Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yol bisikleti jant seti tavsiyesi

• Konuyu başlatan Anonim
  • Başlangıç tarihi
@Oğuzhan Y.
Evet o jantları unutmuşum, daha önce forum da kullanıp tavsiye eden olmuştu sanırım.
Bu paylaştığınız model de QR kullanılmıyor sanırım?Benim bisiklete uygun olurmu acaba.?

Son düzenleme:
Scudo
@Adrenalin26
Aslında yedek parça sıkıntısı olacağını çok düşünmüyorum,
-ama benim beklemeye karşı sabrım pek olmadığı için şuanki setimi seçtim,
Hunt için stok sorup alışveriş yapmak gerekli, hazırda bulma ihtimaliniz düşüktür.

Evet yeni jenerasyon bir grupset kullanıyorsanız büyük ihtimalle sıkıntı olmayacaktır jantın genişliğinin kaliperlere mesafesi dediğim konu.

Grupsetiniz eski bir sistemse de kaliper değişikliği ile çözülür,
Aldığınız jantı ekipmanınızın izin verdiği max genişlikte seçmenizi öneririm,
uzun süre kullanacaksanız trend bu şekilde ilerleyecek.

Ayrıca jantın içinin 19mm olmasından kaynaklı daha büyük hava odası sunuyor, bu da daha düşük basınç ile aynı akıcılığı ve tutuşu daha fazla konforla birlikte sunuyor.

Bütçeniz limitliyse öneririm,
diğer bir alternatif Prime markasının black series modellerine bakabilirsiniz.
Bu model de baktığınız HUNT gibi UCI onaylı bir ürün, parça ve garantisi de yine beklediğiniz sürece sorun olmaz.

• Beğen
Tepkiler: Adrenalin26
dt swiss arc 1400 ile reynolds ar58 ile ilgili bilgisi olan var mıdır?

İki ürün de aero kazanım hedefli seriler, özellikle DT için TT, Triatlon vb spesifik düşünülebilir.

DT 48, 62 ve 80mm seçenekleriyle geliyor, baktığınız Reynolds 58mm olduğu için “DT Arc 1400dicut 62mm” modelini baz almalıyız.

DT 17mm iç 27mm dış genişliğe sahip 1.630gr ağırlığında,
240s göbekler üzerine kurulu bir sistem

Reynolds 19mm iç 28mm dış genişliğe sahip 1.700gr ağırlığında,
Fiyat performans odaklı bir seçenek,
Jant freni ile kullanım için kadronuzun ve fren kaliperlerinizin uygun olduğuna emin olmanız gerekli yoksa verim alamazsınız.
İçi 19mm olduğu için genişleyen hava odacığı ile DT Arc modeline göre 8-10psi daha düşük basınçla aynı akıcılığı ve konforu sağlar.
DT Arc serisinde 1400 Dicut semi pro olarak düşünüldüğü için konfor önceliği değildir özellikle bozuk zeminde.
Aynı serinin 1100 Dicut modeli de seramik rulman ve tel farkı ile biraz daha üst seçenek konumunda.

Sizin kullanım amacınız, hedefiniz nedir?

@srdrmrs

Arkadaşlar wiggle'de satılan Prime marka RR-50 V2 jantlar ile bilgisi olan var mı ? Ne düşünüyorsunuz?

Arkadaşlar merhaba, fotoğraftaki bisikleti kullanmaktayım. Jant olarak fulcrum racing 77 db seti kullanılmış. Janttan, hub sesi olsun, akıcılığı olsun oldukça memnunum. Ancak görünüş olarak daha yüksek profilli jant istiyorum. Kullanmakta olduğum jant hangi segmentte bilmiyorum fakat, en az bu jant kadar akıcı ve hub sesli bir jant almak istiyorum. Bütçem 2000₺ zorlasam 2500₺ olabilir. Özellikle disk fren olduğu için fazla seçenek bulamadım, buraya yazmak istedim. Şimdiden önerileriniz için teşekkür ederim.

204802

• Beğen
Tepkiler: Ahmet TOPAL
@Ekincan33
Bildiğim kadarıyla aradığınız gibi jant yok. Yazdığınız bütçe ile karbon jantseti alamazsınız. Disk fren uyumlu alüminyum jantların da yüksek profilli olanı yok. En fazla 35mm civarı, yani mevcut jantlarınızdan biraz daha yüksek profilli jantlar var. Mesela aynı hub sesini verecek olan Fulcrum Racing 4 DB.

• Beğen
Tepkiler: fahrettin akansu
32mm de 45 de 80mm de daha yüksek profil olacaktır, sizin ne aradığınız ve kullanım amacınız önemli,
hub seside takılmayın derim ama çok memnunsanız yeni karbon çember ve tel alarak aynı göbek üzerine ördürebilirsiniz.
@Ekincan33

fiyat performans olarak en iyi alternatiflerden birisi karbon sete giriş için, bir arkadaşımda satıyordu sanırım geçen gün ilanda gördüm.
göbekleri novatec üretiyor orta seviye bir ürün.
@The UGUR

@Ekincan33
(link)

Bütçenize en yakın set yukarıda. Satın aldıktan sonra ödediğiniz vergiyi firmadan geri iade alabiliyorsunuz. Site içerisinde tüm bilgiler yer alıyor.

