Scudo Sports

Yol bisikleti için kask önerileri

Selamlar

Konuya ufak bir hort yapmak istiyorum .. Kask bakıyorum bu ara , mevcut kaskım ile ilgili tek bir problem var boy olarak bana 2 beden büyük. O zaman iyi fiyat olduğundan almıştım , şimdi daha iyi bir kask bakıyorum. Sonuç olarak fiyat aralığında 2 kask arasında kaldım :

GIANT REV (biraz eski üretim olabilir) - (link)
giant-rev-bisiklet-kaski__0540097075590755.png

KASK RAPIDO - Daha yeni seri üretim kasklar - (link)
264263 dosyayı görüntüle

Kask rapido biraz daha pahalı ancak daha iyi gibi ? Başka alternatif de olabilir bu fiyat aralığında...
Teşekkürler.
Kask rapido aklımda olan bir kask uygun fiyata bulursam almayı düşünüyorum 😉

• Beğen
Tepkiler: TatanQa_tr
Scudo
Kask rapido aklımda olan bir kask uygun fiyata bulursam almayı düşünüyorum 😉

Ben de epey fiyat araştırdım ama hepsi sözleşmiş gibi 880₺ den satıyor 😎

• Beğen
Tepkiler: ghostt
Merhabalar, ben de yol bisikletim için kask bakıyorum. Decathlon'daki modelleri inceledim. O fiyat bandında Giant Streak modeli dikkatimi çekti. Kullanan var mı acaba tavsiye eder misiniz?Ya da Roadr 500 ile karşılaştırıldığında hangisi daha iyi olarak değerlendirilebilir? Bu fiyat bandında (max300tl) farklı önerilere de açığım.

Merhabalar, ben de yol bisikletim için kask bakıyorum. Decathlon'daki modelleri inceledim. O fiyat bandında Giant Streak modeli dikkatimi çekti. Kullanan var mı acaba tavsiye eder misiniz?Ya da Roadr 500 ile karşılaştırıldığında hangisi daha iyi olarak değerlendirilebilir? Bu fiyat bandında (max300tl) farklı önerilere de açığım.

Decathlon roadr 500, roadr 900 kasklariyla diğer markaların kaskları (kask, giro, giant vb.) kalite olarak hemen hemen aynıdır yani koruyuculuk anlamında belirli bir standardın üzerindedir.

Daha iyi derken aslında dediğim gibi kalite büyük oranda aynı iken insanlar "Marka" ve "Tasarıma" para veriyorlar. Sonuç itibariyle hepsi köpük, strafor, hamur, polikarbon ... ne kadar pahali olabilir ki ama işte hele ülkemizde saçma derecede çok pahalı (döviz, vergi gibi gibi).

Velhasıl kelam, kalite olarak kuşkunuz olmasın, bütçeniz hangisine el veriyorsa onu alın.

(link)

GameChanger-Helm-white-red-52-58-cm-58014-386482-1618583043.jpeg

Bu kaski kullanan arkadaslar varsa veya deneyimi olanlar, olumlu veya olumsuz yorumlarinizi alabilir miyim?
Bu kaski almayi düsünüyorum.

Simdiden yorum ve tavsiyeleriniz icin tesekkür ederim.

Giantın kaskları gerçekten çok iyi fakat biraz pahalı

Bahsettiğim Giant Streak modeli indirimde görünüyor. 299 tl gibi bir fiyatı var. Diğer modellerinin dediğiniz gibi fiyatları biraz daha yüksek.

Decathlon roadr 500, roadr 900 kasklariyla diğer markaların kaskları (kask, giro, giant vb.) kalite olarak hemen hemen aynıdır yani koruyuculuk anlamında belirli bir standardın üzerindedir.

Daha iyi derken aslında dediğim gibi kalite büyük oranda aynı iken insanlar "Marka" ve "Tasarıma" para veriyorlar. Sonuç itibariyle hepsi köpük, strafor, hamur, polikarbon ... ne kadar pahali olabilir ki ama işte hele ülkemizde saçma derecede çok pahalı (döviz, vergi gibi gibi).

Velhasıl kelam, kalite olarak kuşkunuz olmasın, bütçeniz hangisine el veriyorsa onu alın.

