Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yol bisikleti jant seti tavsiyesi

Arkadaslar, Merida Ride 100 ile birlikte gelen Alexrims marka stok jantlari degistirmek istiyorum. Ne tavsiye edersiniz ? Butce max 250 dolar

(link)

• Beğen
Tepkiler: guneycingi
Scudo
token c22a ve cole rollen elite arasında kaldım. cole rollen elite kullanmıştım akıcı ve kaliteli bir setti. token c22a hakkında bilgisi olan var mı?

Zonda merlin'de stoklara girmiş. sadece 1002TL'cik...

(link)

@Kazuya
Bu yazıyı kim yazdıysa o konuşmuş makine yazmış ayrıntılı değil saçmalık dolu ilk tanıttığı enve ses denilen jantın arkası ile önün ağırlığını aynı veriyor. Hakbuki 857
Gr arka jant. Diğer jantları anlatırken kullanmış gibi anlatıyor ama bilgiler netten toplama.
Yani İngilizce olduğundan pek birşey kaçırmış değilsiniz. Birde başında bağımsız ve markalardan para talep etmeden bu yazıyı yazdığını tarafsız olduğunu söylüyor ama bir çift enve ses kapmış bana kalırsa.
Aero özellikle peleton olmadan işe yaramaz. Tırmanma ve akselerasyon olmayan gezintiler için olduğunu söylüyor yazı zaten. Aero jant dümdüz gideceksen avantaj, trafikte dur kalk, yokuş çık gibi durumlarda hantal jantlar. Çember ağırlaştıkça zaten akselerasyon çok etkileniyor. Kimse normal sokakta antrenman yaparken zaman tutmuyor ve saniyelerle eve varıp kahve ödülünü yudumluyor yada ikincilik alıp çayla idare etmiyor. İyi bir jant takımı fark yaratıyor bu yeterli. Size çok gelen ve fahiş bulduğunuz fiyatları teninize değen şeylere harcayın bisiklet için büyük paralar harcamayın. Elbise,kask, ayakkabı,yağmurluk vs bunlara verdiğiniz para daha çok geri döner.

@Zekeriya Çab hocam mükmel yazılar,bilgiler aktarıyorunuz,lütfen paylaşım yamaktan kaçınmayın,inanın bilgileniyorum kendi adıma,zevkle takip etmeye çalışıyorum,birde cem ünden ikiniz bulunmaz nimet gibi geliyor benim gözüme :)

• Beğen
Tepkiler: Zekeriya Çab
@Zekeriya Çab
Peloton kelimesinin anlamini dogru bilip bilmediginizden supheliyim.

Zamana karsi yarislarda neredeyse profil jant kullanmayan yok. Ama size kalsa sadece pelotonda kullaniliyor.

Bisikletin uzerinde gelen stok jantlari degistirmek ve daha iyi bir modele yukseltmek istiyorum. Akicilik ve hafiflik onplanda olmali.

2x8 Shimano sisteme uygun fiyat/performans yuksek ne tavsiye edersiniz ?

Shimano RS330 (2.052gr) : 140 USD (link)
Shimano WH-RS21 (1.840gr) : 145 USD (link)
Shimano WH-RS11 (1.845gr) : 120 USD (link)
Fulcrum Racing 7 LG (1.850gr) : 150 USD (link)
Fulcrum Racing 5 LG (1.660gr) : 195 USD (link)

@Çakırgöz zamana karşıda her şey aero. Hatta fren bacakları gizli zaten gidondan bahsetmiyorum, kask. Zaten zamana karşı merak varsa gir kuş uçmaz kervan geçmez yere yap ama paylaşmış olduğun fotoğraftaki ekipmanla yanından bir otobüs geçerse yapıştırır yere.
Ha aldın bir aero jant diyelim 3-5 arkadaş çıktınız \ yada / dizildiniz yada rüzgarın durumuna göre pozisyon aldınız beraber dönüşerek daha fazla yol yada daha iyi Zaman yapma şansınız olur. Tek başınızda trafiğin olduğu yolda giderseniz iyi bir 25-30 profilli janttan daha iyi olmaz olsada %3-5.
Ben tartışmıyorum yada öğretmiyor sadece söylüyorum aero jant alacaksanız gerçekten ızsıza yakın rotalarınız olmalı yoksa bir tır otobüs hatta hızlı bir araba yanınızdan geçtiğinde hiçte yararlı olmaz. Tüm bunları atalım çöpe ben peleton nedir bilmiyorum hatta okadar kekoyum açıp bakmıyorum bile. Aero jant denemesi parayla 2000$ verene bir çift veriyorlar.

Merhaba arkadaşlar.

Scott Speedster 20 bisikletimin üzerinde fabrika çıkışlı olan Syncros Race 27 Aero jant seti var. Syncros'un sitesinde herhangi bir bilgi bulamadım ağırlığı hakkında. Gerçi bu jant hakkında hiç bir bilgi bulamadım.

Jantlar hakkında genel olarak pek bir bilgim de yok aslında. Bisikletten genel olarak çok memnunum. Ancak aynı klasmandaki markaların benzer donanımlı modellerindeki jant setleri hakkında yapılan "değiştirin" ve "jant setini değiştirirmeniz yeter" benzeri yorumlardan yola çıkarak ara ara aklıma bir yükseltme geliyor.

