Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yol bisikleti için sora vs tiagra?

@btoyer
Bisan'ın sitesine şimdi baktım. RX 9400'ün güzel bir görüntüsü var ve 9,3 kg (pedalsız olmalı) ağırlık yazıyor. Eğer bu değer tutuyorsa böyle, üstelik de karbon maşalı bir bisiklet 2900 TL'ye tam bir f/p ürünü demektir.
Kaçırmayın derim :harika:

Scudo
@btoyer
Bisan'ın sitesine şimdi baktım. RX 9400'ün güzel bir görüntüsü var ve 9,3 kg (pedalsız olmalı) ağırlık yazıyor. Eğer bu değer tutuyorsa böyle, üstelik de karbon maşalı bir bisiklet 2900 TL'ye tam bir f/p ürünü demektir.
Kaçırmayın derim :harika:

Hocam tesekkurler ilginiz icin. Stoklarda bulabilirsem haftaya alacagim bakalm. Pedali siparis ettik. Ayakkabi yolda. Bisiklet gelirse antramanlar baslar :)

arkadaşlar 3x10 vites şehir-tur bisikletine 105 arka aktarıcı takılabilir mi? yani deore var diyelim onun yerine söküp 105 takabilir miyiz, uyumluluk tablosunda yol setlerini ayrı sıralamış, bu tip bilgi bulamadım..değişebilirse kolun da değişmesi gerekir mi yoksa deore kolu 105 e komuta eder mi?

@Burak B. yok zaten takasladık gibi..bunu biraz meraktan soruyorum..şu bisikletle değişiyoruz gibi..
IMG-20200517-WA0003.jpg

• Muhteşem
Tepkiler: Burak B.
arkadaşlar 3x10 vites şehir-tur bisikletine 105 arka aktarıcı takılabilir mi? yani deore var diyelim onun yerine söküp 105 takabilir miyiz, uyumluluk tablosunda yol setlerini ayrı sıralamış, bu tip bilgi bulamadım..değişebilirse kolun da değişmesi gerekir mi yoksa deore kolu 105 e komuta eder mi?
Uymaz.
Vites kollarını da değiştirmek gerekli.
Yol setleriyle uyumlu diz gidon için vites kolları var. (link)

• Beğen
Tepkiler: HakanAydn
@gezgin gezer hocam neden uymaz, sti nin çekme oranları, normal koldan farklı olduğu için mi? yani atıyorum tiagra her klik te 1 cm çekiyor deore 7 mm mi mesela?

@HakanAydn Şurayı inceleyin;

(link)

Bu arada sizdeki 5700 serisi 105, Shimano'nun şu anki 10 vitesli yol serileri olan Tiagra 4700 ve GRX 400 ile de uyumlu değil.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: HakanAydn
@Aybek Cihan inceledim hocam, çekme oranları farklı esas olarak, yol ve şehir kollar farklı oranda çekiyor, hatta klikler arasında bile farklılıklar olabiliyormuş..tiagra 4600 uyumlu 5700 le...haklısınız..
peki soru şu hale geldi, 11-40 10s ruble taktık (kadromuz, göbeğimiz uygun) 105 arka aktarıcı taktık 5700 (11-40 için kadro kulağına extender de taktık), önede uyumlu kol taktık...aynakol eski deore kaldı 3 lü, zincir 10s zincir...bu sistem çalışır mı?

@HakanAydn Arka aktarıcı 11-40 ı desteklemeyecektir. 5700 uzun bacak desteklediği ruble aralığı 30 yada 32 dir maksimum.

@trainspotting35

#Aliexpress TRY 146.64 31%OFF | SUNSHINE Bicycle Freewheel Cassette 11-46T 42T 40T 10 Speed 10s 50t Wide Ratio MTB Mountain Bike Freewheel for Parts m590 m6000
(link)

wolftooth ya da çakması extenderlarla olduğuna dair videolar var, hatta 105 kısabacak bile denk geldim...linkte ürün videosunun extender la uygulanmış hali..

@HakanAydn

Benim bildiğim wolf-tooth ya da benzeri uzatıcılar arka aktarıcının kapasitesini artırmıyor. Yanlışım varsa düzeltin. Kapasitenin 29'u rubleye gidecekken üçlü bir aynakol kullanamazsınız. Aktarıcınız GS mi SS mi bilemiyorum ama GS bile olsa kapasitesi 40. Yani tekli ya da ikili bir aynakolla kullanabiliyorsunuz.

gs var @Aybek Cihan , aşağı alıyor aktarıcıyı, üst makara ile ruble arasında yer açıyor malum...kapasite artışı bu yönde...birde B vidasını iyice sıkıp dişli zincir temasını arkaya doğru alıyorlar ..ahkam kediyor gibi olmak istemem, araştırıyorum öylesine...10 aylık bisiklet geçmişi sonuçta..😊

@trainspotting35 ama olmuyormuşki diye bir cevap versem bakalım ne kadar karışacak olay..😂😁🤣😃😅

hocam bi sorum olucak eski model tiagra (4600) mü yoksa yeni model sora mi (3600)

hocam bi sorum olucak eski model tiagra (4600) mü yoksa yeni model sora mi (3600)

3500 sora alınmaz 3000 ve 3600 alınabilir 3500 gerçekten sorunluydu bende 3000 var gayet memnunum kolay kolay ayarı bozulmaz zaten istesen de ayarını kolaylıkla bozamazsın sadece telin gerginliğini iyi ayarla yeter

• Beğen
Tepkiler: Clal
@Serkan Mıstınoğlu Onun yerine isteyen İngilizce (ya da Danny abimizi anlamak için Lehçe) öğrenebilir. Ki çoğu tamir videosu sadece görüntüden anlaşılabiliyor, YouTube'da otomatik altyazı ve çeviri de fena değil.

• Beğen
Tepkiler: Clal
Geri