Mavic Ksyrium SL Disc (2023)
Bugün bu jant setini almak üzereyken vazgeçtim. Genel olarak Mavic yol jantları pek tercih edilmiyor galiba. Çok sorun çıkarır, çok esner, bela olur diyenler var. Özellikle alt model, eski Aksium jantlar markanın itibarını epey zedelemiş galiba.
Ksyrium SL Mavic'in ID360 rachet hub yapısını kullanıyor. Bakımı çok kolay, uyduruk da görünmüyor. Çemberler patentli maxtal alaşım ve deliksiz yapıda.
Maxtal çemberli crossmax ST jantlarını uzun süre mtb de kullandım. Jantlar taş gibiydi, akort bile bozmadılar.
Yakın model jant kullanıp da tecrübelerini paylaşabilecek kimse var mı? Özellikle ID360 göbek yapısının kronik bir sorunu var mı? Bizim yollarda akort bozma, tel kırma gibi durumlar yaşanır mı?
DT swiss, Fulcrum, Compagnolo tavsiye ediliyor. Compagnolo'ya anlamsızca alerjim var, olmaz. Fulcrum getiren yok. DT swiss de ise bulunabilir tek alternatif PR 1600 Spline DB23. Onu da görsel olarak pek sevemedim açıkçası. Bu arada PR 1600 Spline son üretimler yaklaşık 100gr daha hafif ve iç genişlik güncel gereksinimler dikkate alınarak 18mm den 20mm ye çıkarılmış sanırım. Fakat iç piyasadakiler son model değil.