Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yol bisikleti için kışlık giyim

@ekranci internet mağazasında hiç bakmadım, gerçek mağazada bisiklet bölümünde görüyorum. içi tüylü falan, denedim güzele benziyor ama acaba üzerine bisiklet çeketimi ya da polarımı gitenilir miyim bilmiyorum. biraz fazla kalın gibi.

Scudo
@ekranci

@kapluj

Linkini verdiğim ürün geldi, elastik, sentetik kol çorabı formunda, içi tüylü vb. değil. Nefes alır gibi.

Kağıdının üzerinde de açıklamadaki gibi "UPF 50+" ve "soğuktan korur" ibareleri var ama ne kadar soğuktan ne kadar korur yazılmamış, zaten öyle kışın koruyacak bir ürüne benzemiyor. Sonbaharlık sanki. İş görür.

• Beğen
Tepkiler: kapluj
Esenyurt Exuma mağazasından POC AVIP uzun kollu forma aldım. İşçiliği, kumaşı ve detayları harika. Yurt dışı sitelerde 120 Euro civarında, exuma'da 150 TL tüm alt ve üst parçalar. İnternet sitelerinde yok malesef. Mağazalara gitme imkanı olan değerlendirmeli. İçlik kullanarak 10-15 derecelere kadar kullanılabilir.
POCAVIPLongSleeveJersey2016_nerobianco[1].png

Yaka ve manşetlerinde dikiş yok. Arkada 3 cep, 1 kilitli ve gizli cep var.

POC-Navy-Black-Hydrogen-White-AVIP-Long-Sleeved-MTB-Jersey-0-dd35c-XL[1].jpg

Kışlık tayt olarak specialized windstopper askılı tayt aldım. (Aktif pedaldan) Uzun taytı hava 15 derecenin altına inene kadar kullanmıyorum zaten. Kat kat giyinmek cidden rahatsız ediyor sürüş sırasında. Bu sebeple hava şartlarına uygun giysiler edinmek önemli. Specialized tayt pek fırsat ürünü değil ama POC formaları deneyin derim.
0efa7f1ccae984b3807b4820b30a0a6d_p19ejm198srjv10jm1g3g29bhpd4[2].jpg

Geçen kış kullanıp memnun kaldığım şu ürünleride ekleyeyim;

Giant Chill kışlık eldiveni 5 derecelere kadar kullandım. Hem sıcak tutuyor hem rahat hemde parmak uçları dokunmatik ekran için yapılmış malzeme ile kaplı.
giant-chill-lite-gloves-copy-204011-1[1].jpg

Shimano S3000R NPU ayakkabı kılıfı ise tam bir can kurtaran. Bu kılıfla yağmur, rüzgar soğuk gibi dertleriniz ortadan kalkıyor. Gayet memnun kaldığım bir ürün oldu.

ecwfabwms12uf5[1].jpg

Wiggle’dan şu (link) medium beden olarak aldım. Ancak koltuk altı civarından biraz sıkıyor. Sizce bu durumu tolere etmeli miyim yoksa bi üst bedeni mi almalıyım ?
Boy 171, göğüs: 97-97.5 cm

@turac000

Alternatif olarak bir terziye de gösterebilirsiniz, belki yapılabilecek bir şey vardır.

@turac000 Geri gönderip büyüğünü isteseniz rahat edersiniz, posta ücreti aşırı çıkmıyorsa bu opsiyonu değerlendirin. Her zaman tutmasa da, Size Guide bölümüne baktığımda medium için göğüs ölçüsü 96cm denmiş, zaten küçük almışsınız.

@ekranci
Evet, ama bir üst bedeni de fazla büyük geldi. O nedenle medium aldım ki yanılmışım :)

@turac000

Değiştirin derim. Bu ürünler yıllarca kullanılıyor, içinde kendinizi rahat hissetmelisiniz.

@turac000 ceketi bisiklet üstünde de denediniz mi? Castelli Rosso Corso serisi ürünler, ayaktayken sıksa da yol bisikleti üstündeki pozisyonda rahat ettirebilir.

@Murat B. Evet hocam daha rahat oldu :) Psikolojik olarak da daha rahat hissediyorum :) Olmadı en kötü ihtimal olarak Türkiye'de 2.el olarak satışa sunarım.

