Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yol bisikleti için sora vs tiagra?

Topu topu iki ya da üç yaprak üzerin de geçiş yapıp, çoğunlukla da, turları, bu iki, üç yaprakla tamamlıyoruz. Maddi gücünüz hangisine yetiyorsa onu alın, sonuçta arada ki fark muazzam bir katkı sağlamıyor. Bırakın o dedi bu dedi, onda bu varı, çıkın bisikletin verdiği özgürlüğün tadını çıkartın. Hem tiagra hem de ultegra donanımlı bisikletlere sahip biri olarak, araların da bir çuval paraya değecek farklar yok diyorum. Farkı kadronuza, jantınıza, lastiklerinize harcarsanız hissedersiniz.

Scudo
bende de sora set var gayet iyi çalısıyor vites geçişleri vs iyi

• Beğen
  • İnanılmaz
Tepkiler: Ali Eren ve Kosova
"Sora sora Bağdat bulunur" derler. Baktım, İstanbul-Bağdat 2150Km görünüyor. Demek ki neredeyse gidip geri gelecek kadar kullanmışım Sora setimi. Rutin kontrol ve bakımlar dışında bir sorun çıkarmadı. Geçişler biraz "kemikli", o kadar. Paranızın yettiği ve hoşunuza giden en güzel bisikleti alın, tepe tepe binin bence.

• Beğen
Tepkiler: Ozan_ozaN
Bence alabiliyorsanız 105 alın birdaha set düşünmessiniz orta seviye settir hertürlü tatmin eder tiagra sağlam ve istikrarlı çalışır bence görsel olarak tiagra cezbedicidir

@Kaan.Özçelik
başka kullanmadım ama sora var bende çok rahat geçişleri kemikli bir şey hissetmiyorum tek sorunum 28t ruble beni zorluyor 32t rahatlatır sanırım

• Beğen
Tepkiler: Muhammet Ağrı
2015 Tıagra kullanıyorum bakımlarını yaptıktan sonra catır çatır gecıyor hıc sorun yasamadım henuz kolay kolay arıza vermıyor sora vites gecıslerı oldukca fark edıyor bı kac kez azda olsa sora kullandım tıagra adamdır ne cok ıyıdır ne cok kotu 20 lıra gıbıdır ne cok ne az ?

tiagra kullanıyorum. sorada kullanmıştım. arada öyle büyük farklar yok bence.

@KarizmatikEmmi

Başka kullanmadığınız için farkı hissetmemişsiniz bence. "Kemikli" derken kötülemek istemedim, setler üst seviyeye çıktıkça sti kollardaki hissiyat değişiyor. Ama Sora candır, çünkü benim Sora setim var :)

Binaenaleyh, Ultegra vaadı da biz mi binmedik?

Bu arada, uzun bacak Sora'ya 32 ruble taktım. Çok keyifli oldu.

@Kaan.Özçelik
kısa olanada oluyor sanırım shimano sitesi max 32 desteklediğini yazıyor uzun olana max 34 destekliyor yazıyor

@MuratHan

İkinci el eski ultegra (2016 diyor satıcı- kablolar dışardan) mı sıfır sora sistem mi daha iyidir?

@clavary
benim düşünceme göre olay bisikleti almakla bitmiyor. Bunun illa ki bir yerleri bozulacak yedek parça lazım olacak durumun o kısmını da ele almak lazım. Yola yeni geçiyor biri olarak yedek parça fiyatlarına bakıyorum da maşallahı var. Lastikler spd'ler falan. Tabi ki şimdi arka aktarıcıya bir şey olsa sora ile ultegra fiyatı aynı olmayacaktır.

Dağ bisikletinde bir arkadaşım sram arka aktarıcısı arızalandığı için 800 liraya sıfırını almıştı. Bunları da düşünmek lazım.

@MuratHan

dediği doğru yani.

Ultegra 52-36, 11-32 kaset / 2x11, sora 50-34, 11-28 / 2x9 ama, yeni bisikletinde parçalarına birşey olsa garantisi olmaz heralde.

