Scudo Sports

Yol bisikleti için kask önerileri

@uslsy

Roadr 500 de istediğim renk yok ve kayış biraz kötü acikcasi. 900unde ben tasarimini begenmedim. Teşekkürler cevap için. 150 lira civari baska marka yok sanki. Ya 60-70 lira ya 200 ustu

Scudo
@vanhelcing
Evet bunlar fiyat kalite dengesi olarak iyi ürünler. 900'ü ben de çok beğenmedim. 500ün kayışında bir problem yok ama rahatsız etmiyor. Renk konusunu bilemem..

@uslsy

Hangi renk var hocam sende?

(link)

Siyah lime renge sence beyaz gider mi?

Benim bisiklet siyah beyaz o yüzden beyaz aldım. Tüm aksesuarlarımı siyah beyaz yapıyorum. Aşağıya fotolarıni ekliyorum.

Kırzmızı-beyaz veya siyah-kirmizi daha iyi olur sanki. Zevkler ve renkler tartışılmaz ama. Hangisi daha hoşuna giderse.

ss-3.jpg

zoom_6e6c1c9f-09c1-4ab2-b6ed-bd9b22a9262a.jpg

• Beğen
Tepkiler: Son Selim
@uslsy

Cok guzel hocam Allah kaza bela vermesin. Bende beyazi söyleyeceğim herhalde.

• Beğen
Tepkiler: uslsy
Herkese iyi akşamlar. Sanırım konuyu biraz hortlatmış oluyorum kusura kalmayın. :) Maksimum 200 TL (eğer bu çok çok başarılı bir f/p modeli derseniz 220 civarlarını zorlayabilirim) bütçem var. Gözüme çarpan Lazer'in Cyclone Sport modeli oldu fakat kask konusunda bilgim yok denecek kadar az. Gördüğüm ve anladığım kadarıyla kaza anında darbeyi yayarak hasarı azaltmaya yönelik ''Mips'' teknolojisi var. Eğer bu özelliğe sahip bu fiyatlarda yol bisikleti kask veya kaskları önerebilirseniz çok sevinirim. Hiç düşünmedim ama temiz ve yeni olursa 2. el de tercih edilebilir.

• Beğen
Tepkiler: Emir haberal
Konuyu hortlatiyorum inşallah gören olur. Giro savant kalitesinde kask alicam (600-700 TL ye kadar çıkabilirim) ama yurt içinde renk çeşitlerinden satan yok maalesef.
Surdan alabilirsin diye onerebileceginiz yer varmı yada onun kalitesinde bir kask. Mümkünse beyaz renk istiyorum uyum açısından :)

Arkadaşlar merhaba, ABUS Airbreaker modelini kullanan var mı? Önerir misiniz?

Arkadaşlar yol bisikletim (Sedona 610) için aerobar, km saati ve eldiven aldım. Şimdi sırada kask ve gözlük var. Kask için bunu düşünüyorum uygun mudur? Sanırım siperliksiz olmalıymış. Bu Sedona marka 200gr. Satıcı uygundur dedi ama birde sizden fikir almak istiyorum. Kafa 58-59 cm gibi. XL olur dedi satıcı arkadaş. Kask konusunda deneyim sahibi arkadaşlar bilgi verirlerse çok sevinirim. Ürün burada: (link)

507353300_tn50_0.jpg

Teşekkür ederim. Tasarımın neye benzediğini de bu şekilde anlamış oldum.

Dechatlon tavsiye ederim memnunum, arkada sıkma ayarlı ve rahat, bana sadece önü biraz kalın gibi geliyor ilerleyen zamanlarda daha güzel bir kask alabilirim. IMG_20200110_012754_180.jpg

Son düzenleme:
Dechatlon tavsiye ederim memnunum, arkada sıkma ayarlı ve rahat, bana sadece onu biraz kalın gibi geliyor ilerleyen zamanlarda daha güzel bir kask alabilirim. 219677 dosyayı görüntüle

Çok teşekkür ederim tavsiyeniz için...

