Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yol bisikleti jant seti tavsiyesi

2016 Fulcrum Quattro LG satışa çıkmış. Kırmızı renk kalmamış tam benim bisiklete göre olmuş. :islik:

(link)

• Beğen
Tepkiler: Murat B.
Scudo
Fulcrum quattro ile quattro cx arasındaki farkı bilen var mı acaba?

@Fırat Y.
olur mu abi, geçen bir grup bisikletli gidiyordu, gördüm, ellerinde kupaları vardı, mutlu mesut gidiyorlardı :D
Bence kupa verirler :D

• Beğen
Tepkiler: Fırat Y.
Bir öneride benden Fiyat/performans zirvede.

Shimano Dura Ace C24 Clincher Karbon Jant Seti

(link)

(link)

Bisikletsepeti : (link)

yol bisikletine cok yakisir bence:
http://i59.tinypic.com/iwm3om.jpg

http://i59.tinypic.com/qrak9c.jpg

• Beğen
Tepkiler: navigraph55
@Fırat Y. Sorunuza yanit vermeye calisacagim. Bu bisikleti aldigimda kadro uzerinde standart olarak Mavic Aksium jantlar vardi. Once Orbea'dan Campagnolo Eurus aldim sifir, sonra Gursel Akay Bisiklet'ten Zipp 202 (white) aldim sifir, ve en son olarak da Orbea'dan Zipp 404 (beyond black) aldim sifir. Vites seti olarak da Tiagra/105 karisimi olan standart seti sifir Ultegra seti ile degistirdim. Son dönemde ise internet uzerinden sifir Sram FORCE CX1 vites sistemi satin alip keyifle kullandim. Son derece rahat olan kullanima iliskin forumda da paylasimda bulundum. Sram Force 1 38T-54T araliginda aynakol oranlarina sahip. CX da oldugu gibi yol bisikletinde de kullanilan bir vites sistemi. Arka ruble 11-36 , dilediginiz yokusa zevkle tirmanabilirsiniz. Ben zevk ve keyif amacli surmek icin aldigimdan 38T tercih ettim. Performans amaciyla alacaklar 54T aynakol secmekte ozgurler. Ben tum donanim degisikliklerimi kendi keyfim ve zevkim icin yaptim. Bu bisiklet benim kendi zevkime hitap ediyor. Amaci beni mutlu etmek.Son derece memnunum. Hepinize boyle keyifli huzurlu pedallamalar dilerim.

Bu arada omurgamdaki bir saglik problemim nedeniyle bisiklet sporuna son verdim. Dolayisiyla bundan sonra bu bisikletle ilgili ikinci el forumu disinda baska bir foto gormeyeceksiniz. Goruntusunden rahatsiz olanlara da duyurulur.

• Beğen
Tepkiler: KUTAY67
evet beyler bu arada dura ace jant alanların -takıp kullanınca- yorumlarını bekliyoruz (onlar kendilerini biliyorrr) :D

• Beğen
Tepkiler: Savaş Uzun
@Baris Celik bisikletimin uzerinde gelen mavic aksium one jant setini satmis ve yerine campagnolo eurus almis biri olarak size sormak istiyorum. Sizde ayni ben gibi aksiumdan eurus a gecis yapmissiniz. Ben eurus u yeni aldim ve henuz fazla kullanamadigim icin setle alakali pek fikir sahibi deilim. Merak ettigim eurustan sonra zipp 202 ye ve daha sonrada zipp 404 e gecis yapmissiniz. Eurus amator kullanicilar icin ust sinif bir set sizin zipp 202 ye ve daha sonra zipp 404 e gecme nedeniniz nedir ? Eurus u ve 202 yi begenmemenizmi yoksa daha iisini deneme istegi mi ? kisacasi kullanmis oldugunuz 3 jant setiyle alakali dusuncelerinizi paylasabilirmisiniz ? Bunun konuyada faydasi olacagini dusunuyorum.