Yorumunuz için teşekkür ederim. Dediğiniz belli bir seviyenin üzerindeki kasklarda daha çok tasarım görüntü özellikleri fark yaratıyor sanırım. Şu ortamda ikisini de gidip mağazada deneme imkanım yok maalesef. Decathlon'un modelini hatırlamıyorum ama daha önce bir kaskını denemiştim. L beden olmasına rağmen rahat hissettirmemişti. Ondan dolayı çekiniyorum biraz. Sipariş verip deneyip görmek en iyisi sanırım.

• Beğen
Tepkiler: amasseia
@EaglesFlyHigh Decathlon mağazaları açık saat 20:00 a kadar bildiğim kadarıyla. Bulunduğunuz yerde varsa gidip deneyebilirisin de..

@EaglesFlyHigh Decathlon mağazaları açık saat 20:00 a kadar bildiğim kadarıyla. Bulunduğunuz yerde varsa gidip deneyebilirisin de..
Maalesef bulunduğum şehirde Decathlon yok. Sipariş edip denemekten başka çare yok sanırım. Eğer olmazsa iade ederim artık. Görüntü olarak Giant daha güzel görünüyor ama onun da kafada takılmış haliyle çok görseli yok. Ondan dolayı arada kaldım.

• Beğen
(link)

bu kaskı yıllardır kullanıyorum. tavsiye ederim. beyazlı olanı 350tl, siyahlı olanı 420tl.

bu kaskı yıllardır kullanıyorum. tavsiye ederim. beyazlı olanı 350tl, siyahlı olanı 420tl.

Özellikle siyahı çok güzel görünüyor gerçekten. Bu modelde aklıma takılan; ROADR 500 modelinde en büyük L iken bu modelde XL verilmiş ama cm olarak bir fark görünmüyor. ROADR 500 L bedeni yanlardan sıkmıştı sanki biraz bunun XL olanı daha rahat olur mu acaba?

Özellikle siyahı çok güzel görünüyor gerçekten. Bu modelde aklıma takılan; ROADR 500 modelinde en büyük L iken bu modelde XL verilmiş ama cm olarak bir fark görünmüyor. ROADR 500 L bedeni yanlardan sıkmıştı sanki biraz bunun XL olanı daha rahat olur mu acaba?
L / XL ona bakma. kafa ölçün kaç cm ona göre sipariş ver. benim kafa ölçüm 58cm idi L kullanıyorum gayet güzel .

• Beğen
Tepkiler: EaglesFlyHigh
(link)

Ben de bu kasktan cok memnun(d)um. 500 modeline kiyasla cok daha rahat ve hafif bir kask. Kafada varligini dahi hissetmiyor insan. Havalandirmasi da cok basarili. Sorun su ki kullandigim 3. ayda kaskin icindeki sungerler parcalanmaya basladi. 1 yildan uzun sure kullandigim 500 versiyonunda en ufak birsey olmadi. Musteri hizmetlerine yazip yedeğini istedim temin edemiyoruz dediler. Ben de bugun garanti kapsaminda kaskin degisimi icin kargoyla gönderdim. Bakalim ne olacak gorecegiz.

Ben de bu kasktan cok memnun(d)um. 500 modeline kiyasla cok daha rahat ve hafif bir kask. Kafada varligini dahi hissetmiyor insan. Havalandirmasi da cok basarili. Sorun su ki kullandigim 3. ayda kaskin icindeki sungerler parcalanmaya basladi. 1 yildan uzun sure kullandigim 500 versiyonunda en ufak birsey olmadi. Musteri hizmetlerine yazip yedeğini istedim temin edemiyoruz dediler. Ben de bugun garanti kapsaminda kaskin degisimi icin kargoyla gönderdim. Bakalim ne olacak gorecegiz.
şanssızlık olmuş :( ben 3 senedir kullanıyorum herhangi bi problem yaşamadım.

Decathlon'da satılan bir kaskın tarihinin geçmiş olması mümkün müdür? Az önce kask elime ulaştı etiket bu şekilde.
0

Burada tarih yazıyor mu yoksa başka bir yere mi bakmalıyım emin olamadım. 2012 falan diyor ama o kadar da eski değildir diye düşünüyorum.

