Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yol bisikleti jant seti tavsiyesi

1500-2000 arası bütçem Team 30 sanırım f/p olarak iyi bir jant. Bende cavalier bisikletime düşünüyorum. Çok yüksek profil olsun istemiyorum rüzgardan çok etkileniyor çünkü. Birde akicilik olarak nasıldır acaba vision team 30. Hafiflik olarak rakipleriyle aynı sanırım. Bu fiyatlara bundan iyisi yoksa alacam şişman bisikletten daha uygun veren yok 1750tl.

Bisikleti ileride satma fikri varsa ben de eski jantları saklamak şartıyla jantları yükseltmenizi tavsiye ederim. Cavalier'in jantı 2,7 kg. 1,9 kg bir jant seti alsanız kafadan 9,7 kg'ye iniyor bisiklet. Plus RC30 önerimi de göz ardı etmeyin derim. 4 dakika dönen bir jant o. Eğer Cavalier Sora ise R500, Aksium falan önermem, akıcılıkta geriye gidersiniz. Üzerindeki Sora göbekler daha akıcı bunlardan.

Scudo
Cavaliere 1750 liralık jant :naslyany:
Sonuçta bir modifiye be hocam en önemli parçalardan birisi bisiklet için malum jant. Değişmişken iyi bisey olsun demiştim. Varmi önerin şu daha mantıklı olur dediğin. Aslında aradığım hafif olsun rüzgardan etkilenmesin akıcı olsun.
Team 30 ve Trimax 35 kullandım Trimax larım hala duruyor. Ama Cavalier için Team 30 fazla bir jant gibi geldi bana. Biraz daha para biriktirip bisikleti satıp üst seviye kadro ya geçmenizi tavsiye ederim. Ha Cavalieri satarken üstünde gelen jantlar ile satıp Team 30 ları tutarım diyorsanız o ayrı. Zamanında Mosso TCA735 e Team30 ları almıştım. Satışını orjinal jantları ile yapmıştım. Ama bence o bisiklete o jant fazla. :uzgnm:

Edit : Janta diyeceğim yok. Team 30 lar gayet güzel jantlar. Aşağıda da zamanında çektiğim ön jantın akışkanlığı ile ilgili sessiz bir videom var :)

Satarken üzerinde gelen jant ile satacam. Varmi önerin peki.
Bisikleti ileride satma fikri varsa ben de eski jantları saklamak şartıyla jantları yükseltmenizi tavsiye ederim. Cavalier'in jantı 2,7 kg. 1,9 kg bir jant seti alsanız kafadan 9,7 kg'ye iniyor bisiklet. Plus RC30 önerimi de göz ardı etmeyin derim. 4 dakika dönen bir jant o. Eğer Cavalier Sora ise R500, Aksium falan önermem, akıcılıkta geriye gidersiniz. Üzerindeki Sora göbekler daha akıcı bunlardan.
Evet sora set var. Plus videosunu ızleidm YouTube da açıkçası şaşırttı. Oda 1900gr civarında sanırım. Benim ruble ile uyumlu olur dimi. Birde r500 dediğin shimano dimi hocam. Onlar bilyali mi? Rulmanli daha sağlıklı diye okumuştum. Hea tamam şimdi anladım onermemissin zaten👍😊

Son düzenleme:
@Serkan Mıstınoğlu Bilgili olduğunuz alanlarda sizi saygıyla okurum, çoğu şey hakkında da bilgilendiğim oldu teşekkürler. Fakat alacak kişinin ne amaçla aldığını bilmiyoruz. Eğer orta seviye bir jant seti alıyorsa bisikleti sattığında orijinal jantlarıyla satacaktır. Daha yüksek bir bisiklete geçtiğinde elindeki jant setini kullanacaktır. Bu arada Cavalier modelini küçümsemeyin bugüne bugün 5000 tl den satışa sunuluyor.

