Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yol bisikleti jant seti tavsiyesi

...
sokma milli değil QR ayrıca mekanik disk frenı var, haliyle disk fren uyumlu jant setlerine bakıyorum onlarda da şöle bişey gördum centerlock ve 6vida...alabileceğimi düşündüğüm jant seti çoğu centerlock die geçiyor ama bisikletiminki 6vidali sanırım aşağıdaki fotoğraftan onu anladım. Ek olarak 9lu sora set var
313075 dosyayı görüntüle
mavic ksyrium 30 ust c.lock disk yada vision team 30 c.lock disk alma niyetindeyim bu iki jant bisikletim için uygun olur mu?yada fren rotorları dediğim gibi 6vidalı bu rotorları değiştirip centerlock yapıp bu jant setlerinden birini kullanabilir miyim? hadi olmadı önerebileceğiniz bir jant seti var mı?

Bisikletteki göbek 6 vidalı diske uygun, sadece rotor değişikliğiyle centerlock göbekli jantlar kullanabilirsiniz.
Elinizdeki rotorları adaptörle de kullanabilirsiniz ama rotor değiştirin daha iyi:
(link)
(link)
(link)
(link)

...
25 mm yüksekliği ile yan kısımları oldukça dayanıklıdır
Daha fazla sertlik için çapraz şekilde çelik jantlar (28 önde ve 28 arkada)
Su sızdırmaz balatalara sahip rulmanlar
Çift halde ağırlığı (kaset ve QR değeri olmadan): 2300 gram
...

Decathlon'un kontrolsüz çevirilerine hastayım.

Scudo
Bisikletteki göbek 6 vidalı diske uygun, sadece rotor değişikliğiyle centerlock göbekli jantlar kullanabilirsiniz.
Elinizdeki rotorları adaptörle de kullanabilirsiniz ama rotor değiştirin daha iyi:
Decathlon'un kontrolsüz çevirilerine hastayım.

rotoru değiştirmek daha mantıklı bu durumda. Daha önce bisikletle ilgili birkaç sorum olmuştu decathlon sağolsun 1haftada anca dönüş sağladı tedarikçiye sormaları gerekiyormuş o yüzden :)

Merhabalar, bu konunun altını çokça okudum bir yere varamadığımı fark edince yazma gereği duydum.

WH-RS100 jantlara sahibim. "Akıcılığı" daha fazla olan bir jant edinmek istiyorum ancak karşılaştırmaları yapma bilgisine sahip değilim. Aklımda Vision Team 35 var, mantıklı bir yükseltme olur mu? Her ikisi de giriş seviyesi olduğundan yükseltme gereksiz mi olur?

Bunun yanı sıra bu janttan bir tık pahalı olup bundan çok daha iyi olan önerebileceğiniz model veyahut genel hatlarıyla iyi olduğundan önerebileceğiniz marka varsa öğrenmek isterim. U fren. 15-20 bin tl aralığında bütçeye sahibim.

@Phenacenix Akıcılık olarak, Shimano tekerin göbeği de rulmanlı bir göbek kadar akıcı olabilir. İdeal bilya boşluğu bırakılır ve sıvı bir yağ ile yağlanır, akıcı olur.

Rulmanlı kaset göbeğin avantajı akıcılıktan daha çok, ömürlük olması, zamanla yalpa yapmaması.

• Beğen
Tepkiler: SerdarCYCoo2Bursa
Merhabalar, bu konunun altını çokça okudum bir yere varamadığımı fark edince yazma gereği duydum.

WH-RS100 jantlara sahibim. "Akıcılığı" daha fazla olan bir jant edinmek istiyorum ancak karşılaştırmaları yapma bilgisine sahip değilim. Aklımda Vision Team 35 var, mantıklı bir yükseltme olur mu? Her ikisi de giriş seviyesi olduğundan yükseltme gereksiz mi olur?

