Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yol bisikleti jant seti tavsiyesi

dt swiss rr21 dicut jantım var tırmanışlar için oldukça akıcı ve hafif bir jant (1400gr 28mm profilli) şuan için düşünmesem de ileride 40-45mm profil arası bir jantta almak istiyorum. 35mm alü jant görmüştüm ama 40mm üstü pek bilmiyorum. (vardır diye düşünüyorum) max 1600-1700 gr aralığında bana önerebileceğiniz bir jant seti var mıdır? (carbon veya alü) bu sayede indirim falan yakalarsam belki önceden alabilirim. tabi çok uçuk fiyatlı olmaması tercih nedeni olacaktır.

Scudo
@Serdarium

rr21 dicut alacağıma kesinlikle Ksyrium elite alırım. Çok sağlam bir jant olarak beğenimi kazandı. Hafif de sayılır, akordu kolay kolay kaçmayan, telleri, göbeği kaliteli bir jant. Üstelik Mavic marka olması hem yedek parça bulabilme kolaylığı hem de ikinci elde kolay satış kolaylığı sağlayacak. Uzun yıllardır bilinen, kullanılan 10 numara bir "profesyonel antrenman jantı". Yarış da koşar hemde krallar gibi :harika:

@Yavuz Onat

Neye göre iyi dediğimize de bağlı. Şu an giriş seviyesi bir bisiklet almaya karar versek Salcano, Bianchi, Mosso, Sedona, Carraro gibi markaların bisikletlerini örneğin, üzerlerinde gelen no-name janttan biraz daha iyi bir jant ve daha hafif bir jant. Hele daha alt seviye olan Whistle, Corelli gibi bisikletlerin jantlarından çok daha iyi üstelik. Fakat özellikle 2000 TL'ye kadar olan Salcano, Bianchi, Mosso, Sedona, Carraro gibi markaların jantlarını bununla yenilemeye kalksak aradaki fark çok küçük olacak. Eski jantlarımızı elimizden 200 liraya ancak çıkarabileceğimizi, R500 jantı ise 600 liraya alacağımızı yani 400 lira masraf yapacağımızı hesaba katarsak mantıklı bir geliştirme olmuyor. Yani giriş seviyesi bisikletler için bile mantıklı değil o_O Anca elinizde bu bisikletlerden biri varsa ve jantı gerçekten eskimişse ya da hasar görmüşse ancak o zaman mantıklı bir geliştirme olabilir. Bunun dışında özellikle son zamanlarda sıkça konuştuğumuz 1000 liraya kadar olan (ve çok az daha üzerine çıkan) Campagnolo jantları veya benzer seviye Fulcrum jantları ya da Vision Team 30'a geçmek bence çok daha mantıklı. Mavic Aksium'u bu listeye dahil etmedim, neredeyse R500 ile denk bir jant olduğunu düşünüyorum :islik:

Shimano rs80 jant setim var eski bir jant
24 mm profili var. Fren yüzeyi alüminyum kalan kısmı karbon. Toplam ağırlığı 1550 gram.

Piyasaya çıkış tarihi 2010 gözüküyor ben 2. El aldığım bisiklette var. Oldukça memnunum

@Serkan Mıstınoğlu RR21 bisikletle beraber set halinde gelen bir jant. özellikle kendisini seçmedim. ama şuana kadar bir sıkıntı yaratmadı (2k oldu) bildiğim kadarı ile o aralıklarda 1400gr altında pek jant yok. 7.2 kg ağırlığı olan bir bisiklet için gramlar önem teşkil ediyor.

Arkadaşlar 32 ile 50arasında lastikleri takabileceğim diskli jant seti arıyorum. Yardım ederseniz sevinirim

40-45mm arası çok agır olmayan jant seti bakıyorum. Şu iki model arasındaki fark nedir acaba?

(link)
(link)

başka tavsiyelere de açık olduğumu belirtmek isterim.