@Hamid Asım
En kısa sürede [emoji16]

Dura ace C24 wh9000

Ama ağırlık hakkında bilgi vereyim... +-5
Ön : 594gr
Mandal: 59gr
Arka: 822gr
Mandal: 66gr
Shimano sitesinde toplam: 1387gr
Gerçekte: 1414gr mandallar hariç tabi ki belki tartıda yanlış olabilir bilmiyorum ama sonuç bu...
http://images.tapatalk-cdn.com/15/09/15/b096b77890944c1b5acf9a1b0c120146.jpghttp://images.tapatalk-cdn.com/15/09/15/411544288e3beac5bc4c4edc446e186f.jpghttp://images.tapatalk-cdn.com/15/09/15/934a625f671da80f8637e3f20b5cdcd9.jpghttp://images.tapatalk-cdn.com/15/09/15/3acee8f8dbb4d4accc331e3fba692cbd.jpg

@sinobjk Merhaba, ben bisikleti performans amaçlı kullanmıyorum önce bunu belirteyim. Yorumlarım tamamen duygusal öğeler içerebilir. Bisikleti aldığım zaman 8.9kg idi. Sonra fren kolu ve kadro dışındaki tüm parçaları değiştirerek 7.5kg ye indirdim. Jantlar da bu değişimden nasibini aldı.
İlk başta Eurus almamın sebebi bisikleti daha hafif hale getirmekti. Hatta Zipp202 alacakken daha hesaplı olduğu için Eurus aldım. Ancak Zipp hub sesi ve görselliğine olan aşkım nedeniyle daha sonra Zipp 202 white aldım. Eurus ve Zipp202 aynı ağırlıkta. Hiçbir zaman jantları performans olarak zorlamadım. Bir çeşit galeri bisikleti gibiydi gözümde hep.:) Bir süre sonra Orbea mağazadaki geniş profil jantların heyecanıyla Zipp 404 Beyond Black aldım. Şu iyi bu kötü diyebileceğim bir anım yok. zipp 404 hub sesi bana göre muhteşem. sadece hub sesi için bile Zipp404 alınır bence, tabi bütçeniz yeterliyse. Yaklaşık 2950USD satış fiyatıydı Aslı'da yazın. Hatta sağlık nedeniyle eğer bisiklet sporunu bırakmasaydım bir sonraki projem büyük ihtimalle arka jantı Zipp disc ile değiştirmek olacaktı:) Olayım tamamen duygusal olduğu için lütfen siz de "hangi amaca hizmet ediyor bu bisiklet" diye sormayın. Siyah Beyaz Selamlar:)

• Beğen
Tepkiler: Sabit07 ve sinobjk
@Baris Celik performans amaclı kullanmıyorsanız hafiflikten ve hub sesinde başka bi fark cıkmaz tabi ortaya :) cevap için teşekkür ederim.

• Beğen
Tepkiler: BarisBJK
@sinobjk bu arada bu kadar para yatırdıktan sonra ilk defa jant değiştirmeyi düşünen ve hub sesini beğenenlere önerim: acele etmeyin, paranızı biriktirin ve de zipp alın. Başka marka jant alınca içinizde hep zipp alma isteği olacak. youtubedaki zipp sound videoları ne demek istediğimi anlatıyor:)

• Beğen
@Baris Celik hub sesi icin bu kadar parayi verecek insan cok az. Performans olarak bise diyemem tabi. Consept setlere bile gobekleriyle oynuyarak inanilmaz hub sesi alabiliyorlar youtube da bulabilirsiniz :) ustelik 50 100 tl ye yapiyorlar bu işi :D tum bunlarin yaninda yuksek profil yanal ruzgarlarda her zmn problem. Evet cok guzel duruyo ancak istanbulda cok ruzgarli malesef.

• Beğen
Fulcrum racing 3 ve Dura ace C24 wh9000
Arka jant karşılaştırılması ama arada farklar var. Şu şekilde fulcrum 50km'ye yakın kullanıldıktan sonra Çekildi Dura ace daha hiç kullanılmadan çekildi... Bir süre sonra bu artar veya azalır o kısmı bilmiyorum... Yaptığım karşılaştırma şu şekilde Metronom sayesinde bir tempo belirleyerek 100BPM de pedal çevirdim ve bu şekilde ne kadar süre döndüklerini videoya çektim... Ilginçtir ki ikiside aynı sürede durdu[emoji23] mili saniye ile Dura Ace önde ama [emoji23]... En kısa sürede link paylaşacağım...

• Beğen
Tepkiler: baykuş97
@Berk Karaca
Valla sattım ben onları artık yeni Sahibinden fotolar bekliyorum ben Dura Ace C24 olanı koyacağım [emoji3][emoji3][emoji3]

Geri