Merak ediyorum: Ön kısımları rüzgar açısından düşünürsek çelişkili gibi yani tamam tüneller var ve geniş amaaaaaa duvar örülmüş gibi görünüyor 🤭 Mtb ürünleri rüzgardan etkilenmemek için sanki daha uyumlu gibi ama mühendislerin vardır bir bildiği diyorum kendime. Hani benzetmek açısından yol bisikleti kaskının önü kartal gibi MTB kaskları Ferrari gibi duruyor 🙄

Merak ediyorum: Ön kısımları rüzgar açısından düşünürsek çelişkili gibi yani tamam tüneller var ve geniş amaaaaaa duvar örülmüş gibi görünüyor 🤭 Mtb ürünleri rüzgardan etkilenmemek için sanki daha uyumlu gibi ama mühendislerin vardır bir bildiği diyorum kendime. Hani benzetmek açısından yol bisikleti kaskının önü kartal gibi MTB kaskları Ferrari gibi duruyor 🙄
Konu hakkında detaylı bilgiye vakıf değilim, tasarim konusunda daha bilgili arkadaşlarımız vardır ama görüntü sizi aldatmasın, kafanızdaki düşünce tam olarak nedir anlamış değilim, terleme noktasında yada aero mevzusu mu kafanızı karıştırıyor anlamamız lazım :)

Birde mtbler önü uzun yapılmasının sebebi, düşme anında yüzü koruması, asil mtb kasklari tavsiye edilenler fullface yani motorsiklet kaskı gibi komple kafayı koruyanlar, o nedenle farklar var ama size kalmış tabi.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: necmeddin
Konu hakkında detaylı bilgiye vakıf değilim, tasarim konusunda daha bilgili arkadaşlarımız vardır ama görüntü sizi aldatmasın, kafanızdaki düşünce tam olarak nedir anlamış değilim, terleme noktasında yada aero mevzusu mu kafanızı karıştırıyor anlamamız lazım :)

Doğrusu bende (belirttiğim gibi) bu konuda hiç bilgi ve tecrübeye sahip değilim. Tamamen önyargılı ve ilkel bir yorum yapıyorum. Rüzgarı karşılama, ondan en az etkilenme olarak ön tarafın (siperlik kısmı) en az rüzgarı alması gerekiyor gibi düşünüyorum. Oysa örnek yol kasklarının rüzgarı karşılayan ön tarafı daha keskin ve duvar örülmüş gibi duruyor. Rüzgar tünelleri geniş tamam ama örnekte attığım MTB kaskı neredeyse hiç rüzgarla çarpışmıyor gibi... Ben sanırım tam olarak ifade edemiyorum, bunun farkındayım 😊 ama güzel duruyor kaskınız ve büyük ihtimal sizin üründen alacağım.

Doğrusu bende (belirttiğim gibi) bu konuda hiç bilgi ve tecrübeye sahip değilim. Tamamen önyargılı ve ilkel bir yorum yapıyorum. Rüzgarı karşılama, ondan en az etkilenme olarak ön tarafın (siperlik kısmı) en az rüzgarı alması gerekiyor gibi düşünüyorum. Oysa örnek yol kasklarının rüzgarı karşılayan ön tarafı daha keskin ve duvar örülmüş gibi duruyor. Rüzgar tünelleri geniş tamam ama örnekte attığım MTB kaskı neredeyse hiç rüzgarla çarpışmıyor gibi... Ben sanırım tam olarak ifade edemiyorum, bunun farkındayım 😊 ama güzel duruyor kaskınız ve büyük ihtimal sizin üründen alacağım.
Alın geçin çok deşmeyin bence :)

Tüm kasklar dechatlondakiler gibi kaba mı duruyo yoksa kaba olmayanı var mı?tavsiyeniz varsa alırım.

Arkadaşlar indirimde fiyatına göre bir hayli kaliteli ve diğer sitelerin çoğunda 600 tl nin altında değil fiyatı belki ilgilenen olur... (Bu arada manken bayan ama unisex diye geçiyor kask :) )
(link)

• Beğen
Tepkiler: TafLan
Arkadaşlar suan rockraider xc kask ve van rysel roadr900 kask decathlonda indirime girdi ikiside tip olarak aynı hangisini almam gerektigi konusunda kararsiz kaldım biligili birisi beni yönlendirebilirmi (not: mtb bisikletim var lakin şehir içinde kullanıyorum.)

Selamlar

Konuya ufak bir hort yapmak istiyorum .. Kask bakıyorum bu ara , mevcut kaskım ile ilgili tek bir problem var boy olarak bana 2 beden büyük. O zaman iyi fiyat olduğundan almıştım , şimdi daha iyi bir kask bakıyorum. Sonuç olarak fiyat aralığında 2 kask arasında kaldım :

GIANT REV (biraz eski üretim olabilir) - (link)
giant-rev-bisiklet-kaski__0540097075590755.png

KASK RAPIDO - Daha yeni seri üretim kasklar - (link)
RAPIDO-9f51.jpg

Kask rapido biraz daha pahalı ancak daha iyi gibi ? Başka alternatif de olabilir bu fiyat aralığında...
Teşekkürler.

• Beğen
Tepkiler: ghostt
Geri