyurdum bisikletimi :)

Peter Sagan,dağ bisikleti kökenlidir.Yola dağ bisikletinden geçmiştir.Dağ bisikletçisi olması Sagan'a yol kategorisinde kullanabileceği çok önemli özellikler kazandırmıştır:Bisiklet hakimiyeti,bisklet hakimiyetinin getirdiği çok iyi inişçilik,bozuk yollarda da güçlü yarış çıkarma yeteneği.

@Fake Guru
Altına imzamı atarım.

Bu mtbciler hakkaten fanatikler. Biri diyor işte mtbcinin kondisyonu daha iyiyse vs. Burada bisikleti sürenden değil bisikletten bahsediyoruz. O mtb yi o kondisyonla süren adam yola geçtiğinde daha iyi performans alacak, bu fizik kuralı. Ayrıca ben mtbye karşı değilim mtbnin şehirde kullanılmasına karşıyım. Ben yol bisikletimi, bir yol bisikletinin şehir içine mtb'den daha uygun olduğu halde kullanmıyorum. Bisiklete mtb ile başladım. Mtb'mi olayın ne olduğunu öğrendikten sonra sadece parkurda sürdüm. Şehirde bisiklete bineceksen cross, fitness, klasik, katlanır bir çok model var.

Ayrıca bisikletcilerde hatta marketlerde bile bu denli mtb satılması, sokakta bu kadar çok mtb olması bisikletin yayılmasına, bisiklet kültürünün gelişmesine engel. Şöyle açıklayayım. Bir çok kişi tanıdım ki bisiklete özenip, satıcının sunduğu mtbyi alıp sonra bisikletten soğuyan. 5cm kalınlığında amortisörlü ağır bir bisikleti yeni başlayan birinin zorlanmadan sürmesi çok zor. Etrafına bisiklet bulaştırıyorsun derler bana, ya fitness ya katlanır öneriyorum, önerdiklerim hem memnun hem de daha devam ediyor. sürmeye Gelelim ikinci konuya özenme ve profesyonelleşme. Mtb yarışlarını sadece mtb ile ilgililer bilir ve medyada çok ender lanse edilir. Öyle ki yol bisikleti haberlere çıkar, şanslı olanlarımızın şehrinden geçer. Yol bisikleti olan bir çocuk için bu yakalanma noktasıdır. Bir yol bisikleti olan çocuk yol bisikleti yarış gördüğünde o tutkuya yakalanması, bisikleti spor aracı olarak görüp bir bisiklet sporcusu olmayı istemesi çok daha büyük ihtimaldir. Mtbde gelecek başarıyı çok kişi duymaz ama yolda gelecek başarı ilgili ilgisiz bir çok kişiye ulaşır. Fanatik bir halkımız var ki bu başarılar direk olarak ülke bisiklet kültürüne etki eder. Daha basit anlatırsam örneğin şampiyon çıkartmış bir mtb bisiklte takımıyla, yol bisiklet takımı aynı değildir, medyada görünürlüğü, prestiji yol bisikletinin çok daha fazladır. Böyle bir başarı yolda antrenman yapan yol bisikletllilerine ne işiniz var taytlarla kornası değil sizi destekliyoruz kornalarını artırır. Bisiklete özenen kişi sayısını artırır.

Benim görüşüm şehir bisikletlerinin katkısı var mtbnin yok. Ama mtb ölsün diye bir şey yok parkurunda çok zevkli sürmesi, kolay da değil beceri ister. Gerçi buralarda söyle kondisyonun var şöyle yolcuları geçerim diyenlerin halini de biliyorum ben oralarda.