- 1000-1200 TL değerindeki bütçe ile yapılacak yükseltme ciddi bir avantaj sağlar mı?
- Mevcut jant seti ile arasında hissedilir bir kalite artışı olur mu?
- Evet olur ise; bu fiyat aralığında hangi marka ve modelleri önerirsiniz?
- Alışveriş için hangi yabancı siteleri önerirsiniz?
- Alışverişi yaparken 11 li Shimano seçeneği dışında nelere dikkat etmeliyim?

Teşekkürler.

• Beğen
Tepkiler: bambam84
@C. Tiryaki Scott fabrika çıkışı aero jantı ki sanırım bunlar 25-30
Mm derinliklidir karbon değildir diye düşünüyorum
Aliminyumsa çok ağır jantlardır. Aero yararı alacağınızdan daha fazlasını ağırlıkla harcıyordur.
1000-1200 tlye standart bir tırmanış jantı çokşeyi değiştirir.
Campagnolo vento dan sirocco
Ya kadar. Mavic yada furclum un orta modelleri gayet iyi jantlardır.
Sanat eseri bile denebilir. Vision malzeme kalitesinde çok üst sırlarsa ama parça biraz zor gibi duruyor .İlk sürüşte farkı hissedeceksin.
Yabacı site olarak chain reactions çok duyarlı ve çok hızlı bir site. Basit ürünlerde çok kullandım hatta sorun çıktı ama sorgusuz sualsiz aynen yenisini gönderdiler sorunlu ürünü geri istemediler bile (kargo kadardı fiyatı)
Vites sistemine uygun olacak birde mesela compagnolo khamsin vento ile aynı jant gibi ama değil Vento ya seramik rulman takabiliyorsun ama kamsin değişmiyor. Modellerin 50-100 $ lık farkları buradan gelir. Aero tel bu saydıklarımda standarttır ama yinede başka bir marka almaya kaltığında aero tel olduğuna dikkat et. Aero telin ileri gidiş ile alakası yok tekerleğin dönüşü ile alakalı. Birde elin deymişken iç lastiklerinide Michelin air A1 ile değiştir fark daha büyük olur.
1000-2000 tlye alabileceğiniz en iyi şey jant eğer yarın bisikleti değiştirirseniz bile jantlar en az 10 yıl sizinle devam eder ki 10 yıla titanyum çemberli Kabon telli ve göbekli ne jantlar çıkar.

@bambam84

Bisikletinizin türü (racing, endurance) ve sürüş parkurunuzun özellikleri nedir bilemiyorum, ancak seçenekleriniz dahilindeki en hafif jant seti olan Fulcrum LG5 jantları geçtiğimiz hafta ben de sipariş ettim beklemedeyim.

Eğer kullandığım makina endurance değil racing sınıfında olsaydı, hedefimde ise bireysel uzun yol yerine grup performans sürüşü olsaydı G3 örümü nedeniyle daha sert ve daha aero profildeki Campagnolo Scirocco tercih edebilirdim. Arada az fark var zaten.

• Beğen
Tepkiler: bambam84
@justbasicfacts ikisini de kullandım ve kullanmaktayım. akıcılık ve ağırlık açısından tokenler biraz daha önde ön jantı elinizle çevirdiğinizde sonsuza kadar dönecek hissi veriyor. Görüntü açısından rollenlar daha iyi. İmkanınız varsa tokeni öneririm. Tam bir fiyat performans canavarı:)

• Beğen
Tepkiler: Emrah Demirci
@Özhan Akgöğ çok teşekkür ederim. yanal rüzgar ve tırmanış performansı kıyaslaması yapacak olsaydınız yine de token al der misiniz?

benım merak ettıgım bır dıger konu 38mm / 50mm profıllı olupta 1150 / 1250 gr gıbı agırlıklarda olan carbon setler yınede yararlı degılmı solo sürüşlerde yada tırmanışlarda. yarardan çok zararımı olur.

Ben bontrager standart setten zondaya gectim. Zonda daha hafif ve rijit. Katkisi ne.oldu derseniz duz yolda 1km oryalamam artti. Asilbkazanvim yokusta ayaga kalktigimda daha az esnediginden gücümü daha iyi bisiklete aktardim. Bir de frenleme yuzeyibdaha iyi oldugundan fren hissim iyilesti.

Aero bir set ile tirmanis performansiniz belki cok artmaz ama duz yolsa 1 yerine 2-3kms kazanciniz olabilir.

Yan ruzgarlardan cok az etkilendigi icin(sahilde ise yarıyor) , bolca tırmanışli rotalarim oldugu icin zonda seçtim cok memnunum.
Genelde duz yollarda 30+ hizlarda gidiyorsaniz aero bir set daha mantikli olacaktir.

Bunun yaninda kilonuzu da dikkate alin. Tel sayisi azaldikca kilosu 80-85ten fazla olanlarin dikjatli olmasi gerekiyor. Cok hafif degilseniz 16-20 telli bir jant almanizi pek tavsiye etmrem.

• Beğen
Tepkiler: erdsde
@justbasicfacts
kesinlikle özellikle bu bahsettiğiniz unsurlar için tavsiye ederdim. 2015 modelinin ağırlığı rollendan 270 gr. daha hafif bu zaten başlı başına bi avantaj ayrıca yanal rüzgarlar için de profili rollendan daha düşük dolayısıyla daha başarılı. rollenlarla sadece sprint performansı konusunda bi çekişme yaşar. ağırlığı muazzam zaten o fiyatta yanına yaklaşabilcek bi jant yoktur sanırım.

Geri