Bir kask aldım moon marka diye çin malı çıktı. İade etmemi önerir misiniz? Ucuza aldım iade etsem kargo zararım olacak bir tek.

• İnanılmaz
Tepkiler: Kadir İLBAY
Decathlon'da satılan bir kaskın tarihinin geçmiş olması mümkün müdür? Az önce kask elime ulaştı etiket bu şekilde.
0

Burada tarih yazıyor mu yoksa başka bir yere mi bakmalıyım emin olamadım. 2012 falan diyor ama o kadar da eski değildir diye düşünüyorum.

O yazan 2012 , kask standart tarihi de olabilir.

Ben de bugün decathlona başka bir iş için gittiğimde van rysel 500 kaskı aldım . 900 modeli iyi hoş ancak xl beden bana büyük geliyor arka tarafında ağrı yapıyordu :/

500 modeli M tam oturdu ve acayip rahat edince , istediğim renk ve mağazada 270₺ olarak indirimle aldım .

700-800₺ bir kaska vermek kendi açımdan şu anda çok gerekli görmedim. Belki seneye veya çok daha sonra...

Bugün bakındım ettim dechatlon dışında olan modeller bana pahalı geldi ve ROADR 900 VAN RYSEL modelini seçtim, bu kaskın bile fiyatı yüksek olmasına rağmen, yorumlara göre f/p ürünü olması ve güvenlik önemli olduğu için çok düşünmeden aldım.

1754000_default.jpg

Selamlar

Konuya ufak bir hort yapmak istiyorum .. Kask bakıyorum bu ara , mevcut kaskım ile ilgili tek bir problem var boy olarak bana 2 beden büyük. O zaman iyi fiyat olduğundan almıştım , şimdi daha iyi bir kask bakıyorum. Sonuç olarak fiyat aralığında 2 kask arasında kaldım :

GIANT REV (biraz eski üretim olabilir) - (link)
giant-rev-bisiklet-kaski__0540097075590755.png

KASK RAPIDO - Daha yeni seri üretim kasklar - (link)
264263 dosyayı görüntüle

Kask rapido biraz daha pahalı ancak daha iyi gibi ? Başka alternatif de olabilir bu fiyat aralığında...
Teşekkürler.

1 ay kadar önce caddebostan giant mağazasına uğradım. Bu kaskın turuncusunu almayı düşünüyordum (hala da ihtimal var) ancak üretim tarihi 2015 yada 2016ydı tam hatırlayamadım. gri modeli de vardı o da 2018'di sanırım. Yani dediğin gibi biraz eski üretimler. Sahrayıcedit mağasında daha çok ürün varmış oraya da bakacağım bir ara.

• Beğen
Bugün bakındım ettim dechatlon dışında olan modeller bana pahalı geldi ve ROADR 900 VAN RYSEL modelini seçtim, bu kaskın bile fiyatı yüksek olmasına rağmen, yorumlara göre f/p ürünü olması ve güvenlik önemli olduğu için çok düşünmeden aldım.

264745 dosyayı görüntüle
Rahat, hafif ve havalandırması iyi ama 30km+ hızlarda biraz rüzgar sesi yaptığını düşünüyorum. Orta 3 kanal gerçekten iyi havalandırma sağlıyor ama sanki yan kısımlarında hava tam akıcı şekilde akmıyormuş gibi. Belki her kaskta oluyordur, benim ilk kaskım çünkü.
1 ay kadar önce caddebostan giant mağazasına uğradım. Bu kaskın turuncusunu almayı düşünüyordum (hala da ihtimal var) ancak üretim tarihi 2015 yada 2016ydı tam hatırlayamadım. gri modeli de vardı o da 2018'di sanırım. Yani dediğin gibi biraz eski üretimler. Sahrayıcedit mağasında daha çok ürün varmış oraya da bakacağım bir ara.
Hocam şu mesaja bakmanızı öneririm. Ben de kask alacağım zaman üretim tarihi konusunda tedirgindim ama bu mesaj tüm sorularıma cevap vermiş oldu. Başlıkta konu hakkında bilgili başka kişilerin de aynı tarafta görüşleri mevcut. Kaskın ömrü ne kadardır?

Son düzenleme:
Geri