Satarken üzerinde gelen jant ile satacam. Varmi önerin peki.
Öneri derken. Önerimi söyledim eğer öyle yapacaksanız Team 30 tavsiye ederim. İyi jant setidir. Ama benim tavsiyem jant seti parası artı cavalier i satıp biraz daha bekleyip ki pandemi var binmek zor 1-2 ay sonra 2. el daha iyi bir kadro almak. Siz bilirsiniz tabi. Ama böyle giderim diyorsanız Team serisi güzel seçim :harika:

@kemal.bahadır merhaba hocam. Cavalier belki karbon maşaya sahip değil ama kötü bir bisiklet de değil. Millet çelik bisiklete üst seviye jantlar takiyorken sizin Cavalier'e orta seviye jant takmaniz çok normal bence. Hem yeni bir jant yatırım anlamına da gelir, ilerde almaya kalksaniz daha cok para vereceksiniz.

Cavalier'i yakında satarim düşünceniz varsa zaten yeni bir jant setine bakmayip yeni bir bisiklete yoğunlaşın.

Cavalier'in stok jantları emin olun giriş seviyesi bir çok jant setinden şaşırtıcı derecede daha iyi, şahsen deneyimledim ben bile bu kadar akıcı olmasina sasirdim. Handikapı ise çook ağır. Yeni bir jant seti ile hem bisiklet hafifler hem de bisikletten daha ani tepkiler alırsınız ve yokuş çıkarken de hafif jantlarin avantajı yadsinamaz.

Son düzenleme:
Şahsi fikrim -ve deneyimim- şu yönde; giriş segmentin en girişi bir bisikletiniz varsa janttan ziyade lastik güncellemesi yapın. İyi lastik çok daha hissedilir bir fark yaratacaktır.

Şahsi fikrim -ve deneyimim- şu yönde; giriş segmentin en girişi bir bisikletiniz varsa janttan ziyade lastik güncellemesi yapın. İyi lastik çok daha hissedilir bir fark yaratacaktır.
Yeni continental ultra sport 3 taktım çok memnunum dediğiniz gibi. Akicilik performansi çok etkiliyor. Scwhalbe durano kullanıyordum daha önce ondan bile iyi diyebilirim. Yavaş yavaş ilerliyorum parçalarda

Arkadaşlar merhaba, 2020 Eylül ayında Salcano xrs001 tiagra satın aldım ve Shimano r501 jantlar var üzerinde. Biraz kaşıntı tuttu, bisiklette upgrade yapmak istiyorum. Jantlara Max 3000-3500tl gibi bir bütçe ayırmayı düşünüyorum, 0 yada 2. El jant tavsiyelerinizi alabilir miyim?

• Beğen
Tepkiler: Road_Runner
Vision Team 30 geldi. Yarın taktiracam. İnşallah memnun kalırım. Şişman bisikletten aldım en uygun oradaydı. Taktirinca birde öyle foto atarım. Yeterince deneyimleyincede yorum yazarım merak edenler için IMG_20210126_171741.jpg

@Kaya42 5-6 binlik bir jant seti ister aslında o bike, beğeniyorum kazasız kullanın. Mavic Ksyrium Elite öneririm çok çok iyi bir jant 4 bin civarı fiyatı var. Kusursuz bir antrenman jantı, çok sağlam, çok akıcı ve ağırlığı da makul. Elden çıkarması kolay, ikinci el piyasası geniş, yıllardır tanınan bilinen performansı kalitesi belli bir jant :harika:
Cole Rollen Elite de düşünülebilir daha uygun bir opsiyon ama Ksyrium’u kesinlikle ilk sıraya yazarım.
Tabi Campagnolonun jantları da var o segmentte, değerlendirilebilir. (Zonda, Scirocco vs.) Onlar da kalitesi belli, iyi jantlardır :harika:

merhaba 2020 carraro 022'imin orjianl jantlarından daha iyi olacağını düşündüğüm shimano rs11 almak istiyorum sizce 1000 tl ye değer mi birde mevcut 8 li rublem buna uyar mı ? özelliklerinde 10 - 11'li ruble uyumlu yazıyor.

