Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Yol bisikleti jant seti tavsiyesi

Nasıl Scirocco ile Fulcrum quattro aynıysa Zonda ve Racing 3 de eşdeğer sanırım. Zondayı alacaktım fakat merlinde stokta yok olarak gözüküyor..

Scudo
Zonda wiggle'da var ve takipli kargo beleş. (320 dolar ) Daha 3 gun evvel siparis verdim dun turkiyeye geldi...

Artik ptt ne zaman getirir bilinmez.

@MEVLÜT M. TUTMAZ
Hocam haklısın Zonda ile race 3 yaklaşık olarak aynı ama Zonda shimano set ile kullanılırsa 1594 gr race 3 1555gr böyle küçük bir fark var ayrıca 25mm lastik setim var. Yani benim için race 3 biraz daha avantajlı.

• Beğen
Tepkiler: MEVLÜT M. TUTMAZ
@Ozan k.
Ozan senin bisiklet ini çok merak ediyorum. istanbulda görmek kısmet olmadı.

@Uptown Cyclist aslında tam tersi , profili yüksek jantlar yanal rüzgarlardan çok etkilenir ( yelken gibi düşün ne kadar büyük yüzey alanı o kadar çok rüzgar tutma) ama bahsettiğin olay hızlı gittiğinde jantın aerodinamik özelliği ise evet profili yüksek jantlar diğer jantlara göre aerodinamik olarak daha avantajlı.

@eren konu garip bir bisiklet :)
Camurluklu, zondali, trekking seleli falan...

Her şey icin yol bisikletini kullanmaya calisinca boyle oluyor...

@Ozan k.
Yol Bisikleti hedeflerimiz çok benziyor En çok bu yüzden merak ediyorum zaten.

İnşallah bir gün bir turda karşılaşırız, yazin saga sola tur planlarim var...

• Beğen
Tepkiler: eren konu
@eren konu o durumda bilemiyorum tabi. En nihayetinde içinize sineni alın. Ben Zonda'yı sadece daha ucuz diye almış olacaktım. Güzel jant seti, ama renkleri içime sinmedi. Sonuçta bu iki jant arasında ciddi performans farkı olacağını düşünmüyorum. Gerçi bagajla kullanmak istiyorsanız, örme jant opsiyonunu da bir düşünün. Daha sağlam olur, biliyorsunuz fabrikasyon jantlar tel sayısından dolayı bu noktada sıkıntı yaratabilir. Tabi ağırlık daha fazla olur. Fiyat da artar. Merlin'de dura ace hublı opsiyon 420 euroydu. Parçaların ağırlıklarını toplayınca 1700 gr civarıdır ağırlık tahminim.

• Beğen
Tepkiler: eren konu
@MEVLÜT M. TUTMAZ
Bagaj takma niyetim var. Ama elimde 2 adet bagaj 1 adet çamurluk olmasına rağmen henüz takmadım.
Bagaj taksam da bisiklete taş çatlasın 10-12kg yüklerim kilom 83 toplamda 95 kg olsak axis de fulcrum da idare eder.
Tur bisikletine bile daha 10kg'den fazla yük yüklemedim. Sonuçta 2-3 giysi, 1 çadır, 2+1 litre su, 3-5 yiyecek(iş sebebiyle en fazla 1 gece konaklama şansım olabilir çünkü).
Özetle bagaj işin biraz fantezisi tabi ama yolda gördüğüm arkasında ortlieb çantalar olan "yol" bisikletçilerine acaip hayranlığım vardır.

• Beğen
Mosso TCA730 kullanıyorum. Stock janları artık rafa kaldırıp, Zondaları taktım.
En kısa zaman da test edip, farkı yazarım.
Hafta sonu, çok yağmur olmaz ise çıkmayı planlıyorum açıkçası.
Üstündeyken bile, bırak beni gideyim diyor meret..

pek kimse yazmamış fakat token c22a nın yeni serileri de 1150 1200 lira fiyatında ve 1300gram ağırlığında şuan kullanmaktayım rüzgarlı hava ve tırmanış için baya ideal. düşük profilli ve tel sayısı fazla dolayısıyla iyi akord tutuyor. tel sayısına rağmen bu ağırlık baya iyi. Biçim açısından çok şık değiller açıkca ama bi düşünün derim tam bi f/p ürünü. Türkiye'den alınabilmesi de bir artısı.

@Ozan k. birşey sormak istiyorum. Bu zondaları alıp shimano sette kullanıcam örneğin. Daha sonra campagnolo bir sete geçersem jantları da kullanabiliyor muyum?(arada ağırlık farkı görünüyor shimano ve campagnoloda, acaba bir aparat mı geliyor shimano için örneğin?)

@Kazuya tam olarak olayı anlayamadım, biraz daha açıklarsanız eğer yardımcı olmaya çalışıcam :)

• Beğen
İkisi için farkli jant secenegi olduguna gore birbirine uyumsuz demektir.

Evet muhtemelen bir aparat geliyor 50gr agirlik farki var.

Su anda kargo is yerinde asagida duruyor daha bugun getirdi ptt sagolsun.
Kutuyu açınca bakip size bilgi veririm.(kutu inanilmaz hafif, acaba tek jant mi yolladilar diye tirstim) Eger sokulebilir bır aparatsa elbette campy grup set icin de kullanabilirsiniz.

@Kazuya

bu arada şuradaki (link) yazıda biraz ingilizceniz varsa 11'li campagnolo aktarıcı ve zincir setlerinin shimano ruble ile uyumlu olduğunu sadece biraz zincir gürültüsünün arttığını ve vites geçişlerinin yavaş olabileceğini söylüyor. 10'lu setlerde ise üstteki yan etkiler biraz daha fazla olabilir diyor çünkü dişliler arasındaki mesafeler biraz daha fazla. Kısacası uzun vadeli tercih edilmeyecek bir kombinasyon ancak acil durumlarda kullanmak mümkün.

Zonda ile beraber gelen aparat, 11'li sistemi 10'lu çalıştırmaya yarayan, freehub aparatı.

Geri