Bunun yanı sıra bu janttan bir tık pahalı olup bundan çok daha iyi olan önerebileceğiniz model veyahut genel hatlarıyla iyi olduğundan önerebileceğiniz marka varsa öğrenmek isterim. U fren. 15-20 bin tl aralığında bütçeye sahibim.
Shimano Rs10 ve rs100, specialized axis bilyalı göbeklerini uzunca bir süre kullanmış biri olarak akıcılık adına team 35 lehine ciddi fark olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim.

Bahsettiğin jant ,kayda değer bir yükseltme olmayacaktır,

Bir süredir Team Vision 30 jant setini almak istiyordum. Aralık sonu bir çok site üzerinde 6500-7000 lira arasında olan jant setini iş gezileri fabrika kurulumları derken almayı unutup kaçırdım. Kaçırıp tekrar baktığım ocak ayında ise 12000 ve üzerlerine çıktığını gördüm öyle olunca vazgeçmiştim. Az önce nette gezerken (link) adresindeki bu seti gördüm. (link) sitesindeki üründen fiyatı dışında ne farkı var? Bu arada ortalama bu civarlara başka set varsa önerileriniz değerlendirebilirim.

Ayrıca tam konusu burası değil ama lastikte almam gerekiyor. Schwalbe durano plus 700x25 lastiklerimi 1500-2000km kullandıktan hemen sonra pandemi olması ile haşat edemeden raf ömrünü tüketti. Üzerleri iyice çatlamış durumda. Hali ile bir de lastik seti almam gerektiği için jant bütçesi kısıtlı kalıyor.

Bir süredir Team Vision 30 jant setini almak istiyordum. Aralık sonu bir çok site üzerinde 6500-7000 lira arasında olan jant setini iş gezileri fabrika kurulumları derken almayı unutup kaçırdım. Kaçırıp tekrar baktığım ocak ayında ise 12000 ve üzerlerine çıktığını gördüm öyle olunca vazgeçmiştim. Az önce nette gezerken (link) adresindeki bu seti gördüm. (link) sitesindeki üründen fiyatı dışında ne farkı var? Bu arada ortalama bu civarlara başka set varsa önerileriniz değerlendirebilirim.

Ayrıca tam konusu burası değil ama lastikte almam gerekiyor. Schwalbe durano plus 700x25 lastiklerimi 1500-2000km kullandıktan hemen sonra pandemi olması ile haşat edemeden raf ömrünü tüketti. Üzerleri iyice çatlamış durumda. Hali ile bir de lastik seti almam gerektiği için jant bütçesi kısıtlı kalıyor.
Vision Team 30 Jant Seti

bike and outdoor daki bu jantlar aslen outlet ürün ancak maalesef sitede belirtilmiyor! bazen 0 bisiklet üzerinden sökülmüş jantlar bazen de benim yaptığım gibi iade ürünlerdir belki bende başka birinin iade etiği ürünü satın almıştım onu da bilemiyorum...ancak gördüğünüz jant seti muhtemelen benim iade ettiğim settir o sebeple tavsiye etmiyorum.

• Beğen
Tepkiler: MakRo

Shivan kod adlı set için tel sayısı 20/24 söylenmiş, ağırlık da 1780 gram. Şişman Bisikletin sattığı normal Team30 için 18/24 tel ve toplam ağırlık 1915 gram deniyor. Bence farklı jant setleri.

BORA ULTRA WTO mu yoksa HYPERON ULTRA mı daha iyi ? Aralarındaki farkı bilen var mı ? Bazı sitelerde Bora ucuzken bazı sitelerde Hyperon ucuz !
Anlamış değilim.

BORA ULTRA WTO mu yoksa HYPERON ULTRA mı daha iyi ? Aralarındaki farkı bilen var mı ? Bazı sitelerde Bora ucuzken bazı sitelerde Hyperon ucuz !
Anlamış değilim.

(link) 1240 gram, 37 mm profilli, normalde daha pahalı, tırmanışa daha uygun diye yorumlamışlar; (link) 1385 gram, 33 mm profilli, normalde daha ucuz, genel kullanıma uygun diye yorumlamışlar. Bora'dan daha ucuza bulunabildiğinde Hyperon daha tercih edilesi.

