Scudo Sports

Yol bisikleti jant seti tavsiyesi

@Fuubar bende bu jant setini almak istiyorum siz ne yaptınız aldınız mı durumunuz nedir

Scudo
Çok ilginç bir videoya denk geldim, tecrübeli arkadaşlar bize harika sonuçlar çıkaracaktır :)

(link)

Çok ilginç bir videoya denk geldim, tecrübeli arkadaşlar bize harika sonuçlar çıkaracaktır :)

(link)
Bence saçma sapan bir test. Sıcaklığı fahrenheit ile, hızı mph ile ölçenlerden fazla bir şey beklememek lazım...

Video ilk çıktığında testteki diğer jantların üreticileri gereken cevabı vermişlerdi:
(link)

Karbon jantların videodaki dağılmalarından korkuyorsanız, tubularda bu riskin hiç olmadığını da ekleyeyim...

Son düzenleme:
Sıcaklığı fahrenheit ile, hızı mph ile ölçenlerden fazla bir şey beklememek lazım...
Saçma bir bakış açısı olmuş; ne yapalım Amerikalı testleri hayatımızdan çıkartalım mı? :) Bu arada lastiğin patlama sıcaklığı 140 C civarında. Ama teste dair en büyük sıkıntı havalandırma koşullarından bahsedilmemesi. Sonuç olarak hareket halindeki rüzgar sayesinde bu sıcaklığa çıkmak çok daha zor olacaktır.

@ndhakara
Amerikalı da olsalar, Alman da, Çinli de, bilim insanları çalışmalarında SI birimlerini kullanır. Fahrenheit gibi garip birimlerin kullanılması, bunun jantların dayanıklılığını test eden bilimsel bir çalışma değil, birilerinin reklam faaliyeti olduğunu gösteriyor.

Sonuç olarak bu testte en kısa sürede dağılan jant bile 2 dakikadan fazla dayanıyor. Amacınız janta zarar vermek değilse, 30 saniyeden uzun süre aralıksız fren yapacağınız durum bana olası gelmiyor.

12k oldu. uzun inişler çıkışlar yaptım. jant bu sürüşlerde ara ara ısınmış olsada ilk günkü forumunu koruyor. beğenmediğim tek şey yağmurda fren neredeyse tutmuyor. bu sebeple seneye disk frene geçmeyi düşünüyorum.

Selam arkadaşlar, linkteki jantlar hakkında fikrinizi sormak istiyorum. 100 kg ağırlığımla beni uzun turlarda rahat ettirecek, hızlanma ve tırmanış performansını dert etmediğim bir jant arıyorum :)

(link)

Selam arkadaşlar, linkteki jantlar hakkında fikrinizi sormak istiyorum. 100 kg ağırlığımla beni uzun turlarda rahat ettirecek, hızlanma ve tırmanış performansını dert etmediğim bir jant arıyorum :)

(link)
Kilonuzu taşır ama tırmanışta aradığınız performansı verir mi? Tabiiki hayır. Tırmanış jant setlerine göre ağır. Lâstik, iç lastik, kaset ve QR eklendiğinde ağırlığı 2,5 kiloyu geçecek. Saf tırmanış jantı arıyorsanız almayın. Sadece antreman ve turlarda kullanacaksanız neden olmasın. Şahsen benim jant seti 55 mm yüksek profil 1850 gram. Tırmanış için değiller ama tırmanırken pekte dezavantajı olmuyor

Kilonuzu taşır ama tırmanışta aradığınız performansı verir mi? Tabiiki hayır. Tırmanış jant setlerine göre ağır. Lâstik, iç lastik, kaset ve QR eklendiğinde ağırlığı 2,5 kiloyu geçecek. Saf tırmanış jantı arıyorsanız almayın. Sadece antreman ve turlarda kullanacaksanız neden olmasın. Şahsen benim jant seti 55 mm yüksek profil 1850 gram. Tırmanış için değiller ama tırmanırken pekte dezavantajı olmuyor

Tırmanma ve hızlanma önemsemediğim konular :) 100 kg lık sürücü için 150-200 gramın pek de bir fayda vereceğini sanmıyorum :) @hamlet2006 haksız mıyım? :)

Tırmanma ve hızlanma önemsemediğim konular :) 100 kg lık sürücü için 150-200 gramın pek de bir fayda vereceğini sanmıyorum :) @hamlet2006 haksız mıyım? :)
Ozaman gayet uygun. Bir ara iş bisikletime almayı düşünmüştüm. Nette okuduğum yorumlarda gayet olumlu geri bildirimler vardı. Tayvan yapımı UCİ onaylı jantlar yapıyor firma.

• Beğen
Tepkiler: Kadir KARADEMİR

2kg daha hafif bisiklete 2 katı para vereceğime 2 kg zayıflarım aynı şey demek gibi bişey bu

2kg daha hafif bisiklete 2 katı para vereceğime 2 kg zayıflarım aynı şey demek gibi bişey bu

2 kilo hafif bisikletin verdiği yüzdelik performans ile 150 gram hafif veya ağır jantın vereceği yüzdelik performans farkı farklıdır. O yüzden sizin ifade ettiğiniz şekilde "2kg daha hafif bisiklete 2 katı para vereceğime 2 kg zayıflarım aynı şey demek gibi bişey bu" demedim ve bu önermeye katılmıyorum. Zira kilom 100 ama bisikletim 7,7 kg :)

Benim için önemli konular. Bisikletin hafif olsun da ne olursa olsun. Mesela yokuş çıkarken mataralarımı matara kafeslerinden çıkarıp forma ceplerine koyuyorum bu şekilde psikolojik olarak rahatlıyorum.:ssrtcbya:
Bir de haşortmanın drag etkisini azaltabilsem. Değil mi @makaram ?

@hamlet2006 kol manşetlerini ve paçalarını elektrik bantı ile bantlayıp hava akışını önlersen azaltmış olursun :)

• Hahaha
Tepkiler: hamlet2006
@Fys merhaba. shamal mille almaya niyetlenmiştim ama denk gelmedi onun yerine aero profil karbon jant satın aldım. denk gelirse shamal milleyi yine değerlendiririm ancak fren yüzeyi aşınana millle lere de denk geldim.

• Beğen
Tepkiler: haldun989
@Fuubar sorunsuz bir marka ya da model yok sanırım her markanın bir sorunu sıkıntısı oluyor sanırım bazı modellerde ordan burdan görüyorum ne aldınız hocam jant seti olarak memnun musunuz

@Ozkilic719 bütçene uyan var mı bilmiyorum lakin iç jant genişliğine bakmanı tavsiye ederim halen almadıysan. 15mm eski standart artık 18-19mm iç genişlikler var yeni serilerde.
Bence çok fark ediyor. Birader değiştirdi çok memnun. Hatta bende zehri aldım elimden jant setlerini çıkardım 2nci el olarak. DT Swiss 1600 23 bakıyorum. Hub sesi de çok güzel. Bütçene göre bulursan kaçırma derim. Yurt dışından da tedarik edebilirsin.

@Fuubar sorunsuz bir marka ya da model yok sanırım her markanın bir sorunu sıkıntısı oluyor sanırım bazı modellerde ordan burdan görüyorum ne aldınız hocam jant seti olarak memnun musunuz
Sorunsuz birçok jant seti var ama onlarında fiyatı aşırı bir sorun :koptum: :koptum:

Geri