@Hidiman kesinlikle mantıklı bir geliştirme olur :harika:
300 grama yakın hafifletmiş, 20’ye 16 gibi gayet iyi bir tel oranı yakalamış ve daha akıcı göbekler elde etmiş olacaksınız. RS11’in 8’li ruble ile uyumu konusunda problem yaşamazsınız :harika:

@kemal.bahadır Cavalier'de Vision Team fotoğrafı bekliyoruz hocam, bir de performans anlaminda ne gibi değişiklikler olacak sonrasında paylaşırsaniz sevinirim.

triban 520 için btwin stok jant setimi shimano r501 ile değiştirdim bu ay başında.
+En büyük farkı verdiği sağlamlık ve güven hissiyatı oldu.
+1kgdan fazla(2017 modelinde ön 1380gr. arka 1980gr.) hafifleme sebebiyle yokuş tırmanmamı daha kolayladı.
+Trafik ışıklarında dur-kalk yaparkenki ivmelenmemi arttırdı.
+ Ortalama hızım yaklaşık 2-3 km/h arttı. Stok jantlarla sürüşümü 21-22km hızla bitirirken yeni setlerle 25kmde bitirir oldum aynı güzergahda.

Gönlümde yatan aslan mavic ksyrium ve yanında verdikleri ust ready lastiklerdi ama hem fiyatı hem de bu bisiklete fazla geleceğini düşünerek en azından bisikletim için ilk yükseltmeyi pahalıya kaçmadan yapmış olmak istedim.
F5B7451B-7E71-4A54-AC4D-B694DAD84B87.jpeg

Son düzenleme:
@kemal.bahadır Cavalier'de Vision Team fotoğrafı bekliyoruz hocam, bir de performans anlaminda ne gibi değişiklikler olacak sonrasında paylaşırsaniz sevinirim.
Bugün montaj yaptirabilirsem çekecem inşallah. Havalar çok kötü bu ara 🤦‍♂️ umarım yakın zamanda deneyimleme şansım olur. Yazacam ozaman ne gibi hissiyat değişiklikleri olduğunu😊

• Beğen
Tepkiler: amasseia
Arkadaşlar merhaba
Bende vision team 35 kullanıyorum ikinci el olarak aldığım bisikletin üzerinde geldi,fakat arka jant’ın ön taraf kadar yoğun dönmediğini farkettim daha doğrusu akıcılık diyelim,kısa bir video çekmiştim göbek çok sert dönüyor gibi sebebi nedir acaba yardımcı olmak isteyen olursa sevinirim.

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
Arkadaşlar merhaba
Bende vision team 35 kullanıyorum ikinci el olarak aldığım bisikletin üzerinde geldi,fakat arka jant’ın ön taraf kadar yoğun dönmediğini farkettim daha doğrusu akıcılık diyelim,kısa bir video çekmiştim göbek çok sert dönüyor gibi sebebi nedir acaba yardımcı olmak isteyen olursa sevinirim.
Sanırım normal öyle olması arkada ruble var olmasından kaynaklı sanırım.
Daha sürup deneyimleme fırsatı bulamadım fakat iki jantida elime alınca bu kadar fark olacağını tahmin etmemistim. Üzerinde gelen jantlar çok ağırmış gerçekten. Hafifleme anlaminda çok doğru bir karar gerisi için zaman gösterecek. Bu arada üzerinde gelen jantlar 2.9kg olarak ölçtüm ben varmi ölçen yanılıyorsam düzeltin lütfen. Suan 1 kilo hafifledi doğru ölçüm yapabildiysem.
IMG_20210127_180359.jpg
IMG_20210127_180240.jpg
IMG_20210127_180312.jpg
IMG_20210127_180508.jpg
IMG_20210127_180431.jpg

Dosyalar

• IMG_20210127_180359.jpg
    IMG_20210127_180359.jpg
    1,6 MB · Okunma: 23
  • IMG_20210127_180240.jpg
    IMG_20210127_180240.jpg
    1,3 MB · Okunma: 22
  • IMG_20210127_180312.jpg
    IMG_20210127_180312.jpg
    1,5 MB · Okunma: 15
  • IMG_20210127_180508.jpg
    IMG_20210127_180508.jpg
    1,5 MB · Okunma: 15
  • IMG_20210127_180431.jpg
    IMG_20210127_180431.jpg
    1 MB · Okunma: 17
Son düzenleme:
@kemal.bahadır turuncuya yakışmış siyah jant ve lastik, güzel duruyor hayırlı olsun. Uzaktan bakınca yüksek profilli jant algısı yarattı bende :)

• Beğen
Tepkiler: kemal.bahadır
Geri