@muskulpessent
Mavic Cosmic Pro Carbon Road Wheelset

• Brake Surface: Aluminium
  • Spokes: Front Radial, Rear Isopulse, Steel
Mavic Cosmic Pro Carbon Exalith WTS Clincher Road Wheelset

• Brake Surface: Aluminium, Exalith treatment
  • Spokes: Straight Pull, Bladed
bu farklar aradaki fark işte. Biri bıçak tel diğeri aero desede değil :( . fren yüzeyleri duruş için farklı. doğal oalrak kullanılan fren pabuçlarıda.

sayende girip benim jantların fiyatına baktımda.... 4200 e aldığım jant şuan TL8,213.09 ohanneees :(

@Yavuz S. hocam olumlu olumsuz olarak bu farkların etkisi nedir?

@muskulpessent aero açısından exalit daha iyi durumda. (tellerin yapısı sebebiyle), frenlemesi de daha iyi. eksi yanı sadece bu fren pabuçlarını kullanmana izin veriyor. yani başka marka alma imkanın yok. ha ben alsam mavic hiç bir şekilde almam orası ayrı. (kişisel olarak sevmiyorum)

yakın arkadaşımda exalit var her hafta sürüyoruz. düz yol performansı benim jantlara kıyasla kötü, yokuş aşağı daha hızlı hızlansada sürdürülebilirlik benimkine nazaran çok daha az. Şöyle ifade edeyim çok çabuk 60+ lara ulaşıyor fakat ben daha pedal çevirmeden 40+ giderken o bana yetişmek için pedal basmak zorunda kalıyor. (Jantlarım Vision metron 40 tubular. 1310 gr çifti.)

cole rollen elite ve Novatec Jetfly uygun fiyatlı güzel jantlar.

• Beğen
Tepkiler: Göktürk Ünal
@Yavuz S. benim kafamda aslında bu jant var. (link)

bu attığım mavic hakkında çok olumlu şeyler duymadım. sizin jantı da araştırayım.

@muskulpessent bu jantlarıda kullandım. c40 versiyonu, bisikletin üstünde orjinal gelenlerdi. Fren performansı karbon yüzey olduğu için çok iyi. Mümkünse yağmurlu havada kullanammak gerekiyuor bu karbon yüzey fren alanı olanları. aklınızda olsun. Ben Tubular sevdiğim için değişmiştim. bunları 1000 km kadar kullandım bir sorununu görmedim. sadece bu paraya biraz ağırlar. :)
Kesinlikle mavic yerine bu jantları öneririm. hatta imkanınız varsa direk campy modeli olan shamalı ultra almanızı tavsiye ederim. onların göbekleri çok daha iyidir. karbondur. gerçi aynı paralar. (link)

• Beğen
@Yavuz S. hocam ben 40-45mm cıvarı düşünüyordum profilleri.

@muskulpessent Bence de campagnolo dan şaşma derim. Colle Rollen elite kullanıyorum. Memnunum. Bir üst seviye almak istesem (link) bunu alırım şahsen. Karbon jant olmasının yanı sıra fren yüzeyi alüminyum. Yani frene bağlı deformasyon olmayacak. Bu da ömürlük kullanmanı sağlar. Kalın profilli olması da bir avantaj

@Göktürk Ünal o kadar para verildikten sonra bu kabul edilemez :)
  • Bearings: Steel
shamal'da direk seramşk rulmanlar geliyor... ki sadece seramik set 400-500 eur...

• Beğen
Ben iş bisikletinde 2 nesil önceki dura-ace c24 kullanıyorum. bulabilirseniz en azından 9000 serisi c40'lar da mükemmel jantlar. 9100ler gereksiz pahalı.

• Beğen
Tepkiler: srdrmrs
Merhaba. Dt swiss pr1600 32 hakkında bilgisi ve yorumu olan varmı?

Geri