@srdrmrs
Tubular/clincher/tubeless tercihi tamamen kişinin kendi tercih ve önceliklerine bağlı bence. Şu anda 50mm clincher ve 35mm tubular jantım var, bir jant daha alacak olsam gene tubular olur, ama yeni bisiklet alacak/toplayacak olsam disk frenli tubelessa yönelirim.
Tavsiye eder miyim, konusuna gelince. Lastiğinizi sık sık patlatıyorsanız, veya patlamasın diye sert ve yüksek korumalı lastik kullanıyorsanız, tavsiye etmem (Ben senede 5000 km falan yapıyorum, son 2 yılda 2 kez patladı yanlış hatırlamıyorsam). Benim tubular tercih etmemdeki en önemli nedenlerden bir tanesi sürüş hissine ve yol tutuşuna fazla önem vermem. İyi tubular lastikler genelde latex iç lastikli oluyor, bu da lastiğin bütününün daha yumuşak olmasını sağlıyor. Clincher ile de latex iç lastik kullanmak mümkün ama hayli sorunlu olduğu için tercih etmiyorum.
Darlık-Teke taraflarına yapılacak sürüşlerde tubuların pek avantajı yok sanırım; yolda kalırsanız dönüş büyük sıkıntı olur, yolda kalmamak için yanınızda yedek lastik taşımanız da tubuların ağırlık kazancını büyük ölçüde ortadan kaldırıyor. Ben sahilden tuzlaya giderken bile genelde yedek lastik taşıyorum.