(link) 1240 gram, 37 mm profilli, normalde daha pahalı, tırmanışa daha uygun diye yorumlamışlar; (link) 1385 gram, 33 mm profilli, normalde daha ucuz, genel kullanıma uygun diye yorumlamışlar. Bora'dan daha ucuza bulunabildiğinde Hyperon daha tercih edilesi.
Cevap için teşekkür ederim.

• Beğen
Tepkiler: Spartiat
(link)
(link)

DT Swiss P1800

Cole Rollen Elite Disk

Selamlar , jant arayışı içindeyim , malum ülkemizde fazla seçenek bulunmuyor. Yurdışından sipariş verebilseydim karbon alacaktım .Yukarıda ki 2 jant arasında kaldım, ikisi aynı ağırlıkta kullanan var ise dönüş yaparsanız seviniirm.
Ek olarak shamal alsam arada ki 25 bine sizce değer mi? Yarışmıyorum fakat uzun km(200 - 250) sürüyorum . Teşekkür ederim.

(link)
(link)

DT Swiss P1800

Cole Rollen Elite Disk

Selamlar , jant arayışı içindeyim , malum ülkemizde fazla seçenek bulunmuyor. Yurdışından sipariş verebilseydim karbon alacaktım .Yukarıda ki 2 jant arasında kaldım, ikisi aynı ağırlıkta kullanan var ise dönüş yaparsanız seviniirm.
Ek olarak shamal alsam arada ki 25 bine sizce değer mi? Yarışmıyorum fakat uzun km(200 - 250) sürüyorum . Teşekkür ederim.

cole rollen elite kullandım sesi yüksek ve akıcılığı güzel.

(link)
(link)

DT Swiss P1800

Cole Rollen Elite Disk

cole daha akıcı ve hoş görünüyor. telleri de aero . cole rim brake yaklaşık 20 bin km kullandım taş gibiydi. disc bisiklet toplarken de cole disc versiyonu ile topladım. tavsiye ederim.

shamal için o kadar paraya değip değmemesi tamamen kişisel. ben olsam aradaki farka iyi bir lastik, iyi bir bibshort, güzel bir sele alırdım 200/250 km için lazım :)

cole daha akıcı ve hoş görünüyor. telleri de aero . cole rim brake yaklaşık 20 bin km kullandım taş gibiydi. disc bisiklet toplarken de cole disc versiyonu ile topladım. tavsiye ederim.

shamal için o kadar paraya değip değmemesi tamamen kişisel. ben olsam aradaki farka iyi bir lastik, iyi bir bibshort, güzel bir sele alırdım 200/250 km için lazım :)
Seleden yana sıkıntım yok ama bibshortların ömrü dolmak üzere, lastik de almam gerekecek tubless için . Teşekkür ederim :)

Bu jant fiyatlarına ne olmuş böyle. 10bine 105set ve tubeless için hiç jant seti bulamaz mıyız? Ben bunları buldum ikinci el ama hangisi fiyatına değer bilemiyorum. Mavic hariç tubeless destekleyen de yok sanırım.

1711529794910.png

• Beğen
  • İnanılmaz
Tepkiler: MakRo ve makaram
calima 3 buçuk sene önce 1200 tl TR fiyatı vardı. Wiggle'dan 800-900 civarına geliyordu. Tenezzül edip almamıştım bile. Onun yerine fulcrum racing 5 almıştım.

Kafayı yemişler

1711548325799.png

• İnanılmaz
  • Üzgün
Tepkiler: MakRo ve suyunsesi
calima 3 buçuk sene önce 1200 tl TR fiyatı vardı. Wiggle'dan 800-900 civarına geliyordu. Tenezzül edip almamıştım bile. Onun yerine fulcrum racing 5 almıştım.

Kafayı yemişler

315882 dosyayı görüntüle
10binden aşağı yol bisikleti jantı yok neredeyse sıfır :D İkinci el de hangi jant fiyatını hakeder hangisi etmez onu da anlayamıyorum. Neyse jant mecbur kalmadıkça değiştirmeyeceğiz demek ki

Geri