Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yol bisikleti için kışlık giyim

@mmakif

RoadC 500 montu 17-20 °C'lerde otalama 18 km/s kuzey rüzgarında 4 saat sele üzerinde kalarak kullandım. Çok performanslı değildi ama 1000 m tırmanış kazancı olan bir turdu. Açıkçası hiç rahatsız etmedi. Tırmanışlarda terleme oldu ama çok çabuk tahliye ettiği için bunaltı pek olmadı. Tırmanış süresi uzayınca hızım da yavaş olduğundan ön fermuarımı göğüse kadar açmam terin tahliyesini kolaylaştırdı. Terim hiç soğumadı. Hava daha da soğuk olsaydı öndeki 2 adet ter tahliye pencerelerinin fermuarlarını açmam yeterli olacaktı diye düşünüyorum.

Düz yol performanslı bir sürüş denemedim. Ancak önden rüzgar geçirmeyen ve buna karşılık sırt kısmı teri tahliye eden bir yapısı olduğu için 30 km/s ortalamalı performans sürüşlerinde bunaltı yapabileceğini düşünmüyorum. Tabi uzun süre duraklama yapınca ne olur bilemiyorum.

Şunu belirtlemiyim bu mont kışlık ve kışın 3 katman kuralı ile kullanılmalı bence. Ayrıca ter tahliye edebilen kumaştan boğazlığı da mevcut olduğundan kışlık faydasının daha iyi olacağını düşünüyorum. Kış geldiği zaman bir yorum daha yaparım.

Scudo

Minimum Bütçeli İşe Yarar Kışlık Set

Sıralama 1 en iç, son değer en dış olarak gidiyor.

1- (En iç) (link) (3 renk seçeneği var)
2- The Red Experience Ürünleri Jordanred'de | The Red Experience Mağazası | Jordanred (Genelde içlik üstüne kısa kollu jersey giyerim. Yazında kullanabilmek için. Yoksa kışın rafa kalkıyorlar.)
3- Bunun yakasını ara ara açarak sürekli havalandırırım. Montlar performansta ne olursa olsun terletiyor. En iyisi de en kötüsüde. Bu fiyat olarak da çok uygun. (link)
4- (En dış) Son olarak Rüzgarlık: (link) (Tırmanmalarda vs önünü göbek deliğine kadar açarsın. İnişlerde geri kaparsın.)
5- Kafa, yüz ve boyun için: (link) (Eksi derecede kullandım.)
6- Eldiven: (link) (Ankara, Sivas... gibi yerlerin soğuğu parmakları keser. Eldiven şart kışın)
7- Çorap: (link)
8- Ayakkabı Kılıfı: (link) (Eller gibi ayaklarda donar. Ayak, Göğüs ve kafa üşüdümü tüm vücut üşür.)

Mümkün olduğunca en uygun olacak işinize yarar malzemeler. Hiçbiri çöp değildir. Tüm işinizi görür.

Toplam Rakam: 639.99TL

Bu minimum fiyata alabilceğiniz en iyi ürün seti. Ayakkabı kılıfı biraz pahalı, Aliexpressten de getirtebilirsiniz ama uzun sürede gelebilir. 15 - 20tl için beklemeye değmez.

İkisi arasında kaldım. Hangisini önerirsiniz?
1-) (link)
2-) (link)

bence hiç bir farkları yok.

@e7_

Bisiklet içiliği bisiklet içindir. Kayak içliği kayak için. Ürün başlıkları zaten kendini anlatıyor.
Sırt belden aşağı kesimi bile farklıdır bu iki ürünün.

@e7_
Bu 100 serisi içlik soğukta donduran, sıcakta yakan, düşük efor için üretilmiş bir ürün. Yukarıda bahsedilen keepdry 500 çok daha başarılı. 10 derece altına kadar gayet iyi iş görüyor. 3 senedir kullanıyorum :harika:

• Beğen
Tepkiler: Sungur ve mehmet.t
@BerkEvren
Bahsettiğiniz ürün futbol içinmiş. Sırt bölgesi açıkta kalıyor mu?

