Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yol bisikleti jant seti tavsiyesi

@Özcancan

Merhaba, yüksek profil jant tercih etme sebebinizi öğrenebilir miyim? Triatlon yada yol bisikleti yarışları için mi kullanmayı düşünüyorsunuz?

Scudo
Merhaba,
Yol bisikleti yarışlarına katılmak istiyorum.

@Özcancan

Öncelikle belirtmek isterim, sizin bisiklet üzerindeki deneyiminizi ve geçirdiğiniz zamanı bilmediğim için aşağıdaki yorumu yapıyorum. Tecrübe sahibiyseniz mesajın devamını okumanıza gerek yok. Bu nedenle yapacağım yorumu lütfen farklı yorumlamayın ve yanlış anlamayın.

Yüksek profil jantlar, daha önce bu tarz jantları kullanmamış kişiler için görsel açıdan göze çok hoş görünen, mutlaka sahip olmalıyım denebilecek kadar insanı bu spora adapte eden jantlardır. Vaktiyle yüksek profil jantlı bir bisiklet sahibi olmuş ve bir kaç acı tecrübe yaşamıştım.

İlk jantım 62 mm Reynolds Strike'dı. Sonrasında 50 mm Prime RP modelini kullandım. En son olarak ise yine 41 mm Reynolds marka bir jant kullandım.

Yüksek profil jantlar düz yol sürüşlerinde ve peloton içerisinde kullanıcıya çok keyif veriyor. Ayrı bir deneyim ve tecrübe katıyor. Ancak tecrübesiz kullanıcılar için tırmanışlar ve inişler eziyete dönüşebiliyor. Özellikle inişlerde hakimiyet ve biraz da cesaret demek istiyorum, sahibiyseniz profil jant kullanmanızı kesinlikle tavsiye ederim. Aksi durumda hiç bir arkadaşımıza bu işe kalkışmamasını tavsiye ediyorum, çünkü yanal rüzgarlara karşı koymak, deneyimsiz sürücüler için kazalara bile sebebiyet verebiliyor. Bu yüzden 41 mm üzeri jantları deneyimsiz kişiler almasın derim.

Lafı çok uzattım kusura bakmayın. Profil jant konusunda kesin kararlıysanız eğer tavsiyelerimi aşağıya bırakıyorum. Son olarak, aşağıda tavsiye ettiğim jantlara, vergi dahil çok daha uygun fiyatlara sahip olabilirsiniz. Hiç birisini almasanız bile, jant seçiminizi yurt dışı sitelerden yapın. 13-14 bin tl buradaki satıcılara boşuna para ödemeyin!

(link)
Bu markanın diğer jantlarına da bakabilirsiniz. Kargo ücretsizdir ve ödediğiniz vergiyi hesabınıza geri yatırıyorlar. Türkiye'de kullanan arkadaşlarımız var ve çok memnunlar, mutlaka seçeneklerinizin arasına eklemelisiniz.

(link)
Prim RP yada RR serisi, mutlaka bakmalısınız. Uzun uzun yazmayacağım, harika ürünleri var.

(link)

(link)

Merhaba BF okurları, tam bisiklet toplamaya yelteniyorum, listeyi hazırlıyorum hayalimdeki bisiklet için. Ama jant kısmı boş kalıyor. Yani hangi jant hangi janttan daha iyidir hiçbir fikrim yok yani jant bilgim 0. Markaların modelleri arası sıralama da göremedim google'a yazınca.
Yani, bana sıfırdan jant ile ilgili konu anlatımı lazım. Varsa böyle bir başlık veya google'da yazılmış herhangi bir şey, link atar mısınız?
Bilginize güveniyorsanız kendiniz de anlatabilirsiniz ama konunun epey uzun olduğu kanaatindeyim:p Bütçem set için 1000₺, bisikleti tamamen asfaltta kullanacağım, oluşturacağım bisiklet 9kg olacak, bisikletle tura çıkmayacağım yani ağırlık koymayacağım üstüne, 66 kiloyum, performans odaklı düşünüyorum, 28” olacak.

Son düzenleme:
Bu soru, içinde yüzlerce marka ve model otomobil bulunan bir galeriye gidip bana otomobilleri kalitesine göre sınıflandırın demek gibi bir şey olmuş.Galericinin size ilk söyleyeceği şey 10 bin liraya da otomobil var 10 milyona da. Bana bütçeni söyle ki size alternatiflerimi göstereyim olacaktır.Jant setleri de bu gibi derya deniz bir konu.
Forumun jant seti ile ilgili konularına baktığında şuna benzer diyologlar görürsünüz:
-2000 liraya kadar bütçem var ,düz yolda kullanacağım ne önerirsiniz?
-Benim jantlardan beklentim şu özellikler Şu üç jant seti arasından hangisini önerirsiniz ?(Fiyatlar birbirine yakındır)
Kısaca bütçeni ve janttan beklentilerini söylersin deneyimli arkadaşlar yardımcı olurlar.