@Murat B. Bu iki üründen birini almak istiyorum da hangisini almalıyım sizce. Erdoğanlardaki ürün 100 tl daha ucuza geliyor

(link)

(link)

@A Berkay

Bunlar ayni urun gibi duruyor. Sezon farki var arada sadece yanlis anlamadiysam. Hangisi ucuzsa onu alin bence. Ayrica Aktif Pedaldaki Specialized kislik taytlara da bir bakin isterseniz.

Ben de yeni kislik bir tayt aldim. Aktif pedaldaki urunleri dusunuyordum ama sonunda aliexpress raccmer i denemeye karar verdim. Bugun geldi kargo bakalim nasil cikacak urunler.

• Beğen
Tepkiler: Özcan
@vetohan Link verebilir misiniz?

Bir de hangi bedeni aldınız, beden tablosuna göre mi aldınız? Büyük küçük geldiyse onu da yazın lütfen.

@Cenk Akbulut

Raccmer diye googlelarsaniz cikiyor sayfasi. Beden tablosuna gore aldim, olculer falan yaziyor. Uyar diye tahmin ediyorum ama daha deneyemedim. Aksam bakicam artik.

@Cenk Akbulut

Beden tablosuna gore almama ragmen uymadi malesef. Boy 1.88, kilom 82.
2XL aldim, fleece kalin kislik tayttan. Kucuk geldi. Ama tayti baya begendim, 3XL siparis vericem. 2XL satiliktir bu arada isteyen olursa, Medium ile Large arasi bir bedene tekabul ediyor.

Ayrica yine fleece kislik forma da almistim o da buyuk geldi. Tam bir hayal kirikligi, rengini cok begenmistim. Neyseki soguklar daha gelmedi buraya, yenileri elime ulasana kadar soguklar baslar sanirim.

Forma da XL beden, o gercekten XL a tekabul ediyor. Bana large tam olacak. O da satilik ilgilenen olursa. Ikisi de sifir kullanilmadi.

Resimler;
36B6B682-C85F-49A6-8030-58081B24AAFB.jpeg 76E74D44-613F-4861-840F-5E678A869D61.jpeg 12EB72A2-39B7-4554-ABA0-0821618806B7.jpeg 9558A9F8-C933-43F2-8DB9-9CCBFC2DAC6D.jpeg

• Beğen
Tepkiler: Cenk Akbulut
Ben de yeni aldığım Raccmer formayı satıyorum. XL beden almıştım, tayt tam oldu, üstü bol geldi. M bana tam gelecek sanırım. Kışlık XL üst almak isteyen varsa hiç kullanılmadı satılık.

Önceki sayfaları okumadım ancak fiyatları görünce sizlere şöyle bir şey tavsiye vermek istedim.

Alta normal koşu taytı alsanız, üste de keza aynı şekilde nefes alabilen uzun kollu sweatshirt ve hızlı kuruyan tişört, daha da soğuk havalar için rüzgar geçirmeyen ceket giyseniz? Böylece tek parça formaya vereceğiniz paraya çok daha teknolojik (yani sizi ter ve üşüme derdinden koruyacak) bir ekipmana sahip olursunuz. Örnekleri de atayım; nasıl olacak bu iş diyenler olmasın. Marka/fiyat/sezon fark etmez, amaca yönelik en ucuz model neredeyse onu almanızı tavsiye ederim.

- Sweatshirt: (link) (Bu element serisinin bir modelini 6 yıldır kullanıyorum, ne eskime ne performans kaybı var. Teri çok iyi tahliye ediyor, bahar ve kışlarda tam bir tişört altı kıyafeti.)

- Ceket: (link) (Bu sadece örnek. Yeter ki rüzgar geçirmesin; kumaşı ağzınıza götürüp arka tarafına elinizi koyup üflerseniz, elinize gelen veya gelmeyen havadan bu testi kolayca yapabilirsiniz.)

- Tişört: (link) (Bu paraya sanırım daha iyisi ve ucuzu yok. 150-300 liralık koşu tişörtlerinden aşağı kalmadığı, hatta daha iyi olduğu konusunda her türlü iddiaya girebilirim. 50 km'lik sürüş sonrası tişört sanki yeni giyilmiş gibi kuruydu, daha n'olsun? Bu modelde tam bedeniniz neyse onu alın.)

- Tayt: Decathlon'dan ucuz olsun diye aldım ama Nike ve Adidas'ın koşu taytlarının performansını vermiyor maalesef. Siz de cebinize uygun bir model alabilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: Ozicu
Geri