Bu konuda bile ayrışma, kutuplaşma. Bırakın bu saçma sapan tartışmayı. İsteyen istediği yerde sürsün bisikletini. Profesyonel olanlara lafım yok gitsin isterse 6 kg lık bisiklet alsın girsin yarışlara onun kulvarı farklı. Dağ bisikleti hamallıktır dağ bisikletinin katkısı yoktur tarzı ahkamlar kesmek aşırı gereksiz. BMX ve fitness dışında da her tarz bisikletim oldu. Hepsinin keyfi ayrı, tarzı ayrı. MTB ile şehir içinde rögar, kasis aman çukur var maşayı kırmayayım derdi yaşamadan hoplaya zıplaya kullanıyorum kendimi daha özgür hissediyorum.
Ayrıca adam belki 110 kg ve mecbur dağ bisikletine binmeye bundan sizene. Hasta oluyorum bu egosu şişik insanlara. Bisiklet kültürü başkadır dostlar. Bu yaptığınız ayrışmalarla bir yere varamazsınız. Yağmurda, çamurda, bozuk yollarda yol bisikletine sövenleride gördü bu gözler. Kaymak gibi yolda MTB aldığına pişman olanıda.
Basın pedalınıza bakın keyfinize be kardeşim.

Şehir bisikleti kullanıyorum. Ama ayrışma saçma. Adamlar şehirde sedanla da geziyor hatchback ile de jiple de. Siz neden ayrışıyorsunuz.

• Beğen
Tepkiler: JerseiSaC
@Ozan Demir
Görüşlerinize aynen katılıyorum , EGO yapmadan kardeş kardeş sürelim :D:D:D

Çoğumuzun farkındalığını kaybettiği bir hususu tekrar göz önüne getirmek istiyorum.
Hepimizin bisikletten başlıca beklentisinin; zinde ve sağlıklı olmak, iyi bir kondisyona sahip olmak olduğunu düşünüyorum .
Kondisyonumuzu geliştirmek yerine ,altımızdaki bisikletleri sürekli geliştirme düşüncesi ben de dahil olmak üzere çoğumuzu sarmış durumda. Odak noktamızı bacaklarımızın-konsiyonumuzun gelişiminden çok bacaklarımızın altındakinin gelişimine verirsek ,mutluluğu uzun vade de yaşayamacağımızı, tatminsizlik hissinin sürekli bizimle birlikte gidondan tutacağını hatırlatmak istiyorum ;) Mtb sürerken Yola, Yol sürerken TT ye, gözünüz sıkca kayıyorsa, fizyolojinize, beslenmenize, antremanıza, sporunuza, keyfinize odaklanın. Bisikletlerinizin hakkını verin. Pedalları ezin, yokluk ve eksiklik hissi altında ezilmeyin.

Saygılar Sevgiler.

@Ziya On Road MTB parkurda sürülür olayı saçma.Adam dağın taşın tepesine çıkmak istiyorsa elbet de MTB alacak.Türkiye'de kaç tane parkur var?Olsa bile oraya gitmek için yine asfalttan gidicek.Bu mantıkla yol bisikleti veledromda sürülür asfalt da arabaya motora kalır.Sanırsam siz MTB alıp sadece yolda sürenler için diyorsunuz.

• Beğen
Tepkiler: MAERKEK
@OnurMert07 Parkur derken direk mtb için hazırlanan parkurdan bahsetmiyorum. Örneğin Eskişehir'de dağda bayırda çok güzel mtb rotaları var. Kaldı ki üsteki yazılarımda da yazmıştım, mtb ile dağa bayıra gidene değil, mtb ile şehirde gezene lafım.

• Beğen
Tepkiler: OnurMert07
Yaklaşık 4 aydır yol bisikleti kullanıyorum, Beşiktaş-Ortaköy-Sarıyer arasında belediyelerin yerleştirdiği bisikletleri alıp da yarışmak isteyen çok oluyor, tebessüm edip peşlerine takılıyorum genelde :)

@Serkan Mıstınoğlu Hocam Beşiktaş taraflarına geliyorsanız sizle sürmeyi çok isterim :)

• Beğen
Tepkiler: Abdullah ozturk
Geri