@Özcancan
Öncelikle belirtmek isterim, sizin bisiklet üzerindeki deneyiminizi ve geçirdiğiniz zamanı bilmediğim için aşağıdaki yorumu yapıyorum. Tecrübe sahibiyseniz mesajın devamını okumanıza gerek yok. Bu nedenle yapacağım yorumu lütfen farklı yorumlamayın ve yanlış anlamayın.
Yüksek profil jantlar, daha önce bu tarz jantları kullanmamış kişiler için görsel açıdan göze çok hoş görünen, mutlaka sahip olmalıyım denebilecek kadar insanı bu spora adapte eden jantlardır. Vaktiyle yüksek profil jantlı bir bisiklet sahibi olmuş ve bir kaç acı tecrübe yaşamıştım.
İlk jantım 62 mm Reynolds Strike'dı. Sonrasında 50 mm Prime RP modelini kullandım. En son olarak ise yine 41 mm Reynolds marka bir jant kullandım.
Yüksek profil jantlar düz yol sürüşlerinde ve peloton içerisinde kullanıcıya çok keyif veriyor. Ayrı bir deneyim ve tecrübe katıyor. Ancak tecrübesiz kullanıcılar için tırmanışlar ve inişler eziyete dönüşebiliyor. Özellikle inişlerde hakimiyet ve biraz da cesaret demek istiyorum, sahibiyseniz profil jant kullanmanızı kesinlikle tavsiye ederim. Aksi durumda hiç bir arkadaşımıza bu işe kalkışmamasını tavsiye ediyorum, çünkü yanal rüzgarlara karşı koymak, deneyimsiz sürücüler için kazalara bile sebebiyet verebiliyor. Bu yüzden 41 mm üzeri jantları deneyimsiz kişiler almasın derim.
Lafı çok uzattım kusura bakmayın. Profil jant konusunda kesin kararlıysanız eğer tavsiyelerimi aşağıya bırakıyorum. Son olarak, aşağıda tavsiye ettiğim jantlara, vergi dahil çok daha uygun fiyatlara sahip olabilirsiniz. Hiç birisini almasanız bile, jant seçiminizi yurt dışı sitelerden yapın. 13-14 bin tl buradaki satıcılara boşuna para ödemeyin!
(link)
Bu markanın diğer jantlarına da bakabilirsiniz. Kargo ücretsizdir ve ödediğiniz vergiyi hesabınıza geri yatırıyorlar. Türkiye'de kullanan arkadaşlarımız var ve çok memnunlar, mutlaka seçeneklerinizin arasına eklemelisiniz.
(link)
Prim RP yada RR serisi, mutlaka bakmalısınız. Uzun uzun yazmayacağım, harika ürünleri var.
(link)
(link)