@clavary
tiagra daki aynakol ve ruble dişlileri nasıl? eğer bunlar yıpranmışsa iyi bir miktar bu dişlileri değiştirmek için harcarsınız yazık olur

Benim sora setli bir bisikletim var ilk alırken beni bağlayan kısım kadrosu maşası ve ruble aynakol oranlarıydı onları istediğim gibi aldım sonrasında frenleri değiştirdim ve çift pivot fren aldım farkı hissettim elimde bir miktar para vardı 105 set alabiliyordum veya 2. el temiz ultegra ama gidip jant seti aldım bisiklet çiçek oldu :)

Ultegra için 2016 değil de 2006 demek istemiş olabilir. Model ailesinde kabloların dışardan geçtiği son seri 10’lu 6600 serisiydi (2005-2008 arası).
2009 yılında yine 10’lu ama kabloların gidon sargısı altına geçtiği 6700 modele yükseldi.

Öncelikle 10’lu Ultegra parçaları artık üretilmediği için 11’li güncel 8000 serisinden pahalıdır, ben olsam minimum 10 senelik ekipman almazdım, illaki yıpranmışlık ve sorun olacaktır kullanırken.

Ekipmanı hobi gibi seviyorsanız ve bütçeniz uygunsa eski 5800 105 düşünebilirsiniz güncel Dura-ace dahil parçaları uyumlu olacaktır.

Burada asıl sorulması gereken soru tam olarak ihtiyacın seviyesidir;
2’li aynakol kullanan yol grupsetlerini baz alırsak rubledeki yaprak sayısının artması vites aralığını azaltarak daha lineer bir güç yönetimi sağlamaktır.
Ekipman bakımlı oldukça diğerinden daha iyi yokuş çıkmanızı veya daha süratli gitmenizi sağlamaz,
bunu sağlayan her grup setin en büyük ve en küçük final dişli oranlarıdır.

Uzun süre kullanıp ucuza parçasını alabileceğiniz bir set arıyorsanız Sora r3000 veya Claris r2000 dahil düşünebilirsiniz,
artan bütçeyi ihtiyacı karşılayan seviyede iyi bir jant setine yatırmanızı öneririm.

En son arkadaşıma r2000 topladım commute için,
kendim de bisikletlerimde red ve rival kullanıyorum, giriş seviyesi ve üst ekipman karşılaştırırken sorunsuzluk beklentisi seviye kaynaklı olmamalı bence,
giriş seviyesi ekipmanda aralıklar daha geniş olduğu için ayar töleransı yüksek oluyor ve bakımsız bile acemi sürücünün çilesini çekiyor.

Bu arada kullandığınız veya ilerde alacağınız jantın hedef grupsetinize 8-9-10-11’li rubleye göre uyumluluğunu iyi araştırın.

@clavary
@clavary

@clavary

fahrettin bey yukarıda gayet detaylı açıklamış, 6600 de parçaların yıpranmış olması dışın da, parça aradığınız da bulamama, bulsanız da çok daha pahalıya mal olma durumu var.

Detaylı açıklama için teşekkür ederim, satıcı 2016 olduğunda ısrar ediyor emin olamamıştım bende.

Sıfır sora setli ye yönelebilirim o zaman, daha sonradan jant yükseltmesi düşüneyim o zaman.

@"fahrettin akansu, post: 2389207, member:
32285"

• Beğen
Tepkiler: fahrettin akansu
Peki yeni seri sora mı (r3000 sanırım) yoksa tiagra 4700. Yani tabii ki de tiagra da anlamlı fark var mı? Veya 105 5800 mi kovalayayım
Carraro 022 Claris var şu anda. (kadroyu bi süre daha değiştirmeyeceğim. Ya denk gelir güzel kadro bulurum ya da soulrider/brelis)

Son düzenleme:
Detaylı açıklama için teşekkür ederim, satıcı 2016 olduğunda ısrar ediyor emin olamamıştım bende.

Sıfır sora setli ye yönelebilirim o zaman, daha sonradan jant yükseltmesi düşüneyim o zaman.

@"fahrettin akansu, post: 2389207, member:
32285"

@clavary selam dostum. Profil resminde Bisan RX9400 görüyorum. Bende bu bisikleti düşünüyorum ilk yol bisikleti olarak.

Yorum ve yardımlarını rica etsem. Tabi diğer forum arkadaşlarımızda bir fikir sunabilir. Fiyat olarak %15 indirim alabiliyorum fiyat 2900 lere geliyor. Buda bütçeye yakın fiyatlar.

Buna göre yorumlarınızı beklerim. Teşekkürler

• Beğen
Tepkiler: MAERKEK
Geri