Scudo Sports

Yol bisikleti jant seti tavsiyesi

@eyupozturk zondalar rulmanlı değil mi ben mi yanlış biliyorum.

Scudo
Yanlış görmüyorsam ikiside rulmanlı yazıyor sitede?

3. seçenek olarak buna ne dersiniz peki? khamsin ile farkı telleri sanırım?

(link)

@yavuzkosar zondaların sadece hub rulmanlı, diğerleri bilye 5/32 bilye kullanır, her taraıfında 15 adet. 2x15 ön, 2x15 arka olmak üzere 60 bilye ile göbekleri yenilersiniz. bakımı çok kolay ve ucuzdur. 5 liraya 2 defa değişim yapacak 120 bilye alabilirsiniz. ahh zondaların bakım kolaylığı ve o akıcılığı

Khamsin, bir tık daha üst seviye jant. Çemberler farklı; Khamsin'in profili birkaç mm daha yüksek olmasına rağmen daha az telli olduğu için daha hafif.

Teşekkür ederim abi.

son sorumu soruyum kusura bakma :)

aşağıdaki jantta yüzde 10 indirim var. buraya gelişi khamsin ile aynı paraya denk geliyor. biraz daha hafif. khamsin daha çok içime sindi gibi ama bunu da görünce kafam karıştı biraz.

(link)

@makaram

Ben Campy/Fulcrum çok kullandım ve kullanıyorum, memnunum da o yüzden içinize sineni alın, derim.

Farklı marka jantları karşılaştırırken fabrika verisi ağırlıklar yanıltıcı olabiliyor. Çünkü kimisi QR mandalını dahil ediyor, çoğu etmiyor; ikisi de hariç tuttuysa bile hafif olanın mandalı çok daha ağırsa (Vision'u bilmiyorum ama Campy mandallar epey ağır oluyor genelde) toplamda daha ağır olabiliyor. Ayrıca Campagnolo jantlarda şerit gerekmiyor ve bazı üreticiler şeritsiz tartıyor.

@Murat B.

campy nin arka jant örüm şekli hepsinden farklı. bununla ilgili tanıtım videoları falan var. güç aktarım olarak fark yarattığı söyleniyor.

bu setlerdeki 100-120 gram civarı ağırlığın performansa etkisi tam olarak nasıl yansıyor hiç bir fikrim yok zaten. mevcut jantım için de 1680 gram yazıyor. bunlardan birine geçince ağırlık her türlü artacak zaten. umarım pişman olmam alacağım kararla.

arkadaşlar kolay gelsin.
zonda c17 model jantlarım var çok memnunum. geçen gün küçük bir kaza atlattım. malum belediye logar kapak yenileme çalışması yapıyor. logar kapaklarını takmışlar ancak yanlarındaki boşlukları asfaltlamak için açık kalmış, son anda farkettim ancak üstünden geçtim. hemen indim bisikletten. 2 tekerim de patladı. eve gittim kontrol ettim. arka tekerde hiç bir şey yok. iç lastiği onardım. sıfır kusur. ancak ön jantta fren yanaklarının bir tarafı hafif içe geçmişti. dedim ben müdahale etmeyeyim işin ehli birine yaptırayım. neyse biraz araştırma yaptım. Kadıköy eski pazar yerinin (salı pazarı) yakınında yaşlı bir amca var bisikletçi ona götürdüm. adam kapıda hemen eline penseyi aldı girişecekti dur dedim amca ne yapıyorsun. :))) dedim onu ben de yapardım. dedim buna zarar vermeden nasıl düzeltebiliriz. bana bir yer tarif etti İETT garajının karşısında "presci hasan usta" halleder dedi. neyse gittim öyle biri yok "tornacı ibrahim ustayı" önerdi esnaflar. neyse buldum İETT garajının ara sokaklarında. sağolsun usta ilgilendi. dedi bunu torna ile halledemeyiz kapalı sistem dedi. jant fren yüzeyinin altına sert plastik parça koydu. eline de yuvarlak plastik parça ile yamuk yere hafif vuruşlar yaptı. adam sağolsun baya ilgilendi tek kuruş almadı. düzeltti elinden geldiği kadar.
tabiki ilk günkü hali gibi olmadı. fren yüzeyinde hafif kapartı kaldı. ben de onu ıslak zımpara ile birazcık aldım. şuan ön fren sıkınca o çıkıntıya denk geldiğinde belli ediyor kendini. şimdilik böyle idare ediyorum. biraz araştırma yaptım sadece ön jant alayım dedim. (pimpirikliyim) ama ön jant satan yok.
sonra aktifpedal da çemberi buldum. 800TL
(link)
şimdi bu ürünü aldım diyelim. SORU ŞU: bu çemberin yeniden örülecek ancak tellerin geçeceği boşluklar jant çemberinde kapalı nasıl olacak bilgisi olan var mı?
Aynisi bana oldu. 2019 campy lerle mazgala girdim. Ön jant birebir kopya oldu. Yeni çembersiz imkansiz. Ben de teller ve göbekte çizik bile yoktu sende var sanırım teller yamulmuş. Ben italyaya wiggle a aktif pedala vs herkese yazdım sonunda yeni ön jantı sıfır aldım. Çember parası yeni jant tan pahalı campyde valla. Ayrıca senin jant token mi? Tokende 2 yıl crash replacement policy var. Sitesine gir bi incele ben öyle okumuştum bi zamanlar bende token almayı planlıyordum ama sonra campy ci olduk. Italya ya adamlara en son resmen sövdüm ama caresiz yine f/p den dolayi tercih ettim fakat musteri memnuniyeti tipik italyan adamların. Araki bulasın resmen.

hocam zonda C17 ön jant sipariş etmek daha mı mantıklı?
siz nasıl bir yol izlediniz?