Bisiklet üzerindeki tecrübenizi bilmeden bir yorumda bulunmak isterim, görsel açıdan iyi görünüyor diye düşünüp yüksek profil jant almayın. Yan rüzgarlarda özellikle de inişlerde deneyimli ve bisiklete hakimseniz, o zaman tavsiye edebilirim. 2-3 farklı marka ve model profil jant tecrübem ile benim görüşüm bu yönde.

@erdlylmz o siteden vergi iadesini nasıl alıyoruz? Jantlar zaten çoooook uygun fiyatı, birde vergi iadesi gerçekse süper...

• Beğen
Tepkiler: :DDD
Tokyowheels gerçekten hoş duruyor. Carbona bununla geçebilirim kışın.

• Beğen
Tepkiler: Adrenalin26
@Adrenalin26

Tokyowheel bir çok kişi tarafından bilinmiyor, ancak Türkiye'de kullanan insanlar mevcut. Hatta yakın bir arkadaşım uzun bir süredir kullanıyor ve çok memnun.

İade olayı ise çok basit. Ptt görevlisi jantları size teslim ederken gümrük masrafını gösteren bir belge imzalatıyor. Bu belgenin fotoğrafını yada bir kopyasını alarak, tokyowheel firmasına sipariş bilgileriniz ile birlikte mail ortamında gönderiyorsunuz. Onlar ödemeyi yaptığınız kredi kartına yada vereceğiniz döviz hesabınıza Türkiye'de ödediğiniz vergi tutarını gönderiyorlar. Firma bu konuda bir çok kullanıcıyı memnun etmiş durumda.

Satın almasanız bile araştırın derim, en azından bilgi sahibi olursunuz.

Son olarak, bütçe ayarladığım an almak istediğim model bu. epic-38-carbon-clincher-wheelset-black-min.png
(link)

@erdlylmz uzun zamandır takipteyim, vergi muhabbetini yeni duydum. Ama şuna jantdan vazgeçip komple yeni bir bisiklet alma niyetindeyim.
Fiytları gerçekten çok hesaplı 890 dolara 240s göbekli, Spam CX telli bir karbon jant seti bulmak imkansız

Benim gözüm epic 50 de ?

@Adrenalin26

Acı tecrübeler yaşadığım için paylaşmak istiyorum yoksa yanlış anlaşılmasın. Hayaller epic50, gerçekler epic38, hatta 35mm olabiliyor. :)

• Beğen
Tepkiler: Özcan
@erdlylmz
Geçmişte fuar’da tanışıp konuştuk, sanırım herkes aynı James ile yazışıyor, hatta Türkiye’ye dağıtım kanalı olmamızı istemişti.

Muhakkak memnun olanlar vardır ama beklentiyle alakalı bir durum.
Eski teknolojiyle üretilen geleneksel çemberler uzun süre kullananlarda sorunları bir bir sıralatıyor.

Pazarlama olarak iyiler hızlı cevap veriyorlar, çoğu global forumda yorum yapıp inceleme yapanlara 100$ indirim çeki tanımlıyorlardı popülerlik sağlamak için,
hatta YouTube üzerinden inceleme çekenlere 200$’a kadar çıkarmışlardı bu rakamı.

Aldığı zaman methiyeler düzen çoğu kişi ilk seneyi geçince çember yüzeylerindeki bozulmalardan, fren yüzeyindeki dalgalanmalardan şikayetçi.

Fren yüzeyi ölen jant hiç kullanılmayacak çöp olacak diye bir iddaam yok,
disk için kullanılabilir, fixie ile değerlendirilir vs vs.
Ama forumlarda okuduğum kadarıyla tel başlarının bağlantı noktalarında onarılamayan hasarlar da görünce tedirginlikler can sıkıcı olabiliyor.

“Ama sorunluyu değişiyorlar, indirim yapıyorlar, para iadesi yapıyorlar”
diyenler olabilir, ben yanına yaklaşmam ama tercih edenlere beklentiler ile alakalı saygı duyarım.

@Adrenalin26
Çinde oem malzeme kaynıyor 240s göbek de Sapim CX ray tel de bolca bulunuyor,
herkesin alıp kendi topladığı temel malzemeler bunlar, Aliexp.’de bile yüzlerce ilan bulursunuz.

Dip not:
240s göbeklerin hangisi orjinal bunu bile anlamak imkansız hale geldi artık.
Aliexp. Novatec ürünlerinin bazılarına dtSwiss etiketi çakanlar bile var.

@fahrettin akansu teşekkürler bilgilendirme için

Yabancı dil olmayınca detaylı inceleme yapamıyoruz malesef, anca forum da sorduğumuzda bilen biri çıktığında öğreniyoruz bunları.

@vetohan

Fahrettin Bey'in de dediği gibi OEM parçaları toplayıp jant ören bir sürü Çinli üretici var. Ben de Ebay'den şu jantları almıştım:
(link)
Alalı 1,5 yıl oluyor; çoğu kışın, yağışlı günler de dahil 2500 küsur kilometre yaptım ve bir sıkıntı yaşamadım. En ucuz seçenek olan chosen marka göbekler ile almama rağmen akıcı bir jant seti. Düz yolda sabit hızda giderken Campagnolo Bora'dan farklı hissettirmiyor.

Paypal Türkiye'de çalışmadığı için ebay'den sipariş vermek biraz sıkıntılı. Aliexpress siparişleri de çok uzun sürede geliyor sanırım. Wiggle'ı hiç sevmem ama onların sattıkları prime marka jantlar en dertsiz seçenek muhtemelen...

Geri