Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yol Bisikleti ile ilgili yalan yanlış bilgiler!

Hangi lastiğe ne kadar yük bindirdiğini hissedersen hiç sıkıntı olmaz. Yol bisikletiyle freeride gösteriler yapan insanlar var. Mesele sadece gidonu tutup pedal çevirmek değil, kadroyla tek vücut olmak gerek lastiğinle yere resmen dokunmak demek. Yol bisikleti olağanüstü zevkli bir şey ve insana çok yakın gelir daha samimidir. Benim tavsiyem kesinlikle yol bisikleti.

• Beğen
Tepkiler: Gökhan BİROL
Scudo
Uzun süredir buna kafa yoruyorum, yeri gelmiş ne mutlu :)
İhtiyaçlarımız malum şehirin saçma tümsek kaldırım, park ve dağ patikalarındaki toprak emgebeli yollar,

Bu yüzden Yol bisikletimin yanına 2. Bisiklet sevdasına düştüm,
Şehir ve tur bisikletlerine bakıyorum ama cyclocross bile baktım..

Sanırım şu modeli alacağım, ihtiyaçlarımı karşılar mı ne dersiniz.. Belki bagaj. Takıp kamplı konaklamalı turlara gidebilirim..

Veya yukarda @osman adalı gibi 29 dağ bisikleti alıp tur lastiği mi takayım 700x35 gibi ,ancak aynakol dağ bisikletlerinde daha küçük dişliler ama süspansiyonları çok daha verimli, Oluyor...

yolcular çözümünüz nedir, 2. Bisiklet şart olduğu malum...

Okudum okudum sonra yine okudum. Yol bisikleti kullanan yol, Mtb kullananlar mtb demiş. Kargaya yavrusu Şahin gelirmiş misali kim neyi beğeniyorsa o güzeldir. Bende burada uzun süren araştırmalar, tavsiyeler neticesinde Rockrider 8.1 edindim kendime. Ama hep aklımda kalmıştır hani acaba yol mu alsaymışım. Tabi yol bisikleti ile herhangi bir tecrübem olmadığı için bu kararsızlık halen devam ediyor. Şu ana kadar Kocaeli de 1500-2000 km arası yol yapmışımdır. Bu km'lerin analizini yaptığımda yahu ben neredeyse hep asfalt üzerinde kullanmışım hayret!!! Halbuki benim MTB aldıktan sonra araziye girmem gerekiyordu. Daha sonra İnstagram da bisikletle iligili beğendiğim resimlerin neredeyse tamamı yol bisikleti olduğunu da fark ettim. Eeee ne olcak şimdi yanlış mı yaptık yani. Bilemiyoruz ki denemedik. Şöyle mantıklı (dalga geçmeden) varmıdır tavsiye verecek biri. Ha şu da var yol bisikleti kullanmadım ya acaba ondan mı gözüme hoş geliyor. Ah be insan bazı şeyleri tecrübeyle kazanıyor.

@Saim Karagöz
Asfaltta bir yıl dağ kullandım geçen sene yola geçtim kesinlikle bisiklet yoldur diyorum.
Eğer asfaltta kullanıyorsanız evet maalesef çok yanlış yaptınız.

bütçe
akıcılık
aerodinami
ağırlık
konfor
kadroya güven

"bunların hepsi falanca bisiklet türündedir" diyen subjektif bir yorum yapmıştır, saygı duyulur. ama burada birçok kişi her fırsatta yargılama yollu şeyler söylüyor. başka bir tercih yapanlar, sizin gerekçelerinizi ,hatta çok daha fazlasını gözönüne alarak bir tercihe yönelmiş olabilirler. ayrıca yukarıdaki kriterlerin hepsi ,alınacak bazı önlemlerle başka bisiklet türünde de gerçekleştirilebilir ve bu , o kişi için en optimal tercih olabilir.

zorunlu edit:

bu tavırdakiler,herkesin sporla bağlantısını ,kendileri gibi sadece bisiklet sanırlar.malum söze bir benzetmeyle : spor olarak sadece bisikletle uğraşan , bisiklet sporuyla da uğraşmıyor ,uğraştığını sanıyordur...bak yine ilk aklına gelenle damgalamaya çalışıyosun.sakin ol,anladığını kastetmiş olmayabilirim.

