mariokaldato
En yeniden bir önce kayit olan adam
- Tepki
- 33.511
- İsim
- Raşit Cumhur Çakın
- Başlangıç
- 1980—81
- Bisiklet
- Merida
- Bisiklet türü
- Şehir - Tur
Pabuçlar ıslandığı zaman kayıyor. Bir çaresi yok diye biliyorum.Merhabalar arkadaşlar. Geçenlerde açtığım konu sonunda karbon jant setimi aldım. Bu haftasonuna gerçekleşen Arka Granfondo yarışında yeni jant setimi test ettim. Yarışın neredeyse tamamında yağmur yağdı veya sürekli ıslak zeminde sürdüm. Şöyle bir sıkıntı ile karşılaştım, frenlerim neredeyse hiç tutmuyordu. Çok zorlandım diyebilirim. Bu konuda ne yapabiliriz? Bu sorun bütün karbon fren yüzeyli jantlarda var mı? Tecrübeli arkadaşlar yorumlarınızı bekliyorum. Teşekkür ederim.
Alüminyum jantların fren performansları genelde birbirlerine çok yakın oluyor, karbonda böyle değil; alüminyumdan daha iyi olanı da var, berbat olanı da. Ayrıca ıslandığı zamanki performans kaybı da karbon jantlarda daha fazla oluyor. Gene de durumun yazdığınız kada kötü olmaması lazım...Merhabalar arkadaşlar. Geçenlerde açtığım konu sonunda karbon jant setimi aldım. Bu haftasonuna gerçekleşen Arka Granfondo yarışında yeni jant setimi test ettim. Yarışın neredeyse tamamında yağmur yağdı veya sürekli ıslak zeminde sürdüm. Şöyle bir sıkıntı ile karşılaştım, frenlerim neredeyse hiç tutmuyordu. Çok zorlandım diyebilirim. Bu konuda ne yapabiliriz? Bu sorun bütün karbon fren yüzeyli jantlarda var mı? Tecrübeli arkadaşlar yorumlarınızı bekliyorum. Teşekkür ederim.
şu 15.000 tl olan Campagnolo Bora One 50 C17 Jant Seti mi?@Murat B. Hocam Bora One aldım. Islak zeminde frenler ötüyor ama durmuyor.
Bende de Campy Bora olduğu için şaşırdım açıkcası. Islakken fren performansı düşüyor ama sorun olacak kadar değil. Alüminyumda fren performansı ıslanınca 10'dan 7'ye düşüyorsa Bora'da 10'dan 6'ya düşüyor. Başka bir set daha karbon jantım var, onda durum çok daha fena, 8'den 3'e falan iniyor.@Murat B. Hocam Bora One aldım. Islak zeminde frenler ötüyor ama durmuyor.
Hobiye harcanan paraya acimamak gerek kullanana mubarek olsun@mariokaldato Abi koş! Burada bisiklet fiyatına jant sahibi olanlar var. Yarı bele kadar toprağa gömüp taşlayalım.
@Özcancan karbon için fren pabuçları var sanırım. onlardan deneyin bir de.
Alüminyum yüzey için olandan aldım bende, tutuş biraz daha arttı, ama o istediğim güzel frenlemeye kavuşamadım, sanırım farkli bir sıkıntı var ama yakında çözeceğim inşallah.bende swisstop sarı padlı var.
(link)
Papuclari söker temizlerim aylık olarak, ama daha pis ortamlarda surduysem haftada bir söker bakarım aradaki boşlukları vs fren atıkları ile dolduysa temizlerim, kabloları bilmiyorum acaba bir yağlama ihtiyacı var mıdır?bi sürü etmen var. telin durumu , kablonun durumu jant yüzeyinin temizliği , papucun temizliği ve doğru fren ayarı.
Papuclari söker temizlerim aylık olarak, ama daha pis ortamlarda surduysem haftada bir söker bakarım aradaki boşlukları vs fren atıkları ile dolduysa temizlerim, kabloları bilmiyorum acaba bir yağlama ihtiyacı var mıdır?