Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yol bisikleti için sora vs tiagra?

@a.gul29 kesinlikle, sizin gibi düşünen insan sayısı çok fazla. Türkçe kaynağa, anadilimizde kaynağa ihtiyacımız yok. Ben zaten en başından beri diyorum onca uğraşmışım 7’den 70’e herkes anadilinde okusun anlasın diye. Ağzınıza sağlık :D Forum zaten goygoy için. Bilgi paylaşımına dediğiniz gibi gerek yok

Scudo
@a.gul29 kesinlikle, sizin gibi düşünen insan sayısı çok fazla. Türkçe kaynağa, anadilimizde kaynağa ihtiyacımız yok. Ben zaten en başından beri diyorum onca uğraşmışım 7’den 70’e herkes anadilinde okusun anlasın diye. Ağzınıza sağlık :D Forum zaten goygoy için. Bilgi paylaşımına dediğiniz gibi gerek yok
Çevirmenlik yapmak yerine herkes kendi derlemelerini, analizlerini ve tecrübelerini paylaşabilir. Forum çeviri için mi var?

@a.gul29 çeviriler zaten cyclingweekly, gcn gibi bu işin ustalarının söylediklerini içeriyor. Bir bizim fikrimiz var bir de uzmanların inceleme ve tespitleri var. Ben size laf anlatmaya çalışmakla uğraşmayacağım hiç heveslenmeyin, Türkçe kaynağa karşı olan ve bunu kıymetini bilmeyen birine söyleyecek sözüm yoktur. Hayatta başarılar diliyorum size :harika: Bu forum için harcadığım zamanım için kendime kızma sebeplerimden biri de, forumda sizin gibi düşünen kitlenin çok büyük bir yüzdeye sahip olmasıdır. Ne üstadlar geldi geçti bu forumdan, hepsi sizin bu kafa yapınız ve yaklaşımınız ve yaptıklarını değersizleştirmeniz yüzünden şu veya bu şekilde bu forumda bilgi paylaşımında bulunmanın, emek harcamanın zaman kaybı olduğunu farkedip bu forumu bıraktılar, tıpkı ben gibi. :D Açın bakın forumda en fazla başlığa sahip ilk 10 üyeye ilk 50 üyeye, kaçı halen forumda? Samimiyetle yazıyorum: Alın başınıza çalın forumu

@a.gul29 çeviriler zaten cyclingweekly, gcn gibi bu işin ustalarının söylediklerini içeriyor. Bir bizim fikrimiz var bir de uzmanların inceleme ve tespitleri var. Ben size laf anlatmaya çalışmakla uğraşmayacağım hiç heveslenmeyin, Türkçe kaynağa karşı olan ve bunu kıymetini bilmeyen birine söyleyecek sözüm yoktur. Hayatta başarılar diliyorum size :harika: Bu forum için harcadığım zamanım için kendime kızma sebeplerimden biri de, forumda sizin gibi düşünen kitlenin çok büyük bir yüzdeye sahip olmasıdır. Ne üstadlar geldi geçti bu forumdan, hepsi sizin bu kafa yapınız ve yaklaşımınız ve yaptıklarını değersizleştirmeniz yüzünden şu veya bu şekilde bu forumda bilgi paylaşımında bulunmanın, emek harcamanın zaman kaybı olduğunu farkedip bu forumu bıraktılar, tıpkı ben gibi. :D Açın bakın forumda en fazla başlığa sahip ilk 10 üyeye ilk 50 üyeye, kaçı halen forumda? Samimiyetle yazıyorum: Alın başınıza çalın forumu
Neden bu kadar agresifsiniz anlamıyorum. Alt tarafı direkt çeviri yapmak yerine orijinal bir şeyler ortaya çıkarmanın zaman açısından daha verimli olduğunu ifade etmiştim. Dünya üzerindeki bisikletle ilgili tek forum burası değil, siz de binlerce forum yazarından birisiniz. Kim neye göre üstat oluyor? İngilizce bilmek üstatlık mı?
Ayrıca ben bu forumdaki "üstatları" aman forumdan kaçmasın diye yağlayacağıma gider internetteki diğer forumlarda buradaki burnundan kıl aldırmayan üstadlardan on kat daha bilgili, aynı zamanda da on kat daha alçak gönüllü üstadlarla muhatap olurum. Öyle de yapıyorum zaten.
Siz de madem o kadar Türkçe bilgi hazinesine katkı sunmaya heveslisiniz, forumda yıllarca boş tartışmalar yapacağınıza Sheldon Brown'ın sitesini çevirebilirdiniz örneğin.

• Beğen
Tepkiler: Ronin45
SORA mı tiagra mı sorusunun yanıtı 105 mı ultegra mı ile hemen hemen aynı.
Setler arasında 2 önemli fark var. Birincisi rubledeki dişli sayısı ve aynakolda dişli sayısı. Örneğin sorada 50 34 dışında seçenek yok. Tiagra 52 36 da var. Ve ruble tiagra da 10 sora da 9 .
İmkân var ise tiagra çok iyi bir set. 3 seneye yakın 20.000 km civarı kullandım. Gayet başarılı ve sorunsuz. İleride aynakol ufak gelirse değiştirme şansında var. Zaten çok yeterli bir set olduğu için tüm modeller yenilik var iken tiagra da olmadı. Düşünmeden tiagra al derim

SORA mı tiagra mı sorusunun yanıtı 105 mı ultegra mı ile hemen hemen aynı.
Setler arasında 2 önemli fark var. Birincisi rubledeki dişli sayısı ve aynakolda dişli sayısı. Örneğin sorada 50 34 dışında seçenek yok. Tiagra 52 36 da var. Ve ruble tiagra da 10 sora da 9 .
İmkân var ise tiagra çok iyi bir set. 3 seneye yakın 20.000 km civarı kullandım. Gayet başarılı ve sorunsuz. İleride aynakol ufak gelirse değiştirme şansında var. Zaten çok yeterli bir set olduğu için tüm modeller yenilik var iken tiagra da olmadı. Düşünmeden tiagra al derim

Yalnız tiagra 4600 den bahsediliyor sizin de dediğiniz gibi soru tiagra mı sora mı değil, tiagra 4600 mü yeni Sora 3600 mü?
bu soru şuna benziyor Ultegra 6800 mü 105 R7000 mi. geçen sene bunu düşünürken bu sene gözüm kapalı 105 R7000 alırdım.
50-34 aynakol sora mı tiagra mı sorusunun sorulduğu ortamda gayet yeterli bence. Demekki bu iş hobi olarak yapılıyor. Bir takım sporcusu 105 i antrenmanda Ultegra ya da Dura Ace'yi yarışta kullanıyor olmalı (sadece shimano varmış gibi oldu) yani demem o ki arkadaş kendini geliştirdiğinde 105 e geçsin tiagranın aynakolunu değiştirmekten daha verimli bir hamle olur. Ekonomik kısıtlamalar olmasaydı keşke, bu kadar kafa yormadan direk "105 R7000 al" sora mı tiagra mı sorusunun cevabı olurdu.

• Beğen
Tepkiler: ucuzcu ve Clal
1- evet benim sorum tiagra mı sora mı değildi
2- bu soruyu sormamın sebebi bulduğum tiagra bisiklet sora piyasasınında altında eski model almaktan da biraz korkuyorum yol bisikletine yeni geçicem ( tavsiye verenler oldu ama biraz açıklayarak anlatırlarsa sevinirim)

Geri