Eski mtb kullanıcısıyım ve yeni bisiklet alırken Bi kişinin bi lafıyla yol bisikletine kadar verdim çokta memnun. Teşekkürler Gürsel akay.

• Beğen
Çoğu insanın ilk bisikleti MTB'dir. Daha sonra bazıları yola geçer. Yani yol kullanan adam büyük ihtimalle MTB'yi de bildiği için daha geçerli bir kıyaslama yapabilir. Hayatında yol bisikleti kullanmamış insanların desteksiz eleştirilerine kulak tıkamak gerekir.

Yol bisikletini belli bir süre kullanıp da sonra eleştirene ben denk gelmedim henüz. Eleştirenler hep bilmeyenler.

çok faydalı bir konu, baştan sona okumakta yarar var

@MurathanKaratmanlı
Sen al yol bisey olmaz ama cukurlara dikkat etmen lazim burgaz yollarinda :D

• Beğen
Yoldam mtb'ye geçen tek benmiyim? :D

@EK-73
Murathan kerimogullarina gittin dimi

Bence,

Her bisikletin lastiği patlar, gün gelir her bisiklete akord vs. yapılır. Önemli olan senin ne istediğin kendini hangi bisikletin üzerinde hayal ettiğin, yoksa üzerine binip gezerken zevk almadığın bir bisikletin ömür boyu lastiği patlamasa ne olur ? Zevkle bindiğin bisikletin lastiği patladı diye bir daha binmeyecekmisin ?

Bende yol bisikleti var öyle hemen hergün lastiği patlamıyor. Yüksek süratte mazgala düştüğüm ve bir kere kendisi patladı geçen sene sen düşün yani.. Taşlıktanda geçtim asfalttanda

• Beğen
Tepkiler: gmfaruk
12316 dosyayı görüntüle 12332 dosyayı görüntüle

Dün yaptığım bu gezide üç defa kırık cam birikintisinden geçtim, sayısını bilmediğim defa kaldırımdan atladım. Bisikleti hakkını vererek kullanan bir kişiyim. Lastiklerim de jantım da olduğu gibi duruyor. Yol bisikleti almak isteyen arkadaşlar alsın, öyle hassas kırılgan falan değiller.

@Kahveci107 maşallah carraronun bu kadro yapısı çok güzel :)

@mehmet.ali

Bugüne kadar içime bu kadar sinerek aldığım bir bisikletim daha olmamıştı. :) Umarım uzun vadede beni pişman etmez.

Gökhan bey ben de yıllarca yol bisikleti kullanıcısı olarak dediklerinize katılıyorum fakat ayrı düştüğümüz bir nokta var :)
Evet belli açılardan ve dogru kullanımda yarış bisikleti kat kat daha sağlam ve dayanıklı ama kimsenin karbon kadrosuyla profil jantlarıyla bozuk yolda içi cız etmeden gidebilecegini sanmam :)

Ben uzun zaman mtb kullandım ve şimdi yol bisikletine geçtim ancak yol bisikletine zerafetini veren o ince yapısı açıkçası bana güven vermedi mtb ile hoyratça geçtiğim yollardan yol bisikleti ile tüm algılarım açık vaziyette pür dikkat geçiyorum izmir sahil yolundaki (SÖZDE) bisiklet yolundan değilde asfalt yoldan trafikte gidiyorum. Mtb kullanan arkadaşlarla şehiriçinde gezerken ben kendimi özürlü gibi hissediyorum ama merete alıştım bırakamıyorum daha uzak mesafelere gittikçe alışıyorum ama yinede mtb ye göre daha zor geldi bana

Geri