Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yol bisikleti jant seti tavsiyesi

@Kazuya olasılıklara bakalım hemen forum ahalisiyle :)

jant kaç km yaptı cidden jantların belli bir açılma ve rahatlama yaptığına inanıyorum belli km den sonra,iç lastik sibopu çok gıcık bir ses yapabilir ben bantla sabitliyorum,mandalların sıkılığını tam oturup oturmadığını bir kez daha bakmak lazım ( kendimden örnek vereyim arka jantı bisikleti ters çevirip söküp takıyorum bisikleti düz haline çevirdiğimde mandalları bir kez daha açıp tam oturturuyorum tersten tam oturmuyor mesela ) çok klasik olacak janttan geldiğine eminmiyiz biliyorsunuz çok çok farklı yerlerden çıkabiliyor sorun :)

• Beğen
Tepkiler: Kazuya ve Helen
Scudo
Qr cikart tekrar tak, belki tam oturmamistir.
Sonra sokak arasinda dinleyerek biraz sür sesi dinle.

Arka rublenin orada plastik koruma varsa ve yerine tam oturmamissa yine ses yapabilir onu kontrol et.
Fren yuzeyine bak.

Baska bir sey aklima gelmedi acikcasi...

@Kazuya benzer bir sorun yaşamıştım. Jant telleri kontrol edilip sıkıldıktan sonra ses kesilmiştir.

@Yağız Gökmen@cyan1@Ozan k.@Yağız Gökmen öncelikle hepinize teşekkürler ilginiz için

daha 100km bile olmadı, dün ses olunca erken döndüm. tüm parametreler sabit olduğu için faturayı jantlara kestim işin açığı:)

akşam mandalları tekrar bir kontrol edeceğim. diğer başlıklarda arkadaşlar sele kelepçesinden de olabilir yazmışlar bir de ona bakacağım.

@cyan1 jantlar yeni, fabrikadan gevşek gemiş midir bilmiyorum ama bir daha bakayım.

@Kazuya bisikletimi aldıktan 1 hafta sonra başlamıştı çıt sesi.

• Beğen
Tepkiler: Kazuya
Arkadaşlar bu jant nasıldır sizce? 50 mm çok kafamı karıştırıyor.
(link)

@Sefa coskun ingilizceniz iyiyse şurada çok detaylı bir karşılaştırma var aero jantlarla ilgili, değilse bir ara okuyup özetleyebilirim

(link)

@Kazuya ayni ses bende de vardi. Pedali her cevirdigimde sol taraftan cit cit sesi geliyordu. Ustelik ayni seninki gibi sadece ben üzerindeyken ses geliyor askida iken ses olmuyordu.

Sorunun çözümü spd pedalmis. Ben bisikleti yikamistim. Ses ondan sonra olmustu. Ses spd pedalin aynakola baglandigi yere wd40 sikmamla geçti

• Beğen
@Kazuya çok güzel kaynakmış hakketten, yabancı kaynakları aramıştım fakat karşılaşmamıştım. Teşekkürler

• Beğen
@taytan çok teşekkürler ama malesef pedal çevirmeyince de geliyor. Akşam iyice bakıcam sağına soluna dışarı çıkabilirsem:(

@Sefa coskun ben teşekkür ederim, işinize yarar umarım. Yorumlara da bakın derim,

Ben de uzun gelgitler sonucunda campagnolo vento siparişi vermiş bulunmaktayım. Gelince izlenimlerimi aktarırım.

• Beğen
@Kazuya yarın yola çıkıyor arkadaşım almanyadan,sanrım pazar akşamı yada pazartesi teslim alıcam nasip olursa hocam,nasıl durumlar düşünceniz acaba vento için,iyimi yaptık kötümü.

@mutlu07 daha uzun tur yapamadım ama güzel yokuşlarda denedim (hem aşağı hem yukarı). Gerçekten stok jantlara göre çok farketti. Şu an bir çıt sesiyle uğraşıyorum onu da çözersem çok iyi olacak:) sanırım qr tam oturmadı

@Kazuya hocam bu çıt sesi ile yazdığınız yorumu okumuştum bir wd40 sıksanız acaba diyorum,yahu zondamı alsaydım diye baktım durdum 100 gr için gerek yok diye düşündüm,vento iyi hocam diye düşünüyorum artık,vala aslında ben çok acele etim alırken.

• Beğen
@mutlu07 yarın el atıcam işallah çıt sesine, nerden geldiğini bir anlasam ne var ne yok sıkıcam:)
beğenceksiniz rahat olun bu kadar düşünmeyin:)

• Beğen
Tepkiler: tırıvırı.
@Kazuya Arkadışımın fulcrum 77 jant setinden de (arka jant) çıt sesi geliyordu.Bisikleti aldığımız yere gösterdik(Erdoğanlar bis.) Ahmet usta sesin normal olduğunu,kullandıkça geçeceğini söyledi.Arkadaşım aşırı takıntılı olduğundan sökülmesini ve hatta değişmesini rica etti.Ahmet abi de değişsek de aynı şey olacak demişti.Hiç çekinmeden kullanmaya devam etmesini söyledi.Ses halen devam ediyor.Ama maalesef bu süre zarfında arkadaşımız pek fazla binemedi bisiklete.Sanırım 1000km kadar sonra kesileceğini söylemişti Ahmet usta.Bu arada bahsedilen sesi ben duyamamıştım :) Bence sizde fazla takmayın ve binmeye devam edin.

• Beğen
@ahmetaldag teşekkürler, rahatlatıcı oldu:) ama benimki duyulmicak gibi değil yav. Neyse yarın yazarım buraya sonucu, çok saolun

Ya bu sebep belirtmeden aciklama yapmadan "bu modeller böyle" türü aciklamalari ben kabul etmiyorum.

Neden oldugunu ve neden zamanla gececegini aciklasin o zaman.
Ayrica frene basinca sesin neden kesildiğini de aciklasin.

Benimbakloma sadece 10 yerine 9 bilya konulmasindan ses yapabilecegi geldi. Ya da jant birwz fazla gevsek. O bahsettigim 2mm alyanla sıkılılığı ayarlamak gerekebilir.

• Beğen
Tepkiler: tırıvırı.
Geri