Son düzenleme:
şimdi bu ürünü aldım diyelim. SORU ŞU: bu çemberin yeniden örülecek ancak tellerin geçeceği boşluklar jant çemberinde kapalı nasıl olacak bilgisi olan var mı?
Böyle:
(link)

Kısacası, tel başlarını supap deliğinden sokup mıknatıs ile takılacağı deliğe götürecekler.

@Murat B. Baya zor bir surecmis.

Benim zondalarin fren yuzeyi yaz kis kullanimdan dolayi cukurlasti. Kisacasi cop oldu atmaya kiyamiyorum. Jant cemberi almayi dusunmustum ama bunu gordukten sonra sifirindan pahaliya gelecegini dusunuyorum.

Benim zondalarin fren yuzeyi yaz kis kullanimdan dolayi cukurlasti. Kisacasi cop oldu atmaya kiyamiyorum. Jant cemberi almayi dusunmustum ama bunu gordukten sonra sifirindan pahaliya gelecegini dusunuyorum.

ne kadar kullanım sonunda böyle bir durum oldu?

Normal çember değişiminden daha karmaşık ve maşakatli olabilir ama laparoskopik amelyat değil sonuçta. Gene de bazı durumlarda çember değiştirmek yerine yeni set almak daha makul olabilir. Göz önüne almanız gerekenler:

1. Teller de değişecek mi? Teller, tel başına kaynayabiliyor. öyle olursa yeni çembere takılmaları mümkün olmuyor, maliyet hesabı yaparken bunu da göz önüne almak gerek.
2. Diğer çember ne durumda? İki jant da eskidiyse, veya biri kaza vs. sonucu yamulduysa ve diğeri de ömrünün çoğunu doldurdurysa yeni set, iki çember değişiminden daha mantıklı olabilir.
3. Çemberin fiyatı, setin fiyatına göre ne seviyede? Bazı jantların göbekleri, bazılarının çemberleri nisbeten daha pahalı. Mesela; Shamal set, Zonda'nın iki katı fiyatta ama çember fiyatları yakın, çünkü farkın çoğu göbeklerden geliyor. Göbeklerde sıkıntı yoksa, bazı setlerin iki çemberini ve tellerin yarısını değiştirmek bile yeni setten bir hayli ucuza gelebiliyor.

Onu ben de hallederim herhalde :))

ne kadar kullanım sonunda böyle bir durum oldu?
5000 km civaridir. Ise git gel, yagmur,l camur. Fren pabucu cok onemliymis onu ogrendim aci bir sekilde. Arka freni daha cok kullandiginiz icin daha cabuk eriyor.

şu an bisikletle gelen jantları kullanıyorum zonda ile değiştirsem ortalama hızım da ne denli bir artış olabilir düz yolda 30 üstünde ortalama hızım

5000 km civaridir. Ise git gel, yagmur,l camur. Fren pabucu cok onemliymis onu ogrendim aci bir sekilde. Arka freni daha cok kullandiginiz icin daha cabuk eriyor.

bence pabuc konumlandırmada falan bir sorun olmalı. 5k da jant yüzeyinin gitmemesi lazım. zonda kullanıp 5k üzerinde olan çoğu arkadaşımdan böyle bir şikayet duymadım. benim jantım 12k olmuş durumda ve yüzeyinde en ufak bir bozulma dahi yok. her antreman sonunda eve 300m cıvarında bir tırmanışım oluyor. (inerken traifk durumuna göre çok fren kullanmak zorunda kalabiliyorum) bu arada ben genelde ön freni daha çok kullanırım.

@srdrmrs ben de anlayamadim. Benim arka fren yuzeyinde cukurlasma oldu. On kullanilabilir durumda. Kisin bisikleti temizlerken fren pabuclarindan tas, cam parcalari cikarttigimi bilirim, ben ona yormustum.

@srdrmrs ben de anlayamadim. Benim arka fren yuzeyinde cukurlasma oldu. On kullanilabilir durumda. Kisin bisikleti temizlerken fren pabuclarindan tas, cam parcalari cikarttigimi bilirim, ben ona yormustum.

valla rutin olarak temizlemek önemli tabi. ama pabuc üstünde yer alan maddeler zaten jantta ses yapar ve sizi uyarır. geçmiş olsun diyelim.

saygıdeğer arkadaşlarım bir tavsiyenize ihtiyacım olacak 110 kilolu birisiyim aero kadrolu bisikletim var aero jant seti istiyordum fakat campagnolo shamal mille baya kafamı karıştırdı hem ağırlığı hem de olumlu yorumlarını okudum merlinde wiggle da bir kaç jant seti arasında kaldım kısaca bu jantlardan hangisi hem performans hemde kilom için uygun olur saygılar herkese
prime rr 50 v2
vision cl 55mm
vision trimax 35mm
shamal mille c17

Geri