Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yol bisikleti jant seti tavsiyesi

Arkadaşlar elimde tertemiz r500 jant takimi var. Biliyorum yeri bura degil ama belki bi aciliyeti, ihtiyaci olan olabilir

Scudo
Merhabalar arkadaşlar. Geçenlerde açtığım konu sonunda karbon jant setimi aldım. Bu haftasonuna gerçekleşen Arka Granfondo yarışında yeni jant setimi test ettim. Yarışın neredeyse tamamında yağmur yağdı veya sürekli ıslak zeminde sürdüm. Şöyle bir sıkıntı ile karşılaştım, frenlerim neredeyse hiç tutmuyordu. Çok zorlandım diyebilirim. Bu konuda ne yapabiliriz? Bu sorun bütün karbon fren yüzeyli jantlarda var mı? Tecrübeli arkadaşlar yorumlarınızı bekliyorum. Teşekkür ederim.
Pabuçlar ıslandığı zaman kayıyor. Bir çaresi yok diye biliyorum.

Merhabalar arkadaşlar. Geçenlerde açtığım konu sonunda karbon jant setimi aldım. Bu haftasonuna gerçekleşen Arka Granfondo yarışında yeni jant setimi test ettim. Yarışın neredeyse tamamında yağmur yağdı veya sürekli ıslak zeminde sürdüm. Şöyle bir sıkıntı ile karşılaştım, frenlerim neredeyse hiç tutmuyordu. Çok zorlandım diyebilirim. Bu konuda ne yapabiliriz? Bu sorun bütün karbon fren yüzeyli jantlarda var mı? Tecrübeli arkadaşlar yorumlarınızı bekliyorum. Teşekkür ederim.
Alüminyum jantların fren performansları genelde birbirlerine çok yakın oluyor, karbonda böyle değil; alüminyumdan daha iyi olanı da var, berbat olanı da. Ayrıca ıslandığı zamanki performans kaybı da karbon jantlarda daha fazla oluyor. Gene de durumun yazdığınız kada kötü olmaması lazım...

Hangi jantları aldınız? Daha önce bir mesajda Bora One ve Bora WTO farkını sormuştunuz, bunlardan biri mi?

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: MakRo
@Murat B. Hocam Bora One aldım. Islak zeminde frenler ötüyor ama durmuyor.

• İnanılmaz
Tepkiler: Murat B.
@Özcancan Karbon jantlara geçtikten sonra fren pabuçlarını da yenilediniz buna rağmen yine tutmadı mı frenleriniz?

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@Murat B. Hocam Bora One aldım. Islak zeminde frenler ötüyor ama durmuyor.
Bende de Campy Bora olduğu için şaşırdım açıkcası. Islakken fren performansı düşüyor ama sorun olacak kadar değil. Alüminyumda fren performansı ıslanınca 10'dan 7'ye düşüyorsa Bora'da 10'dan 6'ya düşüyor. Başka bir set daha karbon jantım var, onda durum çok daha fena, 8'den 3'e falan iniyor.

Aklıma tek gelen, aero kadroda fren bacakları maşanın gerisinde olduğu için ön tekerden sıçrayan suya çok daha fazla maruz kalması.

@Özcancan karbon için fren pabuçları var sanırım. onlardan deneyin bir de.

@srdrmrs başka fren padi deneme yoluna doğru gideyim hocam. Teşekkür ederim🙏

bende swisstop sarı padlı var.

(link)
Alüminyum yüzey için olandan aldım bende, tutuş biraz daha arttı, ama o istediğim güzel frenlemeye kavuşamadım, sanırım farkli bir sıkıntı var ama yakında çözeceğim inşallah.

Jant yüzeyindeki bu tirtikli yapı normal mi, tırnağım ile yukarıdan aşağıya doğru kaydirdigimda takılıyor yani çizik çizik şeklinde iz var jant yüzeyinde, normalde düz olması gerekmiyor mu?

IMG_20200227_133411.jpgIMG_20200227_133431.jpg

bi sürü etmen var. telin durumu , kablonun durumu jant yüzeyinin temizliği , papucun temizliği ve doğru fren ayarı.

bi sürü etmen var. telin durumu , kablonun durumu jant yüzeyinin temizliği , papucun temizliği ve doğru fren ayarı.
Papuclari söker temizlerim aylık olarak, ama daha pis ortamlarda surduysem haftada bir söker bakarım aradaki boşlukları vs fren atıkları ile dolduysa temizlerim, kabloları bilmiyorum acaba bir yağlama ihtiyacı var mıdır?

Papuclari söker temizlerim aylık olarak, ama daha pis ortamlarda surduysem haftada bir söker bakarım aradaki boşlukları vs fren atıkları ile dolduysa temizlerim, kabloları bilmiyorum acaba bir yağlama ihtiyacı var mıdır?

mekanik konularda çok iyi değilim ama görmeden bir şey söylemek de zor.

• Beğen
Tepkiler: yavuzkosar
Geri