@e7_
Hayır, ön ve arkası aynı şekilde. Mesela bu hafta sabahın 6sında,akşam 8-9'da bu içlik, üstüne yazlık uzun kol forma ve yağmurlukla sürüş yaptım hep.
Hızlı kuruyor bu arada. Molalarda da bu büyük avantaj sağlıyor :harika:

• Beğen
Tepkiler: e7_
@BerkEvren
8 derecede kısa+uzun forma kombinasyonu ile rüzgarı ciğerlerimde hissettikten sonra 1 haftadır bisiklet sürmüyordum:kahve:
20 TL fazla verip onu sepete ekleyeyim o zaman:)

(link) Hazır indirimdeyken kaçırmayın ben siparişi verdim rüzgarlık yerine artık bunu kullanacağım.
(link) İçlik olarak da bu ürünü tavsiye ederim. Kullanıyorum kapüşon kısmı çok iyi iş görüyor. Ayrıca sıcak tutuyor ve kollardan rüzgar geçirmiyor tam bir f/p ürünü.

@e7_
Rüzgar için içlik değil en üst katmana dikkat etmek gerekli unutmayın :harika:

• Beğen
Tepkiler: MakRo ve CeRKeZ
@BerkEvren Uzun taytın altına şu içliği almayı düşünüyorum. Bu içliği önerir misiniz? Kullanıp da tavsiye edeceğiniz başka bir içlik var mı(50 TL'nin altında)?
(link)

• Beğen
Tepkiler: BerkEvren
@e7_
Uzun taytı kışlık kullandığım için farklı bir ürünle birlikte kullanmadım hiç. 2 kat tayt terletip üşütebilir gibi geliyor bana...

@BerkEvren
Aslında o taytın, tene temas eden kısmındaki kumaşı terletiyor:). Uzun formada da aynı olay var. Terletmemesi için bir içlik düşünüyorum o yüzden. Yorumlarına da baktım, gayet olumlu. Sanırım iş görür. (Kullandığım uzun tayt: (link))

Bacak isiticilar da bir secenek, unutmayalim.

Ped’in altina iclik bana kotu bir fikir gibi geliyor, tabi herkesin rahati kendine.

Ben ne yapsam da apış aramın üşümesini engelleyemedim. Sürerken bir üşüme hissi yok ama eve dönünce her yerimden alev atarken alt karın bölgesi ve apış arası soğuk oluyor. Onun için geçen şu koşu boxer ını aldım: (link) taytın altına bunu giydim iyi geldi. :harika:

@vetohan
Doğru diyorsunuz, kabul görmüş bir olaydır pedin tene temas etmesi. O zaman bacak ısıtıcısı doğru seçim olacaktır. Şu uzun tayt ta tozlu raflara kalkacak;)
Kullandığım tayt bu. Alacak varsa hiç önermem : (link)

@e7_
sora teksilde termal tayt girmiş stoklara şuanda yarı fiyatına geliyordu yanlış hatırlamıyorsam isterseniz ona da bir bakın

• Beğen
Tepkiler: bitinya_s
Bugün Decathlon' dan aldığım kışlık askılı tayt elime ulaştı. Taytın pedi çok garip geldi. Decathlonun yazlık taytını kullanıyorum sanırım aynı ped ama bunda bir oturma sorunu var. Aşırı rahatsız ediyor.

(link)

Sanırım taytı iade edeceğim.
Sora Tekstilin bugün çıkardığı termal taytı almayı düşünüyorum. Fakat taytları iade almadıklarını yazmışlar siteye. Beden tablosundan tam emin olamadım. Decathlonun XL taytları bana oluyor. Sora tayt kullanan var mı aranızda? Tavsiye eder misiniz?

(link)

Geri