vanhelcing
Aktif Üye
- Tepki
- 30
Dechatlon tavsiye ederim memnunum, arkada sıkma ayarlı ve rahat, bana sadece onu biraz kalın gibi geliyor ilerleyen zamanlarda daha güzel bir kask alabilirim. 219677 dosyayı görüntüle
Konu hakkında detaylı bilgiye vakıf değilim, tasarim konusunda daha bilgili arkadaşlarımız vardır ama görüntü sizi aldatmasın, kafanızdaki düşünce tam olarak nedir anlamış değilim, terleme noktasında yada aero mevzusu mu kafanızı karıştırıyor anlamamız lazımÇok teşekkür ederim tavsiyeniz için...
Merak ediyorum: Ön kısımları rüzgar açısından düşünürsek çelişkili gibi yani tamam tüneller var ve geniş amaaaaaa duvar örülmüş gibi görünüyor 🤭 Mtb ürünleri rüzgardan etkilenmemek için sanki daha uyumlu gibi ama mühendislerin vardır bir bildiği diyorum kendime. Hani benzetmek açısından yol bisikleti kaskının önü kartal gibi MTB kaskları Ferrari gibi duruyor 🙄
Birde mtbler önü uzun yapılmasının sebebi, düşme anında yüzü koruması, asil mtb kasklari tavsiye edilenler fullface yani motorsiklet kaskı gibi komple kafayı koruyanlar, o nedenle farklar var ama size kalmış tabi.Çok teşekkür ederim tavsiyeniz için...
Merak ediyorum: Ön kısımları rüzgar açısından düşünürsek çelişkili gibi yani tamam tüneller var ve geniş amaaaaaa duvar örülmüş gibi görünüyor 🤭 Mtb ürünleri rüzgardan etkilenmemek için sanki daha uyumlu gibi ama mühendislerin vardır bir bildiği diyorum kendime. Hani benzetmek açısından yol bisikleti kaskının önü kartal gibi MTB kaskları Ferrari gibi duruyor 🙄
Konu hakkında detaylı bilgiye vakıf değilim, tasarim konusunda daha bilgili arkadaşlarımız vardır ama görüntü sizi aldatmasın, kafanızdaki düşünce tam olarak nedir anlamış değilim, terleme noktasında yada aero mevzusu mu kafanızı karıştırıyor anlamamız lazım![]()
Alın geçin çok deşmeyin benceDoğrusu bende (belirttiğim gibi) bu konuda hiç bilgi ve tecrübeye sahip değilim. Tamamen önyargılı ve ilkel bir yorum yapıyorum. Rüzgarı karşılama, ondan en az etkilenme olarak ön tarafın (siperlik kısmı) en az rüzgarı alması gerekiyor gibi düşünüyorum. Oysa örnek yol kasklarının rüzgarı karşılayan ön tarafı daha keskin ve duvar örülmüş gibi duruyor. Rüzgar tünelleri geniş tamam ama örnekte attığım MTB kaskı neredeyse hiç rüzgarla çarpışmıyor gibi... Ben sanırım tam olarak ifade edemiyorum, bunun farkındayım 😊 ama güzel duruyor kaskınız ve büyük ihtimal sizin üründen alacağım.