GENÇLER 26X195 LASTİĞİM VAR BEN YOL LASTİĞİNE GEÇMEK İSTİYORUM 26X175 ARADAKİ FARKDAN SORUN YAŞAR MIYIM UYUMSUZLUK OLURMU ?

@croon06

Sanırım hızlı cevap almak için, sorunuz ile uzaktan yakından ilgisi olmayan bir konuya yazma gereği duydunuz!

@hamlet2006
tamamdır. konuyu güncelliyorum

Yardımcı olursanız sevinirim

Son düzenleme:
@erdlylmz
Güzel jantlar, güzel fiyatlar. Prime ve EPİC arasında kaldım şahsen. Prime daha önce duymuş ve görmüştüm fakat EPİC markasını ilk defa duydum.

@sargon

Hayır, bisikletin garanti belgesinde 100kg limit veriyor. Geçmiyorsunuz. Geçseniz dahi problem olmaz, genelde bisikletin taşıyabileceğinden çok daha az yazıyorlar oraya.

Performans odaklı demişsin. Bisiklette performans için jant seti önemli unsurlardan biridir. 1000TL bütçe sana iyi performans sağlayacak bir jant seti almaz malesef. Belki kullanılmış bulursun ama onlarında durumu nasıl olur bilinmez. En iyisi acele etme bütçeni ayarla ve uygun olduğunda güzel bir jant seti al..

@Bigpatron
tamam. araştırmaya devam??
peki bu jantlarla ilgili bu kadar bilgiyi nerden öğrenebilirim?

Son düzenleme:
Kullanacağınız rublenin dişli adedine göre jant kapasiteleri de değişiyor hocam. Ona da dikkat edin.
Ben yol bisikletimi toplarken Shimano R501 set almıştım ve aktarıcı setinde 105 ile Tiagra arasında kalıp Tiagra seçmiştim şansa. Sonradan öğrendim ki 11 dişliye kapasitesi yetmiyormuş bu jantın, maksimum 10 muş.

@erdlylmz

erdalin söylediklerine katılıyorum. ben triatlon ile ugraştıgım için prime 50mm kullanıyorum. ilk zamanlar biraz ürkekliğim vardı ama şimdi alıştım. 60-70 ile inişlerde hakimiyeti çok iyi sağlamak gerekli. bu arada bende jantı yurtdışından almıştım burada fiyatları karşılaştırdıgınıza biraz yüksek.

@OnurYollarda
ben de 2x10 tiagra toplayacağım

• Beğen
Tepkiler: özgür duygu
Aynı bütçe ile bisikletimin üstünde gelen stok jantları değiştirme kararı almıştım. Bir süre araştırma yaptım tabi ki ve diğer arkadaşların dediği gibi 1000 tl bütçe ile performans verebileceğine inandığım sıfır jant bulamadım.

Benim 1000tl bütçe ile sıfır jant listemde, Shimano WH-RS100, Shimano WH-R501 ve plus rc30 rulmanlı modeli vardı fakat dediğim gibi bunların performansıma çok katkısı olacağını düşünmedim ve 2. ele yöneldim.

İkinci el jant seti listemde ise Shimano RS010, Shimano RS11, Mavic Aksium, Fulcrum Racing Sport vardı.

Daha sonra yaşadığım şehirde Mavic Ksyrium Equipe S denk geldi ve jantı inceleme fırsatım da olduğu için görerek satın aldım. Ama denk gelmeseydi Mavic Aksium satın alacaktım. Benim araştırmalarıma göre bahsettiğiniz bütçede en iyi seçenek şu an Mavic Aksium gibi duruyor.

Ben de mesela benzer bütçeyle yola çıkıp 675 tl’ye plus rc30 aldım. Şu ana kadar memnunum, çok karşılaştırma yapamam ama stok carraro jantından hayli hafif ve dönüyor:) hedefim benim de tiagra 4700 toplamak ama acelemiz yok, clarisle de iyiyiz.

• Beğen
Tepkiler: meren12
ikinci el cole rollen elite 1000 tl civarı bulabilirsen al.

• Beğen
Tepkiler: meren12
Geri